Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 86 165
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 1 122
Здравейте, майсторки! Heart Eyes Отново невероятни вкусотийки виждам.  bouquet Аз правих миналата седмица козунак, но ме повали някакъв вирус и не можах да си кача снимките. Днес съм по-добре и успях да ги кача. Бях обещала да снимам стъпка по стъпка тестото, но не помня на кой. Embarassed
Не можах да го отлепя от формата, то се вижда и на снимката. Close









И от вчера Раирани кифлички с кашкавал на Marabu, аз ги направих с кренвирш и кашкавал.



И тук има малко стъпка по стъпка http://steisi.multiply.com/photos/album/6##photo=146

# 361
  • Мнения: 293
labrex , видях , че си на линия и за  да си спестя време ще те помоля , за линк към рецептата за фугасчетата . Не съм у дома и рецептата не ми е под ръка, а искам да я направя .Моля те   bouquet

# 362
  • Мнения: X
Стаси76,козунаците са страхотни,особено този с пълнежа-супер е,кифличките също. Peace
И бързо да оздравяваш! Hug

# 363
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
я,една спешна питанка  имам-моля за бърз отговор,ако има подбни слу4аи на моя! поради отлагане на пътуването на баба ни свеки, искам да отложа довършването на козунака за утре, някой замразявал ли е  козуна4ено тесто и на коя фаза мога? аз съм на първо втасване! Praynig

# 364
  • Мнения: 293
Аз пък намерих интересна техника за гланциране на домашен хляб

Ще види тя Венетка , дето ме изкушава така и не си издава тайната  Crossing Arms

Само дето накрая малко на тухла ми дрънка , като го почукат , ама ще видим  Rolling Eyes

# 365
  • София
  • Мнения: 8 495
я,една спешна питанка  имам-моля за бърз отговор,ако има подбни слу4аи на моя! поради отлагане на пътуването на баба ни свеки, искам да отложа довършването на козунака за утре, някой замразявал ли е  козуна4ено тесто и на коя фаза мога? аз съм на първо втасване! Praynig

Изпичаш го, охлаждаш го и след това в домакинското свежото фолио в камерата. След това го вадиш размразяваш го и го оставяш един час. След това си е се едно днес правен.

Така козуначено тесто да се замразява не съм чувал, ама да си рекат дамите специалистки.


Аз пък намерих интересна техника за гланциране на домашен хляб

Не разбрах само - с вода ли го пръскат през 10 минути ?

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 16:09 от дядо хаджия

# 366
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
ок ,зна4и смело да си го втасвам, ей мерси много!  bowuu  chefтака и мислех да направя,но без да го замразявам след охлаждането и увиването! много благодаря за съвета!   bouquetина4е днес съм по твоята технология , дядко , дотук върви по масло, 4е няма мед! Laughing

# 367
  • Варна
  • Мнения: 945
Стаси ти от болестта си забравила сигурно  Wink - на мен беше споменала, че ще правиш стъпка по стъпка. Ама няма да има нужда ако че речеш да пратиш единия по-пречен козунак насам  Grinning
Пепика ти от твоите кравайчета няма ли да хвърлиш поне едно насам - да са ти живи и здрави момчетата и много да те слушат  Hug
Аз за здравето на моето момченце днес направих пак хляб, но с нова плетка - много обича тестеничко милото, ама такъв щиглец - не прилича на майка си  Wink
Малкото хлебче вътре е с микс семки и сусам, по желание на моя милост  Wink.

     

# 368
  • Мнения: 293
Вече пълнея само като ви гледам произведенията ! smile3516 Изкусителки такива !  newsm51
Имам питанка , за ето тази чабата .На колко грама горе-долу е равна една чаша ? newsm78

# 369
  • София
  • Мнения: 8 495
Моля ето това е втората серия.


Ръжено-пълнозърнесто-царевичен хляб с ябълка, морков, картоф, шарена сол и босилек.

С по светъл цвят, по мек вкус и консистенция.

# 370
  • Мнения: 293
дядо хаджия ,моля те като си показваш красотите да дадеш тука и указания ( за невежите като мене) къде да намерим  рецептите , че инак направо захапвам монитора да знаЙш!  smile3508 newsm51

# 371
  • София
  • Мнения: 8 495
дядо хаджия ,моля те като си показваш красотите да дадеш тука и указания ( за невежите като мене) къде да намерим  рецептите , че инак направо захапвам монитора да знаЙш!  smile3508 newsm51

В подписа е даден линк към блога ми. В последния пост най-долу е дадена рецептата и технологията за днешния хляб.

# 372
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Венета,много красиви фугассчета.  bouquet
Стаси,чудесни козунаци и кифлички.  bouquet
Капри,направо професионални,толкова добре изглеждат.  bouquet
дядо хаджия, newsm10 .
Ето и моите гевречета,да са ни живи и здрави момчетата.

# 373
  • Мнения: 9 785
Подкокоросана от Пепика, и аз направих гевреци за здравето на момченцето ми Hug!

Пепика, жива да си smile3525!



Стаси, хубаво, че оздравя, да видим тези красоти Peace!

didnik, този хляб като козунак Laughing, страхотно изглежда Peace!

дядо хаджия, голям експериментатор си Peace! Много интересни съставки си събрал в хлебчето Peace!
 Еееее, max-mama, не стига, че се пререждаш, но ми събра и очите с твойте гевреци Hug!

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 17:38 от polin_a

# 374
  • Мнения: 293
дядо хаджия , вече съм там   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт