Отговори
# 75
  • густо майна Филибето
Мен лично много ме смущава думичката "заповеди". Не мога да приема, че Бог заповядва. Иначе не би могъл да е добър и всеопрощаващ. Бог ни предоставя избора, а от нашия избор зависят последствията.
Задавали ли сте си въпроса защо пророците са толкова и защо се различават релиигиите особено в частта за храненето? Те са съобразени точно с особеностите на района, в който са проповядвани, с климатичните условия, а може би с генетичните особености на поколенията.
Отделно пък, не мога да приема, че Христос може да има толкова лица, че да противопоставя православни, протестанти, католици и т.н.,сигурно не съм наясно колко вида са Християнските църкви. Това само по себе си говори, колко е изопачено всичко.

# 76
  • София
Специално за католицизма се казва, че не трябва да се нарича "християнство", а "павлианство", от апостол Павел - основателя на църквата. Та тоя човек така е преиначил каквото е казал Христос, че направо...
И оттам като са тръгнали след него всички останали - казали, мазали, писали, брисали, и от първоначалните идеи на християнството много малко е останало.

# 77
Стига с тази библия и езотерика, четете Моби Дик- там е всичко!

# 78
Четете "Спасителя в ръжта".

# 79
  • густо майна Филибето
Може ли читателките да се мотивират Laughing Щото и аз съм изчела доста книги.

# 80
Гледайте новия филм " Път към Себе си" Wink ...истината за егоизма/ новата Вавилонска кула/  на човека и ако не се обърнем към себе си, ще загинем...ВИЖТЕ ИСТИНАТА  във филма...вкарва в размисъл!

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 15:35 от kuku-ruku

# 81
Може ли читателките да се мотивират Laughing Щото и аз съм изчела доста книги.
Joy Joy Joy
Не съм никак запозната с християнските деноминации,но като че ли евангелистите ми изглеждат по-близо до това,което търся...Католицизмът винаги ме е плашел,още от ученичка.Наскоро четох,че в официалния вестник на Ватикана се осъжда филма Аватар заради преклонението към природата Mr. Green

# 82

Да, ако вярваш в нещо, различно от християнството - може и да има доказателства. Но за мен в християнството няма нищо доказуемо. Сълзите на икони и подобни пророчества и феномени сами по себе си не са доказателство.
Скъпа моя , точно това , което описваш  НЕ е християнство.Мисля, че цари  огромна заблуда относно това що е християнство.Тия дни водихме  много интересен диалог на работа по  тази тема.Оказва се , че  всички, които имат "изградено" мнение за  християнството , даже и не са си направили труда да прочетат Библията на която то се гради.Да не говорим пък за разсъждения в/у  написаното там.Понастоящем  в научните среди  няма  спор, че  Библията е една от най-добре освидетелстваните  книги.Тя е толкова нищена, изследвана и подлагана на такива проверки, като нито една от  тях  не е заключила, че това е  "натъкмена" книга.Теориите за   това, че е била нагласена са просто  опити да се прокарат  идеите на съмнителни автори с още по-съмнителни произведения.Ако не сте търсили упорито, ако не сте разсъждавали в/у написаното в нея, просто не спорете и не изказвайте мнения против.
 Още повече, че тя е единствената свещена книга, която изобщо не е в противоречие с науката.Вярвам, че  се говори така за нея от  незнание.Но ви уверявам, че ако се поровите и проучите, ще бъдете много изненадани, с какви точни факти  боравят авторите й.
  Това със съборите също е много смешно, където и да го прочета ме развеселява.Чели ли сте текстовете, обсъждани на тези събори?Те даже идея са нямали за това, което им се приписв а днес.
   Цялата Библия е писана в период от около 1600г. Хора , с различно  място в общ. йерархия, вдъхновени от Св.Дух са записвали божиите слова.Те не са могли да се наговорят, но в разказите им има поразителен синхрон и нито  миг противоречие.
  Аз съм възпитавана да бъда атеистка.Да се подигравам с вярващите и Бог.Така  изживях 20г от живота си.И точно в мига на най-дивото ми съпротивление срещу този измислен християнски бог, Той ме срещна.Не Го видях, нито пипнах и слава Богу.Защото всички искат да Го видят, но не знаят , че  биха умряли от  святостта Му.Целият ми свят се  обърна тогава.Аз понякога  давам сравнение с "Матрицата", защото по-добро не намирам.Сякаш  живееш в  своя свят и всичко е ОК. Живота си тече, ти си здраво стъпил на земята и  знаеш, че Бог е една измислица за слабохарактерни люде.Чудиш се и неможеш да проумееш  как вярват в това, при наличието на толкова много книги, информация.Какви са тези глупави християни, каква е тая  тъпа книга ooooh! Водиш  диви спорове   да докажеш , че Бог няма.И тогава взимаш хапчето/като във филма/, т.е. запъваш се да четеш , да търсиш, само с идеята да докажеш противното.И откриваш невероятни неща.Не си и подозирал, че наистина е така.Толкова години си бил заблуждаван от  книги, медия, учители, родители- една абсолютно целенасочена пропаганда, в която те/ние/  са  въвлечени неволно.Колкото повече информация  събираш , толкова повече ти се изяснява, че преди това не е било  живот , а сън.Няма нищо общо с  други религии, нищо общо с разни теории, нищо общо с всичко, което са те  учили преди.После идва ред на  истинското , лично взаимоотношение с живия Бог, което няма как да се опише.Това е , което се случва в сърцето.То не се проумява.А след това идва ред на борбата, пак , както във филма.Борба за себе си, но и за всеки един , който може да бъде изтръгнат от  този  измамен сън на "матрицата".Това е духовна битка, тя е невидима, но реална.Така погледнато  християнството не е  ходене на църква и палене на свещи, целуване на разни икони.Това не е християнство, това е  неправилно наречено  религия.Не,  ритуалното християнство е само част от  съня, от който трябва да се събудиш. Няма наследствена вяра, има само наследствен грях.А греха е  "пропускане на целта".И ние  се целим, търсим, но  често  на неправилни места.Опитваме се по свой начин да  намерим, да напипаме Бога.Да Го умилостивим може би, за да ни обърне внимание.А Той ни е обърнал внимание много отдавна, Той е направил моста м/у себе си и нас.Не е бил длъжен да го прави, заради нашето отношение към Него, но го е направил.От любов. Аз лично не можах да устоя на тази безусловна любов.
   Това беше една малка част по темата, която  ми се искаше да споделя.Аз  не съм объркана понастоящем.Сега ми е  много по-ясно накъде отивам, откъде идвам и каква е целта на всичко.И колко много още имам да науча.Благодарение на това , че се събудих.  Няма да пиша повече, за да не излезе, че агитирам за "моята религия".Всеки сам си прави изводи.Но по-добре да чете от извора, който се е доказал с хилядолетия ,а не откниги , които днес ги има, а утре ги ползват в 00 Whistling

Има една книга, ще я препоръчам.Понеже гледам тука всеки препоръчва по нещо за четене и гледане.Та  препоръчвам я на хората, които  имат афинитет към езотериката, източните религии и окулта. "Светлината, която беше тъмнина". Обещавам ви да бъдете много, много  изненадани.Това е  истинската история на един млад мъж и неговите търсения.Много  интересна история.  bouquet

# 83
Добре дошла на "големият кръстопът"  Hug Няма човек, който може да мисли и да не стигне до тук. В тази повратна точка започнах да чета Библията, история на християнството, история на религиите и т.н. и разбрах, че езотериката никак даже не противоречи на моята вяра. После прочетох Корана, няколко книги за Кабала и т.н.
Всичко може да се оприличи на разкази на различни хора на тема "Опишете светлината" - всеки с различни думи описва едно и също прекрасно нещо и обикновено прибавя "Ако не мислиш като мен - ще умреш!" Колко манипулативно човешко, нали?

# 84
Дилянка, ще ме прощаваш, ама къде ги чете всички тия глупости за католицизма. 
Били, едно е да обожествяваш природата, друго е да се прекланяш пред нейната красота и да я приемаш като дело на Твореца. Църквата - не само католическата, но и православната също, пък и протестантите и те - отрича именно обожествяването на природата, поставянето й на мястото на Христос.

# 85
Четете "Спасителя в ръжта".

А, не, тъпня е!

# 86
Lei@    ,благодаря ти за написаното,точно към такова...как да го нарека-прозрение се стремя.Би ли споделила повече-ако не ти е удобно тук,ще се радвам да ми пишеш на лични Simple SmileЩе потърся и книгата, натрупах вече на нощното шкафче един куп...мъж ми ме гледа странно Mr. Green

Бандидка,мамасита или каквото там си,може ли да спреш да спамиш?

# 87
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
трябва да си призная, че макар да съм чела 2 пъти Библията, но разбирането ми на казаното в нея се промени много след като прочетах Евангелието на Юда...
просто е друга гледна точка, която дава и нови пространства за размисъл Peace

за мен всичко, което е като "апокриф" заклеймено, е интересно, защото е просто обратната страна на едно и също нещо.
там където има диалог ще има и място за истината...

# 88
  • София
Lei@    ,благодаря ти за написаното,точно към такова...как да го нарека-прозрение се стремя.Би ли споделила повече-ако не ти е удобно тук,ще се радвам да ми пишеш на лични Simple SmileЩе потърся и книгата, натрупах вече на нощното шкафче един куп...мъж ми ме гледа странно Mr. Green

Дали за тази  книга става въпрос?

# 89
  • София
А аз най-тъпирски си мислих, че само аз се лутам по тези пътеки..... Embarassed
Чела съм много: Библия, маса книги за светци, явления, чудеса, карлос кастанеда, всичко от Дан Браун, Светата кръв и свещения Граал, Династията на Исус, "Заплахата Дан Браун" на български автор масон, учебниците на брат ми, който е в богословския, исторически книги, свързани с религиите, Фройд, христианска литература - колкото щеш.....

Преди 9 години за пръв път стъпих в храм сериозно - да се изповядам. Попаднах в руски православен храм в Бъкстон.....Подгонена от жестока вина, която впрочем нося винаги, дори и да няма причина, сляпо се втурнах да изпълнявам всичко, което рече свещенника - резултат - след две години от пост и недохранване се разболях от двустранна пневмония с усложнения, развих паническо разстройство, стигнах до епилептични пристъпи без загуба на съзнание.....Никой от добрите свещеници не се зае да ми помогне - грам!
Това се оказа скапана секта, прикрита зад паравана на православие - хитро....
Осъзнах се - почнах да си ходя в нормален храм, палех свещички, приятно ми беше всичко, четях много, ама много....
Търсех, търсех, търсех......
Намерих си работа в църква - там си рекох са истините за света и вярата - кукиш - там са алчни свещеници, които чудесно си живеят, защото някой казал, че не трябва да ни интересува човека под расото - той е служител, нали не питаме продавача що за човек е....

Още чета, още търся, всеки ден, всяка секунда, но никъде не намирам отговор.....освен в себе си.....
Спрях да ходя по църквите, отдавна, но знам и винаги съм знаела, че Бог ме вижда, чува и съвсем не е необходимо да направя или кажа нещо специално, за да бъда забелязана от Него, или за да ми помогне.....

Имам само един въпрос към Него и често Го ненавиждам заради липсата на отговор: защо умират деца?
Всичко, което съм чула, чела и ми е било вменявано не ме удовлетворява.....

Искам истината, но и да съм сигурна, че е истина.

Ще чета с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт