Отново за АБКМ

• 141 227
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 295
Аз съм от тези с леката ръка. Wink

Peace Къде се изгуби ти? Четох в сайта на ЛЛЛ за успеха ти! Още веднъж те поздравявам!   bouquet При вас алергията може ли да се каже, че е в историята вече? Надявам се да е така! Hug

В момента чета "Ваксините въпроси и отговори за мислещи родители" на Д-р Александър Коток. Много добре е обяснил човекът за какво иде реч. Препоръчвам ви я!  Peace Има една тема тук във форума - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=571083.0, където на 1-ва страница има доста материали за четене и гледане.
Смятам, че една ясла или градина, детски надбавки и каквото се сетите не може да бъде над здравето на детето ми и след като то си е единствено и само мое най-ценно творение няма да позволя на държвата и нейните институции да се разпореждат и да ми нареждат как да се грижа за него!!! Stop 
Айде кажете ми как се определи, че до 1 год. се изписват млеката за алергичните деца по ЗК newsm78 Щото сигучно виждаш ли веднага след РД на детето вече алергията изчезва с магическа пръчка. Има толкова деца, които все повече страдат от стомашни проблеми. Еми що не почнат още в Неонатологията да им дават ХА млека. Който кърми добре, щото ще се стреми да продължи по-дълго време, ами жените, които поради някаква причина не са успели. Те какво?!? Диагностицират те и айде оправяй се. Алергии, дерматити, хронични, автоимунни заболевания и куп още гадории са подгонили децата ни, а в нашата мила и родна страна всеки гледа да си напълни джоба за чужда сметка, та ако ще и невинно дете да е насреща. Ей така някак мъчно ми става и същевременно адски много ме е яд!

# 2 296
  • sofia
Някой знае ли при отказ да ваксинираш дали се плаща на държавата? Защото знам един случай където майката плати 3 000 или 5000лв на държавата на ваксина може би беше?

# 2 297
ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Обаче има доста разминавания на закона, тъй като на нас като родители-настойници никой не ни предоставя Информирано съгласие (като това, за което на скоро тръбяха във връзка с родилките), където реално да пише всичките гадни последствия, които могат да настъпят след ваксинация и са описани като нещо си 1 на 100 000 случи в съответната листовка на ваксината. Така, че реално и те са в нарушение спрямо нас като пациенти. Още повече, че ваксинацията се води инвазивна процедура (пробива се кожата) и задължително се налага искането на съгласие на пациента, респективно родителя.
Глоба ще ти бъде наложена евентуално ако ЛЛ сигнализира, че отказваш ваксина или евентуално ако му направят проверка и случайно попаднат на вашият картон. В повечето случай или си намираш свестен ЛЛ, който ти нанася ваксините като сложени или си пасува и не те "топи" в РИОКОЗ и чакаш да мине 1 год от непоставената ваксина, когато нямат право вече да ти налагат административно наказание. Ох, дано добре го обясних, че исках много неща да кажа... Crazy

# 2 298
  • Добрич
Някой знае ли при отказ да ваксинираш дали се плаща на държавата? Защото знам един случай където майката плати 3 000 или 5000лв на държавата на ваксина може би беше?
Shocked
Това за пръв път го чувам
Мен още никой не ме е потърсил  Whistling

# 2 299
  • sofia
а на нас ни остана само 1 ваксина, всички други сложихме, но аз все отлагам и личната ме накара да подпиша, че съм отказала защото щели да и направят проверка и не можела да обяснява. Незнам какви последствия има това за мен. Възнамерявам да я сложим като му дойде времето. Също незнам като е минало толкова време какво.

# 2 300
здравейте,
знам, че не е в темата за обсъждане в момента, но да споделя една рецепта, която днес пробвах и много сполучлива излезе и бебка си хапна с удоволствие.

Ронлив сладкиш с боровинки и ябълки:
3 ябълки, обелени и нарязани, 200 г боровинки, 3-4 с. л. Захар, 4 с. л. Вода, 100 г брашно, 50 г масло, 50 г овесени ядки, 2 с. л. Захар, щипка канела
Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете парчетата ябълка, захарта, боровинките и водата в тиган. Леко загрявайте сместа, докато плодовете започнат да отделят сок. Сипете брашното в купа и го бъркайте с маслото /аз намерих в био-магазин масло от растителна мазнина/, докато се образуват трохи. Прибавете канелата, овесените ядки и останалата захар Сипете сместа в тавичка, добавете отгоре плодовата смес. Печете 25 минути.

п.с. малката прицеса проходи  newsm44

# 2 301
Simple Smile ех че хубаво си говорите, а аз днес само в кухнята висях Simple Smile

радост- май разбрах от  какво е - зъб Simple Smile днес обрива почти го няма и имаме избил зъб
мисля че този път не греша  Peace появява се за 3 път и след него все зъб и не е както обикновените ни обриви от алерия

аз вчера и днес самоинициативно почнах да се захранвам с яйца- вчера жълтък в едни картофени крокети от които изядох само 1
днес си направих гебреци в които сложих пак 1 яйце , изядох  1 геврек

мисля така да продължа ако няма проблем след 2 седмици да дам и на атила по трошичка жълтък- какво ще кажете?

стискайте палци да успеем да се преборим  Praynig

ако видя и малко зачервяване ще спра веднага - дано не съм постъпила неправилно, че ще се  #2gunfire

# 2 302
lux, мен хомеопатката ме предупреди, че обриви ще има и не трябва да ме притесняват, каза от никнене на зъб и от други промени в организма  Rolling Eyes, ама как да не ме притеснява като започнах да я захранвам и сега не знам дали ще позная ако реагира на нещо  Sad. Аз давам хамомила и от нея излизат пъпчици и се обострят малки дерматитни петна по крачетата, но без нея Ев се скъсва от рев. Понеже помня, че имаше мами които водят децата си в Хирон, при кой доктор сте? Ние сме при Колева, доволна съм, но ме притеснява, че не даваме нищо за тези пъпки, може и аз да не разбиам де.

Според мен ако детето е здраво, не би трябвало да има проблем с ваксина, но моето дете от болницата се скъсваше да реве... адски колики, не знам как не съм се сетила че бебе в толкова тежко състояние не бива да се ваксинира  ooooh!.

# 2 303
  • sofia
Моето дете като се роди беше много жизнено, като започна обаче тази "жълтеница" се отпусна страшно много, спря да пишка, а аз от тъпотия не му давах вода защото "в кърмата имало всичко". Там беше страшна жега. Дойдоха да го ваксинират и аз се противопоставих, нямало никакъв проблем и докато говорим му набиха инжекцията - направо исках да ги застрелям .... Sad

Lux Вие към какво имате алергия? Нашата към яйца е най-силна и затова въобще не правя опити....
amelie какви боровинки ползваш?

# 2 304

Lux Вие към какво имате алергия? Нашата към яйца е най-силна и затова въобще не правя опити....

висока към млякото, умерена към яйчен белтък  Peace за сега всичко  наред
дано да успеем поне яйцата да вкараме, не че ще му давам редовно, но поне да не се притеснявам като теб че няма да се алергизира ако някъде му дадат нещо с яйце  ooooh!

по принцип ние сме си семейно алерични към белтъка, сестра ми не пие прясно мляко въобще и не яде яйца- само и използва в готвени ястия и малко кисело мляко и малко сиренце хапва- май и аз съм така  Whistling така че не мога да очаквам от децата ми да съседите  Joy Joy Joy

# 2 305
  • sofia
Виж за зъбите съвсем забравих за тях Wink
Ами нали при отделяне на жълтъка винаги остава и белтък? Затова не препоръчват цялостно да се дават яйца.... Аз не съм специалист. Моя се обрина дори само от миризмата на пържени яйца, понеже баща му наля студена вода в тигана и стана баня....

Аз също имам чувствителност към морковите, целината, мухъла, миризми на фреон, оцветители, фъстъци, котки ... както детето, явно се предава.
Ако ми остане време ще напиша нещо интересно за една група ензими, но няма да е сега.

Сетих се, че давам на детето и гулия (алабаш) - трудно я намирам обаче, миналата зима имаше, а сега няма.

При захранването с кравешки неща как е реда : сирене, кашкавал, кисело мляко, прясно мляко? а маслото?

# 2 306
Понеже помня, че имаше мами които водят децата си в Хирон, при кой доктор сте? Ние сме при Колева, доволна съм, но ме притеснява, че не даваме нищо за тези пъпки, може и аз да не разбиам де.

И ние при нея ходихме.

Цуцинка, много полезна информация за ваксините. И аз не знаех, че глобяват. Хайде да се пробват  #2gunfire  box #Sniper

# 2 307
Вигантола, ми е на хапчета и съвсем случайно открих, че има желатин в него. Сега си търся на капки.

Какъв е проблема с желатина  newsm78 А какъв ти е вигантола? Да не е от немския - Вигантолетен? Че и нашите капки свършват и ще минем пак на него.

# 2 308
Да, Вигантолетен на хапчета, желатина се прави от кости, казаха ми да го избягвам защото има възможност да е от телешки.

Аз търся течен Вигантол от 2 седмици и последно ми обещаха края на другата седмица, ако не ми намерят до тогава ще търся от Румъния, там имало.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 22:04 от Анонимен

# 2 309
  • Бургас
И аз давам от немския Вигантолетен.  Confused Или по-скоро давах. За щастие за кратко, изпил е половин опаковка. Цяла зима не успях да се снабдя с него и ми го пратиха началото на февруари.Сега като се постопли времето и сме повече на вън го спрях изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт