Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 86 146
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Aх , Венетке , милост нямаш!  smile3516 Но щом си се развихрила отново , значи вече си добре здравословно , нали?  bouquet

дядо хаджия , не съм мома ( ма пък и ти не си ерген  smile3503) , пък и вече не съм първа младост (ама съм млада още   Mr. Green )  , но да ти кажа , като питаш  PeaceМоите баби не ме научиха на рецепти ,че бяха много възрастни , когато започнах да се интересувам от това (още ме е яд за рецептата за катмите).Свеки и майка ми не умеят да месят и знаят по няколко традиционни ястия , които въртят постоянно.Аз обаче съм шило в торба Twisted Evil Обичам вкусната храна , както и да се въртя около печката . С Интернет се родих отново  Crazy Ам , че то само мерак да имаш!.... Мислех си го варианта с чертането , но много пипкав ми се струва  ooooh! Не е за мен работа. Реших проблема по друг начин - мятам рецептата на питката в уорда барабар с подробен снимков материал.Питките , които имат онагледено подреждането преди втасването , след втасването и изпечени изобщо не се нуждаят от чертане - всичко се вижда и разбира перфектно  Peace Да ти имам нервите да чертая  Crazy Инак няма по педантично оформена папка с рецепти от моята  Mr. Green раздели , подраздели , снимкови галерии....Половинчо каза , че дори и всеки ден да готвя различни ястия , имам рецепти за 50 години на пред hahaha

Момичета , благодаря за инфото за френската мая  !А  Магазина на Европа ми е близо!  Hug newsm51

svear , супер са линковете , страхотни! Мерси!  bouquet

# 466
  • Ispania
дядо хаджия  Hug,мерси за бьрзият отговор

# 467
  • Разград
Браво за произведенията,всичко изглежда толкова красиво и вкусно.  bouquet
Днешните ми кифлички с локум

# 468
  • София
...
дядо хаджия , не съм мома ( ма пък и ти не си ерген  smile3503) , пък и вече не съм първа младост (ама съм млада още   Mr. Green )...

Хайде сега подробности.  newsm62  Не ме издавай пред булките, че не съм ерген де.

# 469
И от мен на бързо
http://media.snimka.bg/2845/011946151.jpg тутманик
рогчетата на Пина-закуската ни тази сутрин http://media.snimka.bg/2864/011982716.jpg
http://media.snimka.bg/4408/015071117.jpg кифличките на Марабу

# 470
Всичко, което виждам тук не спира да ме вдъхновява! За вас момичета newsm51
Това е от днес:

Питки с плънка от сирене, масло и яйца, поръсени с настърган кашкавал.

# 471
Здравейте имам един СПЕШЕН ВЪПРОС Rolling Eyes
Замесих питка Слънце   ето тази http://gourmandine.ro/aluaturi-sarate/paine-floarea-soarelui/
но искам да питам ако някой знае пластовете се мажат с разтопено масло за да се разлистят но дали може го заменя с маргарин или поне да ги смеся масло и маргарин .
Сега сложих тестото да втасва и ако някой може да ми отговори докато стане готово за формиране много ще му бъда благодарна.
Писах че въпроса е спешен защото нямам много време нали разбирате  Embarassed

# 472
  • София
Здравейте имам един СПЕШЕН ВЪПРОС Rolling Eyes
Замесих питка Слънце   ето тази http://gourmandine.ro/aluaturi-sarate/paine-floarea-soarelui/
но искам да питам ако някой знае пластовете се мажат с разтопено масло за да се разлистят но дали може го заменя с маргарин или поне да ги смеся масло и маргарин .
Сега сложих тестото да втасва и ако някой може да ми отговори докато стане готово за формиране много ще му бъда благодарна.
Писах че въпроса е спешен защото нямам много време нали разбирате  Embarassed

Мисля, че ще стане с маргарин (леко разтопен все пак), ама ако ме питаш мен и с олио да ги намажеш пак ще стане.

Аз например си имам принцип и винаги смесвам твърда с течна мазнина 1:1.

# 473
Страхувам са да не би да не се разлистят слоевете че ще нося питката на гости ама нямам много масло че затова де . Embarassed

# 474
  • Разград
Еми,разкошни питки.  bouquet
Герберче,ще стане и още как.Аз съм мазала с маргарин,става си без проблем.Ако е от меките маргарини изобщо не му трябва разтапяне.

# 475
Искам да попитам къде греша:След като втасат питките,ги мажа с яйце и поръсвам със сусам, но сусамът не се задържа, а разпилява

# 476
  • София
Искам да попитам къде греша:След като втасат питките,ги мажа с яйце и поръсвам със сусам, но сусамът не се задържа, а разпилява
И при мене е същата работа. Та и на мен ми е интересно какъв би бил отговора. Иначе веднъж си играх и разбаркъх сусама с малко белтък и тая каша я мазах отгоре, та разгеле ония ми ти семена не мръднаха. Та си мисля, дали следващия път да не го изсипя предварително в айцето за намазване.

# 477
И на мен ми се получи веднъж така но тогава мазах с жълтък и олио и ми се получи доста гъсто почти като крем и като започнах да мажа питките докато стигна до последната първите бяха засъхнали и не се задържа сусама .И моя съвет е като си намажеш първата питка с яйце веднага я поръси със сусама и така следващите .

# 478
Аз когато ще поръсвам със сусам или ким,слагам ядките в яйцето,след като е разбито.Мажа питките и така полепя без да пада.Другият вариант е да се поръси веднага след мазане,докато не е засъхнало яйцето,няма как да падне,нали питките са наредени в тавата.

# 479
  • забравих си мисълта...
Момичета разкошни питки, хлебчета и тутманици сте показали   bouquet.

На моите питки сусама винаги се залепя буквално, но аз винаги прибавям към жълтъка малко олио и малко прясно мляко и веднага след като намажа питката поръсвам. Мисля, че една от причините за разпръскването на сусама или каквито и да са ядки е това, че не поръсвате веднага, а минава малко време. Жълтъка засъхва обаче много бързо и тогава разбира се се разпръсква.

Kapri_z, аз се развихрих, но ще трябва да се спра, че днес пак получих силни болки. Откровено казано сама съм си виновна. Лекарите и ми казаха и писаха в лекарския протокол също, че ръката ми трябва да има две седмици покой.
От мен днес отново любимата ни месеница на Сладка хапка.´

Общи условия

Активация на акаунт