Отговори
# 225
  • Sofia
Привет мами,
имам един проблем - освен хрема вдигнах и температура, моля който знае да ми каже какво да пия за тази темп. За аспирин се чудя ама не смея без да питам. А Доки е чак утре следобяд.  Sad

# 226
  • София
Сетих си още нещо - за Ласи /в тази връзка крайно време е да почнеш да искаш некой и друг лев за тези онлайн консултации - то социализъма мина и замина, сега е див капитализъм Mr. Green/, та да хване последния влак де - Превенар и Пентаксим в един и същ ден ли ще ги правите - четох че може, обаче не е ли много натоварващо за дребните душички newsm78 и Превенара 3 дози ли са първата година, че цената е малко Shocked
Благодаря предварително newsm03

# 227
  • Smolyan
А дали ще ме добавите в чата? Аз съм Ilia Pavlov  Hug

# 228
привет и от нас в този така студен ден

абе момичета да не искате да кажете че цикъла идва като се спре да се кърми ли?простете за невежеството но не съм наясно newsm78

# 229
  • Sofia
Не, на мен с големия ми дойде още третия месец.

# 230
Ох привет и от мен, добрах се до нета най-сетне..
Ще ви чета след малко поне десет страници ме чакат, дано има само хубави новини в пропуснатото.
Ние се борим с колики и с яденето. Моника заспива на гърдата докато се храни и не наддава, не иска шише с добавка, реве, плюе ама аз бутам, бе голям цирк сме, даваме кръв , урини, направо сме затънали до ушите...
Вечер ревем до захлас, не помага ни дундуркане, ни Лефакс, чат пат белия шум спасява положението...
Отивам да чета, че съм се затъжила за вас.

# 231
Мезатр, пий ефералган или просто парацетамол - то е едно и също... това можеше и при бременност и при кърмене може. И е точно за Т. Дано ти олекне

Елфче, колко е Превенара? Пентаксима май е към 60лв

# 232
Добър вечер.
Докато прочета и забравих какво исках да кажа и на кого.
Алуин, честит празник на патерица! Жива и здрава да си. Радвам се, че новините около Веда са малко по-добри, но постепенно нещата ще си дойдат на мястото. Прегръдки и на двете.
За подуването на гърдите някой беше писал. Доколкото помня това е полова криза и се изразява в подуване на гърдите и тестисите при кърмачетата. Не трябва да се пипат, изстискват, мисля и компресите са ненужни, ако не и вредни.  Peace
За пъпките може ли и аз да кажа?  Laughing
Няма майтап, ама и Стела се обрина яко.
Колики си имаме в изобилие, сушим се със сешоара, както каза Колибрича, висим по корем върху мама, давам инфакол, от английския и това е.
Джени, и Стела така спи, опитвала съм да и поизпъна леко крачетата, но тя си ги свива отново. Явно им харесва.

# 233
  • София
Ставайте поспаланки

За цикъла - аз поне знам,че в общия случай ако кърмиш някъде след шестия месец поне идва. От личен опит не знам, щото миналия път кърмих има няма 40 дни, сега пак се боря - ту има, ту няма кърма - ама не се давам лесно и продължавам - предполагам нещо хормоните при мен си играят и за това е така положението.
За гърдичките - не се пипат, стискат и т.н.

Превенара струва 140лв една доза мисля.

Чао за сега - отивам да се тъпча - да напълня млекоцентралите Grinning

# 234
добро утро и благодаря за отговорите Hug

# 235
Сакън, не изправяйте крачетата на бебетата! Ето какво точно пише по въпроса:

Периода след раждането е най-отговорен за родителите. Какво трябва да знаете: - не дърпайте детето за крачетата (повдигайте долната част от тялото му с длан под тазчето); - не дърпайте крачетата, за да ги изправите и приближите едно към друго; - не увивайте бебето като пашкул; - при носене на ръце на детето, то да е с разкрачени крачета, които да обхващат тялото ви, а не със събрани.

Това е така, защото до раждането физиологичната поза на крачетата е “жабешка” – свити и раздалечени. Ще дойде време, когато детето само ще се научи да ги изправя и събира, без да го насилваме.

Това от тази публикация "Как да пре … 85;е?"

# 236
Добро утро!

Аз чакам днес да стане по -топло, гледах прогноза някаква за 1 градус -  а то стууууууд.
Да ме прощава Колибри-то , ама не вярвам и нейния (развален Wink) термометър днес да се качи над 0-та. Naughty

Елф-че, сети се ти да се появиш - добре, че сервира кайвето - та да се отсрамиш Heart Eyes
За ПревенарЯ - ако започнеш сега да го слагаш - се правят 3 дози, като първите 2 са до годинката (правят се през месец), а третата доза е 1 година след втория прием.
Ако се слага след 1 год възраст - се правят 2 дози, а ако е след 2 год възраст - само 1. Аз обаче не искам да чакам, щото не ми се рискува през това време - тя затова има показания до 5 год възраст, защото тези болести нападат точно малките дечурлига и искам да има време да си изгради стабилен имунитет преди да тръгне из големия свят. Че то докато са в количика - лесно се опазват, ама тръгнат ли да щъкат - край!
За слагането - по света се правят едновременно, даже там слагат не Пентата, а шествалентната - това си е стандарта по имунизационен календар. Сега - колоко им идва много - един господ знае Laughing, факт е, че това се практикува от години и явно е ок.
Аз не съм ги засичала при Ема, щото предвид сезона исках първо да сложим Ротарикс-а и чак тогава дойде ред на Превенара. Та, Пентата я засякох с него, а първия Превенар го сложих с хепатитната в един ден - и нямаше никакъв проблем - нито Т, нито раздразнителност. Но пък то си е до дете - Ема по принцип никога не е давала реакция към ваксина, изключая последния Пентаксим, когато и се поду малко крачето и това е.

Дано стана ясно, че се оплетох в обяснения Laughing

Katrin_BB, аз за Вигантола съм на по особено мнение Mr. Green Не съм давала на Ема и сега не давам.
Особено ако детето е на АМ - в самите млека има добавено к-во вит Д, като дозата е достатъчна, за да покрива нуждите на детето. Така, че не е необходимо допълнително да се дава.
Ако се кърми - и майката се храни правилно и рационално - също не е нужно според мен.
Единствено може да се има в съображение при кърмени деца, които наддават много над кг и повече на месец - тогава при тях може да се получи дефицит, ама ако се наблюдава детето внимателно -не е нужно. Ако се прояват признаци на рахит - тогава да се включи.
По света никъде я няма тая практика за масово даване на вит Д както при нас.
Така, че както решиш  - така го давай. А фонтанелата - тя си се затваря когато и дойде времето Mr. Green Има деца, които се раждат със затворена фонтанела - нищо страшно няма в това, а и преценката бързо-бавно затваряне е толкова субективна, че....

Хайде, че нещо се газира моя младеж...

# 237
Благодаря ти,Ласи....знаех си,че ти ще ме успокоиш....златна си/да си жива и здрава,ти и цялото ти семейство/....че една докторка от неонатологията ми каза,че със затварянето на фонтанелата спира и развитието на мозъка...

А сега да почерпя,днес Татунчо става на 3 месеца   newsm38 cook morning  ura
-тази вечер беше послушен-хранихме се с 22.00 и после чак в 5 и пак си заспа....де да беше винаги така.,като си е харесал по принцип 03.00 часа и все по това време се събужда и после не заспива.....
:
    Лек ден ,момичета.....отивам да  newsm28:wash: hang 1ironing

Ужасен студ е....так ми се иска да съм на село,където камината бумти и само чуваш пукането на дървата,,,,стана ми по-топло

# 238
Девойки - софиянки, в чата изникна идея за среща утре в Сити-центъра, 13.30ч, в Пастаритото.
Има ли желаещи?

Не пускам в другия форум тема, че няма да има време да я видят всички.

ПП Катрин, то по тая логика, на хората дето им се затваря по-късно мозъка им става по-голям от главата Laughing
Пък на Ванга нали изобщо не е била затворена докрая - явно затова е била в графата "звездите ми го говорят"

# 239
  • Sofia
Добро утро и от мен, Благодаря за кафенцето.
Collibri благодаря ти за съвета. Снощи испих един Парацетамол и сега съм пушка  Simple Smile
За съжаление и тази среща ще пропусна, но като се стопли времето ще се явя и аз.

Малкия ме привиква, така че до по- късно.

Общи условия

Активация на акаунт