Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 86 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Bulgaria-Italia
Лабреееекс ,идвам към вас  smile3521  .Невероятен тутманик  smile3501 smile3501 smile3501 ,колко е пухкав ,а и какъв цвят на коричката ...не е истина .Поздравления още веднъж   bouquet
То шило в торба стои ли .......?

Венетке,ти мила с брашънцето и маята пред компютъра ли стоиш  Thinking,докато прочетеш поста с тутманика на Лабрекс и твоя вече втасваше   #Crazy . това сигурно означава,че вече не те боли ръката,което много ме радва  Hug
много добре се  е получил и твоя   bouquet

stasi76
,страхотно хлебче и много симпатични пеперудки   bouquet

Dina.K
,много добре се е получил тутманика,а като знам и колко е вкусен   bouquet

Линдита
,чудна е питката   bouquet

Дядо Хаджия
, и аз скоро имах случка като твоята ,мисля,че беше със супер тестото за кифлички на Лабрекс .Уж включих за малко фурната да втасват ,и какво се заплеснах незнам,като се сетих какво съм направила ...ток ме удари,че не ги  бях  и  намазала с жълтък...ама както и да е пак се получиха добре .
Та и твоите сбъркани масленици съм сигурна,че са станали много вкусни   chef

didnik ..чудо...чудо   bouquet

Сега да не помислите,че се цепя от колектива  Sunglasses
И аз да не съм капо днес направих Сръбската погачица на Лабрекс,но забравих да снимам  Blush

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 00:30 от kasier

# 601
аз май не съм за тука като гледам вашите шедьоври Blush,ама айде да си покажа не много красивата,но направена с много любов питка за Св.Харалампи

# 602
nahodkata ,Линдита-страхотни питки сте направили,много ми харесаха!
Venetta,наистина много пухкав тутманик с разкошна златна коричка!
Стаси 76,пеперудките ти са много веселки,а хляба е като за цяла хайдушка дружина  Grinning,браво!
me4ta22 ,не се коси,ще стискаме заедно до почивните дни Wink.

# 603

Цитат
Ваша милост акто коя точно рецепта и технология сте използвали за това кулинарно чудо.

дядо хаджия по рецепта на kasier   Тутманик , но това чудо никак не за малка тавичка, моята беше 26см. - диаметър и тестото излезе.  Смесих част от млякото + маята +малко брашно + захар – и право в микровълновата за 15сек. – да шупне , останалите  течни в контейнера на машинката,  след което добавих и активираната мая,  брашно около 400гр. пуснах на 12пр. –месене, и  ужас ,сместа в машинката започна да ври усетих се , че сгреших, но беше късно, просто следвах рецептата не обърнах внимание на солта,     количеството брашно  не е споменато  и трябваше да добавям  още около 100гр. После включих на 13пр., но я прекъснах в последните 15мин. Разделих  на 3 топки – разточих корите и намазах с мазнина  + натр. сирене, навих на руло  и ги усуках и  после  в тавата,  загрях микровълновата на 150гр.  и започна голямото втасване 40мин.минаха  тестото едва помръдна, мислих си е това вече е провал,  мислех да го хвърля , но не се отказах,  отново загрях фурната пак на 150гр.  тогава пък  толкова нарастна, че тавата стана малка и  текна в фурната. Намазах с жълтък +малко олио + прясно мляко и пекох на винтилатор  на 150гр. около 45-50мин.
Лелеееее , аз на майстори  технологии разправям  Laughing
Благодаря ви съветите   Hug  и добрите думи smile3525
nahodkata има място за всички   newsm10

# 604
  • София
Я да питам професионалистките Rolling Eyes Другата седмица ще правя две питки за прощапулник (на моя красавец и на братовчедка му). Гладка ли да е питката или на части (кифлички или нещо подобно) Защото ме притеснява като я търкулна да не се разчупи  newsm78. За баткото я прави гладка свекърва ми, аз тогава брашно не бях пипвала Embarassed Сега обаче държа аз да си я направя Rolling Eyes В галерията ми хареса тази на Мариета

# 605
  • София
Леле много сте лоши,аз не надничам че да не меся че съм на диета а виеееее  Crossing Arms
Венета направо думи нямам,рече и отсече и се захванда го направиш.Ама то от Лабрексчето да почна азз.Записах си рецептата ма ще меся чак март месец.Обещавам че няма да надничам много ма и вие имайте милост към мен  Sad   bouquet

# 606
  • София
...
Лелеееее , аз на майстори  технологии разправям  Laughing
Благодаря ви съветите   Hug  и добрите думи smile3525
...

А ние ти благодарим затова, че сподели опита си.
Трябва да разгледам моята микровълнова - не съм забелязал до сега да има опция за настройване на температура.

# 607

Моята е комбинирана с вентилатор,  грил + фурна +микров. има настройки  –температ. + ватове + време. Нямам  обикновена фурна и по тази причина печа вътре, а и тестото вътре   втасва супер.

# 608
Доника,много са сладки тези малки крачета Partyкак ги нарави,че да не ти се подуят при печенето Peace

ааааа,тя била на Мариета bouquet Peaceстрахотна е,ще чакам тя да поясни Peace

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 12:47 от nahodkata

# 609
Мариета,и аз на опашката за поясненията за питката,на мен ми е интересно като навиеш рулото как го режеш,че да се получат така  пластовете - не са равни,а с различна дължина,като разлистени,под наклон ли ги нарязваш?

Само не знам Мариета дали чете тук,виждам,че показва питките напоследък в "Снимай,покажи" newsm78.

# 610
  • София
Много хубави питки, тутманици и хлебчета видях  bouquet  bouquet  bouquet

От мен Солена корона, по рецепта на Котка- при мен само със сиренце

# 611
  • забравих си мисълта...
Pinki_81, разкошна си я направила    bouquet и много вкусна изглежда също.

# 612
Venetta , страхотен е станал тутманикът, направо ми се прияде  Heart Eyes  bouquet (Щот отдавна не съм хапвала Joy) Разкошно изглежда!  chef Много приятно ми стана, че майка ти го е харесала! Hug

kasier,  didolinaa , благодаря ви, момичета, и на останалите, за добрите думи, непременно ще зарадвам майка.  bouquet

Pinki_81, чудесна е станала коронта, вкъщи също много я харесваме!   bouquet

Доника, много сладурска питка с тия крачета!  bouquet Аз правих цяла за търкалянето и на части за гостите, но имаше момичета, които са правили питки на части и писаха, че не са се разпаднали. Иначе и аз имах същите опасения. Ще търкаляте по-внимателно. Grinning

# 613
  • София
Venetta, labrex , много благодаря Simple Smile
От майсторки като вас се уча Wink

# 614
Venetta, labrex , много благодаря Simple Smile
От майсторки като вас се уча Wink

Ах, ах, ах!  newsm68 newsm44 Joy
Важното е ръка да имаш!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт