Отново за АБКМ

• 141 251
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 120
мама на вики,
Елидел не е КС крем, а имуномодулатор (или нещо от тоя род), в листовката изрично пише да не се използва за деца под 2 години. Аз мазах 10-месечно бебе и то 7 месеца без прекъсване... Тогава ме уверяваха, че е безобидно, че в листовките се презастраховали, но в последствие намерих информация, беше някакво медицинско проучване (ако напишеш в търсачката на клуб Алергии в дир.бг думата Елидел най-вероятно ще намериш темата ми с въпросния документ от преди 2-3 години) и там обясняваха как не трябвало да се маже това нещо на малки деца заради риск от странични ефекти, имаше и друго...
А иначе кремът помагаше докато мажа, като спра - обрив. След Елидел минахме на мехлем - Кс крем + ланолин и подобни - изписан от дерматолог. Тогава ми направи впечатление, че обривът излизаше на точно 5 дни на всяка сгъвка, при първите точици мажех с мехлема, за да туширам разпространението му и да мажа по-малка площ. Но сама разбираш, че това не е лечение!!! И че не може да продължава вечно. Тогава зарязах всичко и минахме на хомеопатия. От тогава никога не съм мазала с нещо различно от обикновено мляко за тяло, алое и Тайс балсам.
Докато беше с обриви се разчесваше постоянно, беше ме страх да не направи гъбична инфекция, но й се размина. От вода не се влошаваше, зачервяваше се повече по време на самата баня, но после кожата, овлажнена по естествен начин, се успокояваше. НО я къпехме само с вода, бебешка пяна за къпане на Себамед (а не шампоан) ползвахме веднъж седмично, когато й миехме косата. През останалото време миех дупе с бръснарски сапун (после го развалиха, стана много ароматизиран, и минахме на бебешкото миещо блокче на Себамед). С нея и до ден днешен ползвам мазилата за тяло на Клоран, понасят й доста добре. А и тя вече рядко има лишейчета.
За диетата - при нас се повлияха симптомите на алергия от нея, дерматита - не. Така че имай търпение... Може би и АД се влияе от храна, за Калина така и не разбрах от коя точно, въпреки, че записвах сигурно 2 и половина години какво яде всеки ден!

# 121
Силви,
според мен броколито въобще не е подходящо за захранване, лично аз го въведох след навършени 8 месеца - газообразуваща храна е и натоварва заради това. Иначе уж го водят слаб алерген. За кашите на Фризо - все още се чудя защо ги препоръчват - не само че са пълни с какви ле не глупости, ами и трудно се разбъркват, стават гадни на консистенция, сладки са и бебетата свикват със сладко!!! Както и други са написали - Милупа са добри и изчистени.
Тиквата може и да е разхлабваща, но не очаквай, че ако бебето ти има запек и я въведеш ще го разхлабиш! Всяка храна в началото може и да го запече, особено ако бързо въведеш по-големи количества. А дори и да не е твърдо акото, със сигурност ще започне да ти прави пауза на неакане от няколко дни Simple Smile
Ако не дай си Боже реагира на ваксина, ще отложите захранването с десетина дни, което не мисля, че е проблем. Но ако има обрив в момента, не ваксинирай.
За добавката Фризопеп - ами нормално да не иска след кърма Simple Smile А какво по-хубаво от това да я махнете съвсем след като започне да яде и твърда храна. Въпреки че в никакъв случай не бързай за увеличаваш количествата твърда храна за сметка на млякото, било то АМ или кърма. До първата година всичко освен млякото е само за опитване и запознаване Simple Smile

# 122
За диетата - при нас се повлияха симптомите на алергия от нея, дерматита - не. Така че имай търпение... Може би и АД се влияе от храна, за Калина така и не разбрах от коя точно, въпреки, че записвах сигурно 2 и половина години какво яде всеки ден!
Аз ли нещо не разбрах или наистина казваш, че независимо от строгата диета сте имали обриви и те не са се изчистили напълно?

Питам защото аз съм от доста време на диета и въпреки това обривите се появяват и изчезват без да мога да установя каква е причината  ooooh!

# 123
Да се включа и аз за броколите. И на мен препоръчаха за захранване, но аз го вкарах след картофа и още на същия ден имаше кървава нишка в акото  Shocked разбира се, спрях веднага и не мисля скоро да предлагам пак. Позната мама също сподели за проблем с броколи при нейното здраво дете. Може да е ниско алергенно, но очевидно трудно смилаемо  ooooh!
Аз още съм в чуденка за нашите епизодични обриви по вратлето, появяващи се след баня. И при кой да отида да ги види ... така загубих доверие в лекарите и техните диагнози ...

Тан, браво за отрицателния тест!!!  Hug

# 124
Криската,
обривите при детето ми бяха от АД, т.е. появявяха се когато им дойде дневния ред, без значение храната, диетата ми и т.н.
Алергията при Калина се изразяваше със стомашни проблеми, а не с обриви. Правила е моментна реакция от храна - ставаше червена цялата, но не е било точно обрив. Може би при всеки е различно, просто казвам, че при нас обривът не беше от АБКМ, а от дерматита.

# 125
имам въпрос-който е правил кръвният тест при положение,че соя е 48 и брашно 30 мога ли да въведа глутен?На 7 месеца сме навършени.

# 126
А4, нямате ли реф.стойности на теста, за да се ориентираш по-добре? Напр. ние реагираме само на яйчен белтък, но стойността е 0,41, при реф. граници 0,35, което значи че попадаме в клас 1. Т.е. не е силна алергична реакция, но в бъдище трябва да внимаваме с него, за да не отключи някаква алергия на по-късен етап.

# 127
eli_max благодаря за отговора, сега се замислям, че може и при нас обрива да не е свързан с алергия, пазя диета вече 3 седмици, а от 2 дни Вики е цялата в обриви. Вече втори доктор ме съветва да спра с кърменето, че казеина си го имало в кърмата, въпреки моята диета. Другата седмица ще ходим на алерголог в Пловдив и ако и тя каже така, ще се замисля дали наистина да не спра кърмата.
Мисля че Мариелка беше спяла да кърми и имаше подобрение.

# 128
Не спирай кърменето, мама на Вики! Подобрение ще има в един момент, но какъвто и да е проблема в момента, особено ако е АБКМ, кърмата лекува!!! Съжалявам, че ще го напиша, но лекарите са търговци... и повечето освен да откажат някоя майка да кърми май друго не правят за нея!
За пореден път пиша - при нас строгата диета спря повръщането, детето започна и да наддава повече. НО обривите си останаха още много дълго време, и през ум не ми е минавало да спра да кърмя заради това точно... Просто опитайте друг начин на лечение, ако е АД.

# 129
Мерси момичета за отговорите - явно броколито категорично отпада!
Моля, кажете каква е разликата между подсечено и АД - снощи видях, че Алекс има на подмишницата едно червено петно, което по средата е като нацепено и когата се бели - смятам, че е подсичане, но до сега не сме имали и незнам какво е! Embarassed Намазах я със судокрем! newsm78

# 130
Благодаря много за отговорите  Hug
Малко ми е странно третирането на АД и АБКМ като 2 отделни диагнози  newsm78 Защото Катето има малко проблем с акото, но никой от лекарите дори не ме е попитал за това, а като го спомена, никой не обръща внимание и диетата ми е наложена заради обривите  Thinking

ssiillvvyy, когато Катето се изрина за първи път, се подсече жестоко на свивките на коленцата. Аз не бях чела още нищо и не свързах нещата и я мазах с кремче за подсичане и помогна. А самото подсичане беше като сцепена кожа на свивката и силно зачервено.

# 131
kriskata, когато обива се повлиява от диетата на майката или диетичното мляко, няма проблем диагнозата е ясна, но когато диетата не помага, както и смяната на млякото, тогава може би е добре да се третира атопичния дерматит като отделно заболяване. При нас положението е подобно, диетата не помага поне за сега, даже от 2 дни обрива се обостри и не мога да направя връзка с нищо.

# 132
Тан-на брашно стойността ни е 30,на соя 48-с други думи нисък клас-стойностите му са от 27-65-това означава ли,че не сме алергични към глутен и мога да го въведа?

# 133
  • София
Мама Вики, да не би случайно единият доктор да е от Имонулогия и Алергология към Националния център за заразни и паразитни болести? На мен ми ги наговори такива по телефона, точно за казеина?
Понеже нямам спомен, ще ме извиняваш ако си го споменавала, пробвала ли си няколко дена изцяло на Фризопеп и да се цедиш, да видиш дали ще има подобрение?
И последното което бих те посъветвала е да имаш търпение! На мен най трудно ми беше точно 3-4 седмици след започване на диетата, защото тогава още нямаше резултат, а аз се лишавах и не бях убедена, че усилията си заслужават! Та по това време обиколихме и доста лекари, мен ме глождеше мисълта дали е равилна диагнозата? Но вероятно съм го споменавала ефекти при нас имаше след месец, месец и половина, като имаше и едно голямо влошаване, толкова зле беше, че преди да започна диетата не е бил така...

# 134
ssiillvvyy, когато Катето се изрина за първи път, се подсече жестоко на свивките на коленцата. Аз не бях чела още нищо и не свързах нещата и я мазах с кремче за подсичане и помогна. А самото подсичане беше като сцепена кожа на свивката и силно зачервено.

ох - дано не започнат сега и кожни прояви - само на 1 място е подсичането и няма обрив! newsm78
Иначе днес се изака отново перфектно(така не е било от нова година насам) и то съвсем сама - беше се запекла последните 10-тина дни и се налагаше да ползвам термометър!

Общи условия

Активация на акаунт