Отново за АБКМ

• 141 229
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, моля, споделете за алергичните обриви. Как изглеждат? Къде се появяват?  newsm78 Вечер като съблека беба, тялото е чисто. По време на баня и след това се появяват няколко червени петна по гърдите, а по вратлето са повече и най-изявени. Напоследък се появяват и по главата. Но всичко изчезва за половин-един час. И не са всяка вечер. Къпя със сапун А-дерма. Според вас от алергия ли са?   bouquet

# 61
На Катето обривите са като лишеи. На петна, леко изпъкнали и червени, особено след баня, но и иначе си личат ако се вгледаш. Имам предвид, че не изчезват съвсем през деня, но се заабелязват съвсем слабо.

# 62
Благодаря, Криска   bouquet

# 63
Соник и аз мислех да отидем на хомеопат, но тъкмо търсех в нета телефон на един център, който ми препоръчаха да си запиша час и видях, че са дистрибутори на Аквасорс и се отказах. Преди време аз съм взимала тези добавки, пък и почти всички други за мои проблеми с дихателната система и какво да ти кажа - всичко е вятър и мъгла - ако на някого са помогнали, то предполагам е повече от самовнушение - принципа  на представителите на Аквасорс си е нещо като този на Ейвън и Орифлейм - цяла верига от хора, които взимат проценти, което страшно увеличава цената и повече разчитат на зарибяване от познати хора, от колкото на някакви сериозни медицински показатели.
Иначе това за бактериите съвсем не е лишено от логика - то по принцип бебешката храносмилателна система не е още изградена както трябва и много от полезните бактерии още ги няма в необходимите количества или пък се борят с не дотам полезни - това е една и от теориите за появата на колики. Иначе всяка храносмилателна система подложена на системно дразнене от диария, запек и т.н. също се нуждае от пробиотици - така се вкарват полезните бактерии допълнително докато се нормализират нещата. Сега като се замисля нашето подобрение - абе направо двата месеца, в които мога да кажа изобщо нямахме никакви прояви бяха точно когатот пиехме пробиотик - РЕСТОРЕ - италиански - много добре й действаше. Сега пием Биогая. Незнам обаче дали да взимаш така на своя глава нещо такова - някъде в нета четох, че на много малки бебета не трябвало да се дават пробиотици.

# 64
Здравейте отново. За тези добавки на Аквасорс - аз пих Зелена енергия когато бях бременна, защото съдържа много желязо, а съм вегетарианка - влезнах да раждам с хемоглобин 130. Не знам дали е от тях, но предполагам, че са помогнали, защото преди това ми беше 115. Взех ги на доставната цена от дистрибутор от една аптекарка. Познавам една майка, която дава много от тези добавки на детенцето си и е страшно доволна от резултата. Ще я питам за подробности. А относно пробиотиците - за лактобацилите някъде четох, че не са подходящи за деца с АБКМ, защото може да има минимални остатъци от мляко, но не съм сигурна.

# 65
  • София
А, при всички случаи няма да ги взимам на своя глава, задължително ще говоря с някой хомеопат. Иначе бях питала Хедра за пробиотиците и тя каза, че няма проблем да се взимат.

Обривите на Никола се виждат по всяко време Rolling Eyes Най-ярки са като ги намажа, тогава лъсват много. Тези по ръцете и краката са като лишеи и са бледи. Тези по лицето и раменете са като коричка и са по-червени.

# 66
kriskata нормално е обрива да се влошава от топло и от вода. Ходихме при една дерматоложка, която ме посъветва да къпем веднъж седмично с гела на Адерма и задължително мазане сутрин и вечер пак с Адерма. Тя каза, че това с помпичката е по-добро мисля че беше мляко и не вярвам обрива да е от това. А за лененото семе и аз съм чувала, само че ако проблема не е алергия, а само АД. Ти колко време пазиш диета навсякъде чета че трябва около 1 месец, за да има ефект.
Момичета, моля, споделете за алергичните обриви. Как изглеждат? Къде се появяват?  newsm78 Вечер като съблека беба, тялото е чисто. По време на баня и след това се появяват няколко червени петна по гърдите, а по вратлето са повече и най-изявени. Напоследък се появяват и по главата. Но всичко изчезва за половин-един час. И не са всяка вечер. Къпя със сапун А-дерма. Според вас от алергия ли са?   bouquet
Прилича ми на алергичен обрив. И  при нас е така само че са постоянни и много се влошават от вода. Ако кожата е суха овлажняваи с подходящ крем.

# 67
Аз съм на диета от края на ноември и се беше подобрила много. Два пъти се влошаваше защото се бях издънила. Сега проблемът ми е, че не знам от какво се влоши толкова сега! Предполагам, че след 2-3 седмици строга диета (без пиле дори) пак ще се подобри  Rolling Eyes

# 68
Здравейте!
Голямото ми дете беше с АБКМ. От третия й ден минах на лекарства, тя съответно на АМ, след лекарствата така и не минахме само на кърмене, а на смесено хранене 10 месеца (предимно кърмене!). Имаше слуз, повръщаше доста, силни колики малко повече от 3 месеца. Отделно след ваксина ДТК (ваксината от здравната каса) на 2 месеца направи и АД, който все още се проявява на моменти. Първите няколко месеца аз ограничавах някои опасни храни, на 5 месеца бяхме при доц. Маринова - аз минах на строгата диета, а добавката от АМ беше вече Фризопеп. Ефектът дойде след няколко дни - спря да повръща. Слузта не помня кога точно изчезна. Не съм нарушавала диетата въобще! От Фризопеп започна да ака много рядко и зеленикаво, захраних я на 6 месеца и малко отгоре с оризова каша. Само кашата давах до края на седмия месец и тогава пък започна запек. От тогава с нея посещаваме лекар хомеопат - за запека и алергията не знам дали помогна, или просто тя се оправи от самосебе си, но за дерматита й определено имаше 100 % ефект. Калина е захранвана с повечето храни много късно, но ги прие. Днес може да се каже, че алергията е преодоляна, но внимавам с натрупването на оределени храни - случвало се е да прави почти мигновена реакция след цяло яйце плюс повечко млечни.
За дерматита няма да изпадам в подробности тук, въпреки че има какво да кажа! Обличах я много леко, памучни дрехи, допълнително изплакване на дрехите в пералнята, без омекотител, не ползвам масова козметика, къпехме я всяка вечер, но с вода - пяна за вана веднъж седмично... не обуваше дълго време чорапогащници, имаше период и на мъжки боксери, за да не я дразнят ластици на гащички... през какво ли не минахме.  Дерматита се влошаваше без да хвана закономерност с храните. Влияеше зле хлориран басейн, мръсен БГ плаж, силни препарати - белината в детската градина например.
НО за АД помогна хомеопатия и мазане с гел Алое на Форевър ливинг. Нищо друго!!!
И понеже не четох подробно цялата тема, но видях изказвания против Аквасорс - всеки има право да ги ползва или да не ги ползва. В моето семейство се ползват всеки ден и имат много добър ефект! Не ги рекламирам, казвам от опит.

За сравнение ще напиша и за второто си дете - кърмен и до момента, не е опитвал АМ, въпреки че имах мнооого проблеми с кърменето. Заради силна фамилна обремененост от алергии и историята на кака му, с него ограничавах доста храни първите 6 месеца - без прясно мляко, кравешките продукти замених с кози и овчи, какао, ядки и цитруси намалени до минимум, избягвах някои храни заради колики. Той имаше слуз в акото, която изчезна малко след като го захраних с твърда храна. Правила съм микробиология на ако - чисто беше. Давала съм му Био гайа заради колики, но от нея слузта се увеличи много! Като цяло - алергия не е проявявал, имал е суха кожа на крачетата в определени моменти, но съм я оправяла с алоето, за което писах и с Нахткерцен балсам на д-р Тайс.
6 месеца само кърма, после постепенно захранен, повечето опасни храни или не е опитвал, или съм давала с месец-два след след нормалното време за захранване с тях (не говоря за безумните схеми на повечето педиатри!!!) Досега не съм открила лекаря, на когото да вярвам 100 %, може би хомеопата ни само.
Ваксини има всички, но с доста месеци закъснение по една или друга причина. Пентаксим сложихме, след всеки прием имаше Т и хрема, което пак не е добре, но е песен в сравнение с одисеята със сестра му...

Няма рецепта за оправяне с проблема АБКМ, децата са различни. Търпение му е майката, много четене също!!! На педиатри никога повече няма да вярвам, всички проблеми с каката дойдоха от там и от това, че подцених нуждата от информация. С второто си дете кърмя, ползвам козметика на Веледа и на Себамед, лекувам отново с хомеопатия ако се наложи и не бързам със захранването.

Това от нас, успех на всички!

# 69
eli_max би ли казала кой точно продукт на Форевър ливинг помагаше при дерматита при вас. Аз също започвам да си мисля, че го имами въприки диетите и не се влияе от храната.

# 70
  • София
Здравейте,момичета,
 Ra Iv,малко късничко се включвам,но нямах възможност по-рано.Много ти благодаря за темичката.Мисля,че ще бъде много полезна на всички ни.
  Моята бебка е на 5 месеца и 17 дни,когато беше на 2 месеца й поставиха диагнозата АБКМ заради обрив,имаше и АД месец по-рано.Бях на диета,не прекалено строга,просто изключих млечните,яйца,доколкото мога,цитруси и ядки.Забелязах ,че тя страшно много се обрива от жито и го спрях веднага.От козметиката ползваме само А-дерма и Себамед,къпя с Линола Фет и А-дерма.До преди 14 дни имаше страхотно подобрение,нямаше никакви забележки по кожата й.По принцип акото и почти винаги е по-рядко,понякога слузесто,но мен това не ме притеснява толкова ,колкото обривите.
  От 3 дни се захранваме с картоф.Имаше много лек обрив(той май никога не изчезва на 100 % ),но днес вече има доста пъпчици по бузките.Възможно ли да е от картофа?И какво да правя?
  Иначе добавка давам понякога,защото имам проблеми с кърмата,Фризопеп.Преди няк.дни пробвах с Нутрилон 1 лъжица и нямаше реакция.Аз също не съм сигурна,че е АБКМ,но всички ми казват,че тест на толкова малко бебе не може.
  В петък 29.01.пак сме на консултация и ще говоря отново с педи за тест.Иначе ваксините ги правим,макар и по-бавно и с доста отлагане заради обривите.1вия Пентаксим й понесе много добре,но след 2рия имаше малко температура и крачето й се поду.
  Ох,малко объркано стана Simple Smile Ще ви следя синатерес и ще се включвам пак!

# 71
Когато Калина беше най-зле, първо пръсках с Алое фърст спрей. Продава се голямо почти половин литър шише, но може да се прелее (или направо така да поръчаш от дистрибутор) в малко шишенце от 50 мл. След десетина минути, като попие, мажа с Aloe Vera Gelly - това е гел, зелен надпис има (подчертавам зелен, защото има и други разновидности с други цветове надписи и малко по-различно име! ). В момента мажа само с гел, че все нямам време Simple Smile
Може би и храната е влияела, но аз така и не разбрах коя точно. В един момент обривите се появяваха на сгъвките на крачетата на всеки 5 дни, като по часовник... тогава мажех по съвет на дерматолог с КС крем, но направен като мехлем, т.е. смесен с нещо друго. В един момент ми писна, а и бях наясно, че с кортикостероидите нищо не лекувам, и минахме на хомеопатия и за АД. Първия път имаше влошаване в началото на лечението, което е добър знак, и после се оправи за много дълго време. До първия хлориран басейн Simple Smile После пак я изчистихме с хомеопатия, но откакто е на градина си има дерматитчета по дупето заради тоалетната чиния, чистена с белина. Вече не я водя на преглед - безсмислено е заради постоянния дразнител в градината, просто мажа с алое и Тайс балсам, завяхват, пак се появяват и така...

И за да спестя на част от пишещите по темата въпроси към мен - лекарката ни хомеопат отдавна не приема нови пациенти, а също така често препоръчва Аквасорс продукти  Wink

# 72
  • София
eli_max, благодарско за включването  Hug
И аз имам някои въпросчета, ако имаш възможност да отговориш ще са ми от полза! Редактирах едното, понеже щях да те питам за хомеопата, а ти си отговорила Simple Smile
И другото по което размишлявам  Crazy и него го редактирах понеже ти видях подробния отгоровр в http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=alergii&Number=195072 … p;part=2&vc=1  Simple Smile
gemma, привет Hug Спри, ако искаш за седмица картофа и ще видиш дали е от него. Виждаш, че всички тук не можем винаги да си отговорим от какво е влошаването. Чувала съм за случаи за алергия дори и към картофи  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 13:26 от ra_iv

# 73
ra_iv ,
виждам, че добре се ориентираш Simple Smile Тъкмо щях да ти пращам линк към форума в дир.бг, а ти вече си прочела темата! Мисля, че там са споменати много неща. Ще следя темата, знам какъв кошмар е, когато децата не са добре.
Успех на всички!

П.П. За инфо - голямото ми дете не понесе дори моркови от пюре, и така до годинката. Правеше едни червени дядомразовски бузи, нищо друго, но и това ми се стори достатъчно да ги спра. А малкият го захраних с моркови и проблеми никакви!!!
Бавно и славно захранване трябва, с предварителна схема, по която е хубаво човек да се води. Поне с малкия така процедирах, променях само дреболии ако нещо е било по-сезонно от друго, но поредността на групите храни си я спазих!

# 74
Мама Вики, излязоха и нашите резултати - 0,19 /клас 0/.

Общи условия

Активация на акаунт