Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 86 112
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета, имам въпрос - как правите солени печива с експресното супер тесто на Лабрекс, нали в него има захар. Намаляте захарта и точно колко слагате? Embarassed

Ако имаш предвид  ЕКСПРЕСНИТЕ КИФЛИЧКИ ОТ СУПЕР ТЕСТО, аз сложих само 1 ч. л. захар и 1 ч.л сол. Пълнежa на половината беше от салам и останалата половина беше с пълнеж от сирене и яйца. Получиха се чудесни кифлички.



А можеш и да си ги направиш без пълнеж и да си ги ползваш като хлебчета. Можеш и във формата на земелчета да ги направиш, въпрос на желание и въображение.

# 271
  • Мнения: 22 867
Venetta, ще правя и аз солени кифлички като тебе, сладките бяха много сполучливи, дано и солените станат. Като гледам твоите... Heart Eyes  bouquet

Пак питка и пак с тестото на мах-мама, толкова мека и пухкава стана. Grinning   bouquet


И мекички с кратерчета от същото тесто. Grinning

# 272
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Labrex, разкошна питка и кратерчета   bouquet.

Аз направих днес питки и хляб от тестото на фугасчетата на Labrex. Увеличих брашното на 750 гр. а захарта я намалих на 15 гр, сол 12 гр. и един пакет суха мая. Получиха се чудесни питки и невероятен хляб.



# 273
  • Мнения: 22 867
Ама наистина са разкошни!  bouquet Тоя фугасс, уж нищо рецепта, пък стават вкусни, че и красиви хлебчета. Браво на тебе!  bouquet

# 274
  • Сливен
  • Мнения: 307
Благодаря Венета, тези почивни дни и аз ще експериментирам и ще се похваля после с успех или провал Mr. Green

# 275
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Labrex, точно това коментирахме с майка, че по-обикновена рецепта не съм виждала, но и по-вкусна и по-лесна също не съм имала.

Благодаря ти  Hug newsm51.

# 276
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Лабрекс,Венета,невероятни сте. newsm51 Много красиво,много вкусно изглежда всичко,което приготвяте.

# 277
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,Венета,невероятни сте. newsm51 Много красиво,много вкусно изглежда всичко,което приготвяте.

Мах-мама, аз за себе си - ами щот много ти го бива тестото, направо съм щастлива, че го открих! Май за всичко става, само на сладки кифли не съм го пробвала!  bouquet

# 278
  • София
  • Мнения: 1 230
Момичета ще плача  Confused,замесих едно тесто да направя питки със сирене ейй няма такъв камък.С гаранция ако замеря някой ще го утрепам на място  ooooh! Какво стана не знам,маята или брашното е,моя мъж така ми се е смял сега,че ми идеше да го цапна с нещо по главата.Е дори и първия път като замесих питка не ми стана на такова чудо. newsm78+

# 279
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
...замесих едно тесто да направя питки със сирене ейй няма такъв камък.Какво стана не знам,маята или брашното е...

За да е твърдо тестото, би следвало да е от брашното, в смисъл то е в повече. Дианче, ти не теглиш/мериш ли колко брашно прибавяш???

# 280
  • София
  • Мнения: 1 230
...замесих едно тесто да направя питки със сирене ейй няма такъв камък.Какво стана не знам,маята или брашното е...

За да е твърдо тестото, би следвало да е от брашното, в смисъл то е в повече. Дианче, ти не теглиш/мериш ли колко брашно прибавяш???


Не тегля нищо на кантар,имам си една рецепта и си я ползвам от години.Меря си с чаша всичко тя си ми е критерии тавата също ми е една и съща,на сън да ме бутнеш си знам какво правя.Но още при замесването нещо ми се видя тегаво тестото а даже не бях сложила и половината брашно.Сега замесих за проба една чаша брашно само и мисля че в него е проблема.Що не си купих това което е изпитано ама аде де,аз викам това дето си пише че е само за питки ще да е по хубаво и нъж.А винаги си купувам Брашно Тип 500 и с него провал нямам. Cry

# 281
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
...замесих едно тесто да направя питки със сирене ейй няма такъв камък.Какво стана не знам,маята или брашното е...

За да е твърдо тестото, би следвало да е от брашното, в смисъл то е в повече. Дианче, ти не теглиш/мериш ли колко брашно прибавяш???

Не тегля нищо на кантар,имам си една рецепта и си я ползвам от години.Меря си с чаша всичко тя си ми е критерии тавата също ми е една и съща,на сън да ме бутнеш си знам какво правя.Но още при замесването нещо ми се видя тегаво тестото а даже не бях сложила и половината брашно.Сега замесих за проба една чаша брашно само и мисля че в него е проблема.Що не си купих това което е изпитано ама аде де,аз викам това дето си пише че е само за питки ще да е по хубаво и нъж.А винаги си купувам Брашно Тип 500 и с него провал нямам. Cry

Дианче, в тази тема някой беше писал, че е купил от Billa брашно на марката Clever. То е най-евтиното, но откровено казано, като прочетох това тук, купих един пакет да го пробвам и останах изненадана. Наистина е много хубаво, тип 480  е тук в Австрия и струва 0,29 €. Доколкото си спомням в BG е 0,59 лв. Значи цената е адекватна на тукашната.
Но ако ти си имаш изпитана марка, по-добре си ползвай нея, за да ти е мирна главата.

# 282
  • София
  • Мнения: 1 230
Да от брашното е,по лошото е че купих чак 5 пакета,ма ще го хвърля няма да се мъча с него.Видях поста за брашното на Билла ама аз си купувам на София мел и до сега не съм имала ядове.Няма да се ядосвам повече нишо не мога да направя,просто малката искаше питки а сега ще ги получи чак утре,като купя ново брашно.

# 283
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Да от брашното е,по лошото е че купих чак 5 пакета,ма ще го хвърля няма да се мъча с него.Видях поста за брашното на Билла ама аз си купувам на София мел и до сега не съм имала ядове.Няма да се ядосвам повече нишо не мога да направя,просто малката искаше питки а сега ще ги получи чак утре,като купя ново брашно.

Защо ще го хвърляш. Брашно може да използваш и за друго. Може пък за сладкиши да е добро или за сгъстяване, за паниране, за какво ли не още.

# 284
  • София
  • Мнения: 1 230
Не искам да рискувам,провала за днес ми стига  Peace

Общи условия

Активация на акаунт