Отговори
# 360
хайде добро утро  бе мамчета и бебоци.Ние тази нощт нещо не спахме много ами на 2-3 часа се събуждахме и последно в 5ч.и вече реших да не лягам че то няма за кога.Даже и чайче си направих и седнах да почета тук из форума,но май няма да е за дълго че малкия нещо се пробужда(коремчето #Cussing out)

Хайде от нас ви пожелавам един хубав и усмихнат ден

# 361
Добро ви утро и от мен.
Тази сутрин и аз съм от ранобудните защото сме се надигнали още в 5,30 . Хапна , трътна и като запъшка .... Той плаче и аз със него. Явно доста го наболва коремчето и чувам как му къркори като на голям човек. Някъде към 7 реших да му дам малко Колииф но този път с лъжичка, че досега го слагах в АМ и май не действаше много. Та така се успокои и към 7,30 часа заспа. Вечер понякога му давам и Биогая и досега горе долу действаше ама май като яде със шише има повечко колики.
Аз продължавам да го слагам на гърда ,  ама положението вече е отчайващо. Освен че количеството е всичко на всичко 30-40 мл , кърмата ми доби такъв прозрачен вид че незнам изобщо какво се съдържа в нея. Доки каза че поне няма да имам нужда от хапчета за спиране на кърмата , защото си му давам на детенцето да я изцоква. Не съм очаквала никога този развой на събитията , но пък съм спокойна че се храни добре и от АМ и си наддава нормално. Вече малко по малко се примирих с не - кърменето , то пък всяко зло за добро , да ми е здраво детенцето , пък мойте терзания не са важни

# 362
  • Sofia
Добро утро и от мен, вчера имах гости после водих баткото ни на рожден ден и цял ден не можах да се разпиша.
Но дойде понеделника и вече съм на линия, малкия спи сладко сладко и аз се възползвам да ви попрочета.
Колибри много сте сладки.
Елица и според мен трябва да отидеш на специалист, дори да няма нищо, което ти пожелавам все пак за твое спокойствие. Личните лекари понякога не обръщат внимание на обикновенни неща, но от няма нищо на моя стар доки големият ми син след хрема мина на отит и един месец не можех да оправя.
Ласи много добре ви действа гимнастиката  Grinning

Е за сега това. Лека от мен.

# 363
  • София
Здравейте мами!
Форума много опустял, явно събота и неделя си оказват влияние или мамчетата са се изнесли някъде другаде. Константин от една седмица вечер ни побърква с баща му, но не това е важното. Притесняваме, че плаче, а не зная защо. Може би са колики, но не се гърчи, не свива юмручета, не зная. Давам инфакол, на всяко хранене, но вечер си плаче. През деня е спокоен, спи си, но към 7-8 часа вечерта, да не си в нас. Носим ту аз, ту баща му. Говорим, гушкаме се, разтриваме корем. По време на банята мълчи и се кефи, но както го извадим от коритото пуска алармата. Аз се изпотявам по три пъти докато го облека. Дано да отминава по-бързо този период, че той плаче и аз плача.  Като е изкъпан и яде, обикновено към 10 се успокоява моментално и заспива и така до към 3-4 часа. Пробвала съм да не би да е гладен и съм давала да суче по-рано - неще да захапе, ако захапе гърдата дръпне два, три пъти и не иска повече. Снощи отново пробвах, не иска да яде. След банята яде и заспа почти моментално. Иначе си яка редовно - на всяка смяна на пелените е алкал. Явно нашия модел така е устроен, но почва да ме притеснява това пищене вечер. При вас как е, плачат ли вечер Белчо?
Иначе и ние вчера ходихме в мола на кафе, много народ. Да не сме вал ат, купихме на Калчо едни дънки, за 6-12 месеца, ама като навием крачолите веднъж и ни стават.
Хайде лек и спокоен ден!
П.П. Колибри - много хубав Дамян, да е жив и здрав!
Ета, Евил - много готини манекени!

# 364
  • Варна
Тук съм, ако на някой му е домъчняло за мен, но никак не ми се влизаше във форума, че ми лудва главата от бебета и исках малко почивка.
Добре сме, с колики сме, но успяваме да се наспим, не е чак толкова зле положението.
Както казва Ласи, графата "мама и бебе" се отвори, стягайте се, а тези с батквоците и каките, още повече Mr. Green

# 365
Аз продължавам да го слагам на гърда ,  ама положението вече е отчайващо. Освен че количеството е всичко на всичко 30-40 мл , кърмата ми доби такъв прозрачен вид че незнам изобщо какво се съдържа в нея. Доки каза че поне няма да имам нужда от хапчета за спиране на кърмата , защото си му давам на детенцето да я изцоква. Не съм очаквала никога този развой на събитията , но пък съм спокойна че се храни добре и от АМ и си наддава нормално. Вече малко по малко се примирих с не - кърменето , то пък всяко зло за добро , да ми е здраво детенцето , пък мойте терзания не са важни

udis5, незнам вече колко пъти да ти го напиша, но започвам да си мисля, че ти не желаеш да кърмиш повече детенцето ти.
Ако все пак искаш - ЯЖ СУРОВ СУСАМ НА ЗРЪНЦА!!!!!! Около 50 -70 гр на ден са достатъчни за добро количество. Хубаво трябва да се сдъвчи. Разбира се - пий вода поне 2 литра.

Пробвай, не е отровно!

# 366
Аз тука като класната да се намеся!

Darlin, не е нужно да крещиш на момичето - защото във форума големите букви се приемат като крещене - понякога ситуацията с кърменето не е въпрос само на желанание, още по-малко пък на сусамени зрънца!
Кърменето е хормонално обусловен процес, който при различните жени протича по различен начин. За съжаление, не винаги можем да му повлияем в желаната от нас посока.
Удис от доста време се притеснява за кърмата си, предполагам е направила каквото може по въпроса, очевидно доста тежко изживява неуспеха.
Смятам, че е редно ние да я подкрепим в ситуацията - както и да се развива тя, а не да й вменяваме допълнително чувство за вина, особено с подобен тон!
Сусам си яж - щом смяташ, че ти помага, но това не значи и че при нея ще е така Naughty
В предишната отчетна на мода беше не сусама, а сока от праскови - и в крайна сметка, имаше момичета, които бидони изпиха и пак не се получиха нещата!
Така, че призовавам за съпричастност и разбиране, а не за грубости!

Удис, много бебета растат с АМ - нито сте първото, нито последното, вкл и моите две! Емата ми е кърмена 3 месеца и малко - да ме прощават всички капацитети по темата, ама не я давам за 1000 кърмени Laughing Проходи и проговори по -рано от кърмените си приятелчета, боледува 10 пъти по-малко от тях Peace Нищо страшно не се случва - всичко е въпрос и на каляване!
Така, че успокой се, храни си детенцето, нека расте и наддава - пък другото е божа работа!

# 367
Аз тука като класната да се намеся!

Darlin, не е нужно да крещиш на момичето - защото във форума големите букви се приемат като крещене - понякога ситуацията с кърменето не е въпрос само на желанание, още по-малко пък на сусамени зрънца!
Извинявам се, не крещя. Написах го с големи букви да го види разгеле, защото явно предишните пъти не го е видяла.
Но след като е пробвала доста неща и не са помогнали, пречи ли да пробва още нещо, което не само на мен помага?!? Нито е вредно, нито нищо - може само да помогне.
Просто исках да го прочете .... това е!

# 368
Скъпа Дарлин , МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ ЧЕ МИ НАПОМНИ КОЛКО СЪМ ВИНОВНА ПРЕД ДЕТЕТО СИ. ТОВА ДА КАЖЕШ ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ГО КЪРМЯ Е НАПРАВО РАВНО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , ЗАЩОТО АЗ СЪМ МАЙКА ПРИ ТОВА СМЯТАМ ОТ ВСЕОТДАЙНИТЕ ТАКИВА. ДЕТЕНЦЕТО МИ Е НАЙ ЖЕЛАНАТО И НАЙ ХУБАВО НЕЩО В ЖИВОТА МИ . а ТОВА ЧЕ НЕ СЪМ СПОМЕНАЛА  НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЕ СЪМ ЯЛА ПРОСЛОВУТИЯ ТИ СУСАМ ПЛЮС ЕДИН КУП ДРУГИ ГЛУПОСТИ ЗА КОИТО АКО СПОМЕНА МНОГО МАЙКИ ЩЕ МЕ КРИТИКУВАТ. ОСВЕН ТОВА В СТРЕМЕЖА СИ ДА ГО КЪРМЯ ,ХОДИХ НА ЛЕКАР И СЛЕД ИЗВЕСТНО КОЛИЧЕСТВО ПРЕГЛЕДИ , СЕ ОКАЗА ЧЕ НАИСТИНА КЪРМАТА Е МАЛКО И Е РЯДКА И НЕХРАНИТЕЛНА.
БЛАГОДАРИ СЕ ЧЕ ТИ МОЖЕШ ДА КЪРМИШ ,И НИКОГА НЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ ЧУВСТВОТО ДА ГЛЕДАШ КАК ДЕТЕНЦЕТО СИ ОТВАРЯ УСТИЧКА КЪМ ГЪРДИТЕ ТИ А ТИ НЯМАШ КАКВО ДА МУ ПРЕДЛОЖИШ .
МИСЛЯ ЧЕ ТИ ОТДЕЛИХ ДОСТАТЪЧНО ВНИМАНИЕ , ЗАЩОТО ВЕЧЕ ДОСТАТЪЧНО СЕ РАЗСТРОИХ , ИМАЙКИ ПРЕДВИД ЧЕ ВЕЧЕ СЕ БЯХ УСПОКОИЛА

# 369
Ами като си пробвала кажи бе, пиле .. а не да повтарям като в трета глуха .... Аз да не съм врачка, че да те знам прочела ли си ме, не си ли .. пробвала ли си ... Още повече, че задаваш въпроса си за N-ти път ... което навежда на мисълта, че не си опитала. Откъде да те знам...
Съжалявам, че си в такава ситуация. Извини ме, ако съм те разтроила отново след като си се успокоила. Но все пак ... кажи, че си прочела.
Още повече за времето, в което чакаш тук някой да ти отговори, можеш да потърсиш в гугъл информация в най-различни статии, или пък просто прочети малко назад в темите, защото всичко е обсъждано.
Ако не ти се чете всичко - използвай търсачката  (горе бутончето) за по-лесно намиране на това, което те вълнува.

# 370
udis5 не се разстройвай толкова, мила. След тези реклами на кърменето и тая пропагандна как всяка майка може да кърми, стига да иска, е нормално хората, които не са се сблъсквали с подобен проблем да не вярват, че го има. Затова се вслушвай в съветите и на тези, които са преживели драмата на това, да не можеш да кърмиш. Сега, от разстоянието на 5г след раждането на дъщеря ми, мога само да ти кажа, че това са абсолютно излишни нерви, които могат да те изкарат от равновесие, което ти е нужно за другите, не по-маловажни неща от живота ти с бебчо. Никое бебе няма нужда от изтормозена от чувство за вина майка. Детето гладно няма да остане, но не забравяй, че те усещат душевното състояние на мама. Така че, спри да го мислиш толкова, давай колкото може да суче, да суче, дохранвай си го с АМ и се радвайте на всеки един момент, в който сте заедно!
Lassi   202uu

# 371
Привет мили момичета,  Hug

Само ако позволите и аз да си кажа ... Удис5 , мила въобще не се обвинявай за нищо и не си го слагай на сърце, аз много добре знам и те разбирам, за втори път го преживях ... бебчето ти да се обръща към гърдите и да търси ... и да няма какво !

Аз и първото си детенце, сега и второто вече ги гледам на адаптирано мляко, нито имаха и имат повече колики от другите, нито здравословно или каквото и да е било друго като проблем са имали и имат от дечицата на кърма, абсолютно по нищо не се различаваше първата ми дъщеричка от нейните връсничета на кърма (всичките ми приятелки с които си ги гледахме заедно бяха на кърма)!!! А дори да не желаеш да се мъчиш повече с кърменето ... прави само това което те кара да се чувстваш добре и да си щастлива, само тогава и бебчето ще е щастливо, защото мама е добре .... тези спорове са абсолютно безмислени и всички имаме право на избор, а кой добър и кой лош ... нека не бъдем съдници  Wink

Оххх някой ме вика, пак ще намина да ви драсна някой ред, сега бягам да храня Кристи и да ги водя навън ... в тази красива зимна приказка ... ето това е полезно и е здраве за децата  Grinning

# 372
хората, които не са се сблъсквали с подобен проблем да не вярват, че го има.
Това, че не съм споделила тук във форума, не означава, че не съм имала проблем. Аз търсих решението в статии чрез гугъл и пробване на всичко, което някой беше споделил, че помага.
Хайде стига, че почва да ми писва да се обясняваме.

Дано се оправят нещата, но се иска воля, а не самообвиняване (или търсене на вина в другите, които още повече пък дават съвет).

# 373
Мили момичета ,  БЛАГОДАРЯ ви за подкрепата  Hug

# 374
и ние сме на Ам, то да се самоубия ли сега като немога да кърмя newsm78....

udis5 горе главата и да не ти пука.....а за хапчета за спиране на кърмата, забрави...аз не съм пила нищо и тя си изчезна без буци и мастити и прочие.....като няма, няма...това е!!!

от днес съм в цикъл...ама малко нощес ме заболя корема....иначе днес съм добре, само ми е силно.....а като се сетя преди да родя каква мъка беше....лежех по два дни от болки и пиех по 3,4 аулина, на работа едва ходех влачейки се.......та такива ми ти работи Peace

Общи условия

Активация на акаунт