Отново за АБКМ

• 141 194
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 415
Бъни, а може изобщо да не е алергия. Дони се изрива от брадата на баща си в ситни пъпчици, които минават за един ден. Утре ще видя изследването, че сега бързаме да я слагаме да спи. След ваксината е доста сънлива цял ден.

# 2 416
Мерси Нелика ама не е от брадата.От брадата по друго изглежда.
Разрових се аз да видя за царевицата и за магданоза дето днеска смело ги давах ooooh!Пак нещо не съм дочела ooooh!Портокали ям 10 дена без проблем.
Храни силни алергени:
Царевица (corn) След 1 година
Царевицата е тежка за храносмилането, макар че в готово пюре е доста малко.
Може да се пробва по-бавно въвеждане, например 3-4 дни по 1-2 лъжички, след това евентуално да се увеличи количеството по класическата схема. Да се даде възможност на стомахчето да привикне.

Най-щадящият начин за въвеждане на царевица е под формата на нишесте.
Натуралното нишесте не дразни стомаха нито химически, нито механично.
Точно затова киселът е добра алтернатива на първите каши в началото на захранването, после успешно може да се замести с по-здравословни глутенови и пълнозърнести храни.

В готовата кашата царевичните стърготини вероятно не са много, изглежда подходяща за по-нежно стомахче

Магданоз
- зелените подправки се считат за алерген (но алергията често не е от типа на хранителната):
* Ако се въвеждат преди 1 год. – винаги да е като нова храна и да се следи за реакция. Възможни са индивидуални реакции предвид крехката възраст.
Източник http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66-с благодарност към Косе Босе за труда  bouquet

# 2 417
Ето ни резултатите от януари, когато пак се беше появила кръвтан - от козето сирене, което ядох, или от желатина във Вигантолетена:
EOS% - 7,4%, при референтни 0,00%-6,00%
EOS брой - 0,3, при референтни 0,00-0,700

Бъни, Дони яде царевица от пюрето на хип - пуешко, картоф и сладка царевица, също и от кашата на милупа - грис. А магданоз май не съм давала в нищо.

# 2 418
  Да се включа за магданоза Tired Снощи ядох и сутринта имаше много слуз, единствено това беше нова храна.   Tired

# 2 419
  • София
Хм, царевицата е силен алерген??? А в моята диета също ли се включва? В смисъл не мога да ям царевица? защото аз си хапвам здраво от нея. Нашия обрив и лющеща се кожа изобщо не са се изчистили още от появавянето им за пръв път преди 40 дена.

Искам да ви питам - коприва и лапад мога ли да ям? Щото си правя разни супи и не знам дали е разрешено
Ох, поне да имахме напредък, пък то.....

# 2 420
  • Бургас
Josepha, аз коприва и спанак вече ядох. Дори спанак и на малкия готвих, добре му понесе. Лапад още не съм опитвала, но смятам и от него да си сготвя. Но ти пък казваш, че при вас нещата все още нямат подобрение и не знам до колко е "позволено" да ги консумираш. И аз като доста от другите момичета в началото си бях наложила по-строга диета, отколкото ми предписаха в действителност. Като се подобри Ради започнах да я разширявам.

Бъни, ние проблем с царевицата сме нямали нито когато аз съм яла, нито пък директно той. Магданоз още не съм му давала (май  Rolling Eyes -  освен да съм го въвела с някое готово пюре без да съм разбрала). Краставици и зелена салата също ям, не са ни създавали проблеми, но то при всеки е различно. Да не е от портокалите? Аз цитрусови плодове абсолютно никакви не смея да опитам. Ухх трудна работа е, дано успееш да откриеш от какво е проблема.А може и да не е от храна, да го е полазило нещо детето? Rolling Eyes

# 2 421
http://dieti.rozali.com/hranene/p15572.html
момичета, смятам, че статията ще ви бъде полезна, особено ако сте като нас- колебаехме се дали бебка е с АБКМ или не; бебка беше с разстройство 1м. и гастроентеролога отрече алергията само по тази показател и  ни изписа Инфант Дофилус Плюс- разстройството изчезна след няколко дни; понеже с първото дете съм минала по този път (то имаше АБКМ), знам че на някои лекари им е най-лесно да кажат алергия, спирай да ядеш, така че бъдете внимателни!  Peace

# 2 422
знам че на някои лекари им е най-лесно да кажат алергия, спирай да ядеш, така че бъдете внимателни!

Съгласна съм.

Ние днес пак имаме разтройство, но дано е от ваксината. И след предишната се беше разтроила за няколко дни, но й мина. Иначе мъжът ми ме натиска да ям кисело мляко  Crazy Каза, че достатъчно съм се измъчила, и беби е добре и е редно да ям. едва ли ще се хвърля директно на млякото де... Все пак доста от нещата не съм опитвала още, като например пресни домати. Я ми кажете, то хубаво ще вкараме всички храни, ама за нехраните като салами и кренвирши, които са блъскани с какво ли не, как стои въпросът?

Царевица и аз ям, но не от консерва. Е, поне до вчера - ядох салата риба тон, в която имаше царевица от консерва. Че то и рибата е била такава. Та за това питам за разните му там консерванти и "подобрители". Със сигурност ще е по-здравословно да не ги ядем, дори да не става въпрос за алергия, но толкова е лесно да купиш два кренвирша и да ги направиш за 5 мин с кашкавал на скарата...  Rolling Eyes

# 2 423
Благодаря ви момичета,че не подминахте терзанията ми Hug и сте ми отговорили.
Още се чудь от какво е.Снимах го този обрив да го покажа на лекаркато ходим, че все като идем на доки и баш тогава нищо нямаме.
на снимка трудно се вижда как изглежда всъшност, но все пак.
Обривчето си стои и днес Sad.Спрях царевицата на беб, аз днес не съм кусвала нито портокали, нито яйца.
10 дена ги ядох тия портокали ...............чак пък сега реакция newsm78.Аз тъкмо се окуражих, че вече портокалите като Нелика ги преборих и малко малко вит С ще си вкарам м тялото.
Нелика % EOS вярно височко, ама другото май си е наред.Нашите EOS бр са 0.2 и май са в норма newsm78.Ох не знам вече ooooh!
Коприва, Лапад и т.н според диетата на Мустаков май може-зелени листни се разрешават.
Спанак аз ям уж без проблем.Лапад и коприва още не съм пробвала.
За пробиотиците-срещала съм мнения, че не бива да се дават прекалено на деца, но не знам защо, нито мога да намеря къде съм го чела това Rolling Eyes
на нас в началото ни изписаха Протексин Рестор.Не знам от диетата или от него се оправихме.Май по ми се вярва от диетата да е.
За консервантите-гредам да ги избягвам колкото мога.Като видя един списък Е-та и избягвам да купувам.Кренвирши обожавам, ама не знам кога ще ям отново.
От колбасите аз оживях само на шунката на Тандем от както съм на диета.И пека месо свинско с подправки и на филийка.

# 2 424
  • София
Момичета, вижте каква статия ми изпрати една приятелка:

http://www.dennews.bg/news/2011/4/11/1877-olovo-i-toksini-v-dets … tiket-bio#Scene_1

Sad как може.....

# 2 425
Какво да кажа не знам ooooh!
Да купя още утре от пазара зеленчуци и да се старая да му сготвя..........на вкус ще го докарам, но гаранция за качество никаква.
На пазара зеленчуците са от къде ли не ooooh!
Био продуктите-плодове и зеленчуци ..там положението може да е същото.
С какво да ги храним тези деца ooooh!
Тук пък друго пише
http://society.actualno.com/news_342585.html - че всичко уж е ОК Rolling Eyes

# 2 426
  • София
За био зеленчуците нали имаше предаване в На кафе....при сравнение с обикновени такива се оказа, че био-то е с повече нитрати....

А не може в Европа да са с токсини, а в България не...малко научно фантастично ми се струва Sad

Както каза мъжа ми - на кърма до 5 години и това е    Crazy

# 2 427
  • Sofia
Привет момичета, аз скоро не съм писала, но чета редовно!
Да ви кажа ние докъде я докарахме-аз си продължавам диетката, но вече акаме по веднъж на ден. Е пак попива в памперса и има малко слуз, но преди акахме по 8 пъти Grinning Пихме пробиотик, но да ви кажа, най-големият ефект дойде от чай от шипки. Ако щете ми вярвайте, разстройството спря веднага. Така вече месец давам чайче, вместо вода и мишката го пие. Днес бях при неото в Токуда, та я питах за шипките, каза че няма проблем, щом й харесва да го пие. Чаят бил богат на вит С, та можело и аз да си пийвам.
Надявам се, че слузта ще изчезне след захранването, както вие преди ми бяхте писали.
Аз съм на диетката, но вкарах в менюто си овче сирене и овче кис мляко. От магазин са и им нямам 100% вяра, ама като няма откъде newsm78 Засега не е направил ареакция, така че продължавам да си ги хапвам по малко.
Сега голяма болка са ми ваксините, неонатоложката каза, че може и до годинка и половина да ги влачим, аз затова не съм се вясвала при педиатърката, че ако ме види, ще ме подгони със спринцовките-ние имаме само 1 пентаксим Grinning

# 2 428
  • София
аз затова не съм се вясвала при педиатърката, че ако ме види, ще ме подгони със спринцовките-ние имаме само 1 пентаксим Grinning
Хахаха и ние сме така...

Nelika пресни домати още не съм се осмелявала тази година да хапвам. С какво ли се бъкани, пък предполагам и безвкусни. А конкретно за кренвирши и салами, от година и половина не бях яла и онзи ден като ми се прияде някакъв боклук и си взех пастет. Заситих си мерака и скоро не бих пробвала пак. То си ми остана навика от диетата да се пазя от всякакви подобни продукти. Даже когато бях на диета си купувах само някакво нарязано от калъп свинско филе на Тандем, понеже само него ползвах за сандвичи сутрин, но един ден се загледах в етикета на витрината и той съдържаше много Е-та. Та накрая бях стигнала до там, че си правех пастет от свинско месо вкъщи. Вариш, блиндираш, слагаш сол и черен пипер и зехтин и мажеш  Simple Smile И както сега ви се струва тежка диетата, момичета, така след време след малко разширение ще видите че си е заслужавало и че повече организма ви е спечелил, от колкото изгубил.

И по тоя повод се пресетих, че една позната ми разправя как се затъжила за български салам, че в Германия нямало такъв вкусен. Аз и отговорих, че как ще има, като толкова подобрители, овкусители и други, просто не са разрешени за употреба в много от страните.

# 2 429
Мочичета, ние ядем кренвиршите Стара планина и нямаме проблем, те са само от свинско. Забелязах, че съдържат много по-малко Е-та от пушените меса. Избирайте по-нерекламирани марки, че по-известните са и с повече подобрители.

Общи условия

Активация на акаунт