Отговори
# 420

А за това дали духовния свят е извън нас, твоя воля дали ще се смееш, но ако мислиш, че духовния свят зависи от нас, то възниква въпросът, къде е бил, когато нас ни е нямало.

Ти чел ли си за първите цивилизации? Нима ние сме първите хора, създадени само от преди 6000 години?  Rolling Eyes За шумери, маи, инки , да си чувал...? Те много добре обясняват  произхода на духовния свят. Съществували са много  преди Христос, Буда и не знам си кой още . Ако искаш, отклони се за малко  от Библията, и прочети, ще е интересно да излезнеш малко извън 2000 години период от съществуването на Исус.

Има  една много хубава книга, която дава няколко интересни научни и исторически и ако щеш географски факти.  Книгата е заслужаваща, има документация, снимки и доказателства.
Казва се Боговете на новото хилядолетие на  Алън Алфорд.

Макар, че някак си  вътрешно съм убедена, че" закоравелия" християнин , трудно ще смели тази информация,  ама ей така, за отваряне на съзнанието, няма да  навреди никак.  Peace

# 421
Разсмя ме чистосърдечно!
"Заякнал" би ми харесало повече.

Нищо не каза за песните!

Приятно ще ми е да си говорим за шумери и инки ...

Те са едни от любимите ми!

Само не знам защо си мислиш, че Алън знае повече от мен за тях? Защото е написал книга ли?
Ами ако и аз съм писал!?

# 422
БориСе,  първо имам молба- първо прочети книгата и тогава ще си говорим за шумерите...Ок?   Grinning

Перуника, отивам да чета твоята статия  Peace

# 423
  • В градината...
kuku-ruku, май излиза, че християнството май не е това, което си мислила, че е. Ей тук е мястото да споменем отново, че догмите нямат нищо общо с него.

# 424
БориСе,  първо имам молба- първо прочети книгата и тогава ще си говорим за шумерите...Ок?   Grinning

Перуника, отивам да чета твоята статия  Peace

А ти прочети ли книгите които аз те бях помолил да прочетеш?

# 425
kuku-ruku, май излиза, че християнството май не е това, което си мислила, че е. Ей тук е мястото да споменем отново, че догмите нямат нищо общо с него.

Аз  не казвам, че всички са такива. А че има такива, дето са се оковали в догми. Срещала съм ги лично. Нищо не могат да кажат друго, освен Библията и Библията. Кato зададем  въпрос и искам да обсъждаме ne]o,   те ni  разстрелват пак с Библията.  Ама тя не дава отговор за съществуването на цивилизацията преди римската империя и евреите и Израел,  та затова беше трудно да се води разговор с тях, защото знанията им се ограничавах само с описаното  Библията. Тя беше всичко за тях, и нищо извън нея НЕ СЪЩЕСТВУВА.  Laughing
Отивам да чета линка, който си дала...

БориСе, чета я  , чета я, ама не само нея. Wink

# 426
  • София
Аз познавам християни и теории, според които Божието царство е тук и сега. А не някъде в бъдещето или на небето. Аз самата също го вярвам.
Ето как  различно приемаме думите на Исус. Аз познавам такива, които мислят, че е на небето, там за тях  е и рая, в царството небесно.  Това исках да кажа. Едни си мислят, че е на небето, други тук и сега , трети, че е в сърцето...
Аз пък мисля, че е навсякъде - тук и сега, на небето и в сърцето.  Peace

# 427

Библията.  Ама тя не дава отговор за съществуването на цивилизацията преди римската империя и евреите и Израел,  та затова беше трудно да се води разговор с тях, защото знанията им се ограничавах само с описаното  Библията.

Кой ти каза, че не дава отговор?

БориСе, чета я  , чета я, ама не само нея. Wink

Аз нали ти казах, че 99 % от "истината" ти не е твоя!

# 428
  • В градината...
kuku-ruku, уважавам товите мнения, защото разграничаваш едните от другите. Което означава, че си търсеща, а не залостена на едно място. Вярно е, че с точен текст не можеш да дадеш отговор на всеки въпрос. Като например в Библията никъде не пише защо са ми сини обувките.

# 429

Ксилометазолин, а тогава какво значение има кога е роден Христос?
Борисе, няма значение кога е родено Христовото божество има значение защо е Дошъл на земята и за какво се е жертвал.
 Когато Иоан казваше: "В началото беше Словото, и Словото беше у Бога........" - Едва ли е имал предвид материалния и земен Христос, така че тук въобще не става дума за "раждане", което разбираш ти.

# 430

Ксилометазолин, а тогава какво значение има кога е роден Христос?
Борисе, няма значение кога е родено Христовото божество има значение защо е Дошъл на земята и за какво се е жертвал.
 Когато Иоан казваше: "В началото беше Словото, и Словото беше у Бога........" - Едва ли е имал предвид материалния и земен Христос, така че тук въобще не става дума за "раждане", което разбираш ти.

Въпреки, че не изключвам факта, че влагаме различен смисъл в тези (твои) думи за мен те са истина  (като изкл. словосъчетанието "Христов божество").

# 431
  • густо майна Филибето
Отговарям на въпроса- Животните имат ли дух? С какво се различават те от човека?
Според езотеричното християнство, животните имат колективен дух. Той им носи познанието кога да мигрират, кога да се размножават и всичко, свързано с оцеляването им.
В момента чета Диагностика на кармата, на С.Лазарев, и откривам много логични обяснения за църковните християнски ритуали или за суеверията. И тъй като за мен ние сме част от Космоса и Вселената, Бог е енергията около нас, а ние сме клетка от един съвършен организъм, на който влияем с мислите и постъпките си, съм склонна да приема неговото обяснение за това защо се случват нещата по определен начин, а не буквално това, което пише в Библията.

# 432
Според езотеричното християнство, животните имат колективен дух. Той им носи познанието кога да мигрират, кога да се размножават и всичко, свързано с оцеляването им.

И какво е обяснението за миграцията на птиците според езотеризма?

# 433
  • Варна

Аз пак да си кажа моето - единен езотеризъм няма! Ето, аз сега научих за езотерично християнство. Ще се образовам.

# 434
  • густо майна Филибето

Нямам навика да заучавам текстове и не мога да ти отговоря, но според законите на оцеляването птиците мигрират, за да не измръзнат Wink

Общи условия

Активация на акаунт