Отново за АБКМ

• 141 163
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 325

А за вигантола - аз не давах и детето ми (зимно бебе) започна да разтваря гръдния кош - първи признаци  - личната ме предупреди и оттогава давам когато се сетя. Оправиха се нещата.

да радост и аз това имах в предвид, да даваме добавки когато има наистина нужда от тях - знам ли може пък за определеното дете даването превантивно на вит Д да го е предпазило
така че за тези въпроси няма едно мнение май   Peace

# 2 326
Днес ни правиха кожен тест за реакция към казеин, Фризо и Фризо ХА. На 1 и 2 реагира Sad. Е, май вече официално се присъединяваме към отбора на страдащите от АБКМ, досега бяхме само с диагноза АД.

# 2 327
  • sofia
дори и да няма изявена реакция молекулите на каезина и/или глутена могат да притесняват и деца и възрастни. При определени обстоятелства да минават през чревната мембрана в кръвта и да има ответна реакция на организъма.

# 2 328
Аз бих попитала, щом минават молекулите на глутена и казеина, какво спира молекулите на другите храни да преминават и те? Ако имаш отговор ще се радвам да разбера. (моля не го разбирай като заяждане, наистина ми е интересно)

# 2 329
До колкото си мисля че разбирам, могат и другите да преминават, но структурата им не е толкова сложна и не се приемат като външен организъм, поне така аз разбрах от нещата които съм чела  Rolling Eyes.

# 2 330
  • sofia
Да точно така. Молекулите на глутена и казеина се наричат молекули гиганти и приличат на жив организъм. Освен това се разграждат най-трудно, остават в червата и стават храна за болествотворни бактерии или минават в кръвта. Може да прочетете повече - от тях след това се получават опойващи вещества, например от глутена - гладиоморфин мисля че беше. Не съм специалист, ако трябва ще дам линк за повече инфо.

LUX, трябва да опиташ соевите шницели с окарата от млякото - стават страхотни. Вчера и детето им се нахвърли освен нас. Правих ги на фурна, като добарих и копър.

# 2 331

LUX, трябва да опиташ соевите шницели с окарата от млякото - стават страхотни. Вчера и детето им се нахвърли освен нас. Правих ги на фурна, като добарих и копър.

утре това е на дневен ред Simple Smile
направих хляб с окара страхотен стана, мисля да сготвя няколко различни неща с окара и да ги включа в сайта, не знам дали преставляват интерес за нормално хранещите се, но аз ще си ги сложа, нали си е мои сайта

# 2 332
дори и да няма изявена реакция молекулите на каезина и/или глутена могат да притесняват и деца и възрастни. При определени обстоятелства да минават през чревната мембрана в кръвта и да има ответна реакция на организъма.

Добре де, замислих се за нашия случай - ние вече ядем млечни продукти, а глутен отдавна - какво става ако има някаква ответна реакция а тя не е видима!? newsm78 Да разчитам ли на това, че тя ги яде с голям апетит - значи й понасят!? Някак не си преставям да изключа завинаги такива продукти от менюто на детето ми!?

# 2 333
Някак не си преставям да изключа завинаги такива продукти от менюто на детето ми!?

И не би трябвало. Цялото човечество яде глутен и мляко, и нищо му няма. Както с всичко друго и тук има изключения - хора, които са алергични. Твоето дете явно е израстнало алергията, което много ме радва и обнадеждава. И моето от една седмица яде глутен и за сега всичко е наред. На един по-късен етап, не смятам да я лишавам и от полезните свойства на млякото.

# 2 334
  • sofia
Аз не смея да задълбавам защото пак ще писнат тук ........... Може да си живееш нормално и пак да имаш проблем с глутена - да не знаеш. Ако пък се образува гладиоморфин - тогава си направо пристрастен към глутена и само това ядеш.

Ако искате вижте в сайта на суровоядците колко е вредна пшеницата и въобще житния режим.

# 2 335
Аз не смея да задълбавам защото пак ще писнат тук ........... Може да си живееш нормално и пак да имаш проблем с глутена - да не знаеш. Ако пък се образува гладиоморфин - тогава си направо пристрастен към глутена и само това ядеш.

Ако искате вижте в сайта на суровоядците колко е вредна пшеницата и въобще житния режим.
   На мен ми стана интересно Rolling Eyes Може ли повече инфо, линкове щом тук е тема табу Peace

# 2 336
Здравейте, моето момиче същое с диагноза атопичен дерматит от около 4 месеца - сега е на 6 месеца и половина. Изцяло на кърма е, но от диетата която спазваме мисля че вече не е толкова хранителна или не и стига- просто вечер не и стига и се буди след 1 час за хранене. Иначе нещата които нетрябва да се консумират - дадохамиги от педиатрията при доц. Маринова са следните:

1. Без краве или друго животинско / овче,козе/ мляко и без млечни продукти.
2. Без тележко месо
3. Без яйца и рира
3. Без ядки, мед, шоколад, какао / кафе/
4.Без цитрусови плодове, банани,киви,малини,ягоди,небелени праскови и кайкии / белени може!!!/
5. Ограничена употреба на:

-домати
-боб,леща,грах
-соя

Къпесе само с пяна за вана. Тялото се маже с мляко за тяло на себамед и откоре доктор тайс.  Предлага се вода между всяко хранене, ако иска пие.

Ние сме на тази диета и мога да кажа че помага, в момента няма никакви петна. Чакам да минат ваксините, тъй като ги бяхме отложили  и после ще започна по метода на изкючването да видиме кои храни може да се консумират. / това ни посъветва и доктор Мустаков/

Само за кърмата незнам кокво да правя за да я засиля?
Успех момичета с борбата.

# 2 337
  • sofia
Моето дете е на 2г и 4 мес и е на тази диета от 2-рия месец + кърменето (но аз съм на същата диета). Мога да ви посъветвам да пиете витамини за кърмачки, много вода и да се храните солидно. Тук много майки са на тази диета.  Моето дете замени изцяло хранене едва на 1г и няколко месеца. И върви доста голямо. Щом се буди може да е уместно да захранвате бавно, а може и да е от зъбите - по това време са доста активни. Ако е от зъбите пак иска да суче за да се успокой така че може и да е това.
Аз мажа след баня само с доктор Тайс.

# 2 338
  • Немция

Данито 333, zа zасилване на кьрмата се препорь4ва по/4естото кьрмене. Колкото пове4е се су4е от гьрдите, толкова пове4е мляко се проиzвежда > пробвано е, действа. Grinning

Добре де, замислих се за нашия случай - ние вече ядем млечни продукти, а глутен отдавна - какво става ако има някаква ответна реакция а тя не е видима!? newsm78 Да разчитам ли на това, че тя ги яде с голям апетит - значи й понасят!? Някак не си преставям да изключа завинаги такива продукти от менюто на детето ми!?
Не ми става ясно каква е системата в Бг , кога се вьвеждат мле4ни продукти при деца с АБКМ? Действа се по схемата "проба/грешка" или се прави предварителен тест дали е иzрасната алергията и тогава се пробва с мле4ните? Thinking

За протокола > моят син е с АБКМ, на година и 8 месеца е. При последната му крьвна картина(преz декември) каzеиньт беше доста zавишен и детският алерголог ми zабрани да му даваме каквито и да е продукти от животинско мляко. Кьм есента Ще повторим проверката и според нивото на каzеина Ще действаме, макар 4е лекарят ми каzа, 4е нивото на каzеина не е покаzател дали алергията ве4е не е актуална. Единственият сигурен на4ин е постьпване в болница zа 3 дни и се прави т.нар. провокираЩ тест, кьдето се дава под наблюдение краве мляко и се следи сьстоянието на детето.

# 2 339
Авокадото не е цитрус, не го срещам сред забранените при АБКМ храни. Мога ли да предложа на детето?

Общи условия

Активация на акаунт