Отново за АБКМ

• 141 144
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 370
  • sofia
доколкото знам, имунната защита забравя храната след около 1 година (чувала съм и за 6 месеца). Ако ти провокираш със сирене обрив, тогава ще трябва да изчакаш още 1 година.
Децата обикновено израстват алергията между 2рата и 3тата година. Според американската статистика вече и след 4-тата. По-добре забрави за млякото докато не станете достатъчно големи и се съсредоточи върху другите храни. Млякото не е най-големия проблем.

# 2 371
за авокадото да кажа на нас ни дейстава алергизиращо, много богат на белтъчини- но това не е причина да не се дава на деца с АБКМ

даже е препоръчителен плод при деца с АД защото съдържа много ненаситени мастни киселини, които са в малки количества при деца с АД

за чая
- сминдух и български лактогонен чай, отдавна спрях да се притесняцам за кърмата- всичко е на псохологическа основа  Peace

след като newradost ми обърна внимание върху глутена, особено пшеницата- внимаваме изключително много
тука поствам рецептите за бебоците, повечето за съобразени с нашия проглем защото и ние не ги ядем Simple Smile http://home.maystor.eu/index.php/recipes/category/child-food.html

Бъни къде изчезна добре ли сте

# 2 372
Здравейте,

Вчера педиатърката ми препоръча да купя Infants Dophilus Plus за пробиотик, освен това ми каза че ако искам може и хранитекни добавки да пробваме да даваме на Сибирско здраве или Аквасорс.

Вие такива давали ли сте и има ли ефект?

# 2 373
  • Бургас
Аз не съм давала абсолютно нищо на малкия. Не са ми изписвали до сега нито пробиотици, нито някакви хранителни добавки. Не мога да помогна със съвет.

# 2 374
На нас ни предписаха ЕФА Бленд за деца заради изключително сухата кожа и екземите. Мисля, че помага.  Peace

# 2 375
Здравейте,

Вчера педиатърката ми препоръча да купя Infants Dophilus Plus за пробиотик, освен това ми каза че ако искам може и хранитекни добавки да пробваме да даваме на Сибирско здраве или Аквасорс.

Вие такива давали ли сте и има ли ефект?
orchids  flower, моето бебе беше с разстройство  и доста повръщаше след кърмене, съмнявах се за АБКМ и отидохме на гастро, тя отхвърли алергията и ни изписа точно този пробиотик, на 2-3 ден бебка вече не повръщаше , а разстройството намаля значително към десетия; аз съм много доволна и вчера на контролния преглед ми каза 10 дни в месеца да и давам за регулиране на стомахчето,то си е полезно ; коластра от аквасорс съм давала на баткото, не мога да кажа че не е боледувал, но много леко изкара всичко тази зима, незнам дали е от това...

# 2 376
Благодаря ви момичета   bouquet.

az-mama2, поръчвам го още днес  Hug.

Педиатърката ми обясни, че  Infants Dophilus Plus, бил много хубав и помага на стомахчето да се уплътни, така че да не минават мулекули от храната, както коментирахме преди няколко странички. Дано е така, иначе ние нямаме оплаквания с акото и стомахче само гадните пъпки по лицето  Twisted Evil, не се махат и това е  Crossing Arms.

Мисля че Ев получи реакция от пащърнака, чела съм по-напред че имаше друго детенце с реакция към него. На втория ден излезе дерматитно образувание на рамото и веднага го спрях, въпреки че педиатърката ми каза че силно я съмнява да е от това... ама мен ме е страх.

Този месец дори не повдигна въпроса с ваксината  Shocked, а искаше да слагаме хепатитната миналия, та си бях приготвила реч  Grinning, дали още няма ваксини, че си замълча, аз не посмях сама да се бутам между шамарите Laughing.

# 2 377
Здравейте момичета,

тъй като информацията за алергиите е едно безбрежно море и ми трябва мнооого време да се ориентирам, искам на две на три да споделя нашия проблем с надеждата, тези които са минали по тоя път да дадат едно рамо.
От около 3 седмици имаме кръв в акото, ходихме в Пирогов на хирург те предположиха, че е фисура, слагахме свещички, но нищо.
После ходихме в майчин дом в неонтологията за други неща, но обсъдихме и кръвта, по съвет на лекарката пазя диета за да видим дали ще повлияе, но имам чуството, че по зле става.

Дайте съвет, къде да ходим, какви лекари да посетим? във вторник сме пак при педиатърката и ще я моля за още изследвания.

# 2 378
Здравей Инка. Съжалявам, че те приветствам тук. Ние бяхме така. Накратко какво ни помогна. Строга диета (има я на 2 страница на тази тема), оризова вода (понеже бяхме с много силно разтройство) и хомеопатия. Не знам кое от трите неща помогна най-много, понеже ги приложих едновременно. Диета пазих поне месец, преди да се получи подобрение.
И все пак пуснете си изследвания на акото. Ако имаш въпроси, тук съм, както и другите мами, които преди няколко месеца помогнаха на мен  Hug

И никакви ваксини, поне докато не спре кръвта!!!

# 2 379
  • София
Здравейте, момичета

Искам да ви питам дали лененото семе спада към алергените? Някой има ли идея?
Че ми се иска да почна да пия по 1л всяка сутрин и да не взема да наруша диетата....

# 2 380
Строга диета (има я на 2 страница на тази тема)

Поправка - страницата е 13

# 2 381
  • sofia
Лененото семе съм го заподозряла за алерген при нас, но не съм го потръдила още.

# 2 382

Бъни къде изчезна добре ли сте
Тук съм.Да кажем, че съм добре.Много мило, че питаш Hug.
Прочетох ви какво сте коментирали последните стр.
Да питам този Казеин в кравта може ли да се изследва в БГ ,къде се прави и как става-с пълна кръвна картина ли newsm78.
ПКК в коя точно част показва за наличие на проблем.............кометирахте кръвни изследвания на бебета в Германия та се зачудих кои от тях се правят по нашите ширини и плравили ли сте такива Rolling Eyes

# 2 383
Nelika благодаря ти за отговора, но как да съм сигурна, че е алергия, на вас кой ви потвърди диагнозата? Повечето лекари при които бяхме се съмняват, че е някаква раничка по червата, обаче е много малка за да и направят изследване.

# 2 384
Никой не ми потвърди достатъчно убедително, и все още се съмнявам Simple Smile Алерголога каза "алергия", гастрото каза "разтройство". Честно казано, форума и майките тук ми помогнаха повече от лекарите. В един момент се доверих на хомеопатката, която диагноза не е поставяла, а просто започна лечение, и спрях да ходя на други лекари. Ти си ходила на хирург... какво друго да каже освен рана на червата. За жалост, нямаме д-р Хаус в България Simple Smile Препоръчвам ти да започнеш да четеш темата от начало - ще намериш много отговори и помощ. Но ако има нещо, не се притеснявай да питаш.

Общи условия

Активация на акаунт