Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 86 096
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Венета,чудесна месеница.  bouquet Преписах си рецептата,но искам да доуточним,има само едно втасване и то е след оформянето,така ли е?

# 211
  • Мнения: 156
Нали вече и аз съм се запалила да се науча да правя питки като вас, та в неделя направих една, ама не ми остана време да я снимам, че я носих на гости. Днес обаче направих пак Simple Smile и се чудя защо не мога да постигна ефекта от снимките на вашите питки. Някак си формите не са много очертани. Дето писах за предната искам да е по- цъфнала. Иначе мажа с маргарин между корите. Ама възможно ли е тестото да ми е по-меко отколкото трябва?

Абе на форма не ги докарвам нещо, ама на вкус са доста добри. Веднага се изяждат. Laughing

# 212
  • Мнения: 251
eliza03  Чудесна питка, възможно е да ти е по малко брашното
а и маргарина отпуска Laughing
Направо ми се напълниха устата само като я гледам  smile3501

# 213
  • Мнения: 89
Експресните  кифлички са страхотни, току що направих една доза и едвам успях да отделя няколко за мъжо. Децата всичко ометоха, съжалявам че нямам батерии във фотото. Поради липса на достатъчно продукти замених 1/2 от олиото със свинска мас , а 1/3 от кифличките напълних с ябълки и канела и топнах в кристална захар. Станаха супер!!
Поздрави за рецептата!

# 214
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 453
max-mama  и  platinum ще споделите ли колко брашно /поне приблизително/ отива за тези кифлички?

# 215
  • Варна
  • Мнения: 945
eliza03 доста добре и личат красотите на твоята питка - аз даже така не ги докарвам  Peace. Защото меся по-меко тесто и при оформянето не точа, а само разпъвам тестото и мажа с мазнината. От обясненията на баш майсторките хлебарки, а и сама за себе си разбрах, че трябва да се точат с брашно корите, за да могат да се получат по- ясно изразени шарки. Но аз почти се отказах от шарки за сметка на мекотата и вкуса на питката, че у нас само много мекички питки се хапват, а според мен другите се получават някак си малко по-хлебени и пак ще се изядат ама със зор. Wink
Unknown_lady ако питаш за рецептата за кифлички на мах-мама би трябвало около 1-1,200 кг брашно да отиде най-много. Горе-долу на 0,500 мл. течност се полага 1 кг. брашно и съотвено на 0,250 мл. половината. И пак зависи ако има яйца, с каква големина са, какво количество мазнина и т.н. Важното е според мен да не стане много твърдо тестото, така че е най-добре а се слага по малко брашно, а не да се бухне всичкото.   Peace

# 216
  • Мнения: 156
А сега като я разчупих мисля, че е екстра отвътре.

# 217
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 453

Unknown_lady ако питаш за рецептата за кифлички на мах-мама би трябвало около 1-1,200 кг брашно да отиде най-много. Горе-долу на 0,500 мл. течност се полага 1 кг. брашно и съотвено на 0,250 мл. половината. И пак зависи ако има яйца, с каква големина са, какво количество мазнина и т.н. Важното е според мен да не стане много твърдо тестото, така че е най-добре а се слага по малко брашно, а не да се бухне всичкото.   Peace
Благодаря   bouquet и аз така предполагах. Ама когато има рецепта с "брашно - колкото поеме" винаги оплесквам нещата, затова и питам Simple Smile

# 218
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Unknown_lady,вече са отговорили на въпроса ти.Аз обикновено правя по половин доза,че у нас се хапва по малко.Ето от вчерашните половината още стоят.
Елиза,чудесна питка,браво.  bouquet Малко по-твърдо трябва да е тестото,за да са по-изразителни формите,но пък виж каква ти е пухкава отвътре.

# 219
  • Мнения: 335

това са моите кифлички по рецептата на лабрекс, аз направих 1/3 доза и пак много ми станаха, но найстина са страхотни, мн лесни и мн мекички, вътре са с течен шоколад и орехче Simple Smile

# 220
  • Мнения: 22 867

Venetta, много замамващ тоя месеник!Ама колкото и да ме примамва, тоя път ще се въздържа, че нещо много наблегнах на тестяното напоследък Embarassed

eliza03 , красива и вкусна питка! Heart Eyes Peace

azals , пък твоите кифлички като от калъпче! Как ги навъртя толкова еднакви и красиви? Чудесни са!  chef  bouquet


 

# 221
  • Мнения: 65
Pinki_81   , благодаря ти за отговора. Много добре си го обяснила. Ще го пробвам задължително.

 

# 222
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Labrex, Didnik,  Hug Hug благодаря ви момичета, много сте милички   love001.

# 223
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 986
Я и аз да се впиша с раираните кифлички - снощи ги направих с кренвирши, но ги поизгорих и не бяха за показване, а днес замесих двойна доза със спанак и сирене и едното кренвирче останало от вчера го завих и него. Не ми се печеше на два пъти и затова се слепиха.



# 224
  • Мнения: 9 785
Признавам си, че не можах да следя темата, но сега ще си покажа питката и ще се върна назад. По рецепта на Ехо е /ако я няма на първа страница, ще дам линк, защото е страхотна/ :



цък на снимката за по-голямо изображение /и още снимки/

Общи условия

Активация на акаунт