Отново за АБКМ

• 141 214
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 310
При захранването с кравешки неща как е реда : сирене, кашкавал, кисело мляко, прясно мляко? а маслото?
Масло - сирене - кисело мляко - прясно мляко. С кашкавала доколкото знам е хубаво да се изчака заради високото съдържание на сол в него. Може би се дава някъде по-накрая след кис. мляко да речем.

# 2 311
Да, Вигантолетен на хапчета, желатина се прави от кости, казаха ми да го избягвам защото има възможност да е от телешки.

Ами сега? Мъжът ми ще ходи в Испания чак края на май... До тогава мислех да сме на Вигантолетен. Сега като се замисля, последната кръв, която имахме беше през януари, а точно тогава давах Вигантолетена... Тогава набедих козето сирене, ама ако не е било то, а витамина? Уффф  ooooh!

# 2 312
  • София
Нелика, при положение, че навън вече времето е хубаво и слънчево изобщо не е задължително да даваш вит. Д. Повечкото разходки са напълно достатъчни. Освен ако наистина нямате предписание за вит. Д, но нямам спомен да си писала.

# 2 313
При захранването с кравешки неща как е реда : сирене, кашкавал, кисело мляко, прясно мляко? а маслото?
Масло - сирене - кисело мляко - прясно мляко. С кашкавала доколкото знам е хубаво да се изчака заради високото съдържание на сол в него. Може би се дава някъде по-накрая след кис. мляко да речем.
Имам книжка за захранването и там реда е същия.
Само да допълня, че пише маслото е хубаво да е пречистено.Това предполагам значи претопено на водна баня и пяната отнета.
В пяната се събирали най много белтъчини Rolling Eyes

# 2 314
  • София
Момичета, само да ви кажа че това, че малчо няма всички ваксини не ни попречи за яслата. Просто е необходима бележка от личния лекар, в която да се обяснява защо не са поставени  Peace

Мишо вече хапва масло и сирене от повече от месец, без проблем за сега  Praynig Много му се услаждат  Heart Eyes

Нелика не съм давала вигантол след седмия месец, после вече имаше достатъчно слънце.

amelie честити ви краченца!

# 2 315
Браво на Мишо за сиренцето и маслото.Ендира Hugкато чета така и .....много се радвам.
Дано бавно и славно всички дечица да проядат проблемните храни Praynig

# 2 316
      Здравейте, изчетох само първата страничка Embarassed Ние сме с типичните симптоми слуз и зелено ако от раждането, на 2 месеца след ваксина се появи и кръв, чести диарии, много суха кожа. Засега не се съгласяват да ни отложат ваксини, слагат ни ги една по една, през седмица-две. Според мен лично  дифтерия, тетанус и коклюш ваксината ни направи най-много проблем, но последния прием нямаше реакция Thinking. Аз съм на диета, и честно казано дълго се боря и си налагам строг режим, но АМ нямам намерение да му давам Peace Не мисля, че АМ ще му е по-добре Peace Аз също имам към млякото(хапвах преди масло понякога, в малки количества не ми е правило проблеми, но на него да), но силно се надявам той да я надрасте Praynig Засега само диетата ни е лечението и най нормално изхождане има, ако ям една седмица само ориз и картофи Tired. Незнам дали е обсъждано, но за да се изчисти майчиния организъм от млечните алергени трябват поне 2-3 седмици Peace

# 2 317
За съжаление ние все още не ядем млечни храни, макар че напредваме с останалите.... Tired

# 2 318
  • София
Вярвам, че всички дечица ще успеят да израстат алергиите  Praynig С нашата упоритост и вяра  Hug

# 2 319
аз за кашкавала знам че белтъка е доста изчистен, но не съм сигурна много- трябва да го проверя отново иначе за реда и аз така знам

искам да попитам нещо- само не ме разбирайте погрешно, защо давате Вигантол- децата ви наистина ли имат нужда от витамин Д или защото педиатърката ви е казала така профилактично
аз на моя син не съм му давала, направих грешката да му дам 1 седмица (нередовно) и после се отказах. Вярно фонтанелата му е голяма, но аз съм за естетсвеното- и такива насилствени неща върху организма да дете ми, ми се струват ненужно.
В Англия не дават на децата вит Д, а там е доста мрачно  Laughing помислете- каква е разликата между техните и нашите деца- никаква.

Все пак свеки си е прав за себе си, за мен това е моето правилно.

и аз се уча от опита си- примерно няма да захранвам второ си дете докато не навърши 8 месечна възраст, сега с Атила захраних на 5 1/2 м и какво стана, никакво хранене- зор зор голям, чак сега почна да се храни по 3 пъти на ден по 200 -250 гр храна, като между храненията си цоцка по 3-4 пъти на ден и кърмичка.
На тези на които им предстои захранване на дете с АБМК или АД, не захранвайте преди 8 м, от алерголози съм чувала  за късно захранване при деца с алергии. Бъдете търпеливи, децата ни цял живот ще се хранят с твърда храна. Дайте им най-доброто, а именно тяхната кърмича, ако няма кърмичка има много хубави адаптирани млека, супер обогатени, които ще им дадат всичко от което имат нужда.
Не мисля че на едно 6 м бебе много му е потрябвало да яде ориз или картоф, ни най малко алергизиращия морков, банан или ябълка.  ooooh!
Колко грешки съм направила и понякога така ме е яд, но не мога да се върна назад.

оф много писах и ви надух главите сори Simple Smile   bouquet

# 2 320
Ендира - браво за успеха ви! Hug

lux - за вигантора напълно те подкрепям - аз самата писах не веднъж същото, но всеки си преценява!
За късното захранване обаче незнам Simple Smile Аз пък ако имам второ няма да чакам толкова късно - ние почнахме на 6, после се наложи да изчакаме и реално захранването стана след 7,5 - моеото дете беше на кърма и леко дохранване тогава - определено 5,5 месеца е идеалния период за захранване - моето дете показваше всички белези, че е готово за твърдата храна, но аз упорствах и отлагах -може и малко от страх да е било. Реално на стомашните проблеми захранването ни се отрази много добре, а пък с желанието да яде на лъжица не съм имала никакъв проблем - даже почти веднага минахме на доста големи количества храна - много й харесваше - даже плачеше ако спра с пюрето, дори кърма не искаше на обед ами пюренце - определено смятам, че организма й е имал нужда от това. А що се отнася за адаптираните млека - хич даже не са достатъчни до 8, особено фризопепа, който е в нашия случай - това вече си е мнение на лекари! Така че хич не се обвинявай че си правила грешки - аз същото си го мисля за себе си - май ние сами си се критикуваме, а не виждаме всъщност големите си успехи, без малки грешчици явно не може - пък и всяко дете си е специфично и явно каквото и да правим винаги може да сбъркаме някъде! Simple Smile Hug

# 2 321
Напълно подкрепям за вигантола и захранването. На малката вигантол не съм даавала и ще захраня на 9м./8 навършени/

# 2 322
И аз съм за естествените неща и 2-3 месеца, когато изчезна Вигантола не съм давала вит. Д. Всеки ден сме на вън и гледах да е на слънце. След това си намерихме алтернативи и започнах да давам в мрачни дни. Да обаче, и двете педиатърки ми се скараха, че не давам редовно. Аз бях писала малко по-назад, че едната дори каза нещо за гръдния й кош - че е хлътнала коста, или нещо подобно, и да давам задължително редовно витамин. А и фонтанелата си е доста голяма, по моя преценка е към 2см. Та за това съм се притеснила.

За захранването подкрепям Силви. Ние захранихме на 6 месеца и смятам, че беше идеалния момент. А и на нас това ни се отрази страхотно на изхожданията. Както до тогава ходеше по 4-5 до 6 пъти на ден и то само чорба, след захранването акитата станаха идеални и само по 1-2 пъти на ден. Продължавам с кърмата на всяко хранене 4 пъти на ден, и още 2 пъти само кърма - сутрин и вечер. Колкото и да не ни се иска, идва един момент, в който само млекце не им стига и за физическото, и за умственото развитие.
Разбира се, всяко дете е различно и ако не иска твърдо, защо да го мъчи човек Simple Smile

# 2 323
  • София
Така че хич не се обвинявай че си правила грешки - аз същото си го мисля за себе си - май ние сами си се критикуваме, а не виждаме всъщност големите си успехи, без малки грешчици явно не може - пък и всяко дете си е специфично и явно каквото и да правим винаги може да сбъркаме някъде! Simple Smile Hug

Много точно си го казала Силви  Hug

# 2 324
  • sofia
Аз подкрепям LUX за късното захранване. пробвах на 6 мес и се получи обратния ефект - морковите ябълките бяха за нас алерген и ни отказаха да ядем. Едвам едвам захраних и досега имаме големи възпаления по червата. То явно си е до дете, но все пак, ако детето е като моето доста се натоварва излишно.
Когато яде нещо което му е лек алерген се зачервява много около ануса, което иде да подскаже, че има възпаление по червата.

А за вигантола - аз не давах и детето ми (зимно бебе) започна да разтваря гръдния кош - първи признаци  - личната ме предупреди и оттогава давам когато се сетя. Оправиха се нещата.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 15:45 от newradost

Общи условия

Активация на акаунт