Отново за АБКМ

• 141 160
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 235
  • Бургас
newradost, не мисля, че някой от тази тема е искал да те обиди.Аз също не съм целяла това с поста си. Peace Просто както сама каза в момента сме много чувствителни на тема болести.Съгласна съм, че не трябва да си заравяме главите в пясъка, а сами да се интересуваме, защото и аз 100% доверие нямам на нито един лекар.
Просто може би темата за аутизма присъстваше доста в последните ти постове.Не виждам защо ще спираш да пишеш.За съжаление наистина имаш голям стаж в борбата с АБКМ и даваш полезни съвети.

ra_iv, дано разтройството е от зъбките.
Силви, радвам се че имате напредък. Hug

Аз като споделих, че готвя имах предвид за нас със съпруга ми и големия ни син.На малкия му взимам готови пюрета.Ама голяма кулинарка се изкарах. Embarassed На него опитах да му готвя в началото, но той отказва да яде.Може би защото не мога да направя толкова гладка консистенцията като на готовите пюрета, направо му се повдигаше.

# 2 236
newradost - знам, чене се познаваме, но аз те моля да не спираш да пишеш по темата! Praynig Praynig Всички сме си важни и имаме нужда от това! Съжалявам ако нещо и в моя пост ти се е сторило насочено срещу теб - моята молба беше към всички и главно към самите нас - т.е майките да се опитаме сами да се предпазим - да сложим точка някъде с трупането на информация. Не случайно една индийска мъдрост гласи: Който трупа знания, всъщност трупа печал! Вярно хората са различни, но и аз мислех за себе си - информацията е важна и само може да ми помогне - всъщност дори не усетих кога всичко това ми се е отразило и как ми дойде повече - моя апел е да се щадим сами себе си - това е!

Относно безглутеновата диета - ние имаме симптоми на алергията от 2-рия месесец, започнахме да се захранваме на 6-тия, глутена не помня кога точно го въведох, но определено беше вече към 10-тия(трябвада си видя записките Embarassed) Така, че реално детето е било и на такава диета!

Мария, Нелика - благодаря - силно казано е, че сме се оправили, но се оправяме! Hug Знам, че всички ще се справим!  Hug
Ра-Ив - взимам си бележка - ще се обадя да се чуем! Hug Simple Smile

# 2 237
  • sofia
Не съм обидена а ядосана, че не ме разбират.
Иначе няма да пиша за аутизъм, а не въобще, нали такава ви е молбата Simple Smile
ssiillvvyy, ние също но аз кърмех а глутена си минава през кърмата, вие на какво мляко бяхте?

# 2 238
Иначе няма да пиша за аутизъм, а не въобще, нали такава ви е молбата Simple Smile

Да, благодаря ти  Hug Като видя тази дума и косата ми щръква.

Ра_ив, обичам те направо  Heart Eyes Винаги си ме успокоявала и сега също внесе една добра доза спокойствие. Много съжалявам за слузта, но ако мога и аз да те успокоя, моята племенница е на 8 години и никога не е имала проблем с черва и алергии. В момента, след два безполезни антибиотика дадени заради грип, ака с много слуз и това вече е от месец. Така че, не е задължително като видим слуз, веднага да се връщаме към думата алергия.

Бъни, при Масларска ходим на безплатните прегледи всеки месец. Не специално заради алергията, а профилактично. Имаме си и личен педиатър, но аз се допитвам за всичко до Масларска. Най-малкото, отношението й е прекрасно, винаги е усмихната, и предразполага да й вярва човек. Жалко, че тези прегледи са само до 1 година.
За алергия отдавна спряхме да ходим по доктори. Доверих се на една хомеопатка и след посещението при нея, не съм ходила при други. При нужда й се обаждам, но и това не съм правила от януари, тъй като да чукна на дърво, сме добре.

# 2 239
ssiillvvyy, ние също но аз кърмех а глутена си минава през кърмата, вие на какво мляко бяхте?
Да и аз кърмих до края на 8-мия месец - и доста съм си похапвала хляб! Значи всъщност на безглутенова е било детето тези 1-2 месеца преди самото то да започне да го яде!  newsm78

# 2 240
Ако глутена минава в кърмата, защо тогава се въвежда чак след осми месец? И аз кърмя и тъпча доста хляб, че с тази диета друго не ми остава  newsm78
Мисля тази седмица да започнем с овеса под формата на каша на Хип, пък да видим какво ще стане  Praynig

# 2 241
  • София
Nelika, а на мен съмненията ми за реакция към нещо са почти незначителни. Констатирам просто, че много малко им трябва на такива дечица като нас да им се разбута чревната флора. А иначе и преди 7 месеца имахме пак слуз, но тогава от съчетание от вирус и зъбоникнене. Просто е досадно и малко дискомфротно за детенцето. Много ни помага в такива случай коластрата на Аквасорс, даже може да пробвате и при племенницата. Само дето малкия сутрин се събужда оДЗерял от глад, а тя се пие 20 минути преди хранене и след това има вой на вълци до като му дам да закуси  Grinning
А то и белтъка на кравето мляко минава през кърмата, пък се въвежда късно. Както и доста други неща, просто минават частично преработени през мама Simple Smile

# 2 242
  • sofia
LUX, не прави грешката да даваш маслини без костилка - напоени са с консервант и правят проблеми.
ra_iv Как сте с АБКМ и пиете коластра?

# 2 243
Все се каня да питам и забравям. Как стои въпросът с гроздето при нашите деца? Взела съм, едно пюре на Гербер - ябълка, морков и бяло грозде, но исках да се допитам първо до вас, давали ли сте? Иска ми се да й разнообразя плодовете, че основно ябълка, ябълка с круша и ябълка с морков яде. Дадох и слива, но нали е разхлабваща, не смея много често. Казаха ми да не бързам с прасковата и то не останаха плодове.

# 2 244
  • София
newradost, алергията към кравия белтък отдавна сме я преодолели. Беше ни останало само яйцето, като проблемна храна и него уж го минахме Simple Smile Така, че си гълтаме коластричка от както сме на годинка при нужда  Peace
Nelika и аз въведох гроздето рано и се прие добре. Пък не се притеснявай, че е разхлабващо, защото все пак е в комбинация и с ябълка и морков,те хората са го помислили Simple Smile

# 2 245
  • sofia
Ние не сме типичен случай и незнам за вас как е, но при нас не се приема добре гроздето. От плодовете ядем само кайсия, праскова, круша и банан. Банана наистина съдържа хистамин, но когато няма обриви при нас не е проблем. Ябълката не я иска, само някои сортове приема но и аз незнам точно какви - сам си ги подбира и рядко харесва. Гроздето казват, че рядко хора с проблеми на стоха могат да си го позволят. А от ягодата само дето не стигнахме до болница, въпреки че я обелих....

# 2 246
Nelika , аз съм давала от това пюре на Гербер с гроздето. Прие го добре. То като се зачетеш в състава - има толкова малко гроздов сок, че не би трябвало да създаде проблеми. Но смятам да го въведа като излезде като сезонен плод пак внимателно.

ra_iv , и аз давам Коластра, но не знаех, че трябва да е 20 мин преди ядене. Аз я слагам в попарата сутрин заедно с водораслите. Трябва да пробвам така както ти казваш. Не знам каква е причината да имате пак слуз - и при нас нямаше месеци наред и изведнъж като се почна - сега и с хомеопатичните не можем да я спрем напълно. Може да е по мъничко, но я виждам и ме дразни. Дано да е от зъбите!

Имам позната - дъщеря й изкара вирус на пикочните пътища и още не могат да й оправят стомахчето от антибиотиците. Каза, че има много слуз. И те са на хомеопатични.

За маслините - аз хапвам, но на малкия не съм предлагала още.

newradost , аз с ягоди и малини не смятам да рискувам поне до 2 год. (Редактирам се, защото вие май бчхте по-големи  Peace При вас явно трябва още да се изчака)Имам познат, който е бил изключително чувствителен към ягоди -правел е много  силна реакция към тях и майка му му е давала по съвсем минимални количества с постепенно увеличение докато организмът най-накрая свикне. Иначе знам, че Маринова дава на повечето деца да се предлагат кайсии и праскови от пюрета. Круши съм давала и от пюре и пресни. Но те са си разхлабващи и не прекалявам с тях.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 15:20 от cucinka!

# 2 247
Ра_Ив, Цуцинка, мерси! Още днес ще побвам с една-две лъжички. А от крушата направо се подриска един ден, и съм внимателна с разхлабващите, но наистина в това пюре гроздовия сок е само 8%

Newradost, вие вярно сте странен случай. Ядете неща, които се водят забранени. На мен Масларска ми каза да не бързам с прасковите. За ягоди изобщо не си помислям, дори и за себе си. Доволна съм че поне банан и портокал проядох, че да си върна малко витамините в организма.

# 2 248
  • sofia
Nelika Детето е вече на 2 год и 3-4 месеца - затова.
Крушата е много добра храна - казват че е едва ли не единствения неутрален плод. Когато имам време ще постна инфо. А моето дете когато беше малко приемаше само круша.

# 2 249
Nelika, ние също към момента от плодовете ядем само ябълка и круша. Колко често даваш плодови пюрета? Аз не давам всеки ден, защото на много места пише, че честото предлагане на еднообразна храна също алергизира. Confused Нека другите също да споделят как са процедирали. А откога могат да се предложат в суров вид на предразположени към алергии деца като нашите?

Общи условия

Активация на акаунт