Отново за АБКМ

• 141 330
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 085
М-а-р-и-я , кашите на Милупа са безмлечни, но са малко като видове. Аз купувам оризова и царевичен грис. Има и 7 зърна, но нея още не съм я пробвала. На Хип купувам елда, а на Лактана (Тьопфер) има безмлечна овесена каша. За кашите мога да кажа само това, защото не купувам други.

# 2 086
Аз вървя по стъпките на цуцинка с кашите Simple Smile Сега мисля да взема елда. Една приятелка ми каза, че от нея акото става зелено. Има ли такова нещо?
А клатенето не е такова хаотично, като да не може да седи седнала. Направо си е целенасочено напред-назад...

# 2 087
  • sofia
Няма какво да се шашкаме, според мен аутизма е крайната форма на проблема.
Аз мисля така - при нас има нарушена лигавица, а при тях има нефункционираща лигавица. Аз въведох глутен на 8 мес и имаше слуз. По изследванията най-минималната алергия ни е към глутен. Спрях като видях слузта. След това прояде хляб чак на 1,3м. Защо бързате с тоя глутен, само утежнявате нещата?

# 2 088
  • sofia
единствената причина да пиша това, е за да ви накарам да се замислите. Няма какво да се плашим, а трябва да вземем полезното и да го приложим. Тук ще споделя какви са моите грешки, въпреки че не съм намерила още решение на проблема и незнам колко съм достоверна.
Щом диетата без глутен и казеин дава такива добри резултати в аутизма, значи може да ни помогне поне малко и на нас. Не бързайте с глутена докато можете, защото като стане голямо детето е по-трудно да го опазиш. При аутистите е така - след 4год. вече трудно се забелязва подобрение от методите им. Значи колкото са по-малки децата, толкова е по-важно да им се помага, защото вероятността да го преодолеят е много по-голяма.
Избягвайте да стигате до слуз, защото след слузта идва ред на кървавите нишки и т.н. Не оставяйте детето дълго обринато. Понякога кортикостероидите са необходими - за да не стане рана и да не се възпали. Колкото повече се внимава с храната, толкова по-леко е на детето. Моето дете след ал. криза е доста отпаднало, малко като в унес няколко дни. Тогава само майката е в състояние да го пази. Всички други настояват да общува и т.н. - не е хубаво да се травмира допълнително.
При грип не прибягвайте до медикаменти. Ние по съветите на нашата докторка не сме давали нищо освен витамин Ц и панадол при 40градуса. Малко по-трудно се изкарват гриповете, но пък детето не се травмира излишно. Не се знае как ще понесе лекарството с тея алергии. Организма може сам да се справи много добре. Важното само е да си набавите БейбиВАк - накрайника за прахосмукачка и Стеримар (морска вода) и да не оставяте запушен нос. Сополите са тези които правят усложненията при грип и ако не се стичат в гърлото няма да се стига до  възпаление на горни дихателни пътища и т.н.
Пробиотиците (биогайа и т.н) ги отхвърлят при нашия случай, от фенистил и т.н има смисъл при подготовка за ваксини и за облекчаване на симптомите на алергията при възникването и. Тези дълги периоди които изписват алерголозите с капки фенистил според мен не водят до нищо друго освен до привикване към лекарството.
Трябва да се правят изследвания на кръвта за липса на калции и т.н редовно.
Сега ни предстои лечение при гастроент. и ако забележа че нещо работи ще пиша.

# 2 089
  • Добрич
newradost , късното въвеждане на глутен също е рисковано  Peace

# 2 090
  • sofia
възможно е, не съм специалист.
Никак не ми се иска да се правя на доктор и без това едвам се справяме. Обаче няма лекари, които да ни кажат .... Трудно е да имаш болно дете, колкото и околните да не искат да повярват, че алергията си е болест.

# 2 091
Имало някакво безглутеново брашно!?
Аз исках да Ви попитам- правили ли сте домашни бисквитки за мънъците, и ако да да споделите рецепта, че моята сладурана откакто е на тоя Фризопеп все е гладна, а какво да и давам да гризка....все сухари SadКаката и дава от неините солети на златна добруджа....едни в червена опаковка, ама и те колко са подходящи...уж чета с лупата  да няма мляко и млечни Simple Smile
Побъркала съм се какво да я храна, защото съм свикнала да правя разнообразни менюта, а сега докито каза да се ограничавам- ориз, картофи, месо- пиле, пуйка и заешко, но то било ниско белтъчно!?
Аз и правя супички, но зеленчукови само, че нямам домашно месо:(Яде ги милата, като е гладна!
Дали мога да и слагам вече целина?

# 2 092
Една приятелка ми каза, че от нея акото става зелено. Има ли такова нещо?
не съм забелязала подобно нещо.
Ще ти пиша на ЛС.Дано да ми отговориш Praynig

# 2 093
Аз мисля така - при нас има нарушена лигавица, а при тях има нефункционираща лигавица.

Аз продължавам да не разбирам какво общо има между алергията и тази болест. Нарушена лигавица сигурно има и при десетки други болести.

# 2 094
Аз исках да Ви попитам- правили ли сте домашни бисквитки за мънъците,
Аз да.
на око в купа-каша елда, каша шпелта (или каквато друга имаш), пловодо пюре,, една настъргана ябълка слънчогледово олио-1 с.л и малко брашно за уплътняване на консистенциата.Омесвам, оформям бисквитки и пека върху пекарска хартия.Много бързо стават и за мен учудващо вкусни.
Сега видях ,че питаш за безглутен Thinking
Не знам дали без брашно само с кашите ще стане Thinking
Пробвай ама направи тестото по гъстичко.Дано станат.
Като ги изпека ги захлупвам малко под капак защото понякога стават то твърди-от овесени трици примерно като съм слагала.
Мама LUX преди време даде линк към една тема с подобни рецепти за което много благодаря  bouquet
Аз имровизирах с каквото имах и се получи Peace

# 2 095
Имало някакво безглутеново брашно!?

Безглутенови са оризовото и царевичното брашно, брашното от елда и др., но тези ми хрумват в момента. Във всеки диетичен магазин могат да дадат насока.  Peace

Продават се и такива бисквитки да ги наречем, въпреки че не е много точно (също без глутен):

# 2 096
  • Sofia
О, недейте така де!!! Само за това не се бях сетила. Ние като сме само със стомашни проблеми... това ли да мисля сега? И без това тези дни е започнала в седнало положение да се клати напред назад, точно като по филмите, и ме плаши. Нормално ли е? Ама как ме притеснихте сега...

За захранването и аз да кажа. Първо каша на милупа ориз, после картоф, тиква, ябълка, каша грис, тиквички, броколи, круша, пуешко, заешко, морков. Картофа и тиквата са ми домашни другото на ХИП

Благодаря! Grinning

# 2 097
  • Бургас
Nelika и аз не съм забелязала на Радо изхожданията да му позеленяват от елдата. Rolling Eyes
cucinka!, благодаря за отговора.Другия път като пазаря ще ги разлгедам и тях.

Пак се отчаях. Sad Три дни давах заешко.На четвъртия (вчера) дадох пащърнак с броколи, за да направим почивка от месото и вечерта се зачерви на същото място. Sad Пак ще спирам с месото и не знам вече колко време да чакам, какво месо да дам, реакция ли е изобщо това!?  Confused Мъжа ми и той ме вкарва в размисъл, защо само на едно и също място така се зачервява, навсякъде другаде е ок., слуз от три месеца вече не съм виждала изобщо.Ще ми гръмне главата от въпроси.Но вече съм категорично решена, че ще ходим при Маринова, защото все отлагаме поради едн или друга причина.Обаче не става имам толково неща, за които да питам.А и вече почти 8 месеца пазя строга диета и предполагам, че би трябвало да ми я разшири малко по-малко.
Съжалявам за негативизма.

# 2 098
  • sofia
Общото и при двете болести е неусвояването на минералите в храната.  Аз пазя диета заради кърменето вече 2г и 3мес. Трябва да ви кажа, че въпреки че пия мултивитамини и калции таблетки, понякога чуствам такъв глад - не знам как да го опиша - все едно главата ми е всмукана. Тялото се мъчи много с тази еднообразна храна и закъсва. Аз си го обяснявам така - при аутизма, чревната лигавица е "циментирана". На мозъка липсва храна и съответно той поддържа мин. което може. Аутистите с в крайната фаза и затова резултата от диетата е много очевиден. Докато едно дете с АБКМ, ако спре глутен, консерванти и оцветители няма да има такава външна промяна (на поведението). Аз забелязвам слабо влияние на консервантите и оцветителите върху моето дете, но не мога да я покажа на околните. А при аутизма деца които не са говорили проговарят.
Д-р Михайлов от БТВ също лекува алергичните с тази диета - без казеин и глутен.
Затова ви казвам че е много важно с какво храните децата. Колко храната им е домашно приготвена или се тъпчат с готови храни.

# 2 099
  • sofia
Мария - моя син също се обрива от пащърнак - той не е картоф, а кореноплодно - като моркова и целината и  за моя син е алерген.

Общи условия

Активация на акаунт