Отново за АБКМ

• 141 164
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 250
Да напиша и аз за гроздето - много добре се прие при нас и от пюренце и сурово(обелено и обезсемчено естествено Grinning)! Според мен е много добра храна и много полезна също!(
Wonderland - всеки ден давах плодови пюренца, ние ядяхме само сливи, круши и ябълки в началото, но според мен ако се редуват в този ред няма да има натрупване на някоя определена храна! Суровите плодове започнах да давам от към 9-10 месец и то само сезонните - череши, диня, пъпеш, после грозде, ябълки, круши и т.н.

# 2 251
Ами всеки ден давам по едно бурканче. Аз съм почитател на плодовете и вярвам, че витамините в тях са незаменими. Най-често ябълка или ябълка с круша. А ябълка пробвах да й дам и сурова, но нещо не й харесва, май й е кисела. Един ден изцедих сока на една и го изпи всичкия с лъжичка. Жалко, че това ми беше последната домашна ябълка.

Ако се алергизираше така, не трябва ли вече да са алергични към картоф и ориз? Всички зеленчукови ги съдържат, а когато й правя домашно, също основното е картоф  newsm78

# 2 252
Ако се алергизираше така, не трябва ли вече да са алергични към картоф и ориз? Всички зеленчукови ги съдържат, а когато й правя домашно, също основното е картоф  newsm78

Не знам, затова питам, ние сме още съвсем в началото на захранването.  Thinking Аз също мисля, че плодовете са изключително полезни и много ми се иска да можех да му разнообразявам.  Sad

# 2 253
  • Бургас
Аз също давам плодово пюре всеки ден.Смесвам му ги с кашата, защото чиста каша не яде, освен ябълковата на Хумана. От плодовете яде ябълка, круша, синя слива, шипка и манго. Предстои гроздето.И аз  го взех това пюре на Гербер с морков, ябълка и грозде още преди месец и все се канех да ви питам давали ли сте грозде и как се приема.
Маслини аз ям, но на детето не смея да му дам още.

# 2 254
Аз да разкажа за посещението ни при Лазарова вчера по повод захранване. Иска да захраня на тагадък, по 3 дни за всяко ново нещо  Rolling Eyes, картоф, пащърнак, тиква, морков, тиквичка, броколи карфиол, зелена чушка, а след обяд оризова и царевична каша с ябълково или круша пюре. Каза на 6,5 месеца да въвеждам месо, на 7 глутен и след 7 попара с козе и овче сирене  Shocked. Банан след 7-ми месец, жълтък на 8 навършени.

Според вас това не е ли захранване на нормално дете  newsm78??? Каза, че при нас алергията била слабо изразена, но аз си мисля че е така благодарение на това от рано я открихме.

За слънцезащитен каза Авен 50-ти фактор.
За Вигантола, каза да го спра веднага.
За наплашването с аутизъм, не се влиая от чуждите коментари, защото съм наплашена от преди това  Grinning.
Забравих да я питам какви пробиотици да давам, ние сме с много спокойно коремче, нямаме колики и газове да ни мъчат, просто детето ми е нерно и реве от всичко, а и май зъбки ни мъчат още от 3-ти месец. Спорд вас да й купя ли пробиотици и какви? Ползвали сме Протексин ресторе и био гая, но не видях резултат.

Аз започнах да давам оризова каша и от тук нататък ще ви досаждам с въпроси  Hug.

Много се радвам за дечицата, които се захранват успешно и го пожелавам и на всички останали  Heart Eyes.

# 2 255
Според вас това не е ли захранване на нормално дете  newsm78???

Според мен да.  Rolling Eyes

Защо ви е посъветвала да спрете Вигантола? Има нещо общо с алергиите или по други причини?

Нашата дерматоложка също ни препоръча слънцезащитната козметика на Авен, а алерголожката пък ни посъветва да ползваме някакъв слънцезащитен крем на Физиогел, още не съм го видяла.

Благодаря на всички, които се включиха по питането ми за плодовете.   bouquet 

# 2 256
Orchids Flower - не се страхувай толкова от това въвеждане на нови храни - при нас също се наложи малко на тагъдък да стават нещата - аз бях почнала захранване, но сложихме 3-тата противохепатитна и след това направи реакция цял месец и реално беше станала на 7,5, а не беше яла нищо друго освен картоф, пащърнак и ориз - на мен също ми се видя бързо това на 3 дни, но послушах Маринова, която много настояваше да дам месо и не съжалявам. Реално ти сама ще се водиш от детето - ако ги приема нещата добре - няма проблем захранването да е на 3-4 дни. Може за някои неща да е по-дълъг периода - както го усещаш ти. При нас обаче козето сирене даде реакция, докато малко по късно кравето не - така, че не съм много убедена, че е хубаво на алергични деца да се предлага козе(което всъщност си е алерген), но всичко си зависи и от детето все пак!

Вигантола на нас ни го спряха още от самото начало - незнам дори дали го е пила 1 месец - бил масло и раздразвал стомаха(ние много рядко акахме тогава), освен това си е чиста химия, пък и нали имаше някакви истерии покрай некачествени партиди. Моето мнение, че изобщо не е необходим на детето особено в топлите и слънчеви месеци - тук го изписват на всички, а според мен трябва да е само за деца  с някакъв риск - все пак един организъм трябва сам да си набавя витамините, както природата го е правила хилядолетия преди нас, а не някой допълнително да ги налива!

# 2 257
  • sofia
Orhid, мисля че захранването е добро за нашия случай - защото тези храни не са алерген и е хубаво менюто  бързо да стане разнообразно. Само незнам за козето сирене - ние още не можем да го ядем. Особено месото е голяма част от менюто при алергии

# 2 258
От плодовете яде ябълка, круша, синя слива, шипка и манго. Предстои гроздето.И аз  го взех това пюре на Гербер с морков, ябълка и грозде още преди месец и все се канех да ви питам давали ли сте грозде и как се приема.

Забравих за шипката, и ние я ядем но пак в комбинация с ябълка. Само че, много трудно се намира това пюре на Хип. А манго в какво пюре даваш?

Orhids Flower, Нашата последователност е горе долу същата, но без зелената чушка. За нея Мустаков беше казал, че аз мога да я ям, но белена. Тези дни ядох небелена, и за сега всичко е наред. Но на беби ме е страх да дам.
На мен ми се струва малко припряно това захранване за по 3 дни. Когато дадох оризовата каша чаках една седмица, после с картофа пак толкова. Някъде на 5-6 храна започнах да чакам по 3 или 4 дни. А от време на време и аз самата опитвам нещо ново, като през това време спирам да й давам на нея нови храни. Глутена исках на 7 месеца да й го дам, но Масларска ме спря и каза да изчакам осмия. За жълтъка пък е категорична да го дам след една година.
За пробиотиците, аз не бих давала, ако няма нужда. Някак си съм привърженик на естествените неща, и си мисля, че организмът сам трябва да си достигне средата, която е най-добра за него. Всяка чужда намеса го обърква по някакъв начин. Не знам дали съм права, ама така си мисля.
Не знам дали писах, но на мен и двете лекарки ми се накараха, че не давам редовно вит Д. Казаха задължително да й давам всеки ден, независимо от времето. Предполагам, че си зависи от детето. Едната (педиатърката) каза, че гръдния й кош бил хлътнал  Shocked

Ssiillvvyy, сподели опит с хепатитната. Аз съм пред дилема да слагаме ли третата, точно защото всичко започна след втората. Пентаксим и Синфлурикс ги понасяме добре, но ме е страх от хепатитната. Уж съм решила да не я слагам, както и тази за шарките.

Стана много дълго, но да се похваля - днес моето гардже се беше изправило само в леглото  newsm68

# 2 259
Браво на Доника за изправянето!  Simple Smile

Комбинация ябълка с шипка има и Гербер.  Peace

# 2 260
Нелика - честито ви изправяне!  bouquet

Незнам какво точно да те посъветвам за ваксината - от една страна вие сте приели другите(които са по тежки) и според мен ще приемете и тази без проблем, от друга нашите проблеми също започнаха след втората(след което ни отложиха всички останали), после ме уверяваха, че няма да има никакъв проблем при третата, а детето направи реакция - цял месец разстройство, само слуз - нищо друго - по 16 пъти на ден, беше тежко и за него и за нас - всичко изчезна без реално да е имало никакво лечение и дори и аз незнам от какво точно, защото след втората аз минах на диета, детето също и мислех че сме се нормализирали от това, след третата обаче ние така или иначе си бяхме на диета и повече нищо не можеше да се направи - просто нещата някак си отшумяха! Това е - не мога да дам съвет и не искам да те плаша, защото май наплаших с нашия случай едно, две майчета тук, а не ми се иска! Аз сама за себе си още се лутам дали да й поставям другите ваксини или не! Тъкмо бях решила да пробваме един пентаксим и лепнахме един вирус и сега ми объркаха всички планове с захранване и т.н. и май пак ще ги отложим!

Манго - чисто има на Семпер и на Овко(това обаче май е и с ориз)!

# 2 261
Силви, помогна ми доста. Нищо че пентаксима се води по-тежка. Може нещо в състава на хепатитната да ни отключва проблема. И без това бях почти решила да не я слагаме. Сега съм убедена, че не трябва. Мерси!  Hug

# 2 262
Момичета привет Hug
Нелика мерси за отговора къде ходите и кой ви следи Hug.Моля те драсни ми два реда като имаш време къкви са тези безплатни прегледи в Токуда при Масларска.Това по фонд ли е newsm78
Аз раждах в Токуда ама такава екстра като безплатни прегледи нямам.
Пиши ми под каква форма е това PraynigТи беше писала преди време, че и Мустаков сте посетили-от него разочарова ли се Rolling Eyes
Аз съм пред голяма дилема къде да заведа малкия да ни посъветва за захранването, предстоящите проблемни храни и евентуално да изпише HA мляко и затова така разпитвам.
Браво на Доника Hug Hug Hug.Гуш от нас със Зайко Hug
За плодови пюрета-давам всеки ден-по някалко лъжички с кашата сутрин, че иначе не щем, и после след обяд пак и по повече.
Давате ми идея, че мога да предложа вече манго и шипка.
Orchids Flower-според Лазарова в какво се изразява слабо проявление на алергията newsm78.Вие с какви симптоми сте-стомашни или кожни?
Иначе схемата и за захранване и при нас беше така дадена,но козето сирене още аз като го хапнах даде проблем.На детето хич не съм го предлагала Confused

# 2 263
Бъни, ми то за вас, като ви гледам колко сте големи, само един преглед е възможен. Схемата е такава - всяка последна събота от месеца, Масларска преглежда бебета до една годинка. Записването става само по телефона на централата на болницата. Казваш, че си за безплатните прегледи, казваш име и рожденна дата и те записват. Ако са много бебетата се включва и друг лекар, но предимно е тя. Този месец заради Велик ден, преполагам, че няма да е точно последната седмица, но още не съм звънила да се запишем. Пък аз защо си мислех, че бебета родени там имат това право цяла година  newsm78 Хайде, ако се запишете, може да се видим там  Party

При Мустаков ходихме в Александровска, но както бях писала, прегледа беше на крак, за максимум 5 минути и завърши с разпечатване на списъка с храните Simple Smile Аз исках кръвни изследвания, но той каза, че за двумесечно бебе няма смисъл.
Мисля, че този месец, списание "9 месеца" организират отново среща с него, и въпреки че присъствах на такава когато бях бременна, ако успея пак ще отида, за да го разпитам.

# 2 264
  • sofia
Ние също имахме проблем с ваксините, но преди тази за морбили правихме профилактика с фенистил - 5 дни преди и 3 дни след май беше и слава Богу мина добре, въпреки че се води тежка. Питайте как точно беше профилактиката, че съм забравила

Общи условия

Активация на акаунт