Отново за АБКМ

• 141 340
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 070
Забравих да кажа за ваксините и аз. Докато имаше кръв не сме слагали нищо. Отложихме с 2 месеца, след което сложихме вторите пентаксим и синфлурикс.
Освен че се разтрои пак за няколко дена, други странични ефекти нямаше. Следващата пак я отложихме заради фала с козето сирене, след което сложихме само синфлурикса, понеже пентаксима беше свършил. Пак нямаше реакция.

# 2 071
Момичета, аз отдавна не съм писала. Моето момиче е само на Фризопеп от 3 седмици и още има обрив по лицето  Sad. Акото обаче се оправи напълно, а последно и ние имахме кафява слуз, дори пусках изследване за установяване на кръв в акото. Ако някой се съмнява, дали това е кръв да знае, че има и такова изследване.

Започнахме хомеопатия, но ни се появи и АД, за пръв път, до сега нямахме Sad което супер много ме притесни. Имаме АД обрив по личицето и много ситни малки петъца и по крачетата.

Имам една молба към вас, тъй като ни предстои захранване следващият месец по някое време, искам да ви помоля, за записки кога какво сте давали и какви реакции е имало. Ще ви бъда много благодарна   bouquet. На мен ми предстои посещение на гастро-ентеролог за да обясни как се захранва, но нямам голямо доверие само на докторката.

Аз от Лазарова, останах малко разочарована  Rolling Eyes, задавам и въпрос, а тя "Ами не знам".... е хубаво не знаеш, ама да разрешиш пентакисма знаеш   Stop. Сега педиатърката всеки път препира да слагаме ваксините, а аз соча с пръст обрива, та засега удържам фронта.

Също искам да ви попитам от кои пюрета купувате (марка)? Аз наскоро четох едни много гадни неща за Хип, не знам колко са вярни.

Само да кажа, че и новият Фризопеп АЦ е без лактоза, миличката ми Еви едва го прояде Sad, а Аптамила ни го изписа Лазарова, но никак не й понесе.. рев, пъпки... ужас  ooooh!. Има още едно безлактозно мляко Нутрамиген Липил 1, поръчали сме го от познати и чакаме да го донесат до края на месеца от UK, за съжаление е ужасно скъпо 40лв за кутия от 300гр, но пък има невероятни отзиви за него. За съжаление не го продават в Бг.

# 2 072
  • София
Orchids Flower , прати ми имейл адрес на лични и ще ти изпратя моята схема на захранване. Peace
За пюретата в началото купувах Хип, Гербер и Сънвал. Бебивита също имат хубави комбинации, но почти няма еднокомпонентни. Тях започнах да ги взимам като понапредна захранването.

# 2 073
За пюретата в началото купувах Хип, Гербер и Сънвал. Бебивита също имат хубави комбинации, но почти няма еднокомпонентни. Тях започнах да ги взимам като понапредна захранването.
И ние се захранихме с тези пюрета Peace От кашите аз давам на Milupa и елда на Хип.

# 2 074
  • sofia
Orchid,  от моя опит обривите по лицето са или от яйца, риба (поне при нас е така), или от ваксините.

Отскоро на пазара има оризов Плазмон за алергия - това е адаптирано мляко, който е алтернатива на Фризопепа. Пробвайте, може да е по-вкусен,

# 2 075
  • sofia
Моето дете е алергично към доста храни и още се кърмим - на 2г.3мес е. Искам да ви обърна внимание, че понякога алергиите са второстепенни, като пръвоизточника е в проблем на стомашната лигавица - някакъв ентероколит и др. Така че там трябва да се търси, помага и да се внимава с храната доста.
Напоследък чета форума за аутизъм. Те има много голямо подобрение като спазват диетата без казеин и глутен. Глутена и казеина са най-трудните за разграждане молекули и могат да се изведът от организма за 4-6мес след които стомашната лигавица започва да се самовъзстановява. Аутистите имат доста проблеми (много са и алергични + другото), различни от тези на нашите деца, но първопричината като че ли е една - замърсената среда и ваксини водят до проблеми на червата, откъдето пък закъсва целия организъм.
Това са мои мисли, нищо не е доказано, но моята цел е да ви обърна внимане, че алергията при бебетата, която казват че се преодолява, всъщност не е алергия.

# 2 076
Напоследък чета форума за аутизъм. Те има много голямо подобрение като спазват диетата без казеин и глутен. Глутена и казеина са най-трудните за разграждане молекули и могат да се изведът от организма за 4-6мес след които стомашната лигавица започва да се самовъзстановява. Аутистите имат доста проблеми (много са и алергични + другото), различни от тези на нашите деца, но първопричината като че ли е една - замърсената среда и ваксини водят до проблеми на червата, откъдето пък закъсва целия организъм.
Това са мои мисли, нищо не е доказано, но моята цел е да ви обърна внимане, че алергията при бебетата, която казват че се преодолява, всъщност не е алергия.
И аз доста съм мислила по въпроса. Даже след предаването на Гала "На кафе" бях се притеснила да не би и нашето дете да има някакви признаци като на децата, които даваха в предаването. Още повече, че всичките имат гастроентестинални проблеми. Слава Богу за сега мисля, че бяха просто мои си някакви хрумки. То е ясно, че лигавицата на стомаха и/или червата е увредена щом има слуз. Просто не знам вече как да ги лекуваме тези деца.
С ужас установявам, че броят на децата с подобни проблеми главоломно расте   Sad

# 2 077
  • Sofia
Здравейте мами,
Надявам се, че точно вие ще можете да ми помогнете. Виждате от лентичката бебка колко е голяма. Започнах захранването точно когато навърши 6 м., дотогава беше само на кърма. Въвеждам много бавно и внимателно всяка нова храна. Но преди две седмици вдигна Т, поддържаще я 3 дни, давахме само Панадол и Нурофен и след 3 дни Т изчезна. Аз на следващия ден и дадох като нова храна ябълка. СЪщата вечер имаше пъпчици по гръбчето, а на следващата след като и втори ден и дадох ябълка, имаше вече и по гърдичките и по горната част на коремчето. Пъпките бяха, като напръскани върху телцето и. ВЪпросът ми е дали са от ябълката или е възможно да е от температуропонижаващите?  Ябълките бяха дадени от една баба от едно село, т.е със сигурност са без всякакви"подобрители", сварени на пара и намачкани. Ако е било от ябълката, кога отново мога да дам ябълка? Благодаря ви предватително за отговора.Simple Smile

# 2 078
svetlana79 , според мен проблемът е от Панадол-а и Нурофен-а. В случай, че малкият вдигне температура слагам свещички, защото дам ли му сироп и започва диарията и слузта. Изчакай да мине седмица и пробвай пак с ябълката. Макар, че смятам, че проблемът не е от нея. Но имайки предвид, че нещо е раздразнило коремчето - не бива да се бърза със захранването. Поизчакай да мине малко време и нещата да се нормализират и пробвай отново. Всичко ще бъде наред!  Hug

# 2 079
О, недейте така де!!! Само за това не се бях сетила. Ние като сме само със стомашни проблеми... това ли да мисля сега? И без това тези дни е започнала в седнало положение да се клати напред назад, точно като по филмите, и ме плаши. Нормално ли е? Ама как ме притеснихте сега...

За захранването и аз да кажа. Първо каша на милупа ориз, после картоф, тиква, ябълка, каша грис, тиквички, броколи, круша, пуешко, заешко, морков. Картофа и тиквата са ми домашни другото на ХИП

# 2 080
  • sofia
лигавицата е с по-широки дупки и пропуска към кръвта неразградени големи молекули белтък, а имунната защита се включва защото го мисли за микроорганизъм.

# 2 081
Nelika , ами ще се клати - тя е още малка. Не се е научила да пази равновесие добре. Не се шашкай. Ей заради това все се отказвах да пиша за размислите си тук по тази тема, защото всичките сме на един хал. Плюс това при момиченцата вероятността за аутизъм е много по-малка от тази при момченцата. И малчо имаше период, когато се вманиачаваше да затваря вратите и аз се бях ошашкала. Те сега опознават света и всичко им е интересно. Стигат ни тревогите покрай алергията. Да не се вкарваме в излишни филми - няма да е от полза на никого!  Peace

# 2 082
s0nic, много благодаря  bouquet.

newradost, тя е само на Фризопеп, няма как обрива да се дължи на тези неща  Rolling Eyes. Благодаря ти за информацията за оризов Плазмон  Hug.

И аз гледах предаването на Гала за аутизма, много се изплаших от чутото. На прегледа при Лазарова я попитах какво мисли за връзката на аутизма със стомашните заболявания и тя ми каза: "Гледай си детето и не го мисли" .

# 2 083
  • Добрич
Мен също ме притеснихте съвсем, баткото ни е с аутизъм, а бебка със съмнение за АБКМ, в лека форма е, имаме подобрение по отношение на обривчетата и състоянието на акото благодарение на хомеопатията, но се притесних доста от прочетеното тук, в понеделник ще започвам да въвеждам пустия глутен и малко ме е шубе, по принцип вашите деца как го приеха, при деца с АБКМ по-късно ли се въвежда или не е проблем когато му дойде редът  Thinking

# 2 084
  • Бургас
Предаването на Гала за аутизма и аз го гледах.Мъжа ми ме скастри още тогава, че и аз като започна да се навивам..

Весси,  започнах въвеждането на глутен на 8 мес. и Радо добре го прие за щастие.За сега още е само на овес, предстои пшеницата.

Orchids Flower, аз купувам пюрета на Sunval, Gerber и Babylove, последните са на DM.от време на време взимам и Hipp да му разнообразя.В началото обаче беше основно на Хип и Гербер, защото те имаха най-много еднокомпонентни пюрета.

Виждам, че давате каши на Милупа.Те какви безмлечни имат? Аз до сега съм взимала оризова, елда и овесена на Хип, ябълкова на Хумана и овесена на Лактана био.Тази спелта никъде  не можах да я намеря Crossing Arms и реших да въведа направо пшеничен грис.Тези дни ще е.
И да се похваля, че от три дни отново давам заешко, за сега се приема добре.Дано да няма проблем този път. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт