Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 86 100
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Ехааа, Дидник, страхотно е това клипче! Гледам има и други, май тази вечер тях ще зяпам и после пак ще сънувам питки.  Joy

# 346
didnik , vesi_nn , чудесни питки, много красиви!   bouquet  chef

kasier , и аз днес уж щях да правя фокача и в последния момент пак забърках тестото на мах-мама. Grinning Много апетитно изглежда твоята! Heart Eyes  bouquet

nin4e, сега видях въпроса ти. Вероятно печеш в по-голяма и по-плитка тава, затова се получава по-ниска питка.

# 347
  • Bulgaria-Italia
Лабрекс ,отново страхотно произведение   bouquet

На мен фокачите не са ми слабост,предпочитам си една бухнала питка със сиренце....Ама моето малко злоядо човече като е рекло фокача,та фокача  ooooh! и то хрупкава  да била Crazy
И аз ,за да разнообразя се порових малко из едни рецепти за фокачи и попаднах на тази с бяло вино и прясно мляко ,получи се добре

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 17:54 от kasier

# 348
  • София
Призовавам към здравослоно хранене.  newsm62
Предлагам ръжено-царевично-пълнозърнест хляб - собствено производство:

# 349

Аз тъкмо щях да призовавам мах-мама да му мисли с какво бързо тесто ще ни отслабва, че то пролет иде?! Grinning
Дядо хаджия, хлебчето ти изглежда чудесно! Видях в другата тема, че си използвал някакво брашно Фитнес (не ми е познато), може би на него трябва да минаваме. Умирам си за ръжени хлебчета, но наскоро една позната от тоя бранш ме "зарадва", като ми каза, че такива просто няма. Имаше и обяснения защо, но да не пиша сега.
Ох, представям си колко е вкусно хлебчето ти! Heart Eyes   chef

# 350
  • София

Аз тъкмо щях да призовавам мах-мама да му мисли с какво бързо тесто ще ни отслабва, че то пролет иде?! Grinning
Дядо хаджия, хлебчето ти изглежда чудесно! Видях в другата тема, че си използвал някакво брашно Фитнес (не ми е познато), може би на него трябва да минаваме. Умирам си за ръжени хлебчета, но наскоро една позната от тоя бранш ме "зарадва", като ми каза, че такива просто няма. Имаше и обяснения защо, но да не пиша сега.
Ох, представям си колко е вкусно хлебчето ти! Heart Eyes   chef

Сега аз в това брашно не знам дали има ръж (въпреки, че го усещам) но пък съм си правил и с ръж и обикновенно пълнозърнесто брашно и пак така си се е получавало.

Чисто ръжени има, ама там една седмица му е майсторлъка, да правиш закваската. Сега ... не че става като белия, ама става става. Леко клисав ама пък като се препече друг като него няма. Значи кога бях на оная отвратителната диета дето две седмици хляб не ми дадоха и да погледна ръжения хляб ми беше спасението.

# 351
......Чисто ръжени има, ама там една седмица му е майсторлъка, да правиш закваската. Сега ... не че става като белия, ама става става. Леко клисав ама пък като се препече друг като него няма. Значи кога бях на оная отвратителната диета дето две седмици хляб не ми дадоха и да погледна ръжения хляб ми беше спасението.

Става въпрос по магазините, за фабричните ръжени, че не са от ръж. А домашен съм яла в едно село, каза бабата, че е ръжен, беше малко като пита, не много красотен на вид, ама съм го запомнила като много сладък тоя хляб. То на млади хора в хубава компания каквото и да им дадеш, все ще им хареса, но наистина си го помня това хлебче ръжено.
А от тая двуседмична диета без хляб полза имаше ли? Laughing

# 352
  • София
Става въпрос по магазините, за фабричните ръжени, че не са от ръж. А домашен съм яла в едно село, каза бабата, че е ръжен, беше малко като пита, не много красотен на вид, ама съм го запомнила като много сладък тоя хляб. То на млади хора в хубава компания каквото и да им дадеш, все ще им хареса, но наистина си го помня това хлебче ръжено.
А от тая двуседмична диета без хляб полза имаше ли? Laughing

Аааа то тук си права и аз отдавна съм казал, че по магазините няма гаранция какво ядеш.

Диетата си беше чиста инквизиция на доктора. Ако не бях я направил сега щях да съм някакъв отвратителен гастроендоколит. Обаче като ме нагънаха там на целулоза и на не знам какво си яко чистене ме оправиха де.

# 353
  • забравих си мисълта...
Разкошни питки, ръжено-царевично-пълнозърнест хляб, козунаци и фокачи сте показали   bouquet  smile3501.

От мен Питка с пълнеж

и хлебчета от тестото за фугассчетата на Labrex.

# 354
Venetta , как бе душа го докарваш така тоз хляб? Очите ми останаха в него....до сущ като от пещ излязъл  Thinking (къде е иконката за завиждане?)

# 355
  • Варна
Тъй, тъй - с красотни че и диетични печива вече пълним темата  Grinning
Добре, че има един мъж тука, че да ни завръща малко  ooooh!  Wink
Ето и от мен вчерашното диетично хлебче  Grinning по рецепта за фугасс на labrex.
Мнооооооого вкусно стана  Crazy, благодаря за рецептата   bouquet

И наистина като се замисля, че няма никаква мазнина, яйца и мляко - може да мине за диетично  newsm78
Само дето го хапнахме какво едно време с лучец и сланинка към бобеца  Laughing
Лабрекс цялата ми къща замириса на вкусен домашен селски хляб - върна ме мнооого назад в детството. Изненадах много приятно домашните си и са ми поръчали да не купувам вече хляб от магазина  Wink
Вени и ти носиш вина за направата на това хлебче, че току през страница и ти показваш и то по няколко такива. Хич не си подстрекателка и ти  Wink Hug

# 356
Как да направя така, че хем да влизам в темата, хем да ям колкото си искам тестени, щото ми са слабост и хем да не дебелея. Това колело, вчера се качих, карах го двайсет минути и после взех, че излапах едно парче торта. Е, кво да правя - човещинка  ooooh! От темата със снимките, Пеп-чо подстрекателката ме зариби с едни сусамени гевречета и аз да не остана по назад, ги направих. Страхотни са, хапвам си и няма нищо здравословно в тях, ама ми е кеф. Да се надявам, че повечето ще ги раздам за успокоение на душата  Whistling
Сусамените кравайчета за здраве на момчетата ми

Питката от снощи

# 357
  • В страната на чудесата
Здравейте майсторки на питките!  bouquet
Редовно влизам в темата и се възхищавам на уменията ви. Пробвах някои от рецептите, кога успешно, кога не, но не се осмелявам да публикувам снимки Embarassed
Имам една молба. Предстои ми да превя погача на бебе и моля за рецепта . Знам, че питката трябва да е сладка. Иска ми се и да изглежда добре Blush Приемам всякакви предложения. Благодаря предварително!

# 358
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371456.msg10418043#msg10418043 ето ти линк от първа страница. Много добре е обяснено, ако имаш въпроси, всички от темата са много любезни и майсторки. Hug

# 359
Здравейте майсторки на питките!  bouquet
Редовно влизам в темата и се възхищавам на уменията ви. Пробвах някои от рецептите, кога успешно, кога не, но не се осмелявам да публикувам снимки Embarassed
Имам една молба. Предстои ми да превя погача на бебе и моля за рецепта . Знам, че питката трябва да е сладка. Иска ми се и да изглежда добре Blush Приемам всякакви предложения. Благодаря предварително!

Виж рецептата за сладка питка и питката на maria_m . И додиники беше правила такава, но не я откривам. Ако я намеря, ще добавя линк.

Общи условия

Активация на акаунт