Отново за АБКМ

• 142 939
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 465
Може да пише всеки не само кърмещи мами. Обсъждаме и ваксини, захранвани и др. проблеми.
Разкажи повече за вас, в какво се изразява алергият

# 466
  • гр.Добрич
Миналата седмица започнаха да акат едно течно и лигаво, със слуз. Пуснахме изследвания на акото, защото Баева (местна докторка - детски гастро) се съмни в непоносимост към Лактозата, но се оказа, че не такова. Сега предполагаме, че е АБКМ и минахме на специално мляко. Засега няма ефект, но може би бавно става. Ще пускаме и кръвни изследвания, но в това време как ще става незнам.

Ваксини съм отказала да слагам. Само първата в родилното сложиха, защото бях спешно секцио и не успях да предупредя.

# 467
Спинки - разбира се, че може да пишат всички. Всяко едно мнение и опит е полезно

Много интересно как при близнаци симптомите се появяват по едно и също време - това не навежда ли на мисълта, че не е алергия - ами по скоро реакция срещу нещо!?

# 468
  • гр.Добрич
Аз също съм изненадана, че и при двамата се появи. При Дамян има и леки пъпчици отдясно на лицето. Не са кусвали нищо, защото не са захранени. Изварих им шишетата. Пият само водичка. Надявам се на кръвните резултати.

# 469
  • София
spinki, имаше тук една от мамите която като смени млякото и се нормализира стомахчето, дано се включи да каже за колко време е станало. Сега като замисля май беше Joanna87...

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 18:06 от ra_iv

# 470
Отварям темичката точно навреме  Simple Smile

Ние сме с потвърдена АБКМ от днес . Така , че за напред ще обменяме опит  Wink

spinki ние бяхме по същия начин и откарахме 20 дни в чудене от какво може да е. Пускахме МБ на ако и беше чиста. Тогава започнахме Фризопеп. Първите  3 дни нямаше никакви признаци на подобрение. Но на 4-тия дъщеря ми ака 2 пъти вместо 8. Стана ми ясно каква е работата, но въпреки това пуснахме Ige тест.

Мами ще трябва да ми помагате със захранването. До никъде сме стигнали, а и моята Ема е многоооо капризна на храни. Тежи 6 200 кг.  smile3506Едвам се научи да пие Фризопеп-а , а и все още не изпива количеството, което пиеше преди. На обед яде зеленчуково пюре 200 гр. Преди хапваше и каша , но сега не харесва безмлечните и не ги иска smile3511. Винаги съм искала да яде каши , защото е по-слабичка и с тях наваксва , а сега не знам как да я предложа , за да я яде
 От утре започвам да захранвам с месце по съвет на д-ра. Разрешено ни е пуешко, заешко и патешко. Ще видим дали ще ги хареса? Вие давате ли месни пюрета?

А и последен въпрос , за да не ставам нахална... купени или домашни пюрета давате?

# 471
Joanna87 съжалявам за бебчо. Със захранването и ние сме по същия начин, само че не ядем нито пюрета нито каши. Днес дадох месно пюре и май се хареса. И тук да попитам, защо не може всеки ден да се дава местно, а трябва да е през ден. Можеш ле да напишеш какви са резултатите от вашето изследване. Аз си мисля, че домашните са по-добре, но пък не може да се разнообразява както с купените. Пробвах се няколко пъти и освен картоф и магданоз друго май не знам какво да и напавя.
Кажете за моркова, може ли да се дава, на мен са ми казвали, че е забранен за нас, а почти във всички купени има морков.

# 472
Мама Вики  ние можем да ядем морков. На вас защо ви го забраниха?
Всъщност изследването ни включваче освен белтък от краве мляко и още 19 храни. Така горе-долу се ориентирам какво мога да давам за напред. Друг е въпроса, че моята маймунка е капризна и не се знае как ще реагира на новото си меню.

Относно месото и аз се чудя защо през ден. Ние няма да въвеждаме яйца до годинка , та си мисля че повече месце няма да е зле за хемоглобина. Утре почвам със заешко и ще видим как ще тръгне, ако го приема добре няма да спазвам стриктно даването през ден.

# 473
Joanna87, от това, което съм чела месото се предлага през ден, за да не се натоварва организма. От друга страна знам за едно детенце (също така слабичко), на което към годинката дори препоръчаха (лекар имам предвид) месо и по два пъти на ден. Така че в бъдеще можеш да попиташ и твоят лекар на какво мнение е.
За безмлечните каши защо не опиташ да ги правиш с плодово пюре - може да се хареса така. Количество от 200 мл е много добре, направо екстра, като се има предвид, че моят син все още не изяжда толкова Simple Smile
Аз почти винаги съм предлагала домашна храна по ред причини - майка ми има градинка и имаме хубави, чисти зеленчуци, после моето дете не хареса месните пюрета, така че и това не можех да давам готово и така до днес.

# 474
  • София
Joanna87, съжалявам за резултатът ви  Sad
Тези меса които ви разрешават ми се струва, че нямат отношение към хемоглобина. Аз съм се насочила към по-скорошно даване на броколи, спанак чист ще се опитам да намеря напролет живот и здраве и така, ще го избутаме няма страшно...
До сега съм давала само домашен картоф, нищо че е пасиран ми прави впечатление че му е по-тежко на стомахчето от него сравнение от в купено пюре. Та за мен има логика в началото да са купешки.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 13:53 от ra_iv

# 475
Здравей те момичета!Имам нужда от помощ!Ние сме на АМ от самото начало,но към края на втория месец ни се появиха петна по бузките.Малко след първия пентаксим след това по лактите ,а в последствие и по крачетата.Педиатъра който посещаваме и на който имам достатъчно доверие първо каза себореен дерматит,кортикостероидни кремчета и добра медицинска козметика-подобрение.Но за кратко.Отново сериозни обриви по бузките който в последствие станаха рани .Отидохме при дерматолог пак същата диагноза пак съящтите лекарства резултат на лице ,но за кратко.Отново педито предпяолага че може да е алергия към ниакой протеин в млиакото,минахме на соево ,а резултат никакъв.Отново на дерматолог нови кремове а резултатът е ощте по зле.Захраних с тиква и каша ,по препоръка че  колкото в момента ни е по ограничено млякото толкова по добре,но нощо!Незнам вече какво да си мисля ,последно беше АД но и аз незнам .Дали да не направим тест,или да сменяме дерматолозите.А да добавчя,че взимам и кърма и от моя близка и  тека пробваме но не става.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 23:41 от elena stancheva

# 476
  • София
Елена, моят досегашен опит за съжаление говори, че при който и дерматолог да отидете предписанието ще е кортикостероиден крем и медицинска козметика Sad А това както си установила помага, но съвсем за кратко. Явно дерматолозите не могат да излекуват трайно тези обриви, казват само, че детето ще ги израсте. Ама кога не е ясно Rolling Eyes
Много майки прибягват до хомеопатията за лекуване на АД и често са доволни. Това е темата за дерматитите, можеш да я прегледаш, има полезни неща http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73363.0

# 477
Здравейте, включвам се с питане към Joanna87, каква е стойността на Ige при детенцето?

# 478
elena stancheva при нас дерматита, който е по цялото тяло се оправи като започнахме антихистаминов сироп и мазане с кортизони с разреждане и мазане с Др. Тайс по няколко пъти на ден.

# 479
  • гр.Добрич
Joanna87 , благодаря, че включи, както и другите мами. Ще ви държа в течени. Сега таткото отиде да вземе някакви направления за изследвания, че аман. Все още дрискат вода, тъмно зелена и с лиги.
Не се заблуждавай, че с кашите детето ще напълнее. Това са стари разбирания. Голямото ми моченце що каши е изял и си е в нормите, че и отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт