Отново за АБКМ

• 141 177
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 265
А забравих да напиша - ние имахме профилактика 3 дни преди това с фенистил и 3 след, но въпреки това реагира!

Нелика - помисли си пак още веднъж! Hug

# 2 266
Нелика мерси  bouquet.
Много полезно инфо ми даде Hug

# 2 267
Вигантола, ми е на хапчета и съвсем случайно открих, че има желатин в него. Сега си търся на капки.

ssiillvvyy, ама пък аз започвам точно навреме, мисля да карам по 5 дни, а  покрай темата така ме е страх от морков и тиква  Crazy.

Вярно ли е че от моркова може да пожълтее кожата? Сега чета в отчетната такъв случай, по 2-3 дни се давало???

И на мен ми се вижда рано попара с козе на 7 месеца, но да видим.

Пак да кажа че и на нас ни се отключи алергия след хепатитнат, аз си мисля, че има нещо гнило там. Намерих една статия за натровени деца с тази ваксина, занесох я на педиатъра и тя каза, че наистина имало проблем, но бил отстранен.... Моята болна глава взе да се чуди дали нямат връзка производителите на ваксината с Фриопеп  Twisted Evil.

Бъни, аз ходя за 4-ти път при Лазарова и тя всеки път се държи така все едно може и да нямаме алергия. Сигурна съм, че всекидневно вижда много тежки случаи и може би затова така леко го раздава. При нас имаше, повръщане, обрив, разстройство, слуз, запушен нос и зачервени очички. Сега сме с постояннен обрив по лицето, единични пъпки, но всеки ден нови и аз съм почти убедена че са от Вигантола, ама кой да прочете листовката  ooooh!. Дано сега да ми се изчисти детенцето  Praynig.

Nelikа, благодаря че сподели и аз ще пробвам утре да се обадя  Hug.

# 2 268
  • Бургас
Nelika, шипка давам с пюре от ябълки и шипки на Гербер, а манго с ябълки и манго на Сънвал. Хипп не знам дали имат шипка или манго.
За ваксините по препоръки на Маринова отложихме всички ваксини за една година с изключение на Хепатната и Полио. И с двете вече приключихме, слава богу не е реагирал на нито една.Но пентаксим няма да слагаме със сигурност заради коклюша в него.А тази за шарките не знам, за нея съм много разколебана и объркана. Rolling Eyes Но има още време докато дойде нейния ред и ще мисля.

Orchids Flower, аз сирене и жълтък все още не съм дала и няма да дам преди да навърши една година.Глутена започнах да въвеждам на 8 месеца, месото също, но с него имахме неуспех и едва сега от няколко дни яде пуешко без проблем.Мисля, че спокойно можеш да отпуснеш малко повечко време от теб, защото наистина не сте закъснели със захранването.

Бъни, мисля че и фризопеп по здравна каса се полага за деца до 1 год. Май ще трябва да побързаш, че скоро ще си имаш рожденик. Hug Аз не знам какво да те посъветвам. Започнахме да ходим при Маринова, защото доста мои близки ми я препоръчаха.Имам и приятели, които водят детето си при Мустаков и също са доволни от него.В крайна сметка сама ще трябва да направиш избора си.Аз избрах Маринова и сега слушам нея, надявам се да не съм сгрешила.

# 2 269
хей момичета много сте писали

Simple Smile нюрадост- май ще се откажа от маслините, малкия се обрина- като херпес на устничката и този път наистина не знам от какво е
малко съм нещастна тези дни, но ще ми мине

записахме и час пти мустаков за 27 април, педиатърката настоява за ваксината против морбили, ще говоря с мустаков за този въпрос- и за профилактика преди ваксината- ако се наложи а се слага

плодове ядем: ябълка, банан, круша, грозде, шипка, и малко сливи съм давала, но за тях не съм сигурна
сега като му мине обрива ще дам круша

ще пиша пак, че сега ще се ровя за хубава рецепта за царевичен хляб  Hug

# 2 270
  • Бургас
педиатърката настоява за ваксината против морбили,

Тази ваксина не се ли слагаше на 13 мес. възраст? Защо още от сега настоява за нея?

# 2 271
Вярно ли е че от моркова може да пожълтее кожата? Сега чета в отчетната такъв случай, по 2-3 дни се давало???

Да, аз също съм чела, че може да се оцвети кожата в жълто при продължително предлагане на оранжеви плодове и зеленчуци. Не смятам обаче, че това може да стане за 5 дни, още повече, че в началото на захранването ще предлагаш минимални количества. Струва ми се, че се тревожиш излишно.

Да попитам друго във връзка с тиквата. Това беше една от първите храни, които предложих. Малкият се обрина брутално, чак кожата по лицето му се лющеше. Не ми се вярваше да е от тиквата (нали не алергизирала) и упорито продължих да му я предлагам. Голяма грешка. Питането ми е мога ли след 1 месец да опитам пак или да изчакам повече?

# 2 272
Ssiillvvyy, решила съм го вече. Докато не опре ножа у гърлото, т.е. да ни приемат на градина и да искат документ за ваксини, няма да слагам шарката. За хепатита съм на 90% също, тъй като мъжът ми смята, че като сме сложили първите две е хубаво да завършим цикъла.

Newradost, този фенистил какво е - хомеопатично или не. Защото нашата педиатърка все ни дава Туя, но хомеопатката не ми разрешава, и казва да не давам хомеопатични, които не са ни изписани от хомеопат.

Orchids Flower, защо те е страх от тиквата? Аз не си спомням някой да е писал за проблем след нея. На нас ни беше трета след ориза и картофа и нямаме проблем. Сега я яде ако не всеки ден, то през ден. Виж от моркова и мен ме беше страх, но го дадох наскоро, и не знам за кожата, но акото става плашещо оранжево  Laughing  Лазарова и на нас ни каза, че сме добре и да ограничавам само млечните. То и Масларска казва, че нямаме изявена алергия в момента, ама и двете не са виждали памперсите с кръв!

Мария, Хип имат шипка и ябълка, но много трудно се намира, а е много вкусно.

Аз сега да питам, копривата води ли се алерген? Скоро ще се появи, и ми се иска както аз да ям, така и да дам на беби. Някой има ли наблюдения за нея?

ПП Сега виждам, че Орхидс е писала за тиквата, докато аз я прехвалвах като безпроблемна Simple Smile

# 2 273
  • sofia
Ние не сме имали проблем с тиквата, въпреки че сме много реактивни. Забравих да ви пиша че много обичаме този пъпеш който се води медена роса. Не съм имала проблем и с копривата, когато беше малък също ядях. Маслините може би са били киснати в нещо гадно, знам ли. Моя се мръщи на други маслини освен каламон, който пък е много солен и го кисна в зехтин.
Фенистила е антихистамин - дава се и при охапване от насекоми.

luX Аз събрах рецепти за царевичен хляб, но не съм ги пробвала, мисля че трябва да се купи ксантан или гуар гума за безглутеновите - още не ми е ясно и на мен. Ако успееш да направиш хубав хляб моля да споделиш Simple Smile Купих си една нова книга с рецепти, но повечето са с яйца, аз имам и заместител на яйцата, но не ми остава време за проба.

Относно яйцата - от тях може да е обрива по лицето - при нас поне беше така + разтройство.

Въобще ние се обриваме от всякакъв по-сложен белтък : морков, целина, орехи, кашу, сом, леща, нахут, грах, масло, сирене, мляко, яйца (дори само от миризмата при пържене).
От зеленчуците не понася спанак, доскоро не ядеше домати и чушки. Основно се хранехме освен с месото с картоф, ориз, тиквички, тиква, броколи, краставици, лапад, киселец, коприва.
от ягоди, малини и къпини, също направихме криза.

Морковите оцветяват да, аз като малка бях цялата жълта, но от много много и то сурови.

# 2 274
Wonderland, майката е давала 6 дни, но явно по по-голямо количество. Не съм наясно за питането ти за тиквата.

Nelika, какво ще стане ако не се бие последната от цикъла и аз не мисля да слагаме третата, въпреки че педи твърди, че била най-леката ваксина ама така говореше и за 2-я прием и затова сме така  Stop. Запазих си час за 30.04 в 10:00, отново ти благодаря за информацията  Hug.

# 2 275
  • Бургас
Това за пожълтяването от морков и тиква е съвсем вярно.Радо в момента е като китайче, а носа му беше направо оранжев. Crazy Като ходихме миналата седмица при Маринова тя му наложи допълнителна 20 дневна диета бе нищо оранжево - морков, тиква, шипки. А той не яде нищо в което няма моркови или тиква, та сега е голяма борба.Все едно съм в началото на захранването - изяжда 2-3 лъжици и стиска устата.Но няма друг избор.
За 5-6 дни обаче ми се струва абсурдно да се натрупа такова количество, че да пооранжевее.

newradost, на колко беше детето като му даде за пръв път коприва? Аз съм решила да ям, но се чудя на малкия дали да дам. Thinking

И още нещо. Ядете ли лютеница? Ако да, каква марка? Аз пробвах веднъж, но не успях да разбера реагира ли на нея и не посмях повече. А домати и червени чушки ям без проблем.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 12:35 от _Мария_

# 2 276
Бреййй и нашият нос е жълт, а се чудех от какво е  Laughing Мислех, че съм прекалила със слънцето, пък то ще е от тиквата.

За хепатитната, педиатърката ми обясни, че третата е вече поддържаща. Първите две били самата ваксинация, и вече започваме само поддръжка. И че ако не се сложи, не е сигурно че ще сме имунизирани срещу болетта. А ако се сложи, имунизацията била 15 години. Много странно ми се видя - без нея хич, пък с нея 15 години... Thinking Малко научна фантастика ми звучи  Laughing

Орхидс, хайде дано да се видим там Simple Smile

# 2 277
  • sofia
Мисля че коприва му дадох към 1г и 6 мес, но аз пробвах захранване на 6 месеца с морков и намрази храната (при нас е алерген) и после към 8 мес започнах бавно да въвеждам - много трудно ставаше защото пробвах и плодови по съвет на личната, а той не понася плодовете и пак се отврати. Прояде късно.

Забравих да ви кажа, че по мое усмотрение видя ли вече признаци че ще се обрине веднага давам 3-4 пъти фенистил капки - не виждам смисъл да го оставям да се обрива и после да се чеше със седмици. Кожата трудно се възстановява заради чесането при нас.

Аз и на детето давам едросмляната лютеница на Дерони или Велика пак тяхна

# 2 278
  • Бургас
newradost, благодаря ти за отговора.    bouquet  Ще се въздържа от даването на коприва на детето, иначе смятам аз да си хапна. Grinning
Утре ще я потърся тази лютеница на Дерони малко да разнообразя, че ми омръзна все пастет.

# 2 279
За хепатитната, педиатърката ми обясни, че третата е вече поддържаща. Първите две били самата ваксинация, и вече започваме само поддръжка. И че ако не се сложи, не е сигурно че ще сме имунизирани срещу болетта. А ако се сложи, имунизацията била 15 години. Много странно ми се видя - без нея хич, пък с нея 15 години... Thinking Малко научна фантастика ми звучи  Laughing

Peace Педиатрите казват това, което са учили по учебник. Няма научни изследвания и доказателства за ефектът от ваксините в дългосрочен план. Това са ваксинации на сляпо!

Аз смятам, че всеки може да сподели и напише всичко, което е свързано със заболяването на нашите деца. От тук аз научавам страшно много неща, както и от newradost. За мен нейните постове също са ми от полза и въобще не съм се задълбавала да мисля, че и моетото дете е аутист. Имало е период преди време да ми минават подобни мисли, но то е защото децата с алергии имат малко нервен и труден характер, каквото е моето. Е разбира се не всичките алергични деца са такива, но да се грижим за тях знаете, колко е трудно и тук сме обединили усилията си да си помогнем. Надявам се, че не съм обидила никого!

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 19:34 от sisilina

Общи условия

Активация на акаунт