Отговори
# 495
  • София
Не разбирам, какво лошо има в един магически ритуал, ако целта му е да изгони тъмните сили? Например каденето с тамян из къщата или пръскането със светена вода за мен са си  магически ритуал, заклинание против зли духове. Дали ще използваме тамян, или пирамида или някакъв друг предмет, не би трябвало да има такова голямо значение, след крайната цел е същата.  Thinking
Ами ако стане така, че този магически ритуал, вместо да изгони тъмните сили, вземе та ги докара? Thinking

# 496
Ако животните имаха колективен дух, защо не всички живеят на стада, ята и други такива. Защо има такива от тях които изяждат малките си?
Всеки вид животно има отделен групов дух. Примерно лъвовете имат общ групов дух. Вълците също и т.н.
 Да си представим  един човек. Пред него пада завеса. През завесата има дупки, през които се показват пръстите.
 Пръстите, които се виждат през завесата можем да сравним с животните, а човекът зад завесата с груповия дух.
 Животните за разлика от хората нямат личност, която се проектира директно във физическия свят.
 Примерно, ако опишем живота подробно на един лъв в Африка и един лъв в Индия, ще видим че двете "автобиографии' на лъвовете много си приличат. Коренно различно стоят нещата, ако сравним автобиографиите на два отделни човека. Всеки един от тези хора има специфична индивидуална окраска на своята автобиография. Това е така, защото човекът е строго индивидуално същество.
 Така че, груповият дух може да влия на животните без да му пречи пространството, защото действа под високо разположеното духовно ниво.
 Човекът отговаря лично за своите  действия, като индивидуална строго диференцирана личност. Груповият дух на даден вид животни отговаря за абсолютно всички представители от този животински вид.
 Както човека отговаря индивидуално да съхрани своето физическо тяло, така и груповият дух на животните отговаря да съхрани физическото съществувание на този вид животно. Човекът съхранява своето здраве благодарение на своята имунна система, като във всеки един миг милиони клетки от
нея унищожават собствени клетки и нашестващи микроорганизми.
Целта е да се съхрани храмът на човешкото физическо тяло. Груповият дух отговаря за физическото съхранение на съответния вид животни, защото точно този вид представлява неговото физическо тяло.

# 497
  • Linz
Зачетох се в дискусията и ми стана интересно за колективния дух на животните...
Груповият дух отговаря за физическото съхранение на съответния вид животни, защото точно този вид представлява неговото физическо тяло.
А какво се случва с тези видове, които не успеят да се съхранят?
А как стои въпросът с различните подвидове, породи и всичко там на което се дели един животински вид? Ами като изчезне някой подвид, какво се случва с колективния дух на видът?

# 498
Зачетох се в дискусията и ми стана интересно за колективния дух на животните...
А какво се случва с тези видове, които не успеят да се съхранят?
А как стои въпросът с различните подвидове, породи и всичко там на което се дели един животински вид? Ами като изчезне някой подвид, какво се случва с колективния дух на видът?
Рени, отговорих ти на лични. Wink

# 499
  • София
аЗ СЕ ЧУДЯ НАПРАВО КАК ИЗВЕДНЪЖ НА ДЪРТИ ГОДИНИ РЕШАВАТЕ ДА ПРОМЕНЯТЕ ВЯРАТА СИ  Crazy
Никой не се ражда с Вярата си. Всеки извървява някакъв път, докато я намери. В какъв момент от живота това ще стане, никой не знае.  Peace

Всеки вид животно има отделен групов дух. Примерно лъвовете имат общ групов дух. Вълците също и т.н.
...
Примерно, ако опишем живота подробно на един лъв в Африка и един лъв в Индия, ще видим че двете "автобиографии' на лъвовете много си приличат.
...
Груповият дух на даден вид животни отговаря за абсолютно всички представители от този животински вид.
Xylometazolin, ще задам няколко въпроса, макар че ти не ми отговаряш.
Можеш ли да определиш, каква е точно връзката на един животински вид  с така наречената 'автобиография'?
Доколкото знам, един животински вид се определя по това, дали животните в него могат да се чифтосват по между си и да дават плодовито поколение. Като се вземе предвид, че съществуват милиони животински видове и непрекъснато се откриват нови, как можем да знаем да сме сигурни, че два отделни вида в някои забутани краища на земята, не са от един и същ вид, като не знаем, дали могат да се чифтосат. Какво става с видовете, които могат да се чифтосват, а не дават плодовито поколение?
Освен на видове, животните се класифицират в родове, семейства, разреди, класове, типове. Много животни от различен вид, но от един род, имат 'много приличащи' си 'автобиографии'.... Thinking

Май ти беше писала по-напред в темата, че екзотеричната наука има доста връзки с другите науки? Дай, моля те, някакви научни обяснения, базирани и на тях. Thinking

Ето малко размишление по тези въпроси:
http://bgnauka.com/index.php?mod=front&fnc=pub_page&pid=10727

# 500
  • Русе
  А какво е отношението на християнството към животните.

# 501
Не разбирам, какво лошо има в един магически ритуал, ако целта му е да изгони тъмните сили? Например каденето с тамян из къщата или пръскането със светена вода за мен са си  магически ритуал, заклинание против зли духове. Дали ще използваме тамян, или пирамида или някакъв друг предмет, не би трябвало да има такова голямо значение, след крайната цел е същата.  Thinking
Ами ако стане така, че този магически ритуал, вместо да изгони тъмните сили, вземе та ги докара? Thinking

Всичко е възможно при условие , че не знаеш какво правиш. Но нали  някой писа, че можа да се изгони злото, само със споменаването на Исус или с призоваването му. Wink Та няма как като "заредя" енергийно предмета с името Исус, да  вкараме  тъмните сили.

# 502
  • Варна

Май ти беше писала по-напред в темата, че екзотеричната наука има доста връзки с другите науки? Дай, моля те, някакви научни обяснения, базирани и на тях. Thinking

Аз го писах. Но обяснението ми е много скучно и никак не е мистично. Началото на повечето днешни науки тръгва от многото, изброени от мен, езотерични мистерии. Достатъчен е фактът, че повечето древногръцки философи са били техни посветени. След това - алхимията, малко ли е? Защо си представяте езотериката като сбор от окултни школи и култове, практикуващи магия, заклинания, пророчества и кървави религиозни обреди? Нищо подобно - в нейните основи, са и корените на много клонове на днешната наука - геометрия, алгебра, архитектура, химия, медицина, биология, теология, астрономия, право, история, но и литература, музика, драма, религиозна обредност и празнични ритуали и т.н
Разминават ни се разбиранията за понятието езотерика. "Езотерична наука" няма.
Ако този аспект на езотериката интересува някого, бих могла и да пиша. Но май така погледната езотериката се оказва не толкова привлекателна.
Това, което аз разбирам като завет на всички езотерични учения към нас, е че нещата не бива да съществуват отделно едно от друго - наука, изкуство, религия, вяра, физическо здраве и висок дух, трябва да преплетени и да се развиват в хармония. Възможно ли е? Вярвам.

# 503
Не разбирам, какво лошо има в един магически ритуал, ако целта му е да изгони тъмните сили? Например каденето с тамян из къщата или пръскането със светена вода за мен са си  магически ритуал, заклинание против зли духове. Дали ще използваме тамян, или пирамида или някакъв друг предмет, не би трябвало да има такова голямо значение, след крайната цел е същата.  Thinking

Всичко е възможно при условие , че не знаеш какво правиш. Но нали  някой писа, че можа да се изгони злото, само със споменаването на Исус или с призоваването му. Wink Та няма как като "заредя" енергийно предмета с името Исус, да  вкараме  тъмните сили.
Ето това се случва с хората които произнасят името на Христос без да го познават лично:
" 13. А някои от юдейските странстващи заклинатели предприеха да произнасят името на Господ Исус над тези, които имаха зли духове, като казваха: Заклевам ви в Исус, Когото Павел проповядва.
  14. И между тези, които вършеха това, бяха седемте синове на някой си юдеин Скева, главен свещеник.
  15. Но веднъж злият дух им отговори: Исус признавам и Павел зная; но вие кои сте?
  16. И човекът, в когото беше злият дух, скочи върху тях и като надви и двамата, взе надмощие над тях, така че те избягаха от онази къща голи и ранени.
  17. И това стана известно на всички ефески жители - и юдеи, и гърци; и страх обзе всички тях и името на Господ Исус се възвеличаваше."
Деяния на апостолите 19:2-20

# 504

Всичко е възможно при условие , че не знаеш какво правиш. Но нали  някой писа, че можа да се изгони злото, само със споменаването на Исус или с призоваването му. Wink Та няма как като "заредя" енергийно предмета с името Исус, да  вкараме  тъмните сили.
ли.

Ето това се случва с хората които произнасят името на Христос без да го познават лично:

Лично не съм го виждала и срещала в плът и кръв, Laughing но Той е в сърцето ми , постоянно, защото Го обичам и Той ме обича и аз  всяка вечер си лягам  и сутрин се събуждам с благодарност към Него! Това брои ли се, според теб? :

# 505

В Библията пише, че тези които не са чули за Христос ще ги съди "според закона на сърцето им". Той е справедлив Бог. Но когато човек е чул за Христос, разбрал е, тогава няма оправдание.

Това ми звучи спрведливо, защото и аз  мислех като Облачето Хей за тези  хора, до които Христовото слово няма как да достигне, какво се случва с тях! Peace

# 506

ли.

Лично не съм го виждала и срещала в плът и кръв, Laughing но Той е в сърцето ми , постоянно, защото Го обичам и Той ме обича и аз  всяка вечер си лягам  и сутрин се събуждам с благодарност към Него! Това брои ли се, според теб? :

Брои се ако вяравш, че е умрял и възкръснал за твоите грехове. И се започва с покаяние. Wink

# 507
  • Linz
А като не мога да повярвам в сърцето си във Възкресението какво да направя?
В общи линии спазвам 10-те заповеди, но само защото така го чувствам, не защото това се очаква от мен... Язък!

# 508
А като не мога да повярвам в сърцето си във Възкресението какво да направя?
В общи линии спазвам 10-те заповеди, но само защото така го чувствам, не защото това се очаква от мен... Язък!

Ми няма да гониш нечисти духове я?  Joy
Майтапя се.
Ти знаеш отговора...

# 509
  • Linz
Горещият казан Sick

Общи условия

Активация на акаунт