Отново за АБКМ

• 142 926
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Силви, мисля че е напълно безвреден балсамът, аз го бях купила, но за съжаление не видях особена полза от него. Сухата кожа на Никола си остана суха Confused
Бояна, радвам се, че Калина е по-добре! Дано всички бебоци го израстнат с времето.
Много се радвам, че мамите дето захранват, споделят как вървят нещата. Аз засега само чета и трупам информация, така че съм благодарна за споделения опит Hug

# 301
Балсамът на д-р Тайс не е медикамент, но според една моя позната е много силна козметика и дори ми каза каквоо съдържа, което не било много суперско. Но тази мацка е луда на тема Био, така че може и да прекалява! Аз съм мазала с него, но за нашите обриви не помогна.

Катето днес се изака само веднъж, но доста рядко (като гъста боза, извинявам се за обясненията  Crazy) и сега се чудя дали е от сиренето  newsm78 При нас основния проблем бяха обривите, а сега обриви няма   Thinking

# 302
ssiillvvyy, аз пък съм много доволна от балсама на д-р Тайс. Предписан ни е от педиатърката, на Калина й влияе много добре. Даже днес имаше някоколко пъпчици по дупето от памперса и до следващата смяна след 2-3 часа вече бяха завехнали и почти незабележими. А след още едно намазване направо изчезват.

# 303
  • София
Явно си е до кожа, знам ли newsm78
Бояна, обривите на Калина със захранването ли изчезнаха или още преди това? Вече си мисля, че тези на Никола никога няма да изчезнат Sad Сега пак се е изринал навсякъде...

# 304
Здравейте!
Записвам се при вас!
Ние сме с АБКМ, диагностицирана от д-р Панчева от Терапията.
Отчаяна съм от "най-добрата" алерголожка във Варна д-р Петришка, според която е "изключено да е АБКМ"
Както и да е. Минахме на Фризопеп и всичко се оправи. Аз си ям млечни, за щастие не му се отразява.
На крадко за нас. 2 седмици преди 2 доза пентаксим се изринахме, според педито от " зелечуци с нитрати". Не дадох нищо и мина за 3 дни. Следващата седмица сложихме пентаксима ????? незнайно защо, след това се изринахме яко и цял месец бяхме с пъпки. Последваха изследвания за атопия в терапията и лечение с фенистил. И така изчистихме се, сменихме млякото и сега сме ок.

# 305
  • София
BebEshOnDeL, на какво мляко минахте? Какво те навежда на мисълта, че сте с алергия освен пъпчоците?

# 306
Фризо пеп. Имахме слуз в акото по време на обрива.

# 307
  • София
Бебешондел, ти не върна ли Явор изцяло на кърма? Сега спазваш ли някаква диета?

# 308
Няма как да сме само на кърма за съжаление. От както бяхме на 2 месеца дохранвам, и то ми намаля кърмата не за друго, ами заради любимите на всички "скокове в разтежа" и тъй като слушах мъдрите съвети на някои съфорумки, не цедих и не замръзявах, та така...
Сега цедя и давам със шише-7,8 хранения 4 ам 4 кърма, като днес вече ми намаля рязко кърмата и едвам изкарах 3 хранения-стрес, недохранване, нерви.
Не спазвам диета, защото освен че съм злояда, имам алергия към месо и остатъка от манджи ако махна и млечните е доста близък до нула.
Според д-р Панчева коклюша във ваксината е предизвикал острата реакция на организма. Млечните се прерадотват от организма и за това не се алергизираме от кърмата.

# 309
BebEshOnDeL - коклюша наистина много зле влияел на обриви - на вас сега какво ви казаха - ще слагате ли и 3-тия пентаксим!? Радвам се, че сега всичко е ок!

Само да дам отчет - днес 4 лъжички тиква! Сутринта ака доста гъсто - направо оформно !:oops:, на обяд след тиквата се изака още веднъж - доста рядко, но няма слуз! Само я гледам под лупа - разни петна, зачервявания, пъпчици и вече незнам кое е нормално и кое не! Mr. Green
Моля, стискайте ми палци! Praynig

# 310
  • София
Silvy,супер,че слузта е изчезнала,дано не ви се появява повече.Стискам палци всичко да е наред и занапред.
Аз от вчера давам тиквички с картоф,но видях,че има и ориз,мн.ме беше страх да не се обрине,че нямаше да знам от кое е.За сега е добре.Утре ще ходим за изследвания и за 3тия Пентаксим.Моля ви,стискайте ми палци,защото миналия път краченцето й се поду и плака 40 мин без да спре,много се бях притеснила.... Sad

# 311
gemma - стискам много силно! Дано всичко мине без проблеми!

Аз май се ошашках - на палеца на едната ръка има малка пъпчица, а на другата - на обратната страна на дланта - отгоре има 2. По принцип и преди са ни излизали такива - отдавах го на това, че вечно са й в устата, ама сега........................... Какво да правя - да спирам ли захранването!? newsm78 Педиатърката ни каза, че е рано да се говори за реакция - утре пак да продължа! Sad

# 312
  • София
Спок Simple Smile Мисля, че при нашите чувствителни дечица, ако има нещо то ще си проличи ясно, няма да е едвам изявено. Ние днес бяхме с пъпчоци под памперса, но те са от вчера, а днес му въведох 2 лъжички тиква. То ако го чакам да е изцяло чист и безпроблемен ще сме в първи клас  Crazy А пък и подозирам Pampers, понеже са ароматизирани и по принцип гледам да ги избягвам.

# 313
  • София
Silvy,и аз не мисля,че трябва да спираш захранването за 3 пъпчици.Дай й и утре и ако станат повече,тогава вече трябва да спреш...Simple Smile

# 314
Мерси много момичета - ще продължа, а пъпките изчезнаха за 3-4 часа - как е възможно това!? newsm78 Crazy

Общи условия

Активация на акаунт