Отговори
# 630

според мен сте се наговорили и правите "активни мероприятия" - едната пита невинно, другата и отговаря и накрая цитати, по-икономично ми е изобщо да не ви обръщам внимание!
Иииии,разгада ни най-сетне hahaha

# 631
  • София
според мен сте се наговорили и правите "активни мероприятия" - едната пита невинно, другата и отговаря и накрая цитати, по-икономично ми е изобщо да не ви обръщам внимание!
Иииии,разгада ни най-сетне hahaha
Аааа, не, аз не съм в схемата.  Crossing Arms

# 632
Схемата е ясна - чете човека, че в Библията пише звезди и ... разбира звездоброец.
А дали не е пясъкоброец!?

Битие 28:14
Цитат
Твоето потомство ще бъде многочислено, като земния пясък; ти ще се разшириш към запад и към изток, към север и към юг; и чрез тебе и чрез твоето потомство ще се благословят всички племена на земята.

Битие 32:12
Цитат
А Ти си казал: Наистина ще ти сторя добро и ще направя потомството ти като морския пясък, който поради множеството си не може да се изброи.

Дали е преброил звездите Авраам или земния пясък!?

Типичен пример, как се чете Библията понякога. А толкова много упреци имаше, че християните я четели буквално.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 11:45 от БориСе

# 633
  • София
Типичен пример, как се чете Библията понякога.
На този принцип работят и повечето секти.... Thinking
Има едно определение на това явление - 'Както  дяволът чете Евангелието' - а именно, както му изнася.

# 634
Ясно е, че и на вас не ви изнасят всички неща, които пише в Библията, но е хубаво да се замислите за причините. И защо Библията не отговаря 100% процента на вашата система от понятия. (Трябва вие да се синхронизирате с нея, а не тя с вас!)
Друг е въпроса, че неща писани за древните евреи не са подходящи за съвременния начин на живот, въпреки, че някои ортодоксални евреи се стремят да следват заповедите на Тора, което съвсем не е лесно! (около 600 на брой!)

Как небрежно само пропуснахте другите 2 цитата, (от псалма и  от Ап. Павел), което може да е потвърждение на тезата ми!
Първия цитат беше по-скоро като закачка. Втория и третия са много, ама много сериозни! (и каквото и да си измислите, не можете да ги изхвърлите.) Вече знаете, че в Библията е писано за  влиянието и значението на звездите и небесни тела! (И то като проявление на Божията милост!) Забавно ми е да си мисля, че това знание вече ще ви следва дори само като носите Библия!  Mr. Green (дори подсъзнателно)
И вие не тълкувайте Библията както ви изнася, не смятам че това допринася за спасението... Stop (да не казвам че може да прави не съвсем хубаво впечатление, щото не сте единствените дето я четат!)  Naughty

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 13:57 от wandering

# 635
wandering, душица мамина... Още ли не си се успокоил или жена ти те погна с точилката, че не си успял да вербуваш достатъчно наивни женици да им правиш хороскопи и не си се справил с ограничените ристиени... 
Не е този начина, момче.
Хайде, направи си рейкито и се успокой.
За 43 страници успяхме да си направим добра дискусия, не внасяй негативното си настроение тук. Достатъчно много цитати, доказателства и тълкувания ти се дадоха. Достатъчно се изписаха и в тази тема. Няма да повтаряме едно и също нещо хиляда пъти, само защото някой е ядосан, че не му потръгнал бизнеса.

# 636
wandering, постването на еднотипни съобщения из форума е против правилата на форума!
Настъпихме ти мазолите, провалихме ти бизнеса, ядосан си... Ок. но поне правилата спазвай.

Определено провалихме нечий бизнес Joy

# 637
wandering, постването на еднотипни съобщения из форума е против правилата на форума!
Настъпихме ти мазолите, провалихме ти бизнеса, ядосан си... Ок. но поне правилата спазвай.

Определено провалихме нечий бизнес Joy

темата е рапортувана на модератор за скрита религиозна пропаганда и дискриминация.

НЕ НА АРОГАНТНИТЕ СЕКТАНТИ!

# 638
Темaта си вървеше добре, преди ти звездния човек да се появиш. Може и да сме имали спорове и разноглсаия,  нормално, ама твоето  ни идва малко в повечко. Айде ако обичаш, напусни темата.  Peace
Модератора сам ще може да  прецени дали е пропагандна темата или не. Едва ли ще успееш да го заблудиш, както се опитваш да заблудиш  пишещите в твоята тема.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 15:22 от куку-руку

# 639
  • София
Как небрежно само пропуснахте другите 2 цитата, (от псалма и  от Ап. Павел), което може да е потвърждение на тезата ми!
Първия цитат беше по-скоро като закачка. Втория и третия са много, ама много сериозни! (и каквото и да си измислите, не можете да ги изхвърлите.) Вече знаете, че в Библията е писано за  влиянието и значението на звездите и небесни тела! (И то като проявление на Божията милост!) Забавно ми е да си мисля, че това знание вече ще ви следва дори само като носите Библия!  Mr. Green (дори подсъзнателно)
Най-добре да се видят целите текстове, за да може всеки да си направи извод:

Битие 15:1-6

1 След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма.   
2 А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми?   
3 Аврам рече още: Ето Ти не ми даде чадо; и, ето, един роден в дома ми ще ми стане наследник.   
4 Но, ето, дойде Господното слово и му каза: Тоя човек няма да ти стане наследник; но оня, който ще излезе от твоите чресла, ще ти бъде наследник.   
5 Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите, ако можеш ги изброи. И рече му: Толкова ще бъде твоето потомство.   
6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.   

Псалми 136:1-12

1 Славете Господа, защото е благ, Защото милостта Му трае до века;   
2 Славете Бога на боговете, Защото милостта Му трае до века.   
3 Славете Господа на господарите, Защото милостта Му трае до века.   
4 Който Един върши велики чудеса, Защото милостта Му трае до века;   
5 Който с мъдрост направи небесата, Защото милостта Му трае до века;   
6 Който простря земята върху водите, Защото милостта Му трае до века;   
7 Който направи големи светила, Защото милостта Му трае до века;   
8 Слънцето за да владее деня, Защото милостта Му трае до века;   
9 Луната и звездите за да владеят нощта, Защото милостта Му трае до века;   
10 Който порази египтяните в първородните им, Защото милостта Му трае до века;   
11 И изведе Израиля изсред тях, Защото милостта Му трае до века;   
12 С мощна ръка и с издигната мишца, Защото милостта Му трае до века;
...

1 Коринтяни 15:35-44

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?   
36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.   
37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;   
38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло.   
39 Всяка плът не е еднаква; но друга е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите.   
40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните.   
41 Друг е блясъкът на слънцето, друг блясъкът на луната и друг блясъкът на звездите; па и звезда от звезда се различава по блясъка.   
42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;   
43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила;   
44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.

# 640
migito,бих искала да си разясня накои неща за християнството , за това имам въпроси, надявам се да получа отговор на тях. Бих се радвала  да чуя мненията и на  останалите,   защото съм малко раздвоена, за нещо, за което си мисля тези дни.
Христос, когато има второ пришествие, ще слезе на земята да ни съди спрямо делата ни. Въпроса ми е, всички до един хора ли ще бъдат съдени, или не? И какво ще стане след това, след като бъдем съдени, вече за последно? Ще умрем всички заедно/ по едно и също време ли?/  или ще продължим съществуването си и как ? /В смисъл след второто пришествие.../

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 16:24 от куку-руку

# 641
В смисъл раздвоена съм, защото на едно място в Библията срещнах цитат,че няма всички да бъдат съдени, а иначе се казва, че Исус ще слезне да ни съди? Thinking  Не разбирам това наистина, моля да ми го разясните, много  искам да го разбера.

Йоан 5.24

Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в ж
ивота.

# 642
В смисъл раздвоена съм, защото на едно място в Библията срещнах цитат,че няма всички да бъдат съдени, а иначе се казва, че Исус ще слезне да ни съди? Thinking  Не разбирам това наистина, моля да ми го разясните, много  искам да го разбера.

Йоан 5.24

Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в ж
ивота.

"Ние питаме, вие отговаряте", "На кафе" (с мигито!) и такива работи - после ми говорете, че не било скрита религиозна пропаганда!
Ще признаете ли че темата е пусната с цел проповядване - примерно с отговаряне на въпроси на ...заинтересовани форумки, дето в друг форум се изказват "компетентно" срещу астрологията?

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 19:50 от wandering

# 643

Йоан 5.24

ивота.

"Ние питаме, вие отговаряте", "На кафе" (с мигито!) и такива работи - после ми говорете, че не било скрита религиозна пропаганда!
Ще признаете ли че темата е пусната с цел проповядване - примерно с отговаряне на въпроси на ...заинтересовани форумки, дето с друг форум се изказват по астрология?

Ти още ли си тука?! В твоята тема явно отдавна  е скучно, та сега дойде тука да досаждаш Thinking Колкото и да се ядосваш на тази тема, астрологията пак няма да се приеме като точна наука. Така че , предлагам ти  да се успокоиш  Naughty

# 644
Колкотото и да се ядосвате, много хора ще имат различен подход към духовността и към Бога, различен от сектанство и догматизъм!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт