Майки в Дания - 3

• 32 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро! Коко вече има CPR  Laughing, за сметка на което майка му се води в регистрите ugift  Joy. Чета снощи писмото и  Shocked. Чудя се да ходя ли да им нося брачното свидетелство или да си ходя мома  Mr. Green. Снощи поливахме колата и мъжа ми вика :"Пийни повечко, ти имаш двоен повод за празник!" Whistling Мъглата вън хич не ми харесва, но ще ходя да оправям и таз каша. Спорен ден на всички и весела ваканция на децата!

# 76
Здравейте момичета Simple Smile
Ивчок, супер чувство за хумор Simple Smile Наистина  идва един момент , когато се чуди човек кое  е по-добре: мома или "бракувана"  Joy   И ние  с мъжа ми , когато се регистрирахме в общината , служителката  не беше много на ясно какво да прави и по същия начин , първо ни написа , че сме "соло" , а след това женени. Та мъжа ми се шегува от време на време: "Ех, добре ме беше развела онази жена, ама защо си поправи грешката"
Нашата Алекс расте добре. Вече е цели 4 кг( много беше важно за нас това число, че  в началото ни казаха че можем да излизаме на студа , след като минем 4 кг ) и е пораснала с 2 см, т.е. 56 е сега. И понеже мед. сестрата , която преглеждаше бебка , я беше съблякла и я караше да стъпва с боси крака на една студена повивалка, та Алекс ѝ отмъсти като я напишка и наака  Mr. Green . Сега  си легна с татко си  за следобедна сиеста, ама имам само около 40 минути до следващото кърмене, та няма как да излезна , че да разходя малко и  майка ми. Тя ,за срам и резил , от както дойде  в неделя , не е излизала. Всичко чака на мен , та не смогвам. Чудя се  как се справят майките с две деца, особено тези с малка разлика. А може пък и да е от ЕГН-то  hahaha ... ако се бях сетила да родя като по-млада сега нямаше да се чудя.
Пак се налага да ви оставя. До скоро .

# 77
Навън е ужасно прекрасно! Не знам как е при вас, но чакам всеки момент да изскочи каляската на Снежната кралица! Такава една виелица е вдъхновила може би стария Андерсен за тази приказка!
Сега ново 20. Оправих кашата с моето безбрачие и се сетих да питам за големия син - той, милият, има баща, няма майка. Сега аз съм женена с 2 деца, малкия ме има като майка, а срещу съответното място на големия стоят 10 нули  Joy #Crazy ooooh!. Та ще ходи пуби в понеделник да си оправя гражданското състояние.
Анастасия, няма да се плашиш. известно време след идването на бебето ще си като пиле в кълчища, после ще ти остава време и за теб. Трудното в ДК е, че няма магазинчета на 1 крачка от дома и това губи много време. А за ЕГН-то не се кахъри. Аз опитах и от двете положения и мога компетентно да заявя - от детето е, а не от ЕГН-то!
Усещам, че много пиша тази седмица и затихвам. Весел уикенд!  Hug

# 78
Добро утро!!!http://honeymoonphase.files.wordpress.com/2008/02/heart-coffee2.jpg.Анастасиярадвам се ,че всичко с Алекс е добре.Това  с мед.сестрата ми хареса newsm10.Ивче,вие само перипети с тия документи.Дано скоро всичко приключи.Аз ставам тази сутрин ,и моето синче ми направило сок от портокали и грейпфрути.Как добре ми дойде.А сега си пийвам кафенцето.А сега ставам да приготвя закуската.Хайде лек ден ,на всички.

# 79
Добро утро!
Бързам да пиша, че кое по- напред...Освен това пак съм с хрема и недоспала съответно. Тази зима и този студ много дълги ми се сториха. Тук при нас вече не е красива зимна приказка: снегът е замръзнал и посивял, на купчини покрай пътищата.
Не знам дали вече сте забелязали(поне мамите с по-големи дечица), но тук в Дания е направо спорт да се канят приятелчета/съученици на гости. На мене ми се струва прекалено, като се има предвид че децата се отиграват в занималните, а и се питам: тия родители нямат ли нужда да са заедно с децата си поне през уикендите. Но понякога просто няма отърваване...Днес една приятелка на дъщеря ми ще ни гостува с преспиване, защото нашето момиченце вече няколко пъти и е гостувала по този начин. Накратко: и през уикенда да не може човек да си почине.
Друг вид "спорт" в училище са организираните празненства за деца и родители...За тях- друг път, че сега трябва да бързаме до библиотеката, че една от детските книжки трябва да я върнем днес. А и пазар ни чака, а как не ми се излиза навън в този мраз...
Бъдете здрави и лек уикенд.

# 80
  • Vildbjerg,DK
Здравейте момичета,
И аз да се включа тази седмица, че не съм се отчитала скоро Simple Smile
Ивче , абе тези хора нещо са те нарочили май. И защо не са се интересували тези от комуната защо това момче няма майка? Simple Smile
Силке това за гостенчетата ми е до болка познато. Тази седмица по принцип си бях в къщи, но всеки ден след учебните часове имахме гостенче. Преди нали работех и свършвах работа в 2 и докато се прибера и няма как да стане през седмицата. А събота и неделя обикновено единият ден ни гостува приятелче, но през другият детето ходи на гости. И така имахме много визити да връщаме ( нали е добре да се връща ) , че тази седмица ги започнахме. И всеки ден - а нали и трябва с нещо да се почерпят тези деца и аз пак на печката цял ден Laughing
А за училищните събирания думи нямам. То не беше вечеря заедно, пекохме хлебчета, палачинки друг път, често се събират и само да поиграят децата. Но фаворитът ми е това с палачинките - пекоха ги на огън, едни големи огнища и едни тиганчета с мноооого дълги дръжки. Така се опушихме всички - няма отмиване тази миризма после. Но беше забавно Joy
Иначе при нас вече снегът се превърна в лед и аз правя много пируети като ходя до магазина. Надявам се да се разтопи в скоро време.
Днес гледах един филм по Джейн Остин - http://www.imdb.com/title/tt0178737/, ако сте почитатели на Джейн Остин , сигурно ще ви хареса.
До скоро момичета  bouquet

# 81
Добро утро!!! CoffeeСилке ,Ани това  с гостите от една страна е добре,че децата контактуват.Но чак пък всеки ден и аз да съм ще ми дойде ,в повече.Особенно,когато се пребираш изморен от работа и искаш да си почиваш,в къщи на спокойствие.Ани погледнах го филма и ще си го сваля и аз обичам такива филми.Аз съм си свалила и новия Шерлок Холмс.Някой гледа ли го?А вие от кой сайт сваляте?Поздрави и лек ден на всички момичета.И влезте драснете два реда.

# 82
Здрастииии! Ама аз не им се дразня, забавлявам се на праволинейността им. Тя и жената си каза - То ясно, че вие сте майката, но трябва документално да се докаже. Друг е въпросът коя патица, като го е регистрирала, не е вписала майката...
За гостите - ние имаме БГ гостенче редовно, ДК още не са идвали.
Много съжалявам, че не носих апарат. Такъв човак измайсторихме - с нос от морков, с 2 сини очета от играчки от шок. яйца и с широоока усмивка от кора.

# 83
Започва новата седмица.Пожелавам,ви лека и спорна да е тя.

# 84
Привет!
Отбивам се набързо, за да ви кажа, че довечера по DR1 21:25 ще има предаване за България, рубриката Хоризонт.
Иначе казват, че зимата изобщо не и се вижда още края.
Лека седмица.
P.S. Anideni, аз много често си пускам отделни епизоди на последната телевизионна версия на "Гордост и предразсъдъци" просто за разтоварване. Романтиката на Джейн Остин много ми допада.

# 85
  • Vildbjerg,DK
Здравейте момичета,
Silke благодаря за информацията за предаването. Ще го гледам , но едва ли ще разбера всичко. Иначе се радвам, че има и други почитатели на филмите и романите на Остин. В момента свалям един пакет с различни екранизации на Джейн Остин. Не мога да дам линк,защото в момента нямам връзка със торент-сайта, но давам адреса на тракера http://www.account-co.net/index.php Иска регистрация и след това в търсачката пишете Jane Austen - така се казва торентът и сваляте Peace
Късмет момичета  bouquet

# 86
Привет момичета,
отдавна не съм писала, но редовно ви чета. Ми то докато ви изчета и то ми свърши времето. Аман вече, просто се плаша като започна работа ще трябва да измисля нещо против спане. Леле ако не се спеше през ноща щеше да бъде забавно.
Ивчок при вас гледам забавно, няма място за скука. Само така.
anastasia_ak и аз съм на мнението на Ивчок за детето и ЕГН-то. Но все пак  бъди внимателна, ако ще повтаряш и няма кой да ти помага. Просто няма такава клизма за една майка. Мазохизъм до дупка. Mr. Green
Момичета някой има ли опит с детските градини, едва ли документално се различават много от тук. Чудя се какви ли документи са нужни, как става интегрирането при условие, че децата знаят само някои думи Thinking. Една приятелка живее в Германия и са и искали имунизационни паспорти #Crazy.
Отивам момичета да уча някоя друга дума.
Няма научаване тоя език, а като тръгна да чета Crazy купона е пълен.
Хубав ден пожелавам на всички   bouquet

# 87
  bouquet,Здравеите и от мен .Днес е втори февруари-ден на левите дървари  newsm47 newsm53.Когато ходех на работа,скришно закачахме отзад на колегите мъже халки Laughingмаитап да става Shocked.Не ,не си мислете,че съм замръзнала от студ/въпреки,че се опита,беше една седмица -20градуса,после  стана за 2 дена +10 градуса и тази сутрин е -8 градуса  #Crazy-е кажете ми,как няма да е жилав българина на такива темп.амплитуди.... Thinking/ И на мен ми се увидя тази зима и това ми се отразява на трезвото мислене newsm78.Мила Анастасия,по  горе прочетох нещо за малката разлика между децата-моите са с 11месеца и 14дена разлика .Баткото е роден на 14.04.1989г,а малкия на 28.03.1990г ,така се развиха сабитията,че ...да са живи и здрави.Но някак човек е способен на всичко и се мобилизира и неусетно годинките минават,и така ,здраве да е .Лек и хубав ден и от мен   bouquet newsm10

# 88
Привет и от мен слънца! Радвам се, че я има тази тема...
и аз се надявам скоро да се похваля, че съм там някъде в Дания  Wink
скоро-скоро, няма да е по-рано от лятото, но се готвим усилено...
прегръщам Ви и ще се радвам да Ви видя...пращам ми мойте слънчеви усмивки!  Grinning

# 89
Привет-мривет и от мен. Както казва Мимочо, докато ви изчета и времето свършило Simple Smile
Добре дошли на G&R и  tedi@az .
И при нас от два дни не спира да вали, а днес е направо виелица, та май тази година наистина ще е дълга зимата. А като падна първият сняг, мъжът ми прецени , че ще е единствен, та не си заслужавло да се купуват зимни гуми. Днес използвахме колата и макар и с малка скорост  , ни "поднесе" на два пъти, та се сетих за инцидентите , за които споделяте и сериозно се замислих.
Сещам се още за това колко тъжно ми стана от постовете на Силке и Ню и за това че исках да споделя и аз моите чувства. Хем съм съгласна , хем  от друга страна вътрешно се бунтувам и не искам да е така. И аз не се примирявам с простотията , но сякаш се абстрахирах от нея , докато си бяхме в БГ. Не знам как да се изразя и да "облека " в думи , мислите си , но простотия има и извън България. Когато напуснеш страната си, печелиш едно , но също така губиш друго. Печелиш по-добре платена работа, уреден живот от гледна точка на дребните ежедневни битови потребности( т.е. спираш да мислиш първо , само и предимно за тези неща), но губиш приятелите си , стереотипа на който си свикнал. Поне за мен е така и до сега не съм сигурна на къде са наклонени везните. Едно знам със сигурност. Поне тук , в Дания, наистина има смисъл да живее детето ми , защото е по-спокойно и  е единствената страна с т.нар. социален капитализъм (както се изрази един датчанин). Но дали в тази среда ще успея да науча детето си на всичко , на което мен са ме учили и как ще стане това , когато средата , която ни заобикаля е друга. Е, да , де , то не че в България е като по времето на моето детство....
Ох, още искам да пиша , но Алекс  ме зове , и то вече доста  шумно и настоятелно.
До скоро

Общи условия

Активация на акаунт