Отново за АБКМ

• 141 189
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Просто си го наблюдавай бебчето и следи за реакции. По принцип слуз в акето нашето педи твърди, че при кърмачетата не било проблем  Thinking Можеш ли да кажеш какво количество е в памперса- малко спрямо общото, 50/50 или преобладава слузта, увеличавали се на моменти или е постоянна?

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 22:45 от ra_iv

# 46
  • Видин
Той и досега понякога е имал слуз в акото. Пускахме обаче само 1 МБ на акото и беше чиста. Днес сутринта ака само слуз- прозрачна - около 1-2 супени лъжици. На обяд ака нормално ако, само че по-рядко от обикновено.Докато му беше свален памперса дори си доака Mr. Green и то просто излезе-без да се напъва. След обяд пак 1-2 напъвания и реших,че се е омазал до уши, като махнах памперса - пак 1-2с.л. слуз - жълто и тревисто зелено.
В момента се сещам,че вчера и днес ядох макарони на фурна,правени от свекърва ми. Има мляко в тях, най-вероятно козе. Може би от това е проблема? Днес и аз бях за малко с разстройство  Rolling Eyes
2 дни му давах морков, не беше никак въодушевен, но проблеми с акането нямахме. Днес беше само на кърма, вероятно така ще седи до понеделник  Rolling Eyes
Благодаря,ra_iv   bouquet

# 47
  • София
Дано се включат и другите мами със съвети. Останете на кърма и следи. Ако не ти реагира на краве мляко, по-малко вероятно е да го направи към козе. От друга страна както казваш, че и ти си се била разстроила може да ви се е отразило млякото, не е задължително да сте направили алергична реакция. Може да прозвучи смешно, но аз от козе мляко така съм се разхлабвала, че беше ужасно, а недай си боже да е имало кози косъм вътре. Дишай спокойно за сега, не яж повече от тез макарони и докладвай другата седмица, че сте добре  Simple Smile

# 48
  • София
Кенгурка, писах ти на лични Peace
ra_iv, за овесените ядки знам от Бу, че могат да се ядат (тя пише в моята отчетна и там бяхме обсъждали храни и напитки, които увеличават лактацията).
А за тези симптоми не знам - че то има ли бебе, което да няма поне един-два от тях ooooh! То затова ще излезе, че всяко трето бебе е с алергия Rolling Eyes
За слузта в акото доста майки пишат, че децата им са имали слуз, която изчезва след като захранят. Може би наистина не е толкова необичайно за малките кърмачета.

# 49
Няма за какво да се извиняваш, Felicity, съвсем правилно разбрах поста ти.  Hug Просто исках да уточня, че обикновено специалистите не вземат на сериозно информацията, която е налична в интернет пространството и е възможно да говорят по този начин, за да изключат фактора "майките така казват". И те са прави за себе си. Все пак са учили и специализирали години наред, а и хем отиваме при тях за консултация и помощ, хем поставяме под въпрос компетенцията им. А в последната лично аз винаги подхождам със съмнение, именно защото не съм открила специалист, на когото да се доверя 100% (освен на гинеколога ми  Mr. Green) и да не ме наведе на мисълта, че има и друг начин. За съжаление масово нашите лекарите живеят в информационно затъмнение и не актуализират знанията си от преди 10-20-30 г., което за мен е пропиляване на възможности за добро лечение. И това е причината да търся опита на други майки и да се справям сама.   bouquet

amanita, може би е добре да поговориш с педиатъра. Аз си спомням, че когато за първи път открих кръв и слуз в памперса на Каби, педиатърката ми каза да спра пюретата и да останем на кърма. Е, тя не знаеше, че аз така и не я послушах да захранвам по стандартните схеми и на 4 месеца той беше изключително кърмен.  Confused

# 50
За слузта и на мен няколко педиатри ми казаха, че е нормално за кърмачета. То затова аз не задълбах в нещата тогава  Tired Сега обаче след като захраних с картоф, има голямо подобрение. Слузта почти липсва, което за мен е голям напредък след месеци на слузести акита!
Писах, че от броколито малко слуз и кръв излезе  Sad, сега пак минах само на картоф няколко дни и после ще предложа тиква. За кръвта от броколито обаче се чудя дали не се получи от по-гъстото пюре? Защото и акито беше доста гъсто - почти без вода  newsm78 Оф, дано е от това, а да не е алергия  ooooh!

# 51
  • София
Бръмбазела  Hug
Аманита, привет, ама какво му е на Габко? Надявам се, че поне при вас е фалшива тревога  Heart Eyes
Ние от самото начало иаме нещо като малко слуз в акото, но ако трябва да съм честна не съм сигурна дали пък нистиан това не е нормалното ако на кърмено бебе  newsm78 Иначе като цяло доста воднисто беше до преди да се захраним. Сега е по-гъсто, слуз няма, имало е 1 път няколко точици кървави (така поне си мисля, в сми на това приличаше), ама той трудно ака и беше едно напъъъване. Други симптоми, които сме имали са много яки колики, но като цяло се оказа, че му е малко проблематично коремчето, доста газове има. Обрив на бузките, който мина бързичко, сега се обрива отвреме навреме при вятър, слънце...това мисля е абс нормално, бебетата са с толкова нежна кожа.

# 52
За слузта при кърмените бебета нашата педиатърка казва, че не са нормални, но не са и страшни и аз мисля, че ако няма и друг симптом за алергия /по на пред доста добре са изброени/ няма смисъл от много строги диети и поставяне на диагноза АБКМ поне докато не се види как детето реагира на мляко, когато го приема то.

# 53
Аманита - да възможно е проявата на алергията да е само слуз! Обаче наличието на слуз, още не означава алергия. Слузта е реакция на чревната лигавица -  може да е от някаква инфекция, вирус, дразнеща храна, колики, настинка. Предполагам, че слуз има в акото на почти всички бебета - щом е само от време на време - мисля, че не е притеснително. Възрастен човек също може да има - при колит и запек. Според мен за проблем може да се говори, ако нещата се задълбочават и влошават седмици наред - както беше в нашия случай.

# 54
Ох, всички говорите за влошаване на симптомите и развитие и то в отрицателна насока, а при нас всичко върви само в положителна тааква. Иваше силни колики, почти денонощни - спряха, ревеше по цели дни и нощи - спря, не спеше - вече спи, имаше запек и почти месец въобще не беше ходила, ако не и се направеше клизма - сега ходи всеки ден, през ден или дори по 2 пъти на ден и то без напъни и дискомфорт. Само дето се появява от време на време кръв върху акото, не капка, не съсирек, а като кървава слуз. И то толкова малко, че ако не се вглеждах и ровех толкова едва ли щях да обърна внимание. Другото, което може и да е симптом на АБКМ е повръщането. Започна да повръща към кр. на 2-я месец, по всяко време, след хранене, час-два след хранене, на фонтан, с уригването, като връщане. Но ето и повръщането намаля. Преди е повръщала и по 5 пъти между хранене, а сега по 1-2-3 пъти на ден. Вече не зная какво да мисля.

# 55
  • София
tan, мисля че повечето тук са към положителна насока  Wink Май лошите неща преминават - бавно, но славно  Simple Smile А и чакаме вашите отрицателни резултати  Hug

# 56
Аз ще се включа с малко мрън мрън за съжаление  Confused

Обривчето на Катето като че ли се увеличава  Shocked Има по-големи петънца от страни на бузките и по цялото телце (без коремчето) е на петънца. Вече има и на пръстите на ръцете. Виждат се главно по време на баня. Дали да не започна да я къпя поне през ден? Споделете дали това действа добре на кожата според вас?

Имам чувството, че от няколко дни, откакто се появи пак обрива е по-неспокойна. Преди си заспиваше сама, а сега не иска и заспива доста трудно. Търка си очичките и те са зачервени често.

Странното е, че не съм яла нищо ново тези дни. Малко преди отново да се появят обривите включих отново пилето, морковите, ябълките и крушите и нямаше реакция веднага. Пих и няколко дни кафе след разрешение на гастроентероложката. Само че обрива не се появи след включване на някоя от тези храни, а малко по-късно newsm78 Сега пак спирам тези храни.

Другата промяна е, че ми свърши А-дермата и купих нова, но сега видях, че се води не крем (каквото беше първото), а мляко. Може ли от това да се активизира обрива според вас?

Пак взех да водя дневник, какво ям и пия. Просто ще се побъркам вече! Дори не знам какво съм съгрешила този път  ooooh!

# 57
  • София
kriskata, напълно те разбирам, предния пост го написах за да прозвучи поне малко оптимистично. За съжаление съвет не мога да ти дам понеже и ние сме с малко влошение и аз не знам какво. Крепи ме факта, че правим нещо по въпроса каквото зависи от нас, пък в крайна сметка трябва да дойде и резултатът един ден Praynig
За къпането някой спомена, че къпе по-нарядко заради обриви. Другото, което съм чела е да не е с топла вода, а по-хладка, а също и под душа, ако имате слушалка най-лесно става, че не се измивало защитния слой.

# 58
Забравих да попитам дали сте пробвали как се повлиява дерматита от лененото масло? Аз си взех сега да пия, защото четох, че такива кожни проблеми се дължат и на липса на Омега 3 и 6 мастни киселини, а лененото масло е източник на такива.

# 59
  • София
Криска, Никола започнахме да го къпем на 3 дни след като му се влоши обрива. Честно казано не мога да преценя дали има ефект, но мисля да продължавам така докато не го види дерматолог. Вече не го къпя с душ гел, а само с олиото на А-Дерма във водата, дори на косичката нищо не слагам, за да не го изсушава допълнително.
Иначе въпреки диетата и при Никола постоянно се появяват нови лишейчета по ръцете и краката. Не са зачервени като тези на лицето, но са много сухи.

Някоя от вас консултирала ли се е с хомеопат за алергията? Аз говорих с една мацка, която е представител на Аквасорс - тя ми обясняваше, че много бебета имат такъв проблем поради липса на разни там бактерии в храносмилателната система. Тези бактерии помагали алергените да не навлизат в кръвта и кърмата. Та от техните продукти имали такива капсулирани бактерии, които се дават на бебето, може и майката да ги пие. Все се чудя дали да не ги пробвам, то вярно, че жената се опитва да си продаде стоката, но вече просто не знам какво да правим с този обрив Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт