Отново за АБКМ

• 141 139
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 385
Nelika, виждаш ли резултат от лечението на хомеопата, при кого ходите? След почти 2г. постоянно пазене на някаква диета аз се изморих и реших да отидем на хомеопат, но се колебая към кой да се насочим. Препоръчаха ми Рогелова или Ванков. Ако някой е ходил при тях, моля да сподели впечатления.
Имам една молба към всички, които лекуват децата си с хомеопатия - да споделят даде ли резултат лечението, има ли деца при които хомеопатията НЕ е помогнала?

# 2 386
  • Добрич
Ето част от моя публикация тук в темата

Между другото да се похваля/да не чува дявола  smile3538 / хомеопатията направи чудеса с нашите лишейчета вече сме с напълно чиста кожа  Grinning остана и акото да се подобри леко киселия мирис и преобладаващия зеленикав цвят. Диета не съм спазвала, само ограничавам в малки количества млечните, колкото и странно да ви прозвучи това, но така ме посъветва хомеопата

Резултата е след двумесечно лечение

# 2 387
  • Немция
И мен живо ме интересува опитьт на другите с хомеопатията... Peace

[Да питам този Казеин в кравта може ли да се изследва в БГ ,къде се прави и как става-с пълна кръвна картина ли newsm78.
ПКК в коя точно част показва за наличие на проблем
Какво zна4и ПКК?

# 2 388
А на кой хомеопат е заслугата за това подобрение?

# 2 389
ПКК - пълна кръвна картина

Ние благодарение на хомеопатията започнахме да се захранваме успешно в самото начало, защото нито картофи, нито оризова каша ни понесоха. Някъде около 2 месеца ядеше само тиква. Сега приема масло, сирене и кисело мляко. Давам и телешко месо, което също се смята за алерген. На нас ни направи проблем ХА млякото, което не знам защо толкова исках да въведа и над 2 месеца загубихме за да се стабилизира от слузта. Сега отново захранвам. От време на време има по малко слуз (едва забележима, но аз нали съм все с лупата). Естествено не се предоверявам и на хомеопата, но смятам да продължавам с хомеопатията. Ако не съм доволна - бих потърсила друг. Но определено смятам, че това е начина  Peace + диета, разбира се.

# 2 390
  • Добрич
От Добрич е, д-р Хараламбиева, която между другото ми каза, че няма смисъл да спазвам диета, според нея изключването на даден продукт от менюто, след време когато започне да се въвежда може да предизвика по-бурна реакция

# 2 391
  • Немция
За ПКК не мога да от4ета то4но zа какво се следи, освен каzеиньт. Копието от иzследването остана при доктора, така 4е не мога да дам инфо. Rolling Eyes

# 2 392
acer, ние отидохме при Колева(Хирон) на 4,5 месеца и досега ни дава разни неща за вечерният плач на Ев и само едно лекарство за алергията за 2-3 дни и това беше... Аз много се чудя дали да я сменя, защото много ме дрзнят пъпките, а според нея те не са проблем, да ама сега като захранвам са проблем... Crossing Arms

# 2 393
Acer, и ние сме при Колева от център Хирон. Ходенето при нея съвпадна с оризовата вода, а и от един месец бях на диета. Но факт е, че се оправихме. След това много пъти съм се консултирала с нея по телефона. Тя също смята, че живота продължава и като настъпи подобрение, трябва да се започне разширяване на диетета, но аз от страх процедирам доста баво. От най-забранените ям риба и от скоро яйца. Цитруси също.

# 2 394
Здравейте момичета,

тъй като информацията за алергиите е едно безбрежно море и ми трябва мнооого време да се ориентирам, искам на две на три да споделя нашия проблем с надеждата, тези които са минали по тоя път да дадат едно рамо.
От около 3 седмици имаме кръв в акото, ходихме в Пирогов на хирург те предположиха, че е фисура, слагахме свещички, но нищо.
После ходихме в майчин дом в неонтологията за други неща, но обсъдихме и кръвта, по съвет на лекарката пазя диета за да видим дали ще повлияе, но имам чуството, че по зле става.

Дайте съвет, къде да ходим, какви лекари да посетим? във вторник сме пак при педиатърката и ще я моля за още изследвания.

Инка - зравей,
разбирам те как се чувстваш, защото и почти всички тук сме минали през подобно нещо, относно докторите ти отговориха вече - при какъвто отидеш - такава диагноза ще ти постави. Моя съвет е потърси си добър педиатър, може и да не е ЛЛ, който да прецени от какъв специалест имате нужда и да ви насочи натам за прегледи и изследваия. Хубаво е според мен и на гастроентеролог да отидете - за конкретно име не мога да помогна - ние сме ходили на няколко - един неща ми харесват, други не -няма такъв, от който съм на 100 процента доволна - в нета има много информация относно известните в тази област - може да прочетеш и да избереш някое име - все от някъде трябва да се започне!

Иначе ние трудно бихме могли да отхвърлим или потвърдим някоя диагноза - относно това дали е алергия пък е още по-трудно - симптомите при всички са различни и на повечето алергиите не са доказани на 100 процента, а просто предполагаеми!

Ако все пак имаш нужда от някакъв съвет - ще трябва още малко инфо!?

Само кръв ли имате или има и слуз или пък разстройство на вода - колко пъти на ден!?
Как се появи кръвта!? Нещо провокира ли я!? Скоро ваксинирахте ли!?
Каква е кръвта(алена или по-тъмна), какво количесво е!?
Забелязваш ли някакви други симптоми - повръщане, хрема, обриви, хълцане, стомашни болки - колко често!?

Дано бебчо се оправи бързо  Praynig- на теб ти пожелавам сила и гледай да не се тормозиш излишно, защото на детенце му трябва спокойна мама! Hug Много е стресираща тази кръв знам, но минава - дано бързо намерите добър лекар и се овладеят нещата - иначе ако е алергия и нещо в твоето хранене го провокира - дълъг е периода на изчистване на организма - някъде около месец-  настрой се,че ням ада стане от веднъж!

# 2 395
Нелика като ядеш яйца цели с белтъка ли, колко често и в какво количество и при детенце забелязваш ли нещо..............например слуз малко или пъпки Thinking
Браво за рибата.Аз още не смея Rolling Eyes.
ПКК да това е пълна кръвна картина.Преди време ми обясниха, че се гледат базофилните лимфоцити май беше Rolling Eyes, но не съм много сигурна.
За този казеин явно щом не казвате не се преви в БГ Thinking

# 2 396
Здравейте момичета,

Иначе ние трудно бихме могли да отхвърлим или потвърдим някоя диагноза - относно това дали е алергия пък е още по-трудно - симптомите при всички са различни и на повечето алергиите не са доказани на 100 процента, а просто предполагаеми!

Ако все пак имаш нужда от някакъв съвет - ще трябва още малко инфо!?

Само кръв ли имате или има и слуз или пък разстройство на вода - колко пъти на ден!?- трудно ми е да определя дали има слуз, мъж ми казва, че има, аз не съм толкова убедена
Как се появи кръвта!? Нещо провокира ли я!? Скоро ваксинирахте ли!?- нямам спомен, да е провокирана появата на кръв, има ваксини вече сложени за хепатит, но не мисля, че появата беше след тях
Каква е кръвта(алена или по-тъмна), какво количесво е!? някой път е само капчици, но имаше случаи и доста повече
Забелязваш ли някакви други симптоми - повръщане, хрема, обриви, хълцане, стомашни болки - колко често!?- тя си хълца от как се е родила, но сополки има вече цял месец и май съвпада с появата на кръв  newsm78

Дано бебчо се оправи бързо  Praynig- на теб ти пожелавам сила и гледай да не се тормозиш излишно, защото на детенце му трябва спокойна мама! Hug Много е стресираща тази кръв знам, но минава - дано бързо намерите добър лекар и се овладеят нещата - иначе ако е алергия и нещо в твоето хранене го провокира - дълъг е периода на изчистване на организма - някъде около месец-  настрой се,че ням ада стане от веднъж!

благодаря че отговаряте толкова бързо!!!  ще трябва  да сядам да чета надълго във форума, но за съжаление бебка е много ревлива и не ми оставя много много свободно време.

# 2 397
Инка - алергията към белтъка на  кравето мляко - пък и другите хранителни се изразяват точно в това - нарушена чревна лигавица - слуз и кръв. Попитах за хълцането, повръщането и т.н за да знам - дали нещо се е променило от известен период - иначе всички бебета хълцат и връщат понякога! Хремата също може да е симптом! Може да има и други прояви - кожни например - с тях не съм запозната добре

По принцип тези прояви не започват изведнъж - първо е разстройството, после слузта и чак при продължително дразнене кръв - обикновено е само като нишки, може да стане и повечко. Помисли кога са зопочнали първите проблеми - да кажем по-рядко и по-често изхождане - свързваш ли го с нещо - твоя храна или вирус! Дали има слуз лесно се установява - много личи - ако лепнеш двете страни на памперса и ги разтвориш - трябва да се проточва доста! Ще потърся един сайт - да ти дам да погледнеш!

Прилича на някаква алергична проява, но не мога да съм сигурна - трябва да си се консултираш с педиатър! Иначе не пречи да се подложиш на диета - колкото и трудно да изглежда - ако не можеш стриктна, поне ограничи млечните докато се установи какво точно е! Нали не даваш нищо друго на бебчо освен кърма!? Попитай и дали можеш да даваш пробиотик! Аз съм много доволна и от оризовата вода, но вие сте много малки - страхувам се да препоръчвам каквото й да е!

Сега повечото информация те обърква и само ти създава нови притеснения, гледай да не мислиш много и си изчакай прелгедите от специалистите! Може и нещо безобидно да е - някакъв вирус или механично дразнение, а може и да алергия - дори да е това - израства се - има много примери - понякога бързо, друг път по-бавно, но се преодолява!

Ето линка:
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 2 398
  • София
Бъни разрових се в нета за това изследване на казеин, но не открих да се прави в България...

От ПКК се гледат Ео клетките (еозинофилите). Когато е правил реакция към храна, винаги са ни били повишени.

За яйцата, на мен Маринова ми ги беше разрешила още от самото начало, аз си позволих един жълтък на предния Великден, и на Мишо веднага му се появиха пъпки  ooooh! естествено обвиних яйцата.... След около 2 месеца пак пробвах, по малко и всичко беше наред  Peace Първо почнах с четвърт жълтък, като бебетата Simple Smile

Риба така и не се осмелих да хапна, докато кърмех.

Инка все пак се надявам да не е алергия  Hug

Ние в момента се захранваме с домати, направи ми реакция към тях преди 4 месеца.....но засега всичко е наред  Praynig

# 2 399
Цитат
Аз съм много доволна и от оризовата вода, но вие сте много малки - страхувам се да препоръчвам каквото й да е!

Няма страшно, може да се дава оризова вода, на нас педиатърката ни го препоръча на 2 и половина месеца като беше малкия Peace Но ако има фисур от запек може да влоши положението Peace

Общи условия

Активация на акаунт