Отново за АБКМ

• 141 154
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 400
И аз дадох оризова вода преди третия месец.
Еозинофилите ни бяха в норми, точно когато имаше кръв. Само като процентно съдържание бяха малко повече. Ендира, коя от двете стойносто се гледа?
Яйце - започнах с един цял жълтък при мен, след 4-5 дни изядох 2 жълтъка и половин белтък. Днес дори ядох реване... бях забравила вкуса на сладкото.
Риба ям от Никулден, предимно пъстърва, на два пъти ципура и лаврак, веднъж и каракуда. Гледам да ям веднъж седмично, но и по-рядко.
Само да кажа, че при нас първа беше кръвта. Слузта се появи доста по-късно. За разтройството не мога да кажа, понеже тя си акаше рядко чак до захранването. Но като че ли в самото начало, при първите точки кръв, си беше нормална бебешка консистенция.

# 2 401
Добро утро момичета,

имам пет минутки да попиша, докато сме спокойни и се радваме на играчките  Wink

При нас почна всичко от кръвта, нямаме ни разстройство, нито запек- от както се е родила си ака по 100 пъти на ден и всички лекари са и виждали акото и казват, че си е с прекрасна консистенция  Laughing Правихме изследване на акото, но всичко беше наред, няма дизинтерия или някви бактерии дето не трябва да са там.
За съжаление нямам спомен като почна кръвта да е имало някакъв дразнител, в смисъл да съм яла нещо по специфично или да съм била аз болна, всичко си беше нормално. Иначе сме само на кърма, нищо друго не и давам, освен пробиотик по съвет на всички лекари.

ами това е за сега от мен, лек ден на всички

# 2 402
  • София
Нелика, гледа се процентното съдържание, но задъ;жително се гледа и диференциалното броене, стойността на еозинофилите сама за себе си не носи необходимата инормация....Поне на мен така са ми го обяснявали  Peace

# 2 403
А защо не ядете риба? И яйцата изцяло ли ги изключвате, дори в състав на сготвена храна или сладкиш?

# 2 404
Всичко бях спряла аз. Ядях буквално хляб, картофи, свинско, ориз, маслини, зехтин и краставици. В чист вид. Дори фиде не използвах, понеже може да има следи от яйца. После прочетох, че може и гъби.
Ендира, мерси за отговора. Значи може би наистина е алергия нашето  Sad

# 2 405
  • Бургас
mama na Moni, аз яйца ям - до 1 яйце на ден. Риба обаче колкото и да ми се яде не смея. Тя също е алергизираща храна и в моята диета е в забранения списък.

# 2 406
Добро утро от мен. Днес ни биха последният Пентаксим и казах на педиатърката, че това е последната ваксина, която бием на Дони. Тя щеше да ме кара да подписвам някъде, че откзваме последната хепатитна и шаркавата, но може би забрави. Попитах я, ще ни даде ли бележка, ако някой ден ни приемат на ясла, но тя каза, че не можела. Не приемали такива бележки, а било нужно протокол от Медицинска академия. Кой беше писал, че е станало с бележка от ЛЛ? Протокол едва ли ще ни издадат вече.

# 2 407
  • Бургас
Nelika, когато големия ми син започваше ясла и ДГ ми искаха копие от амбулаторната карта, в която се вписват ваксините и оригинала за сверка. Казаха ми, че само това признават. Аз имах втора амбулаторна карта от яслата, копие на оригиналната, която си стоеше при лекарката на детето. Като започваше ДГ взех картата от яслата и я занесох в градината. Там сестрата забеляза, че едната ваксина липсвала.Казах й че ще преснимам оригиналната карта и ще й занеса листа да си го приложи, защото сме пропуснали.Тя ми каза, че иска да й занеса оригинала да провери, а във копието и сама можела да си напише номера на ваксината. Rolling Eyes Едва я убедих да оставя детето и още същия ден да й занеса картата.
Мисълта ми е че държат много за това или поне ние попадаме на такива. Rolling Eyes

# 2 408
Благодаря за отговорите, аз обаче и преди, и сега хапвам и яйца, и риба.
Nelika, моята дъщеря тръгна на градина преди около месец и стриктно четоха в картона дали има всички задължителни имунизации, при нея има известен период на отлагане, но все пак са поставени всичките.

# 2 409
Значи трябва да си намеря ЛЛ, която да ми ги впише без да са слагани...

# 2 410
  • sofia
При нас хомеопатията не помогна, изкарахме 3 месеца и никакъв резултат - пък беше класическа хомеопатия... 
Относно казеина - тук се прави изследване за антитела на казеина в кръвта - правят го алерголозите и лаборатории като Цибалаб например. Ние го правим при Мустаков заедно с оше 20 алергена и съм много доволна както писах вече.

# 2 411
  • София
Нелика, аз писах за бележката от ЛЛ за яслата, но ние сме на частна такава. Не се надявам да ни приемат на държавна ясла, а и като се има предвид, че малчо е на диета, предпочитам да е на място, където ще се съобразят с алергиите му и ще готвят специално за него  Peace

# 2 412
Момичета привет Hug
На нас ни цъфна днес малко обривче на лицето.Такова чудо досега нямахме Sad.
Да кажа накратко как изглежда-няколко ситни пъпчици много близо разположени едно до друго с големина на зърно от леща.
Сега не знам от какво е ooooh! ooooh! ooooh!
Моля за съвет Praynig.Знам, че е индивидуално, но все пак.
Два поредни дни давам пюре с което включвам сладка царевица.В пюрето има и магданоз.
Новите неща при мен са портокали-тях ям вече към 7-8 дена.Не бях забелязала обрив досега.
Също позволих си три поредни дни по едно яйце на ден - също не забелязах нещо необичайно, освен минимално количество слуз (но наистина с микроскоп се вижда и някой друг едва ли би забелязал, но ние все сме с лупите ooooh!)Иначе количеството изхождания са си ОК и консистенцията също.
Краставици ядох на салата-освен да са пестицидни и нитратни Cry
Не мога да набедя никоя храна, не мога да хвана от какво е.Акитата в същото време са ни ОК.
Извинете за дългия и отегчителен пост Embarassed
Индира  bouquetмерси за инфото за кръвните изследвания.На Ню Радост също.Ще проверя в нашата лаборатория как е положението.
Нелика колко са при вас тия пусти еозинофили Sad

# 2 413
  • София
newradost ние също сме правили кръвен тест при Мустаков за 20 алергена, но той включва просто мляко, същото е и в Цибалаб. Чакам всеки момент (утре или в сряда) да видя новите резултати. Предния път не показваше алергия към мляко, само към моркови.....Но според мен тази я е израсъл вече, хапва моркови отдавна без никакви проблеми.

# 2 414
Бъни и ние сега сме с обриви и се чудя от какво може да е. Отскоро от около 2 седмици ядем млечни и едва сега е обринат отстрани на коремчето и в областта на памперса. Даваме му също и краставици, но набедих тях засега. Ям и домати и си мисля, че може и от него да е. Ако има натрупване на нитрати. Даже миналата седмица си позволих за първи път да залея салатата си с лимонов сок и като че ли след това му се появиха обривите му.
На вашата възраст спазвах много по строга диета и не консумирах въобще от изброените ти храни, които са си силни алергени и затова е малко трудно да се каже от какво може да е обрива. По добре ги консумирай по отделно и в различни дни и ако има реакция ще ти е по лесно да разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт