Отново за АБКМ

• 141 202
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 280
Децата пожълтяват от каротина, който се съдържа в морковите и другите оранжеви зеленчуци и плодове. Смятам, че е възможно да пожълтее кожата за 5-6 дни, особено ако се дава на сок или в по-големи количества системно.

Nelika, Orchids Flower и всички останали, апелирам към вас да обърнете особено внимание на ваксините и достъпната информация в нет-а свързана с тях Praynig Особено, когато става дума за дечица като нашите, които имат проблеми с алергии. Напълно подкрепям изказването на sisilina. Споделяла съм многократно, че при нас АБКМ се отключи след 1-вата ваксина Пентаксим. Тогава смятахме, че купувайки я правим най-доброто за нашето дете. След случилото се започнах да търся информация и съм безкрайно щастлива, че сме се отървали само с алергията, която надявам се все някога ще преодолеем. Не се заблуждавайте, че ако не е имало реакция веднага след ваксината, то детето ви си е изградило имунитет и че няма да има последици от ваксините, които са тъпкани с вредни съставки или че няма да се разболее от въпросната болест. Няма такова понятие по-безвредна/ поддържаща ваксина! Naughty Още повече, че след всяка ваксина вредните съставки се натрупват в организма и не се знае коя следваща ще бъде "фаталната". Сами осъзнавате колко нелепи са доводите на педиатрите за завършен курс на лечение  и траен имунитет. Те имат преди всичко да изпълняват планове на имунизация и не се заблуждавайте, че утре на някой ще му пука за детето ви ако не дай си Боже има постваксинална реакция. Не забравяйте, че на тях им плаща МЗ.
Извинявам се, че се отплеснах! По принцип избягвам да пиша на тази тема, но този път четейки на кой какво му казал педиатъра за ваксините ми дойде малко в повече. Събрали сме се все хора, които сериозно се интересуват и събират информация, както за алергията, така и за много други аспекти от живота на децата ни. Не ви агитирам да не ваксинирате, нямам това право. Като отговорни родители, моля ви просто много добре се информирайте преди да вземете решение! Peace

# 2 281
  • sofia
sisilina може да си направим нова тема, ако има и други желаещи ? Simple Smile
да си пишем свободно за плашещите неща и как да се лекуваме Simple Smile

# 2 282
Newradost, правете си, но не спирай да пишеш и тук, защото имаш богат опит и споделяш полезни неща.  Wink

# 2 283
Cucinka, много пъти си ме предупреждавала за вредата от ваксините. Благодаря ти за което   bouquet И аз ги мразя, но поне цикъла с Пентаксим ще завършим, че иначе се обезмислят първите две. Защото ако ни приемат на градина някога, ще трябва да ги повторим всичките, за да ни ги признаят, а това ми се струва по-лош вариант. 

# 2 284
Мария, каза че иска да го направим на 13 м, защото аз и казах че съм негативно настроена- ще видя какво ще каже алеролога на 27 април и тогава ще реша, за сега нещата при нас се развиват добре, като изключим последния обрив на устната, която не разбирам от какво е

радост- опитах днес без резултат, стана на галета  Embarassed да гумата трябва да се вземе- утре с малкия ще скочим до диетичния магазин да видим дали имаше там, такава екстра- иначе май няма да стане, аз му намалих глутена на малкия- давам по внимателно пшеница, повече овес и ечемик и по-малко пшеница

за трудния характер на децата с алерии подкрепям с две ръце- малкото почна да се оформя доста трудно дете, много инато и доста кресливо  Crazy днес взе акъла на баба си- тя вика ела тук да те взема , мама да поработи- а той и се кара и крещи като я гледаше право в очите, само дето не тропна с краче  Joy Joy Joy много се смяхме, но после си помислиш та той е на 11 м , какво ще стане като стане на 1 г и 11 м  ooooh!

# 2 285
Orchids Flower - На 5 дни е още по добре - както ти го чувстваш, още повече, че това е само първоначалната ти схема - после ще видиш, че няма как стриктно да се движиш по нея! Simple Smile Различните деца се захранват с различно темпо - едни имат апетит, други по-дълго време се мръщат на някоя нова храна - може да имаш случай в който някоя пъпчица или нещо друго да те притесни(знам го от собствен опит - каква съм паника Simple Smile) и да си дадеш по дълъг период, в който да си спокойна, че храната се е приела или пък друг път детето много да хареса нещо ново и ти сама да му дадеш повечко наведнъж. Да не говорим, че от някои храни просто няма как да му се даде голямо количество наведнъж - зехтин, рапично масло, подправки или пък чушка да кажем - за тях пък ти трябва по дълъг период от време за да има натрупване! Simple Smile

Бъни - безплатните млека се дават само до навършване 1 година на детето, дори после да има нужда не изписват - за съжаление трябва да се плаща! Sad Дано вие нямате нужда! Hug

Нелика - много е сложно това решение знам - за това аз гледам да не агитирам никого в едната или другата посока. Пак казвам, че аз още не съм решила на 100 процента! Само да си кажа, че ако мислите да ги слагата точно преди детската - няма да е добра идея - все пак незнаеш детето в този период в каква кондиция ще е - може леко да е настинало, нервно от нещо или пък с отслабен имунитет - разбира се дано да не е така, но е хубаво да си дадете по дълъг период - незнаеш как ще ги приеме - все пак не може да му ги издумкате всичките наведнъж - не пречи малко да се презастраховате!

Иначе това,  че и вие сте реагирали след противохепатитната ме вкара допълнително в размисъл, когато ние реагирахме - всички дечица около нас и тези в темата бяха след пентаксима  - аз едвали не си помислих, че сме единствения случай и много се бях наплашила - казах си, щом срещу леката реагираме - какво остава след тежката -пентаксим!? newsm78 Сега пък почвам да си мисля, че може точно някаква съставка в тази тъпа противохепатина да ние действала и другите да ги приемем! newsm78 Thinking Ох, само ако можеш с лека ръка да кажа - НЯМА да ги слагам! #Crazy

lux - за трудния характер - ме мисля, че е толкова страшно - на мен най труден ми беше периода от 10 месеца до към 1,3-1,4 - тогава вече се осъзнават, но още не разбират достатъчно. Нормално е да са малко по нервни и глезени - все пак те усещат, че са обградени с по специално внимание и грижа  и се възползват, а да не говорим, че който има проблем със стомахче или нещо друго изпитва дискомфорт и нормално е да му е криво! Александра почна да се заиграва сама и стана много по-спокойна с времето - мисля, че на година и 11 ще бъдете много по-добре!

# 2 286
  • Бургас
И нашата лекарка всеки път ме пита какво ще правим с ваксините, но аз тактично й напомням, че до септември малкия е освободен, после ще му мислим.
Аз също съм много объркана и не мога все още да взема категорично решение. Confused

# 2 287
Да споделя как беше при нас - Моите деца проявиха алергията още преди да навършат 1 месец и имаха само ваксините от родилното, така че при нас няма връзка алергията с ваксините. Дъщеря ми има всички задължителни ваксини и добре, че ги поставихме (бяха отложени с няколко месеца по препоръка на доц. Маринова), защото я класираха за детска градина края на февруари и след една седмица тръгна - а ако нямаше необходимите имунизаци... На бебето още не сме сложили никакви ваксини, но защото все е хремав, а не защото нямаме такова намерение. На моя приятелка детето прояви алергията на 6м , когато започна въвеждане на адаптирано мляко, а отдавна бяха сложили пентаксимите.

# 2 288
Аз съм от тези с леката ръка. Wink

# 2 289
  • Добрич
Аз съм от тези с леката ръка. Wink
Аз също, заради проблеми с баткото бебка не позволих да я ваксинират, няма да посещава вероятно детска градина заради това, нямаме варианти и с гледане и от баби и незнам просто какво ще правим като дойде време да тръгвам на работа, но по важното за мен е, че съм я спасила от евентуално зло.
mama na Moni, по какво съдиш, че алергията при децата ти няма връзка с ваксините, след като имат ваксините от родилното  Thinking

# 2 290
А вие по какво съдите, че след като ваксинират всички новородени, само нашите деца имат тази алергия? Ако има някъде публикувана научнодоказана връзка между двете, моля кажете, за да се информирам. Иначе такова твърдение ми звучи несериозно. И аз не знем вече. Приемам случващото се, а каква е била причината - явно не съм я избегнала и сега просто трябва да помогна и на бебето да преодолее алергията.

# 2 291
  • sofia
Гледай филма Ваксинации на тъмно на Канадската национална телевизия и ще видиш връзката Simple Smile
http://sersemi.com/ipb/index.php?s=472a5a4e399f578a0057281c66977 … mp;showtopic=1671

Излязоха ни резултатите за 20 алергени- като цяло имаме подобрение от цялото това пазене. Към млякото ни е съвсем минимална и Мустаков каза, че вероятно есента ще разреши захранване с млечни. Остава ни проблема с яйцата - от силна е станала умерена, ядки и вероятно бобови - за съжаление теста не съдържаше бобови. Има 2 версии за мен - едната е реакция на белтъка които излиза в кръвта през порести черва, а другата е тези ядки да имат по тях плесени, а ние имаме проблеми с мухъла, но бобовите тогава какво ? Ще видим какво ще каже гастроентероложката другата седмица.

Искам да изразя признателност към д-р Мустаков, задето е единствения човечен, адекватен доктор който съм посещавала в близките 2 години Simple Smile При цялото това напражение внимава доста, консултира добре по всички въпроси, учи се от опита, вдига си телефона и не бърза да те разкара.
LUX имам 2 версии по въпроса с алергията около устните - едната е вирус като например свинския грип - детето на моята приятелка го искара само с конюктивид, ама много силен - знам го защото детето ни зарази нас пък със свинския грип, а при него беше само на очите. Когато вирус срешне слузестите мембрани има подобна реакция. Другото е храна (с много хистамин) или препарат (примерно за чистене, пране, миене) които да е бил по ръцете му и после в устата му. Ние като ровим в саксия се обриваме по ръцете и врата.
В нашия магазин нямаше такива добавки - ето виж какви трябват http://www.analytica-bg.com/dietary-food-additive-essential-oils … ee-bread-cookery/

# 2 292
  • Добрич
Мама на Мони, кое твърдение ти свучи несериозно  Thinking Не съм искала да те засегна по някакъв начин, но много нелогично ми прозвуча да кажеш, че алергията няма връзка с ваксините при условие, че сте имали имунизации, по скоро аз трябва да твърдя така след като нямаме нито една ваксина  Peace
newradost, много потресаващ филм гледала съм го, и още няколко съм гледала свързани отново с последиците от ваксини  Sad
Мама на Мони между другото освен създадените филми за връзката между заболяванията и ваксините няма да намериш черно на бяло някакво доказателство от някой учен, той просто ще бъде линчуван от фармацефтичните компании, които правят милиарди с производството на ваксини, но да не се отплесвам повече тази тема не е за тук, извинявам се за спама и ако съм обидила някого  Peace

# 2 293
Гледай филма Ваксинации на тъмно на Канадската национална телевизия и ще видиш връзката Simple Smile
http://sersemi.com/ipb/index.php?s=472a5a4e399f578a0057281c66977 … mp;showtopic=1671

Много ти благодаря, изгледах филма с голям интерес и много ми хареса. Няма да се впускам в коментари, защото тук е място за споделяне на опит относно АБКМ, а не "за" и "против" ваксините.
Весси, несериозно ми звучи, че сама по себе си една ваксина ще предизвика АБКМ на моите деца без някаква друга слабост на организма. Но медицинското ми образование ме кара да гледам на нещата от друг ъгъл.
Надявам се в темата да намирам помощ, а не да ме плашат, че детето ми ще е аутист или с друго неврологично увреждане. Преди три години точно момичета от форума ми помагаха със съветите и опита си да се справим с алергията на дъщеря ми, дано и сега да е така.

# 2 294
mama na Moni - никой не е казал, че ваксината сама по себе си води до проблем. Нали всичко е свързано със спецификата на организма - да кажем, че някои деца са по чувствителни или пък имат някаква слабост - както ти се изрази - според мен в такива случаи трябва да се подхожда по-различно и и по-внимателно! Нас никой не ни е питал -имаме ли някаква предупределеност в рода, здраво ли е детето в момента и ако да кажем първите 1-2 пъти не е било ясно, че ще реагираме - защо и третия път ни уверяваха, че нищо такова няма да се случи и че няма описани случаи на реакция към противохепатина ваксина! Crossing Arms след като проявихме същите симпоми - почнаха да говорят за възможност за реакция, но никой не иска да се ангажира с категорично мнение! На въпроса ми - защо нашия случай не се опише - просто никой не отговаря! Ако на някой му пукаше - можеше да се опитат да изследват детето ми дали наистина реагира срегщу ваксинат аили не - или поне да се опитат ! Но всичко това не се случи - на следващата майка с такава реакция - ще й кажат същото - няма описани реакции! Crossing Arms
И аз все пак съм от умерените противници на задължителното ваксиниране - даже по скоро съм за ваксинирането - все още го обмислям, но бих искала да попадна на доктор, който да се опита поне отчасти да ми даде научно доказателство, че риска ни е минимален, а не просто да ми изрицитира заучена фраза!

Общи условия

Активация на акаунт