Отговори
# 315
 Значи ли това, че от няколоко хилядолетната цивилизация преди Христос, всички са обречени каквито и да са били

Вече отговорих на това, но пак ще кажа.  Wink
Христос като умря беше три дни в ада и им проповядва. След това възкръсна.
 Това сигуро ли е  Simple Smile
Щом ги пишело в Библията, значи било сигурно! Нищо, че никой не е видял ... Mr. Green

# 316

Не мисля, че има християнин, който да възприема Бог като личност. Личност е човешка категория. И тук пак опираме до това, кой как възприема Бог - природна сила, личност, вселенски разум.

Имаше дискусия за това в друга тема наскоро. Да, християните приемат Бог за личност. Peace  

Според църковния канон, Светият Дух като Един от Светата Троица, е едно от лицата на Бог и е Самият Бог.  Нека проверим истинността на това твърдение чрез Библията.  Отново ще цитирам обещанието на Христос:

Иоана 14:26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

В този стих е доказателството, че нито Христос, нито Светия Дух са Бог или равни на Бог.

Казано е че Бог ще изпрати Светия Дух в името на Христос.  По-ясно разграничаване на членовете на Светата Троица не можем да очакваме.

Триединство не значи три-еднаквост. Да си единен с някого, не значи да си него самият. Единството не означава равенство.

# 317
Както казах и преди, не се вадят цитати от Библита сами за себе си, гледа се всяко нещо къде се среща на поне още три места!!
Не искам отново да влизам във спорове с теб, нито да нарушаваме добрия тон в темата, нито да врътнат ключа като темата за молитвата.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 20:51 от migito

# 318
black-russian , значи според теб Христос не е Бог?

# 319
migito, ами не го нарушавай тогава. Аз да не би да нарушавам добрия тон в темата?   Заради кого мислиш врътнаха ключа в темата за молитвата? Заради тези, които заляха темата с цитати от Библията и я  превърнаха в религиозна, както се опитват да правят и тука.  Почнаха и там  да учат хората  как да се молят и на кого да се молят, кое  е правилно и кое не.  Всичко знаете и винаги сте прави!  Simple Smile

Бел , да, това  значи, и  не само според мен, а според всички други,  освен религията и църквата. Само те твърдят ,че Христос е Бог и е личност.  Simple Smile А  Христос не е Бог , а Негов син.

# 320
black-russian, добре ще бъде да погледнеш заглавието на тази тема  Peace

Значи не само, че Христос не е Бог, ами не е и личност?! Интересно......и според "религията" казваш само..независимо коя ?...!

# 321

Не мисля, че има християнин, който да възприема Бог като личност. Личност е човешка категория. И тук пак опираме до това, кой как възприема Бог - природна сила, личност, вселенски разум.

Бел, това християнин го е писал, не аз .  Laughing  Разберете се помежду се, че вече взехете и вие самите  да се бъркате и противоречите. Личност ли е или не...Бог!   Peace

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 22:05 от black-russian

# 322

Бел, Това християнин го е писал, не аз .  Laughing  Разберете се помежду се, че вече взехете и вие самите  да се бъркате и противоречите. Личност ли е или не..Бог!   Peace

Ами зависи за кой Бог говорим  Simple Smile !

# 323
Бел,  колко Бога има ...? Аз знам само един и това е Бог..няма име този Бог, защото Бог не може да е личност.  Христос, не е Бог, а Негов син, пак да повторя.  Има  по-висша сила от самия Христос. Христос  съществува едва  от преди 2000 години, Буда от 500 години преди него,  а кой е създал земята, планетите , Христос ли???? Явно не  е той, защото земята е създадена  от преди милиарди години, а не от 2000 години   Wink Някой го е пратил Хрситос да се роди на тази земя и да научи хората на нещо! Кой го е пратил? Задавате ли си въпроси, когато четете нещо или  просто сляпо  приемате и  формулирате ?
  Защо се казва" Пратих единствения си и възлюблен син  при човеците"  Той не може да каже това сам за себе си, защото е безумие.  Ако беше така, щеше да каже. " Препращам себе си на земята. Или аз слизам на земята, но казва, че праща СИНА СИ!  Как по-ясно да се каже от това?

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 22:07 от black-russian

# 324
black-russian, виждам, че живо се интересуваш от християнските текстове, но не разполагаш с пълната информация - явно нямаш Библия наблизо или не ти се чете много надълго и нашироко!

А защо Бог да не може да е личност според теб?

# 325

black-russian, виждам, че живо се интересуваш от християнските текстове, но не разполагаш с пълната информация - явно нямаш Библия наблизо или не ти се чете много надълго и нашироко!

А защо Бог да не може да е личност според теб?
Да, разбира се, че знаеш  по-добре от мен какво имам и какво нямам до себе. Виждаш ме или как?   Laughing  Библия имам, но не я чета сляпо. Размишлявам като чета и не приемам всичко написано  в Библията буквално.

Защо Бог не може да е личност ли? Защото е  нещо  много повече  от личност, за това не   е човек. Simple Smile Обяснила съм в този свой пост по-долу  защо и как? Прочети го пак. Peace

Христос, не е Бог, а Негов син, пак да повторя.  Има  по-висша сила от самия Христос. Христос  съществува едва  от преди 2000 години, Буда от 500 години преди него,  а кой е създал земята, планетите , Христос ли???? Явно не  е той, защото земята е създадена  от преди милиарди години, а не от 2000 години   Wink Някой го е пратил Хрситос да се роди на тази земя и да научи хората на нещо! Кой го е пратил? Задавате ли си въпроси, когато четете нещо или  просто сляпо  приемате и  формулирате ?
  Защо се казва" Пратих единствения си и възлюблен син  при човеците"  Той не може да каже това сам за себе си, защото е безумие.  Ако беше така, щеше да каже. " Препращам себе си на земята. Или аз слизам на земята, но казва, че праща СИНА СИ!  Как по-ясно да се каже от това?

Довиждане от мен! Казах , каквото имах и не желая да се повтарям.  Peace

# 326
black-russian , хей, не се сърди, само исках да размишляваме заедно.
Радвам се, че четеш. Исках да ти кажа само, че за да получиш отговор на своите въпроси е необходимо да четеш по-задълбочено, защото виждам, че не ти харесва някой да ти цитира - но пък и ти цитираш откъслечно. Така не става. Дори , когато правиш анализ на едно литературно произведение трябва да го прочетеш поне веднъж цялото, за да имаш цялостен поглед. А Библията си е сложна книга....Божията книга - за християните и не само Simple Smile .
Аз мога да ти отговоря, но не знам дали искаш?
Да, Бог не е човек  - но както знаеш (от Библията) ние, човеците сме създадени по негов образ и подобие. Личност не е равно на човек. Личност е, защото притежава личностни качества - може да обича, може да чувства, може да общува.....и още много ......Но това разбира се е нашият Бог. Не знам за Буда, или за Кришна, а пък още по-малко за Ищар Simple Smile ....
А Христос е и Бог и човек - сложно, нали.... Той е началото и краят - (но  няма как да знаеш това, ако не си чела книгата  "Откровение на Йоан" или Книгата на пророк Исая, която се намира в Стария Завет ) . Така, че давай..времето е пред теб...

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 22:29 от Бел

# 327

Бел , да, това  значи, и  не само според мен, а според всички други,  освен религията и църквата. Само те твърдят ,че Христос е Бог и е личност.  Simple Smile А  Христос не е Бог , а Негов син.

И аз така разбирам нещата, като чета Библията, че Христос е син Бог. Постоянно казва: " Отца ми..."

# 328

Да, Бог не е човек  - но както знаеш (от Библията) ние, човеците сме създадени по негов образ и подобие. Личност не е равно на човек. Личност е, защото притежава личностни качества - може да обича, може да чувства, може да общува.....и още много ......Но това разбира се е нашият Бог. Не знам за Буда, или за Кришна, а пък още по-малко за Ищар Simple Smile ....

Може ли аз ... Peace Не приемам думите " че сме създадени по образ Божий и подобие " буквално. Вложен е друг смисъл в това изречение. Създадени сме по Негов образ и подобие, защото сме творци като Него. Можем да творим живота си. По рождения ни е  дадена  тази сила. 

# 329
Бел, последно заради теб да ти отговоря. Виждам, че продължаваш да ми пишеш Simple Smile

. Той е началото и краят - (но  няма как да знаеш това, ако не си чела книгата  "Откровение на Йоан" или Книгата на пророк Исая, която се намира в Стария Завет ) .

Стария завет и Новия са ужасно  противоречиви, толкова много, че са две различни книги. В едната Бог е лош и отмъстителен, / Йехова/ а в другата милостив и справедлив.  Не може да ме убедиш да чета и да  вярвам на противоречия. Който иска да вярва. Няма да съм аз  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт