Отново за АБКМ

• 141 154
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 355

хубав лактогоннен чай е българския - продава се по аптеките

newsm10 с две ръце препоръчвам, хипа не ми помогна въобще Peace

# 2 356
  • София
И при мен помогна българския лактогонен чай  Peace

# 2 357
На мен пък ми падаше кръвното от българския, иначе знаех, че е много добър. Пих на Хип, докато Маринова не ми каза да спра, че имало нещо в него, което дразни бебето. Страх ме беше да не ми намалее кърмата, но О чудо, не стана нищо подобно. Цедене и често сукане и няма да имаш проблеми Peace
Я кажете, възможно ли е въпреки, че моето момче яде хляб от мноого време и то по много и няма проблеми (да чукна на дърво),  да реагира на овесените ядки newsm78 Не му се отразяват на изхожданията, обаче нещо взе да ми се струва, че някакви пъпки се мъчат да избият по коремчето. Не се виждат с просто око, но като го преобувам и на светлината някак леко грапаво стоят. А до сега такива проблеми не сме имали.
Какво мислите за стафидите - дали мога да си хапвам?

# 2 358
  • Немция
Ние не сме правили изследвания - точно защото ни увериха, че на толкова малка възраст самото изследване нее достоверено! Действахме на принципа проба- грешка - реално въпросните провокации съм си си правила сама!
Знам, 4е тестовете не са най/достоверните, но нали отнякьде трябва да се zапо4не, не раzбирам лекарската логика в слу4ая Naughty. При де4ко правиха пьрво подкожния тест, който бе категори4ен в реzултата си. След време провериха и 4реz крьвна картина каzеиньт, той бе доста zавишен, което потвьрди вероятността детето да е с АБКМ.

Да се вьрна кьм пьрвона4алния ти вьпрос , а именно " вече ядем млечни продукти, а глутен отдавна - какво става ако има някаква ответна реакция а тя не е видима!? Да разчитам ли на това, че тя ги яде с голям апетит - значи й понасят!? "
При детето ми не подоzирах, 4е има АБКМ, правех му мле4ни каши с ХА АМ(ина4е кьрмех) и не виждах ясна реакция. Понякога се появяваха 4ервени петьнца по лицето, но не можех да направя врьzка коя е при4ината zа тях. Когато му дадох да пробва на 10 месеца коzе кисело мляко, направи мигновена реакция и така в блиzките дни стигнахме до лекар и подкожен тест. Подкожния тест покаzа силна непоносимост кьм коzето кис.мляко, средна реакция кьм нормално АМ и най/слаба реакция кьм ХА АМ, тоест се окаzва, 4е органиzмьт е имал проблем с усвояването на хипоалергенното мляко, беz да сьм го zабеляzвала.
Описвам това не zа да те панирам, просто си раzсьждавам на глас на zададената от теб питанка по/горе.

Цуцинка, zаЩо си мислиш ,4е реакцията иде именно от овесените ядки, откога ги яде? Понякога е трудно да се хване дирята на не4ия алергия, тьй като имунната система невинаги реагира веднага на нововьведена храна.

# 2 359
  • sofia
cucinka! овесените ядки не са безопасни - понякога имат примеси от други неща като например ядки - дори на някои си пише че могат да съдържат ядки. Ако е имало фъстъци ... Купувай най-скъпите овесени и чети внимателно. Моето реагира на някой а на други не... мисля едни златна нива бяха хубави, но не е задължително и при вас да е така.

Искам да кажа, че при проблемните черва е възможно да излизат молекули глутен или казеин към кръвта и то може да не бъде постоянно. Проблемът с нарушената чревна лигавица може да се дължи доколкото четох на много причини като например инфекции на кандида (бактерии или гъбички) или пък дефицит на ензимната група Фосфор Сяра Трасфераза. Този дефицит е много интересен, става дума за група ензими които служат за детоксикацията на организма, извеждат навън ненужните неща. При такава липса има неравномерни струпвания на протеини по чревната стена и малки процепи по нея в резултат. Още не съм имала достатъчно време да проучвам въпроса детайлно. Такъв организъм с липса на тази ензимна група реагира много на феноли, оцветители и консерванти. Мисля си че при нас е такъв проблема, защото и на мен ми става много лошо от миризми. И в 2та случая диетата без казеин и глутен помага много, като дава шанс на чревната лигавица да се възстанови.

# 2 360
Какво мислите за стафидите - дали мога да си хапвам?

Нали е грозде, пък то е в позволените... Би трябвало да може  Thinking

# 2 361
Я кажете, възможно ли е въпреки, че моето момче яде хляб от мноого време и то по много и няма проблеми (да чукна на дърво),  да реагира на овесените ядки newsm78 Не му се отразяват на изхожданията, обаче нещо взе да ми се струва, че някакви пъпки се мъчат да избият по коремчето. Не се виждат с просто око, но като го преобувам и на светлината някак леко грапаво стоят. А до сега такива проблеми не сме имали.
Овесените ядки имат разхлабващ ефект и на нас не ни понасят добре. Споделих това с д-р Мустаков и ми каза да не му давам всеки ден. Вие щом сте се захранили му предлагай през няколко дни.
И ние имаме почти постоянно бледи почти невидими пъпки на коремчето. Съмнявам, се че реагираме на глутен, защото вчера му дадох овесени ядки. Както тук се пише сигурно имаме проблемни черва, които дават възможност да излизат молекули глутен към кръвта. Знам ли? Трудна работа е да се гадае, когато има проблем детето. Писна миии.
Доколкото знам на купешките сушените плодове, които се обработват фабрично им слагат някаква съставка, за трайност която не се понася добре от алерг.дечица. Ям само домашно сушени плодове, но рядко.

# 2 362
Цитат
Доколкото знам на купешките сушените плодове, които се обработват фабрично им слагат някаква съставка, за трайност която не се понася добре от алерг.дечица. Ям само домашно сушени плодове, но рядко.

Подкрепям, сушените плодове на мен като бременна ми направиха проблем. Обринах се от сушени кайсии( купешки) Peace

# 2 363
Ние не сме правили изследвания - точно защото ни увериха, че на толкова малка възраст самото изследване нее достоверено! Действахме на принципа проба- грешка - реално въпросните провокации съм си си правила сама!
Знам, 4е тестовете не са най/достоверните, но нали отнякьде трябва да се zапо4не, не раzбирам лекарската логика в слу4ая Naughty. При де4ко правиха пьрво подкожния тест, който бе категори4ен в реzултата си. След време провериха и 4реz крьвна картина каzеиньт, той бе доста zавишен, което потвьрди вероятността детето да е с АБКМ.

Да се вьрна кьм пьрвона4алния ти вьпрос , а именно " вече ядем млечни продукти, а глутен отдавна - какво става ако има някаква ответна реакция а тя не е видима!? Да разчитам ли на това, че тя ги яде с голям апетит - значи й понасят!? "
При детето ми не подоzирах, 4е има АБКМ, правех му мле4ни каши с ХА АМ(ина4е кьрмех) и не виждах ясна реакция. Понякога се появяваха 4ервени петьнца по лицето, но не можех да направя врьzка коя е при4ината zа тях. Когато му дадох да пробва на 10 месеца коzе кисело мляко, направи мигновена реакция и така в блиzките дни стигнахме до лекар и подкожен тест. Подкожния тест покаzа силна непоносимост кьм коzето кис.мляко, средна реакция кьм нормално АМ и най/слаба реакция кьм ХА АМ, тоест се окаzва, 4е органиzмьт е имал проблем с усвояването на хипоалергенното мляко, беz да сьм го zабеляzвала.
Описвам това не zа да те панирам, просто си раzсьждавам на глас на zададената от теб питанка по/горе.

Цуцинка, zаЩо си мислиш ,4е реакцията иде именно от овесените ядки, откога ги яде? Понякога е трудно да се хване дирята на не4ия алергия, тьй като имунната система невинаги реагира веднага на нововьведена храна.

О - няма проблем -не ме панираш! Simple Smile Аз тази питанка си я написах,защото за пореден път се замислих над това, а не за първи! Mr. Green

Аз също кърмих и бях на диета и доста стриктно съм я спазвала - все ме беше страх от кръстосани алергии и т.н. - да н еби да поддържам някакво ниво на повишен хистамин без да знам - последствията си ги знам! Обаче в случая почти няма друга алтернатива! Детето вече е било на диета от страна на белтъка на кравето мляко - повече от 6 месеца - даже почти 8-9, към другите алергени също, само с глутена реално нещата не стоят така, защот съм яла  глутен докато кърмя, но пък за глутеновата непоносимост четох някои неща и там има доста голямо значение наследствената предопределеност, която ние я нямаме и заради това съм по-спокойна! Е по-спокойна относително - все пак от време н авреме се замислям над подобни неща!? Crazy

На практика няма начин да предпазиш детето си от всичко - ние ги пазим от повечето стандартни алергени, а то може д ареагира към нещо уж безобидно, да не говорим, че тук повече дискутираме хранителните алергии, а може да са наслагване и на други!

По отношение на тестовете и лекарите - ами точно за това написах, че тук няма система! Simple Smile Незнам от колко време не живееш в БГ, но предполагам нещата са ти ясни как са тук -  всеки доктор си има различно мнение и схема как да действа - е някъде се припокриват, другаде обаче са коренно противоположни. Така, че до голяма степен майката избира на кой лекар да се довери според това какво е чела и какви са нейниет виждания! newsm78

Аз например повярвах на докторите, които казаха, че няма смисъл от тест на нашата възраст - симптомите ни се появиха, когато бяхме на 2 месеца(след ваксина, но да не разводняваме с това темата) Всъщност даже нито един не ни препоръча тест - дори и най-върлите му привърженици(а те печелят все пак от теста), защото бебето е още малко и няма да има достоверни резултати - просто имунната му система не е изградена все още! За кожния тест - на мен миго препоръчват чак след 3 години ако се налага!

По отношение на това как е установена - ами нашите симптоми си бяха много силни разстойство, слуз кръв- опитаха първо да ни лекуват като вирус - нямаше ефект - при даването на фризопеп нещата изчезнаха с магическа пръчка просто сутринта дадох и детето спря да ака слуз - изходи се чак след 2 дни напълно нормално -в резултат аз на диета и когато се наложи детето на фризопеп. Всъщност първо пробвахме с нисколактозно мляко и с ХА мляко - не ги понасяше - само фризопепа - с напълнразградения белтък го оправи - това вече е категоричен показетел за докторите, че има някаква алергия и няма смисъл от допълнително тестване!

# 2 364
Цитат
Аз например повярвах на докторите, които казаха, че няма смисъл от тест на нашата възраст - симптомите ни се появиха, когато бяхме на 2 месеца(след ваксина, но да не разводняваме с това темата) Всъщност даже нито един не ни препоръча тест - дори и най-върлите му привърженици(а те печелят все пак от теста), защото бебето е още малко и няма да има достоверни резултати - просто имунната му система не е изградена все още! За кожния тест - на мен миго препоръчват чак след 3 години ако се налага!

По отношение на това как е установена - ами нашите симптоми си бяха много силни разстойство, слуз кръв- опитаха първо да ни лекуват като вирус - нямаше ефект
Едно към едно с нашия случай Confused Тук ми казаха тестове след година, но не е сигурно,че са особено показателни Tired

# 2 365
Цитат

По отношение на това как е установена - ами нашите симптоми си бяха много силни разстойство, слуз кръв- опитаха първо да ни лекуват като вирус - нямаше ефект
Едно към едно с нашия случай Confused Тук ми казаха тестове след година, но не е сигурно,че са особено показателни Tired

И при нас е така - след година може тестове, но категоричните са след 3!

# 2 366
  • sofia
Два кръвни теста правихме, на 7 мес и на 2г и двата бяха много верни - преди това опита ми ги беше потвърдил и добре знаех какви ще са.

Освен че нямат система, нашите лекари не се учат от нашия опит....

# 2 367
 newradost - а какви точн отестове правихте - аз знам за различни - тези при Мустаков ли!?

# 2 368
  • sofia
ДА, при Мустаков, първия път 20 теста основния пакет, а втория път само 20 храни

# 2 369
  • Немция
Силви, благодаря zа иz4ерпателния отговор. Grinning В края на краиЩата исках да споделя, 4е подкожния тест даде ясен реzултат, но детето бе на 10 месеца все пак, а и крьвната картина потвьрди сьмнението . Крьвен тест не е правен. Официална диагноzа се поставя само с тоzи провокираЩ тест с краве мляко с престой в болница, тоест досега се водим с вероятност zа АБКМ, а не  клини4но поставена диагноzа. На по/кьсен етап може да се наложи да ни направят тоzи тест, но zасега сме zаели иz4аквателна поzиция. И мен ме 4овьрка да пробвам малкото с пар4енце сирене, но zабраната на лекаря да пробваме каквито и да е мле4ни продукти ме спира... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт