Отново за АБКМ

• 142 935
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 360
ssiillvvyy само фризопеп.

# 361
  • София
ssiillvvyy, душо, до къде стигнахте със захранването? Ние днес си продължихме тиквата.

# 362
  • София
Мацки, моля споделете, някой започнал ли е захранване докато детето е с обриви и как се отрази това? Аз имам чувството, че ако чакам Никола да се изчисти, няма да можем да започнем скоро Rolling Eyes
Може и да сте писали, но не си спомням.

# 363
s0nic ние започнахме докато бяхме с обриви, но беба нещо не и се усладиха пюретата и кашите, та сега яде с нас на масата. Можеш спокойно да даваш картоф, ориз, ябълка, магданоз като начало стига. За АД моркова е забранен.
Преди 2 дни изпратих братовчетка ми на една лекция - училище за атопици. Записа я и след това я изслушах, страхотни неща, все едно за моето бебе говориха. Като имам повече време ще ти ги напиша.

# 364
ssiillvvyy, душо, до къде стигнахте със захранването? Ние днес си продължихме тиквата.

Ох - до под кривата круша! ooooh! Нали писах, че се съмнявам за пъпчиците - сега не ядем нищо, пък отново ни се появяват по 2-3 върху ръчичката. Предполагам е някакъв лек обрив от самата алергия, въпрки че всеки доктор, който ги види до сега казва че не е от това! newsm78 Заради пъпките и синьото на устата, което ме изплаши много - спрях захранването. Ще изчакам до понеделник и почвам отново с картоф. Дано този път е по-добре!

Вие как сте с тиквата - папкате ли си я с удоволствие и как му се отрази на стомахчето!? Предполагам не го е разхлабила чак толкова!

Joanna87 - попитах, защото ако даваше и кърма е по дълъг периода, в който ще ти се изчисти организма от белтъка. Стискам палци за изследванията и пиши как сте!

s0nic - на мен всички ми казваха - почвай -тези леки пъпчици, които имате не са обрив от алергията -аз почнах, но нещо се уплаших и спрях. Май наистина не може да се чака безкрайно. Говорих с няколко жени, които вече са минали през това - много дечица са били захранени въпреки обрива - лошо е, че тогава по-трудно се установява дали реагира към нещо.

Мама Вики - ще съм много благодарна, ако я напишеш! Hug

# 365
  • София
Мама Вики, и аз ще съм ти благодарна, ако разкажеш за лекцията Hug Ходеше ми се и на мен да я чуя, но нямаше на кой да оставя детето.
Мен ме е страх от захранването, защото Никола е толкова изринат, че дори и да направи реакция, едва ли ще я видя Rolling Eyes Направо е станало на рани на места. Да не говорим, че акото си е рядко и понякога има слуз. Ама хайде това не ме притеснява толкова.
Вчера ходихме при хомеопат - според нея АД се е отключил от хепатитната ваксина, но на мен нещо не ми се връзва като срокове. Изписа му едни капки и след 6 дни ще го заведа да види дали има подобрение. Честно казано съм доста скептична, ама да видим...

# 366
Sonic, хомеопатията понякога прави чудеса, дано и на вас да помогне, въпреки скептицизма ти Wink

# 367
  • София
Понеже и аз доста изчетох от майки, чиито деца им е помогнало, затова се навих да пробваме. Скептична съм по-скоро дали уцелихме хомеопата, ама времето ще покаже.

# 368
  • София
То и ние като ходихме и от това ме беше страх, да не му навредим нещо в стремежа си да помогнем. Защото четох, че можело да се отключат някой непроявени симптоми. Но намерих таз информация и като я прочетох, че нашата докторка я беше спазила и се поуспокоих...

Принципи на хомеопатията:

Това, което отличава хомеопатията от алопатията е ясната формулировка на принципи и закони, по които се извършва и с които се съобразява лечението и които са в съзвучие с природните.
   *Първият основен принцип, който лежи в основата на хомеопатичното лечение, е този на ПОДОБИЕТО .
  * Вторият гласи, че винаги се дава САМО ЕДНО ЛЕКАРСТВО на принципа на подобието според тоталността от характерни симптоми.Това означава, че след прегледа се назначава например само ПУЛСАТИЛА ЗОС и докато се приема и не се установи ефектът й не се вземат никакви други хомеопатични лекарства. Едновременното даване на няколко хомеопатични лекарства (или на комбинирани препарати) практикувано от някои „хомеопати" - например сутрин БЕЛАДО-НА, на обед - ПИРОГЕН, а вечер - МЕРКУРИУС, не е съобразено с „доказването" на лекарствата и начина на действието им. Това обърква реакциите на организма на лекувания, а в същото време и лекуващия.
 * Третият принцип се отнася до МИНИМАЛНАТА ДОЗА. Лекарството се дава във възможно най-малкото

количество и не се повтаря, докато не се е изчерпал ефектът от първата доза.
 * Четвъртият принцип представлява ЗАКОНА НА ХЕРИНГ. Законът на Херинг описва посоките, в които симптомите се предвижват и изчезват в процеса на лечение на хроничните заболявания, а именно:
- отгоре надолу: например при лечението на човек с кожно заболяване обривите започват да изчезват от главата към краката.
- отвътре навън и от по-важните към по-маловажните органи -например изчезват силно изразени симптоми от страна на стомаха и червата, а се явява кожен обрив, който по-късно също изчезва или пък изчезват сериозни сърдечни и ставни оплаквания, а се появява за крат¬ко време разстройство, което също преминава скоро.
- в процеса на лечение често за часове или дни се връщат стари оплаквания, в обратен ред на тяхното появяване във времето преди вземане на лекарството, след което изчезват. Това показва, че те не са били наистина излекувани в миналото, а само потиснати. Например, скоро след приемането на лекарството може да се появи обрив, който пациентът е имал преди две години, и който е бил мазан с различни препарати и „излекуван". Няколко дни след като изчезне обрива, може да се появи за няколко часа главоболие, от каквото човекът е страдал дълго преди четири години и т.н. В хомеопатията това проявяване за кратко време на различни оплаквания, които човекът е имал преди месеци или години се нарича „лечебна криза".
 (При прилагането на комбинирани препарати или на няколко хомеопатични лекарства едновременно, Законът на Херинг не се проявява).

В класическата хомеопатия НЯМА лекарства за болест.Има лекарства за човека страдащ от тази болест с неговите специфични симптоми, модалности (от какво и кога се подобрява и влошава страданието), причини за проблема, съпътстващи симптоми и т.н. За една и съща диагноза на трима души може да бъде предписано различно лекарство и то да свърши работа.
За това при някакъв проблем се обръщайте към хомеопат

ssiillvvyy, ами тиквата май не ни разхлабва. Вчера и днес ака по веднъж редичко като водичка, но предполагам, че може и от зъбчетата да е. Сега ни избиват 3то и 4то и е ужас Crazy Но живот и здраве мисля вече утре да го почвам тиква с картоф.

Я да ви попитам дайте идеи с какво мога да редувам оризовата каша на следобедното хранене  newsm78

# 369
s0nic, аз захранвах при обриви, но в някакъв момент отложих захранването до навършени 7 месеца, тогава положението беше по-добре.Моят съвет е да изчакаш някакво подобрение. Със захранването няма за къде да се бърза-има майки на неалергични деца, които са захранили на 8-9 месеца. Естествено, трябва да се види как ви е хемоглобинът на 6 месеца  Peace.

# 370
Здравейте, излезнаха ни резултатите от акото - чисто е . утре ще гледам да пуснем кръбния тест за АБКМ, ако не работи лабораторията в понеделник. Доста съм притеснена, защото ако и този тест ни е отрицателен ще влезнем в болница докато не се разбере от какво е диарията. искам да питам за колко време излиза теста? Ще го правим в някаква лаборатория на д-р Мустаков

# 371
  • София
Joanna87, силно стиснати палци от нас за скорошно оздравяване! Ние не сме правили тест, пък и не се сещам за някой конкретно от тук пишещите да е правил теста при Мустаков. Предполагам си се поразровилаи си попрочела разни отзиви за него. Струва ми се, че изкарва всяко дете алергично към 1001 неща, а това определено съвсем не е така.  Не искам да те стряскам, но до като не откриеш причината в която и ти да си напълно убедена не приемай на 100% ничие лекарско мнение, дори и на най-големите светила...Вие ходихте ли на гастроентеролог?
И да знаеш, че ви мисля, защото много добре знам какво е да има проблем и да не знаеш от какво е причинен. Успех и пиши какво става.

# 372
  • София
ra_iv, малко се поуспокоих като прочетох това, което си постнала за хомеопатията. Спазени са принципите, остава да подейства лекарството Praynig
Оризовата каша защо не я редуваш с елда или рожкови? Може да добавяш и плодово пюре към кашата за разнообразие (ако яде де).

easy, хемоглобинът му е нисък, преди няколко седмици пускахме кръвни изследвания по друг повод и беше 97. Затова малко се притеснявам, започнах да пия желязо, надявам се поне някаква част да преминава с кърмата. А и като цяло бебока изглежда готов за захранване - вече не бута с езика, гледа ни ние като ядем, пие по литър мляко на ден, одеве даже се опитваше да си открадне от солетите на баща си hahaha Ама ще се чака някакво подобрение де, сега наистина не смея, пък и все пак има малко повече от 2 седмици докато навърши 6 месеца.

Joanna87, радвам се, че е чисто изследването. Дано скоро се отървете и от другите проблеми. За теста при Мустаков знам, че при деца под годинка често дава, че са алергични към почти всичко, но това е, защото имунната система не е напълно развита. Затова за съжаление при деца тези тестове не са особено достоверни.

# 373
Sonic, не се притеснявай много за хемоглобина, не е толкова нисък, пък и на 6 месеца е най-ниското му ниво по принцип. Няма смисъл да пиеш ти желязо, няма да помогне (ако искаш, ще ти потърся повече информация по въпроса, скоро говорих точно по този въпрос с консултанти по кърмене - аз уча за такъв сега, и това беше извода).
Ние ходихме при Мустаков - диетата после наистина беше зверска - без млечни, картофи, моркови, ябълки, круши, ориз (за детето това) едвам измислях с какво да го храня, но фактът е, че се изчисти всичко. Сега след последния Пентаксим имаме проблеми, но се надявам да отшумят. Та не мога да кажа прав ли е бил или не, може би и с по-малко ограничения пак щяхме да постигнем същия ефект, ама няма как да съм сигурна.

# 374
  • София
Лелеее, наистина с какво си го хранила детенце Shocked Че то почти всичко е било забранено... А уж не са алергени оризът и картофите.
Аз желязото го започнах и заради себе си, защото предполагам, че ако си пусна изследвания резултатът няма да е хич добър. Жалко, че не се предава през кърмата Sad А иначе на малкия изследването го правихме като нямаше още навършени 5 месеца, така че докато стане на 6 сигурно още по-ниски стойности ще стигне.

Общи условия

Активация на акаунт