Отново за АБКМ

• 141 239
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 105
ra_iv , аз също ти препоръчвам да започнеш с оризова каша, и то на Милупа. Аз я захраних на 5,5 месеца с оризова каша. Последваха морков, тиква, картоф, круша и сега от 3 дни сме на тиквичка. Peace

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 17:00 от tan

# 106
  • София
tan, как въведе зеленчуците, като по малко прибавяше към кашата пюренце ли? Извинявай, ако звучи тъпо въпроса  Embarassed

# 107
ra_iv , аз си избрах едното следобедните хранене, при мен в 3ч. Първо правя кашата, първи ден давам -2-3 лъжички каша - дохранвам с мляко, 2-ри ден 5-6 лъжички каша - дохранвам с мляко, 3-ти ден - 10-15лъжички каша - дохранвам с мляко. Като вече след 4 ти ден давам каша колкото иска. Никога не е яла повече от половин порция каша, след това дохранвам с мляко. След като минаха 3-4 дни, в които вече ядеше каша колкото иска, т.е. вече се смяташе за въведена в менюто й, започнах на обедното хранене, при нас в 11ч. да давам моркови /давам само на Хип/, по същата схема, 1 ден - 2-3 лъжички+мляко, 2 ден - 4-5 лъжички+мляко, 3 ден 10 лъжички +мляко и т.н. Следващата седмица въведох тиква. Давам лъжички тиква+ продължам с морков, после с мляко, и така по същата схема. На седмица въвеждам по един компонент.  Т.е. след тиквата към нея или морковите добавям по няколко лъжички от следващият компонент, при мен картофите. До сега няма въведено изцяло външно безмлечно ядене. Колкото и пюре да изяде винаги иска мляко после. Най-много на порция е изяждала по 125гр. пюре и след това съответно дохранвам с 60мл. мляко. Т.е. колкото гр. пюре изяде после дохранвам с още мл. мляко докато си направи порцията. И така малко по малко всъщност заместваш 2 хранения. Едно обедно - зеленчук и едно следобедно - каша. Мисля като въведа и броколито и карфиола, да въведа и малко плодове, които пък отиват също на следобедно хранен. И тогава редувам ден каша, ден мляко + плодово пюре. След което между зеленчуците вмъквам месо. Но това мисля да стане след 8м. месец. 10-11 месец ще отделя на глутена и така. Малко объркано стана, но дано си ме разбрала. Ако мога с още нещо да ти помогна или не си ме разбрала, питай. Hug

# 108
В Цибалаб достоверен ли е теста? Аз само кърмя, не давам млечни, но и не пазя диета. Чудя се от това ли е или от друга храна. Моето момиче е захранено с тоста неща.

# 109
Здравейте,и моята дъщеря за съжаление е с тази диагноза.На кратко за нас-Ема е родена на 19.06.,изключително кърмена. Първите петна се появиха след втория Пентаксим,след третия вече-пламна-от лишеи на коленете се разпространи по гърба и корема-кръгли петна,по-светли вътре и вечер доста се зачервяваха.По лицето нямаше,няма диарии,слуз или кръв в акото. Отидохме на детски гастро-Лазарова в Токуда-каза-АБКМ-предписа ни Линола Фет, А-дерма Екзомега,диета за мен+Елоком при нужда.После направихме и кръвния тест при Мустаков-установи се и алергия към морков.
Захранвам от 5 месеца и 15 дни-въвела съм броколи,карфиол,тиквички,картоф,пащърнак,алабаш,тиква,синя слива,ябълка,праскова,круша,банан,пуешко,заешко,абълкова безмлечна каша и оризова каша. Заместила съм само обедното хранене,иначе суче на поискване,но то вече също се вписа в определени часове-общо стават около 5 хранения дневно.
Редактирам се-здравейте Юлски момичета-Боже,колко познати сме се събрали тук.
Тан-много се радвам за отрицателния резултат.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 13:08 от A4

# 110
Здравейте момичета!
...После направихме и кръвния тест при Мустаков-установи се и алергия към морков...
А4 искам да те попитам, кога (на каква възраст) направихте теста при Мустаков? Сед като установихте точния аерген, продъжихте ли със звреската диета или изключи само моркова?
Благодаря много   bouquet

# 111
Здравейте, момичета!
Аааа! И августинки сме тука!  Laughing
Та исках да те питам, A4 какви са ти впечатленията от Лазарова - мисля да водя Калина при нея, но се оказа, че е в отпуска до 8.02., та след това ще е. Направи ли хранителен план на твоето детенце? Че аз съм малко в чуденка по какъв ред точно да въвеждам храни при захранването. Поясни, моля ти се и за този тест при Мустаков - кръвен ли е, в какво се състои.
Иначе резултатите от ПКК и урина са ни готови - добри са (по мое мнение), макар че има леки отклонения при средния обем еритроцити /МСV/  и при МСНС /не знам това какво е/, но педиатърката ще ми ги изтълкува утре.
Отложих с още един ден захранването, че нещо й се позачерви лишейчето на корема. Надявам се утре вече да започна с морков на Хип. Мисля да въвеждам всяка храна изключително бавно и внимателно, по 7 дни, пък каквото стане!

# 112
Кръвният тест го направихме като беше на 5 месеца-просто няма такава мъка-3 пъти се опитваха да и хванат вена-не искам да си спомням какво чудо беше!Тестът се прави така-взеха ни кръв в лаборатория Сана,после след 1 седмица анализ при Мустаков/вземете си от педиатрите направление за кръвния тест с диференциално броене!
Тестът показа следните неща
Умерена сенсибилизация към-яйчен белтък 102;котка 84;морков 83;краве мляко 75;дом прах-микроорганизми-71;плесен и мухъл 70;куче 67
Слаба сенсибилизация към други доста неща като картоф,ябълка,фъстък,соя,ориз,брашно,риба,бреза,пелин
Предупредиха ме ,че теста показва чувствителност към всичко,особено на тази възраст,така че ще се концентрирам в горната графа/референтните стойности са ниска 27-65, умерена 66-142, висока 143-242, много висока над 242.
Криската-да,диетата я продължих,за да не провокирам нещо-сега е чиста,едно петънце няма,но на НГ в бързината лапнах едно парче от баницата с късмети и веднага цъфна едно петно Sad
Бояна-за Лазарова не мога компетентно да се изкажа-нас ни прегледа много на бързо,само по вида на петната отсече алергия към белтъка и каза спазвай диета+много мазане с А-Дермата и кърмене до 1 година.Нищо друго не направи или коментира,но ние ходихме при нея като бяхме на 4 месеца и за захранване не се говореше-тя каза при навършени 6 да започна.Мои приятелки ходят при нея и са доволни.Мисля,че ти коментираше пиенето на вода-Ема се дърпа всякаш отрова и давам и на Коледа и изцедих кърма в чашка-да се чукне с нас на масата и установих,че щом е в чаша пие всичко-вода така приема-не по много,но все 30-50 мл дневно и се събира,а преди не искаше и да близне.

# 113
Аманита-Лазарова ми каза,че чистенето на майчиния организъм е минимум 1 месец/при нас точно след 1 месец започна изчистването.
Относно къпането-абсолютно съм убедена,че от както разредихме къпането кожата се успокои.

# 114
  • Видин
Оправя му се лицето вече. Пъпките стоят, но не са така червени. Мажа го с Нахткерцен и явно не е АБКМ  Praynig Peace

# 115
Здравейте,мили мами!
И ние сме едни от вас,малкия ми син се казва Ивайло  и е роден на 06. 08.2009год.Беше на 2 месеца,когато получи страшни колики придружени със слуз и кървави нишки в изпражненията.Тогава си записахме час при д-р Лазарова от Токуда Болница(много съм доволна от отношението и към нас)-Тя ни постави диагнозата АБКМ,от тогава сме на Фризопеп.Не сме се захранили още с нищо  по нейна заръка(каза бебето да пие само мляко и вода до 6 месеца)Също така установи ,че Ивчо е с много суха кожа и да го мажа с козметиката на Себамед,а аз се чудих ,защо кожата на бебето стои като настръхнала.Имаме си и батко,които се казва Станислав и е на 12 години .

# 116
Мама на Вики,
АД се отключи след първата ДТК на 2 месеца. Седмица по-късно, след едно жестоко прегряване на детето - беше август. В началото си помислих, че обривите са от въпросното прегряване... но уви. От пъпчици по лицето, обривът обхвана гърдите, после ръцете, краката... само в областта под памперса нямаше нищо. Тогава мазах с Елоком, давах капки Фенистил - ефект почти нулев. Като поотрасна малко, обривите се настаниха на сгъвки, особено зад коленете, там беше нон-стоп разчесана до кръв. Спомням си, че Маринова ми изписа крем Елидел, с който мазах 7 месеца, 10-месечно бебе - после прочетох, че не е трябвало да го правя... И тогава започнах да отсвирвам всякакви лекари.
Малко преди да навърши 2 години я лекувахме с хомеопатия, изчисти се 100 %. Задържа така доста време, до ходенето ни на басейн - със сигурност хлор не й влияе добре. После пак я чистихме с хомеопатия. И така докато тръгна на детска градина на 3 години и 5 месеца - от тогава доста често, особено в началото, има обриви на дупето заради белината, с която чистят там тоалетните чинии. Вече не я лекувам, няма смисъл - обривите не са толкова упорити и минават с повечко мазане с алое и Тайс балсам.
Имали сме зима без чорапогащници заради обрив на сгъвките на крачетата, година с мъжки боксери, за да не се трият ластици на гащички и да дразнят. Сега е добре, но това съвсем не означава, че е излекувана... Доколкото знам АД си е до живот.

Обобщено от ходене при специалисти - алерголог (не Мустаков!) каза, че има АД и АБКМ, но аз да не пазя строга диета, щото съм щяла да се измъча. Дерматолог каза, че има АД и отрече АБКМ. Гастроентеролог - Маринова - каза АБКМ и отрече АД, натресе Фризопеп и строга диета... Хомеопата ни не го интересуваха диагнозите, просто я стабилизира Simple Smile
Обобщено какво направих аз след толкова прегледи при кого ли не - третирах я като имаща и АД, и АБКМ, пазех строгата диета на Маринова докато кърмех, мазах с глупости докато не се убедих, че само си губя времето. После хомеопатия и така, да не се повтарям.

Дерматита е овладян, а и тя порасна все пак. Алергията се проявява рядко, при натрупване на яйце и млечни (въпреки, че скоро не съм експериментирала, може и това да е надраснала!). Детето и до ден днешен ме пита ако някой я почерпи с нещо дали може да го яде... което е по-скоро хубаво Simple Smile

Търпение трябва, информация, хубава козметика, неядене на боклуци - особено оцветени, щадящи препарати и въобще химия намалена до минимум...

А като ви чета писанията за тия тестове, ама толкова измислено ми се струва всичко... дано да си струва парите и нервите!

Успех на всички!

# 117
  • София
Ето събрано полезно инфо за пюрета и каши подходящи при АБКМ http://papa-bebe.com/alergia_mlqko.html, въпреки че всичко е индивидуално и по собствена преценка, но за ориентировъчно инфо върши работа Simple Smile

# 118
eli_max нашето положение е абсолютно същото, аз също третирам като АД и АБКМ, пазя стриктна диета вече 3 седмици, но обривите не се повлияват даже понякога стават по-зле. Често я мажа с кортизонови кремове, но просто обрива е много зачервен и сърбящ.
Доколкото знам Елидел не е точно кортизон, защо казваш,че не е трябвало да го мажеш. Не е ли по-добре от Елокома и всъщност имаше ли някакъв ефект.
Аз поръчах и Алое дано да помага.

# 119
Здравейте, момичета!
Аааа! И августинки сме тука!  Laughing
Peace

Мисля да поизчакам със захранването поне до 6 навършени месеца. Виждаш в августовската темичка колко дечица направиха реакции от разни храни, та моя бебок си представям. И аз нямам търпение, но за доброто на детето ще поотложа да му пъхам лъжичката. Сега събирам инфо. Маринова ми преложи да почна със зеленчук и след седмица да заместя вече обедното и да почна следобедно каша. Като кашата ми препоръча от безмелчните продукти на Фризо. Е май за нищо от нещата не се очертава да я послушам. Мисля да захрана с оризова каша и за сега съм се спряла на Милупа. Тя е само от ориз. А купих Фризокрем и вътре освен ориз, има и разни други - преработен грах, растително масло  ooooh! Някой да има някакви наблюдения по въпроса за най-подходяща първа каша ?

То и аз нямам търпение Simple Smile, но на мен идеята със захранването ми е друга - ще ми се да съм въвела каша и няколко зеленчука преди първата ваксина, така(Недай си Боже)ако има някаква реакция - ще мога известно време да си остана на тези храни, а не да чакам още време до захранването! Това нещо разбира се мога да го направя като помоля педиатърка да изчакаме повече с ваксината, но не я знам ще се съгласи ли - нещо с нея не намерихме общ език. Другия проблем при нас е въпросния фризопеп добавка - тя яде толкова малко добавка, че ако успея да заместя 1 хранене или пък 2 частично, няма да ни е необходима добавка. Не само от гледна точна на това, че кърмата е по-полезна, мнооооооого трудно е да й дам фризопеп след като е яла кърма - така понякога си остава леко гладна - да ама то на едно хранене 20-тина грама по-малко, но другото и накрая все ще си е гладна! Simple Smile

Иначе на нас Мустаков ни препоръча да започнем с броколи newsm78 и фризокрем, но на мен нещо и двете не ми се връзват. Броколите ми се вижда твърде нестандартен зеленчук - аз почти не съм го яла и реално и тя не е чрез кърмата, а фризокрема - както ти казваш - бъкана с най-различни чудесии! newsm78

Аз за сега съм решила - според това как се чувства детето тогава - ако е със запек - тиква на Хип, ако е с разстройство оризовата каша на Милупа. Още съм в чуденка дали да не започна направо с домашно приготвени зеленчуци, ама......... незнам и аз защо, нещо ме възпира, като навсякъде чета "най-добре с готови"!

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 04:47 от ssiillvvyy

Общи условия

Активация на акаунт