Отново за АБКМ

• 141 159
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 340
Авокадото не е цитрус, не го срещам сред забранените при АБКМ храни. Мога ли да предложа на детето?
Според мен може,  аз хапвам доста и не сме имали проблеми. Може първо да пробваш ти и ако няма раекция след това да му дадеш Peace

# 2 341
  • sofia
С авокадото не сме имали проблем и незнам някой да е имал. Само че купувай гръцко авокадо.

# 2 342

Данито 333, zа zасилване на кьрмата се препорь4ва по/4естото кьрмене. Колкото пове4е се су4е от гьрдите, толкова пове4е мляко се проиzвежда > пробвано е, действа. Grinning

Добре де, замислих се за нашия случай - ние вече ядем млечни продукти, а глутен отдавна - какво става ако има някаква ответна реакция а тя не е видима!? newsm78 Да разчитам ли на това, че тя ги яде с голям апетит - значи й понасят!? Някак не си преставям да изключа завинаги такива продукти от менюто на детето ми!?
Не ми става ясно каква е системата в Бг , кога се вьвеждат мле4ни продукти при деца с АБКМ? Действа се по схемата "проба/грешка" или се прави предварителен тест дали е иzрасната алергията и тогава се пробва с мле4ните? Thinking

За протокола > моят син е с АБКМ, на година и 8 месеца е. При последната му крьвна картина(преz декември) каzеиньт беше доста zавишен и детският алерголог ми zабрани да му даваме каквито и да е продукти от животинско мляко. Кьм есента Ще повторим проверката и според нивото на каzеина Ще действаме, макар 4е лекарят ми каzа, 4е нивото на каzеина не е покаzател дали алергията ве4е не е актуална. Единственият сигурен на4ин е постьпване в болница zа 3 дни и се прави т.нар. провокираЩ тест, кьдето се дава под наблюдение краве мляко и се следи сьстоянието на детето.

Ти пък - в БГ да има система за нещо!? Crazy Joy
Всеки процедиракакто прецени и според това при кой лекар ходи! Ние не сме правили изследвания - точно защото ни увериха, че на толкова малка възраст самото изследване нее достоверено! Действахме на принципа проба- грешка - реално въпросните провокации съм си си правила сама! За сегавсичко е наред!

# 2 343

Цитат
Само за кърмата незнам кокво да правя за да я засиля?
Успех момичета с борбата.
Освен витамините, можеш да ядеш киноа, елда, амарант- богати са на желязо. Можеш да ядеш различни видове цвекло, аз ям червено. Пуешко месо(ако няма реакция), нашата педитърка ми препоръча и да не хапвам много сурови зеленчуци. Ние сме за сега на принципа на пробата, все още е на кърма само. Яйцата при нас се приеха(сварен жълтък ям, белтък не Naughty) Peace

# 2 344
Благодаря за отговорите за авокадото.  bouquet Дано да ми помогнете и със следния проблем. Понеже сме с АД, който очевидно се обостря не само от храни, се чудя как мога да съм сигурна, че детето (не)реагира на дадена храна. Преди около 7 дни изби първият ни зъб (сега вероятно ще излиза и втори) и процесът на зъбоникнене доведе до обрив по цялото вратле, който обаче започна да обхваща и лицето. Няма диария, няма слуз. Възможно ли е все пак да е от храна?  Rolling Eyes

# 2 345
  • sofia
mimkis ето линкове и инфо:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189456

Да видим сега какво става по-нататък със стомаха при разрастване на патогенна микрофлора. Стомахът е възпален, което му пречи правилно да усвоява хранителните вещества. Счита се, че възпалителния процес довежда до рохкавост на повърхността на стомаха. Друга версия казва, че кандидата прави малки дупчици в стомаха, в резултат на което той става нехерметичен. Така възниква проблема, нарече повишена стомашна пропускливост. В следствие на това става така, че в кръвта на такова дете попада това, соето трябва да се изхвърли с изпражненията. В това число в кръвта попадат и пептиди на глутена и казеина. Така детето получава цял букет хранителни непоносимости в добавка към вече имащите ферментативни проблеми с преработката на храната. Обикновено не е трудно да се определи каква храна може да яде без проблем, като другата предизвиква у него някаква реакция – поведенчески проблеми, кожни проблеми от различно естество, проблеми с изпражненията и др. Но докато не е въведена диетата на родителите е трудно да открият връзка между храната и поведението на детето – отравящите го вещества постъпват в кръвта му постоянно.
http://www.autism-bg.com/content.php?7-Diet-gluten-and-casein-free
Когато един протеин постъпи в гастроинтестиналния тракт, първо се разгражда от ензимите, които са там на много малки частици, наречени пептиди. След това тези частици се разграждат на различни аминокиселини. После аминокиселините се абсорбират чрез стомашната лигавица и преминават в кръвообращението. Пептидите от зърнените храни се наричат глутеоморфин (глиадорфин), а пептидите от млечните храни – казеоморфин.

Пептидите от глутена и казеина взаимодействат с рецепторите за опиати в мозъка, имитирайки ефекта от употребата на наркотични вещества като например от употребата на хероин и морфин. Тъй като пептидите в млечните и в зърнените продукти функционират като опиати ....

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=86.msg39926#msg39926

Комбинацията ябълки, мед, орехи и жито е може би най-лошата възможна от много позиции. Ябълките по принцип се понасят добре когато са откъснати от дървото. Няколко дни след това започват да гъбясват и да образуват патулин.  Няколко месеца след това няма никаква полза от тях. Житото е сравнително безопасно на булгур. Когато зародиша е там ( споменах ли шапионата по оксалова киселина ) и инсулиновия блокер в зародиша. И така ябълките са въглехидрат, житото предизвиква много яко гъбясване, кандида го обожава за да пуска спори в червата, медът усилва реакцията а орехите са кулминацията. Съдържат ( тук може да направя грешка ) арахидонова или алфа линоленова като тази в лененото семе и блокират усвояването на гама линоленовата. С други думи освен гъбясването ще има последвало главоболие от силната инсулинова секреция и последвалата хипогликемия. Ако не се случат тези неща при вас, се считайте за много здрави хора и можете да правите всичко с тялото си. Тоест щастливци сте. Ако имате някакво предчувствие за намалена костна плътност, болки в кръста или в тазовите кости, в носещите кости сте на прав път. Житцето ви изяжда калция.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 16:25 от newradost

# 2 346
Само за кърмата незнам кокво да правя за да я засиля?

Свинска пържола, лук, боза, бира. На мен това ми помага. А като започнах да се доизцеждам със захранването, уж да не ми намалее кърмата, бях станала като млекоцентрала  Laughing и се наложи да спра с цеденето.

Аз тези дни се захранвам с яйца, за да не гледам гладно и жално на Велик ден. Вчера дори изядох половин белтък. А май от глутена беби много взе да пръцка... Ама знам ли, може и от зеления боб, който аз ядох да е  Thinking

# 2 347
Newradost, ти изкара цялото човечество наркомани към хляба  Joy
Извинявай, не се заяждам, но ми стана много весело  Hug . Сигурно си права, но реално погледнато, всяка една храна има полезни и вредни свойства. Какво ще стане ако задълбаем за всяко едно нещо  Confused 

# 2 348
newradost, благодаря  bouquet За казеина знаех, но за глутена не бях запозната Peace

# 2 349
Благодаря Ви newradost , Nelika , mimkis, bibitka.  ще пробвам и ще ви пиша. Днес купих лактогенен чай пък ще видиме.

# 2 350
Цитат
Днес купих лактогенен чай
Ако е резене(див копър), да знаеш,че действа разхлабващо(на бебо) Peace

# 2 351
mimkis - на хип е - с кимион, копър и анасон.

# 2 352
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B5
    На чай при нас предизвикваше диария.

# 2 353
Тя е с запек та на нея ще и подейства добре. Лошо за мене.  Grinning

# 2 354
  • sofia
хубав лактогоннен чай е българския - продава се по аптеките

Общи условия

Активация на акаунт