Отговори
# 135
# 136
Никой не говори за това кой е по-по велик!
Аз обичам всички хора, независимо, мюсюлмани, атеисти, будисти и т.н., (независимо дали одобрявам това което правят), така като себе си, мога да дам живота си за тях. Христос е умрял за тях, както и за мен и за теб, за какво величие става дума. Не съм си изработила спасението сама, нито ще го получа за велики дела...
Търсиш под вола теле в думите ми...

Като ги обичаш, защо само им говориш за Христос и за Библията и за това, че само това е истината????? Нали ти чета и другите постове  в другите теми. Определено налагаш своята вяра на другите. И много добре знаеш, че това не е само мое мнение. Не приемаш другите религии за истински, освен християнската.  И Христос  е  Бог. А коя е истинската религия...християнската, защото вие християните мислите така ли?   Wink   И защо да има истинска религия?    Защо не си признаеш чистосърдечно, че не приемаш другите религии? Остави хората с тяхното виждане и ги приеми! Просто ги приеми с техните вярвания!
Те обичат Бог, точно като теб и се раздават и правят добрини. Нищо , че не го правят в името на Христос, а в името на Буда или на друг...примерно. Защото ти  делиш хората според религиозните им изповядвания и защо?  Едно цяло сме, не разбираш ли?  Когато започнеш да  приемаш и уважаваш всички вярвания, тогава ще е обич. Истинска и от сърце.
Аз също не вярвах в прераждането и си мислех , че Бог е само Христос. Може би за това и ми се случи това, да бъда в кома за дълъг период, за да  осъзная, че всичко е едно и че не разбираме Бог правилно.  Всички са проявления на Бог, под различна форма, но ние не го разбираме.
Знаеш ли, че ми мина целия живот , като на кинолента?  Имам  ярки спомени от всичко.   Никога няма да забравя, как един "кадър" се спря и се увеличи...и видях себе си в ситуация,  нещо което се беше случили преди много време и аз бях забравила за него. До тогава мразех черните и бях расистка. След време се наложи да пътувам пак  до Лондон. Там е пълно с черни. Винаги преди това съм страняла от тях, несъзнантелно. Един ден бях с много багаж и бързах да влезна във влака на  метрото. Имах два големи куфара и се чудех, как ще  успея. Влака спря и всички се бутаха да влезнат, а белите вътре от влака  ме гледаха жално с тези големи куфари. И никой не помръдна... Обаче един чернокож младеж скочи и ми хвана единия куфар за да ми помогне, а аз хванах другия куфар и ми каза: " Видях, че няма да успеете с двата куфара да влезете във влака" . Балгодарих му сърдечно с насълзени очи. Да, насълзиха ми се очите и ме хвана срам от себе си, как съм могла така да деля хората. Сетих се за увеличения кадър и как ми бе показано, къде греша...  Това ми беше изпитание и урок, който запомних за цял живот.
 Знам едно, че Бог не е това, което повечето хора си мислим и че на нас ни се помага, при желание, че сме готови да учим. Аз лично приемам всички религии и не съдя нито една от тях, но все още ми е трудно да обичам истински и от сърце всеки. Например убиеца на деца, изнасилвача...все още не мога да ги заобичам, макар и  да ми беше казано, че и те са божие проявление и че Бог ги обича и тях, точно както и мен и че и аз трябва да ги заобичам. Не бива да ги съдя, коя съм аз да ги съдя... Но аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо и  все още не съм достигнала тази Божия Любов, че да   заобичам  убиеца  еднакво с другите. Точно като Исус, и Буда  учат. Много е лесно да се цитират цитати от Библията, как и какво трябва, а дали го правим 100%?  Така че , това е истината migito- Любовта към всеки един, без значение в кого вярва  той или тя, в Христос, Кришна, Мохамед ...или друг. Обичаш ли ги, приемаш ли ги всичките ей така с  безгранична и березервна любов.  Wink Колко лесно се постига такава любов? Има ли деление и не приемане- няма любов, тази, на която Бог ни учи. Ние си мислим, че носим любов, до момента , в който дойде следващото изпитание и пак се издъним...защото се заблуждаваме, че обичаме всички и всеки. Кого лъжем всъщност?

Бях пуснала филмче. Изгледа ли го? Може би нещо ще те промени , ако вникнеш в смисъла на казаното там...

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 02:28 от kuku-ruku

# 137
Пак се въртиш в един омъгьосан кръг коя е мигито, кои са християнтие. Ела, запознай се с мен, тогава пак ще говорим. Wink

Само не схващам защо като всички учители са от Бога, ценостите които проповядват са различни?
Защо дефинициите за добро и зло са различни?

# 138
  • Варна
Пак се въртиш в един омъгьосан кръг коя е мигито, кои са християнтие. Ела, запознай се с мен, тогава пак ще говорим. Wink

Само не схващам защо като всички учители са от Бога, ценостите които проповядват са различни?

A може би, защото условията, в които са поставени последователите им са различни? Може би, това, което е най-добро за нас, не е най-доброто за някой друг? Никак не споря, migito, просто споделям мисли.
И само в едно  не съм съгласна с теб, за мен Бог е тук, до нас, в нас, не е само отвъд, и това тук също е наш дом, докато сме тук. Вярата си проявяваме всеки ден, църквата, както ти я определи, градим всеки ден, храмът, който Му посвещаваме са нашите сърца - всеки ден. И пак повтарям - само Той знае какво ще научим утре. Това, което е "после", "отвъд" е това, което вършим сега. И се връщам към един постинг в началото на темата: Бог сме ние, това, което пожелаем да бъдем. За някои от нас пътят е тесен и стръмен, за други, вероятно, е широк, за трети - забравен - наша е волята.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 11:53 от Ментова

# 139
Mama_Nana, kuku-ruku, благодаря ви, че споделихте мнението си!   bouquet  Hug
Аз много бавно се освобождавам от страха си в тези си търсения.
Но винаги съм се чудила защо , ако има една вярна религия, защо всички хора по света нямат еднакво право на достъп до нея? А едни се раждат християни, други - мюсюлмани, трети имат разни свои традиционни вярвания, това не е равнопоставено.
Значи за Бог няма кой знае какво значение кой от коя религия е. Явно същността е една.

# 140
  • В градината...
Това не мисля, че е точно. В България незнам някой да се е родил християнин.

# 141
В Африка, в Азия, в Южна Америка колко хора се раждат християни, или имат информация за тази религия? Колко хора по света преживяват живота си , без да имат личен досег с християнството? Колко хора се раждат традиционно друговерци, и от първия си миг са обградени от ритуалите и законите на някоя друга религия?
В равнопоставено отношение ли са те от тези, които се разжат в страна, в която религиозните храмове са църкви и официалните празници са християнски?
Племената в джунглите на Амазонка , или тибетските монаси, или мюсюлманите и индуистите в Индия равнопоставени ли са в своя достъп до християнството с европейците напр.?

# 142
тогава коя е основната религия в България,perunika!!! Mr. Green

# 143
  • В градината...
Аз също съм мислила по въпроса. Може би знаете за словото, че ако няма кой да каже за Господа и камъните, ако трябва ще проговорят. Бог свидетелства за себе си с цялото си творение. Там, където човек не може да стигне, стават чудеса. Имам приятелка, по рождение мюсюлманка. Бях удивена, като ми разказа как е станала християнка. Дълго е за разказване, но накратко, Христос й се е открил, без някой да й е говорил за Него, без да е чела. В началото се е чудила, да не би да е в грешка. Но Той е верен да го направи не грубо и натрапливо, а нежно и деликатно. Тя, на свой ред после се запознала с други бивши мюсюлмани. Ходи в Киргистан, Турция....

# 144
  • В градината...
jovcheva, аз не съм се раждала християнка. Да, според конституцията Бг е православна страна. Аз реших да стана хритсиянка съзнателно, никой не те ражда наготово такъв. А понякога е доста по-объркващо, когато в сраната ти е официална християнската религия. Трудно е сам да стигнеш до Него. Да се отърсиш от религията.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 13:34 от perunika

# 145
Нямах нет няколко дни...извинявам се.Благодаря на всички,които са писали, благодаря ви за историите и примерите,за съветите и препоръчани книги,филми...

Няколко пъти прочетох,че истината се усеща със сърцето..може би трябва по-внимателно да се вслушвам,моето засега не ми подсказва нищо.

Мигито,писали сме си с теб и преди...сега  след няколко години аз съм си на същата изходна точка.Харесва ми много това,което пишеш,за мен не се натрапваш и не налагаш мнение,но аз лично такива християни,каквито описваш,никъде не срещнах.Пак повтарям,че не съм чела много от Библията,а в езотериката не съм компетентна,но никъде не виждам противоречие на това,което пишеш ти и това,което някой по-горе нарече " измисляте си ваш Бог" (цитирам по памет). Този твой познат-християнин,който никога за никой не е казал лоша дума,по какво се различава от един индиец,който ме научи на прошка,кротост и смирение?Срещнах го случайно,беше последовател на Шри шри Рави Шанкар,после пътищата ни се разминаха,но и досега вярвам в идеите на тази общност от хора,много от тях с различни вероизповедания.
Някак не мога да приема,че Бог или Христос биха ми се разсърдили за това.

Куку-руку,специално ти благодаря за смелостта да споделиш Hug

jovcheva, аз не съм се раждала християнкса. Да, според конституцията Бг е православна страна. Аз реших да стана хритсиянка съзнателно, никой не те ражда наготово такъв. А понякога е доста по-объркващо, когато в сраната ти е официална християнската религия. Трудно е сам да стигнеш до Него. Да се отърсиш от религията.

Мдааа,аз съм жив пример Embarassed

# 146
Момичета, давате ли си сметка, че всички ние говорим, че до истината се стига с преживяване и със сърцето. Дори когато става въпрос за религия, която си има институция и канон.
Цитат
Някак не мога да приема,че Бог или Христос биха ми се разсърдили за това.
Сигурно ще ви стане смешно, но искам да споделя. Точно вчера преживях много трудни моменти, защото от миналия си опит, старите си страхове и от някои мнения тук се изплаших, че Христос няма да ми помага, щом вярвам, че има истина и извън Библията, и в другите религии.  Cry

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 13:32 от Анонимен

# 147

Дефинициите за зло и добро , кой ги определя? Църквата? Религията? Папата? Библията?  Ментова ти е отговорила. Ти все пак не ми отговори на въпросите, които непрекъснато  ти задавах- Приемаш ли факта, че хората от  другите религии са добри като теб и  са равни на теб и обичаш ли го  чистосърдечно, без да  ги съдиш, че не следват твоята религия...? Аз знам отговора migito- Не , не ги...    Кой се върти в кръг тогава?  Laughing
 Бог не дели хората, той обича всички хора по земята еднакво.  Ще излезеш от кръга, когато заобичаш  индусите, мюсюлманите, будистите, католиците,..Когато ги заобичаш  , за това , че са хора, като теб и мен, а не заради вярата им.   Wink

# 148
Куку руку, много хубави думи   bouquet

# 149
kuku-ruku, твоите разсъждения за любов ми напомнят на един мой познат в Родопите. Пребиваше осиновения си син и жена си... и когато говорихме с него директно той ми заяви "Ама ти не ме обичаш! Ти ме осъждаш....". Много хора смятат, че ако си им приятел трябва да ръкопляскаш на всичко което правят.
Бога в който аз вярвам обича всички хора еднакво, но мрази делата им. Аз мога да обичам хората, но да не одобрявам това което правят.
Точно за това ти казвам, че в дефиницията на понятията се губи всичко. Всички говорят за любов, но за един любовта включва пет жени, за други благородна лъжа, за трети хората се делят на касти, за други е добро да избиваш друговерците...
Пак питам защо всички дефиниции за добро и зло, за любов ... са коренно различни? Не вярвам, че защото на различните хора са им необходими различни неща. Вярвам, че човека в своята си същност е един и същ, независимо от етническата си принадлежност и географската ширина. Има нужда от същите неща както и останалите хора.

Общи условия

Активация на акаунт