Отговори
# 120
  Намерени са много свитъци и евангелия, които са били скрити и  ще се дадат  на хората, когато са готови.
Готови за какво? Ако съществуват такива, то те са дело на хора. Тук се появява противоречие т.е. преди 2000г. имало хора, които да разберат нещо, да го запишат и то да изчезне докато хората са готови. newsm78

migito,

Ще препрочета за Йосиф обещавам.

# 121
 Намерени са много свитъци и евангелия, които са били скрити и  ще се дадат  на хората, когато са готови.
Готови за какво? Ако съществуват такива, то те са дело на хора. Тук се появява противоречие т.е. преди 2000г. имало хора, които да разберат нещо, да го запишат и то да изчезне докато хората са готови. newsm78

Предполагам, готови / съзнателно на духовно ниво /  за тези факти... да ги приемат.   Laughing Времето ще покаже Mama_Nana...тепърва ще виждаме  проявления на много интересни неща, пред  които църквата си "затваря очите" и не иска да ги признае. Но това не може да спре развитието и проявлението им.  Важното е, че вече науката и религията са тръгнали " ръка за ръка" и си съдействат, а не си пречат ... както преди.    

# 122
Kuku ruku, мисля че е по-добре назад във времето, но в него отколкото извън него.
Не го приемай като заяждане. По професия съм историк, но не аз, а на който искаш историк да ги разправяш тези "истории" (освен на жадните за забогатяване чрез сензации) ще те приеме несериозно.

Но тук мисля, че въобще не спорим за това дали Христос е ходил или не в Индия, при все че може и да е ходил, когато пости в пустинята и дявола му показва цялата земя и му предлага да му я даде. Някой наричат себе си християни, но не е християнин този, който знае много, или вярва, че има Бог. Някой тук бъркат знанието с познаването на Бог.

Разбирам, че мога да ви звуча архаично, но аз не просто чета книги за Бог/богове, а във всичко което правя търся Неговото одобрение, закрила...  И я преживявам! Наистина не винаги. Както в историята за Йосиф. Библията не е казала, че живота на християните ще върви като по вода, но в трудните или лесните моменти разбираш, че Той върви до теб.
Не е знание.

Няма как да го разберете вероятно, но някой от вас наистина пишат глупости. "Църквата" е злата сила в света за умовете ви.

Абе хора, вкарали сте се в някакви филми! Това не е фентъзи. Аз днес по една или друга причина почти не посещавам църква, но имам претенциите, че аз съм църквата, Мигито е църквата. Всички тези, които живеят с Христос са Църквата.

Във вашите "филми" има един "Орден" или както искате там го наричайте, който решава как да подлъгва хората и какво да им говори. А те отиват на църква и се зомбират от слушане на проповеди.
Може и да го има това някъде, но освен във филмите в живота това е ...

Дори когато ходя на църква и пастирът говори неща с които не се съгласям аз отивам и му ги казвам. И въобще не си представяйте, че съм изключение.

Нека го кажа просто. Вие ни обиждате по този начин. Излиза, че аз съм някакво безмозъчно, безкритично същество, което не може да разсъждава самостоятелно. Взема всичко на готово и го приема без критика.

Идеята ви е, че християните са стадо, което всеки може да води както си иска.
Житейският ми опит е показал, че християните в по-голямата си част са критични хора при които критиката тръгва от самокритика.
Без да засягам православните (тогава всички българи са били такива по презумпция) искам да дам един пример от думите на Яворов:

Цитат
"Евангелистката пропаганда е изиграла твърде културна роля в тоя край. Банско има  към5000 жители с голяма част протестанти. Предвид последните бих го  кръстил град; гледайки  православните – село. Протестантите са  граждани и по масова интелигентност,  и по домашен живот, и по външни обноски. Няма между тях неграмотни, като почнете от старите, като включите и жените.Любознателността им отдавна е прескочила  кориците на библията. Те четат всичко и във всяка къща има по няколко книги – „позволени” на лавицата и „ непозволени” из кътищата."

http://www.proza.ru/2009/10/29/376

Докато при християните критиката започва от самокритика (или поне така е било и така трябва да бъде), при езотериците съществува един момент на самодоволство и себедостатъчност. Особено при тези които се изживяват като учители. Те са възприели от източният свят осанката на Гуру. Те знаят неща, които на другите не са им "открити" все още, но към две хиляди и ... ще им бъдат открити.
Те имат способности като левитация ... които са виждали само най-приближените им хора. Те са толкова съвършени, че даже простете (мисля, че го четох някъде за някой) даже по нужда не ходят и т.н.

Нямам думи, но аз в такива филми не искам да участвам!

# 123
  • Варна
Докато при християните критиката започва от самокритика (или поне така е било и така трябва да бъде), при езотериците съществува един момент на самодоволство и себедостатъчност. Особено при тези които се изживяват като учители. Те са възприели от източният свят осанката на Гуру. Те знаят неща, които на другите не са им "открити" все още, но към две хиляди и ... ще им бъдат открити.
Те имат способности като левитация ... които са виждали само най-приближените им хора. Те са толкова съвършени, че даже простете (мисля, че го четох някъде за някой) даже по нужда не ходят и т.н.
Нямам думи, но аз в такива филми не искам да участвам!
Извинявай, при цялото ми уважение, но защо използваш същите прийоми, които критикуваш у всички онези, които наричаш "вие", и някак много лековато противопоставяш на "истинските християни".

# 124
Очаквах подобен въпрос.

Няма да се оправдавам, но не аз съм започнал да определям езотериците, а те мен. Постът ми е на N-та страница, а до там презумпцията е ясна - християните са водени за носа от една институция -"църквата" (без да е ясно какво се разбира под това понятие).

Реакцията ти бих определил по-скоро като съгласие, че е дразнещо подобно отношение.

Peace

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 17:30 от БориСе

# 125
  • Варна
Очаквах подобен въпрос.

Няма да се оправдавам, но не аз съм започнал да определям езотериците, а те мен.

Реакцията ти бих определил по-скоро като съгласие, че е дразнещо подобно отношение.

Peace
Да. Не ми се искаше да има подобно отношение и в тази тема. Всички мнения чета с интерес, във всяко откривам себе си, ще ми се да споделяме без да се "хапем". Никой не знае на какво ще го научи утрешния ден.

# 126
  • София
Който не признава институцията-църква, може просто да използва сградата-църква, като едно от многото места, където човек може да се помоли. Има доста хора, на които образите по стените на църквата и обстановката вътре, им помагат по някакъв начин.  Peace

# 127
Предполагам, готови / съзнателно на духовно ниво /  за тези факти... да ги приемат.   Laughing Времето ще покаже Mama_Nana...тепърва ще виждаме  проявления на много интересни неща, пред  които църквата си "затваря очите" и не иска да ги признае. Но това не може да спре развитието и проявлението им.  Важното е, че вече науката и религията са тръгнали " ръка за ръка" и си съдействат, а не си пречат ... както преди.    

Аз разсъждавам малко по различно. Гравитацията винаги е съществувала, но чак през 16 век, някой е започнал да я свързва в закономерности. В последствие през 20 век на тази база се изгражда теорията за относителността. Всяко нещо има време и място да се прояви /да се види, открие/. Ако нещо е дадено на хората, то има причина. Ако хората са открили нещо пак има причина. Не мога да прима, че ние ще станем по различни и тогава ще стигнем до някакви велики прозрения и истини. В момента "уча" за траки, славяни, прабългари, елини и римляни по нашите земи. Цивилизации живяли преди векове. С какво сме повече от тях?
Напред някой спомена "Евангелието на Юда" и "Изгубените години на Исус". За първото се вдигна голям шум, но какво променят те? Някакво фундаментално откритие променило историята на човечеството ли са? Юда по малко предател ли е или Исус Христос е по малко Месия? В тази посока аз съм фен на Дан Браун, на рицарите тамплиери, Индиана Джоунс /този ми е най-любим/ и др.
   Мигито в едно е категорично права - има неща, които трябва да се преживеят. А моя опит показва, че колкото и да знае човек, онова което най-много му трябва го е пропуснал, а то обикновено е просто и елементарно. Защо го казвам? Преди време имах много тежък момент, чак не ми се живееше. Една много ранна сутрин /беше около 6.30 сутринта/ пиех кафе пред болницата. Не знам как съм изглеждала отстрани, но човека, който дойде при мен беше чистач. Попитаме, защо толкова рано съм отвън и т.н. /общи приказки/ и каза: - Слушай! - започна да ми разказва историята на Йов. Аз така  Shocked В този момент не знам дали следях да не пропусне нещо /бях чела тази книга/ или кънтеше в главата ми едно "Кой те прати?". Знаех доста неща, бях чела различни книги, дори голяма част от Библията, но разказа на чистача звучеше различно. В него имаше толкова истина, колкото не бих могла да проумея, че съществува. Духовната страна не ми е силната, твърд реалист съм. Почти година се трудих над "Йов" да не би да си въобразявам или идеализирам ситуацията. Всичко си беше реално.
  Извинявам се за дългия пост, дано не съм била отегчителна.

# 128
Mama Nana,   bouquet  Peace

признавам, че и на мен Йов ми е труден. В момента съм на него и ... се чудя какво пропускам? Много мъдрост съм получил от тази книга, но знам, че има нещо... Нещо ми остава неясно - защо се случва това? Защо Бог заема страната на Йов, а изобличава другите трима? Защо не изобличава Елиу? Кой е той? Губи ми се? Не се крие. Като ябълката и гравитацията е, но ... някак си не го виждам.

Много хора има така. Четат Библията и ... нищо не виждат. После идва един момент в който  Shocked . Казваш си - "абе къде съм гледал до сега?"
Тогава и разбираш, че Библията не е случайна книга. Когато към това прибавим и факта, че четеш Йов и след това Делата на апостолите например и виждаш - същото нещо, същите думи, същата истина, но не просто преразказана, а вмъкната вътре. Казваш си - "тази книга от един човек ли е писана?" А знаеш, че не е. Дори езика на която са написани е различен. А двете неща се допълват. Едното обяснява другото.

# 129

Мигито в едно е категорично права - има неща, които трябва да се преживеят. А моя опит показва, че колкото и да знае човек, онова което най-много му трябва го е пропуснал, а то обикновено е просто и елементарно.

Mama_Nana, абсолютно съм съгласна, че трябва да се преживее. Освен това , надявам се ще се съгласиш , че не само migito преживява неща. Това , че преживяваме различни неща, не означава, че единия  е прав, а другия крив.  Аз например вярвам в прераждането и то след една много кратка " смърт" /ако мога така да го нарека/.  Историята е дълга и лична и няма да изпадам в подробности,  само ще кажа , че преди доста години бях изпаднала  в кома и съм лежала така  месец...в болница. Не са знаели, дали " ще се върна",  а аз и не исках да се връщам, но  ме върнаха. Насила ме върнаха.  А аз  бях там...разбираш ли?  Видях неща, които само аз съм видяла и ако почна да ти споделям,   ще ме помислиш за мръднала, както много такива , които са минали отвъд и после споделят, ги мислят за такива. Сега разбирам, защо ги/ ни  мислят за такива, защото това, което е от другата страна не подлежи на никакви научни обяснения, догадки и не се връзва в никакви религиозни и църковни догми...
На мен лично ми е абсолютно все едно, за какви ни мислят , защото е важно , че аз разбрах много неща...неща, които не съм разбирала преди комата. Неща, които в църквата са ми били поднасяни, са се оказали лъжовни. Горчиво лъжовни... Мъчно ми е за  спящите хора, че не знаят как да се събудят. Вярват в църкви, в една определена религия, отричат всичко и всеки около тях...а ние сме едно цяло! А те не искат да го приемат, избиват се един друг в доказване на коя църква е праведна, в доказване на  нещо, което няма нищо общо с Бог...и те си мислят, че носят Бога в себе си. Целта ни не трябва да е в избиването и във взаимното  уничтожение, а в изживяване на щастие тук и сега. Нима религиите са помогнали за това..? Не..не са! Наистина е смешно...и жалко!
Да, бях уплашена, след като се събудих. Уплашена, че трябва да се върна  в целия този земен хаос и да живея с него и в него, но сега съм много щастлива, че преживях тази малка смърт, защото живота ми след това се обърна на 180 градуса!!!
 И след това  аз вече имах вярата, след като видях...и преживях.   Случват се  ежедневно неща,  след това преживяване, че думата"чудо"  е слаба дума. Вярвам в Бог, защото живота ми сега продължава да го разкрива.  Но не по начина, по който повечето заблудени хора  вярват, че Бог е някъде там  на небето и ни наблюдава. Това са детски глупости и само наивник може да вярва в това.   Всъщност абсолютно мога да седна и да поспоря  с теб или с migito и да се опитвам да доказвам , това , което аз съм видяла там " зад завесата"....но едва ли  е  нужно!  Вие няма да ме разберете, защото сте си убедени във вашата правота и всичко друго е неистинско.  Дори ми  е  смешно, че се налага да пиша това... Laughing
Само едно казвам, че истината не е само в християнската църква и религия. И никой не може да ме убеди в обратното, след преживяното. Има нещо много по-важно и смислено  от всичките църкви събрани на земята...  И в това, много скоро всички хора по света ще се убедят сами, защото ще го преживеят...

Аз повече не желая да пиша по темата. Не ми е интересно да влизам в спорове  на тема религия. Скучна и безсмислена кауза...Нека всеки сам търси!

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 21:16 от kuku-ruku

# 130
Само в едно грешиш kuku-ruku, като смяташ, че християните пишещи в темата са подчинени на догми и църковни закони.
За мен църква не е сградата, а обществото от вярващи.
Вярвам, че християнина трябва да е най-щастливия, весел и най-позитивния човек, независимо какво му се случва...
Също вярвам, че там, отвъд е най-прекрасното място, защото Бог е там. Аз също си мечтая за времето когато ще си тръгна от тук и знам, че тук не е моят дом... Wink
Също вярвам, че Бог като ни погледне отгоре не вижда православни, католици и протестанти... а хората които Му се доверяват, вярват в Него и Го обичат.
Също вярвам, че нашата борба не е "срещу плът и кръв", т.е. не е срещу хората.
А възкресението сме го преживявали няколко човека от темата. Wink  Sunglasses
Също вярвам, че истината не е в църковните политики.
Но вярвам, че Бог е там "където двама или трима са се събрали в Неговото име". Wink
Но всъщото време знам, че пътят към Бога е тесен. И не всеки който вика Господи, Господи... ще се спаси.
Просто си предубедена към вярващите хора.  Peace

# 131

Но всъщото време знам, че пътят към Бога е тесен. И не всеки който вика Господи, Господи... ще се спаси.

Това намек към мен и тези , които не мислят като теб ли е?  Thinking
Явно не искаш да четеш и приемаш, че само твоите преживявания са истински и ти с праведна, а ние не. Ето къде е границата. Няма смисъл да ти обяснявам.  Laughing Ти дори не се опита да ме разбереш поне малко от това, което писах, че съм преживяла, знаеш си своето.  Защото не е твое преживяване, нали... Laughing  На твоето да вярваме, а на моето не...А уж си християнка, а не разбираш другите, не ги приемаш. Сега, разбра ли , защо съм предубедена, а и не само аз.
Остави всеки да търси сам  и да стигне до знанието. А кой ще се спаси или не...не знаем.
Тези дето най-много се тупат в гърдите , че са на "ти" с религията и  уж "разбират" библията, едва ли ще са от спасените, защото егоизма им пречи да приемат другите същества около себе си...като РАВНИ!   bouquet

Остани си със здраве! Hug

# 132
Не ме разбра какво исках да кажа, ама въобще не ме разбра!!
Отново започна какви сме ние...
И ти си остани със здраве!  Peace

# 133
Както и ти мен, изобщо не ме разбра. Sunglasses Последно  ще пиша, защото имам чувството, че си пиша с  бетонна стена....извинявай за израза.   Освен Исус на нашата земя е имало и други учители, ти обаче  не приемаш това. Приятелския ми съвет е  , приеми другите хора с техните различни от твоите възгледи и вярвания за РАВНИ. Те са равни с теб...ти не си повече от един индус или китаец! С какво си повече от него? Всички сме едно цяло!  Докато не осъзнаем този факт, не сме с Бог, а против него. Дано го разбереш това някой ден. Peace

# 134
Никой не говори за това кой е по-по велик!
Аз обичам всички хора, независимо, мюсюлмани, атеисти, будисти и т.н., (независимо дали одобрявам това което правят), така като себе си, мога да дам живота си за тях. Христос е умрял за тях, както и за мен и за теб, за какво величие става дума. Не съм си изработила спасението сама, нито ще го получа за велики дела...
Търсиш под вола теле в думите ми...

Общи условия

Активация на акаунт