Отново за АБКМ

• 141 148
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 220
  • Добрич
или има и други мами, които се чувстват като мен
Има, има .....  Stop
Между другото да се похваля/да не чува дявола  smile3538 / хомеопатията направи чудеса с нашите лишейчета вече сме с напълно чиста кожа  Grinning остана и акото да се подобри леко киселия мирис и преобладаващия зеленикав цвят. Диета не съм спазвала, само ограничавам в малки количества млечните, колкото и странно да ви прозвучи това, но така ме посъветва хомеопата

# 2 221
  • Бургас
И на мен малко ми трябва да си вкарам мухата в главата.Така, че Nelika, подкрепям думите ти. Нека си помагаме и да бъдем позитивни без да всяваме излишна паника. Peace Аз най-много се радвам като чета за деца, които вече ядат без проблем проблемните храни.Това ми е стимул и ми дава вяра, че скоро и моето дете ще се оправи.

Весси, поздравления! Hug

# 2 222
Весси, браво на вас! А само хомеопатия ли ползвате?  Simple Smile

# 2 223
  • Добрич
Да  Grinning

# 2 224
Здравейте момичета - чета ви от време на време, но нямам време да се включа - тъкмо видя някой въпрос, по който мога да дам съвет и виждам, че вече някой друг го е направил преди мен! Hug Радвам се, че темата я има, всъщност по-добре да я няма - просто да няма дечица с проблеми, но след като така или иначе проблема го имаме - хубаво е, че има такова място за взаимопомощ и подкрепа! Радвам се на напредъка на всички ви - ние също имаме не малък напредък - временно сме в затишие, защото малката изкара един ентеровирус Confused Sad и сега съм й дала малко почивка за да й се възстановят лигавиците на стомах и черва, но после продължаваме!
Много се радвам, че всички толкова много четете и се интересувате от здравословното хранене - моите адмирации за майките, които намират време да готвят всичко вкъщи! Аз повечко я карах на готови пюрета!
 EmbarassedСамо и аз ще помоля(всъщност ще посъветвам) - нека не се плашим взаимно Hug Praynig - знам, че на всички ни е трудно и тежко и че всичко - и споделянето на проблемите и предоставянето на информация го правим за доброто на нашите и чуждите деца, но моля - нека да се щадим взаимно! Praynig Казвам го това от собствен опит - аз покрай тази алергия изпаднах в едно състояние на непрекъсната тревожност - едно следене имаме или нямаме реакции, кога, от какво и т.н. и така бях изпуснала нещата от контрол, че ми се разстрои целия организъм - изведнъж нещо вестибуларния ми апарат отказа да работи нормално и почна вариране на кръвно налягане, световъртеж, шум в ушите, сърцебиене и всякакви други екстри - 2 месеца и половина ми трябваха да се нормализирам! Ето и аз ви наплаших! Sad Не съм искала да ви разстройвам, а просто да покажа как с толкова много тревоги човек може да си увреди здравето и да не е полезен на себе си и на децата си! Слава Богу сега съм добре и всичко е зад гърба ми, но вече много внимателно избирам какво да чета и защо - иска ми се всички да сме по-позитивни и да вярваме - нека всяка сутрин се будим и си казваме - днес ще бъде прекрасен ден, ще ни се случи нещо наистина хубаво на нас и на децата ни и да се радваме на всяко дребно нещо в живота! Hug
Много целувки на всички! Heart Eyes

# 2 225
  • sofia
Съжалявам, че така разбирате нещата. Сигурно сте в периода на голяма чувствителност. Аз излязох от него отдавна и сега гледам на нещата по друг начин - опитвам се да почерпя от опита в борбата с аутизма, а не казвам че ние ще стигнем дотам. 

Опитах и хомеопатия, алерголози, билки, вани със соли и няма напредък. Коремчето продължава да си ни боли, така че защо да не експериментирам с диетата и без глутен?

Така че съжалявам, аз определено няма да ви занимавам повече с моите интереси.

# 2 226
На мен Маринова беше обяснила, че банана съдържа много хистамин и затова не е препоръчителен. Аз го дадох около годинката, но след ежедневна консумация детето реагира и го бях спряла известно време.
За аутизъм не мисля, но определено дъщеря ми е нервно и инатливо дете, да не говоря за неспокойния нощен сън до година и половина, а сега и бебето не спира да се буди нощем.
За отпадналост сега още ми е рано( от 2м съм на диета), но с дъщерята 7м диета бая ме бяха изтощили, а за зъби и кости да не споменавам. И сега ако пак е така...
Аз определено след края на диетата смятам пак да си хапвам всичко.
Весси, след какъв период на лечение с хомеопатията постигнахте този резултат? Бебето засега е добре с кожата, но при каката още има какво да се желае.
Погледнах в няколко аптеки, но не видях слънцезащитното на Себамед, дали още е рано и не са заредили? Маринова явно вече се е ориентирала към Себамед и аз ще опитам да видя как е.

# 2 227
Момичета, стига сте изпадали в паника!  Peace Мен мъжът ми бързо, бързо ме пресече като ме видя на къде бия с този аутизъм. Няма лошо обаче човек да е информиран, защото за съжаление не може да се разчита само на доктори. За мен те отдавна не са светилата, за които ги смятат повечето хора. Всички сме хора и грешим, но те определено са решили да я карат по течението и това не е от полза за никого. Това, че понякога информацията плаши не значи, че човек трабва да си затвори очите и да не се образова. И аз смятах ваксините за необходими, докато синът ми не получи реакцията след Пентаксим и отключихме АБКМ. От тогава съм си направила изводите, след като съм търсила информация и съм взела решението за себе си. Има хора, които изпадат в паника, други които мислят позитивно, трети са спокойни и мислят и действат с разума си. Всички сме различни. Решил е някой, споделил е тревгите си. Не го корете!
И аз не предлагам банан често-забелязала съм, че като прекалим не ни се отразява добре. И домат давах, но нещо ме притеснява.
А Маринова просто си работи със Себа Мед и затова масово я препоръчва. Това си е мое мнение. Информирайте се добре и направете своят избор, макар да смятам че козметиката на Себа Мед си я бива все пак.  bouquet

# 2 228
  • sofia
Ох, незнам защо решихте, че смятам че следващия етап на АБКМ е аутизъм.
Тезата ми е, че и при нас (АБКМ) и при тях има надупчена лигавица, възпалена!!!!! Ако искате, чакайте детето да го израстне, аз няма да чакам! Смятам да го облекча с каквото мога. При аутистите се забелязва най-добре кое помага и кое не - на лигавицата - защото много бързо им се променя поведението към по-добро. Ето вие дори смятате че децата ви не са по-нервни. Е моето е доста чувствително, аз виждам определено как му влияе храната и т.н. Само че повече няма да ви занимавам с това както обещах.

# 2 229
  • Добрич
mama na Moni , от началото на февруари сме на хомеопатично лечение, може би при нас ефекта е бърз/дано да не е временен само/, защото Вики няма никакви ваксини и алергията й е в по-лека форма така да се каже

# 2 230
Newradost, моля те, не се сърди. Съветите ти за хранене, и рецептите които даваш са много полезни за много от нас. Аз нямам време да правя толкова кулинарни вълшебства, но Бъни например си е кулинарка и съм сигурна, че си й от полза (Бъни, извинявай че те намесвам, ама ти си виден готвач сред нас  Wink ). Мисълта ми обаче е, че надупчената лигавица сигурно е симптом на поне още стотина болести, което не означава, че нашите деца са болни и от тях. Сигурна съм, че както при аутизма, така и при всички тях има редица други симптоми, които да насочат вниманието ни към някоя конкретна. Моето дете, дори когато имаше доста количество кръв в акото, си беше едно весело, спокойно и усмихнато бебе. Ето защо, не бих искала тук да обсъждаме болест, за която си има отделна тема, и да се вкарваме в излишни тревоги.

Д-р Масларска от Токуда ни препоръча слънцезащитния крем на А-дерма. Каза, че се понася много добре от чувствителни кожи. Той обаче също е с химична защита. Аз май по-скоро ще избягвам слънцето и ще я крия с шапка и чадър, от колкото да я мажа с каквото й да било.
Относно банана, тя също смята, че трябва да изчакаме до 10 месец, и го каза още преди да се сети, че сме с алергия. Т.е. явно не го препоръчва и на деца без алергии. Накара ми се едно хубаво, че още съм на доста строга диета, и каза, че така лишавам бебето от необходими вещества. Та май ще почна по-смело да опитвам. Мисля да почна с жълтък, че на Велик ден да не си стоя в ъгъла като наказана Simple Smile

Силви, много се радвам за вас  Hug Както каза Мария, като чуя, че някой се е оправил, се чувствам по-добре и по-оптимистично.

# 2 231
Simple Smile момичета хайде чета ви от снощи и чакам да видя как ще се развие темата, не обичам такива спорове
мога да изкажа моето мнение, радост сподели- колкото аз разбрах- как глутена влияе на АБКМ и че  диетата на дечицата, че им влияе добре. Примерно аз също като ям много хляб и веднага ми влияе на стомаха, това си е чувствителност.  Peace не случайно почти всички деца, на който са им направени тестове за алергии, когато се установи АБКМ имат и повишени показатели към брашното- и ние имаме

тя сама за себе си е решила да пробва безглутенова диета за детето си, за да види дали ще й повлияе добре- защото забележете малката принцеса на радост е на 2 г и повече и две години си е стаж при АБКМ  ooooh!

нека да приключим темата мили майки, знаем всички колко е психиращо положението да те е страх, че всеки един момент детето ще се алергизира и ще получи, обрив, диария, пристък, гърч и т.н.
тук сме да си помагаме и даваме съвети- а аз се уча много от вас  Hug

та сега драстично сменям темата на друга- Атила от 3-4 дни яде по 1 маслина на ден, давам му сутрин, мисля да ги увелича по малко- колко маслинки може да яде 1 г дете

днес за втори път му дадохме да си хапне 2 резенчета портокал- плака горкото дете, като видя че чинията е празна  ooooh! дадохме му миналата седмица пак 2 резенчета

вкарахме киноа и елда без проблем за 1 седмица- тази седмица са наред маслини и круша
хапваме и соя без проблем, не давам много- но все пак присъства, правя хляб и слагам в него- така му давам за сега соя, след годинката ще увелича приема на соеви продукти

написах няколко неща но не много, обещавам да пусна и за другите растителни млека, публикувах козунак със соево мляко и др рецепти като за нас  Peace

# 2 232
Нелика аз също нямам време да готвя.Много съм отпаднала и изтощена.
Ти още при Масларска ли водиш Доника.Само тя ли ви следи?
Аз също от нея започнах, но тя ми препоръча много малко неща да изключа и нещо не се оправихме така.Като почнах строгата диета чак тогава се видя някаква надежда.
Весси гледам, че си от Добрич, но все пак ще споделиш ли за това хомеопатично лечение повече Praynig-с какво ви лекуват, В Добрич ли ви е лекаря или в София.
LUX-чета ти аз сайтчето.Много е полезно Peace.

# 2 233
  • София
Спокооооооооооо  Simple Smile Всичко е под контрол  Simple Smile Значи аз пък поддържам следната теза, понеже голяма част от децата ни понеже са с отложени ваксинации, някой пък от вас не са достигнали тази възраст въобще за ваксината морбили и какво там друго беше, дето отключваше аутизъм, значи просто децата са ни здрави, просто са с по-чувствителни стомаси или кожи. Така, че място за паника въобще не виждам  Grinning
А това, че стомашно- чревните неразположения влияят на емоционалното състояние на детето поне при нас е вярно. Ние пак сме със слуз  Embarassed Но дали от зъбоникнене, от там разстройството и слузта или някаква бактерия е лепнал, трябва да пускам микробиология. Не ми се беше случвало от 7 месеца последно имахме  ooooh! А аз цял ден давам банан, че да се запече, а той дразнел сега чета...Абе ша се оправим  Simple Smile
Силви, не сме се чували от одавна. Не знаех, че сте хванали ентеровирус и утре ще взема да ви чуя  Simple Smile

# 2 234
  • Добрич
Бъни , в хомеопатията всичко е индивидуално, и да ти кажа лекарството, може да не помогне на зайко, хомеопатът ни е от Добрич, първо се прави интервю, при което хомеопата наблюдава детето, разпитва майката за навиците на детето, за емоционалното му състояние, позата на съня, храненето как е, и още куп странни въпроси, и така определя кое е неговото лекарство. Обикновенно след месец-два се ходи на проследяване, но зависи и от случая. В хомеопатията главното е, че се лекува човека, а не симптомите  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт