Отново за АБКМ

• 142 932
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 345
Ох,дано всички бебенца се оправят по-бързичко! Praynig
Днес при нас няма все още кървави жилки,но пък слузта ми се струва повече.Та се чудя ако взема Фризопеп и му го давам като добавка само,дали ще се оправи акото?А,пак се чу изстрел от памперса,отивам да видя този път как ще е акото. Tired
Пак имаше кървави нишкиии Cry
Можете ли да ми кажете при това диференцирано броене от пръстчето или от вена взимат кръв?От вена няма да позволя да му взимат,много е малък според мен,пък и на тези пухкави ръчички трудно ще се намери вена.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 15:49 от annivv

# 346
Здравейте. Ние ядем успешно тиква и морков. Вчера прибавих 2-3 лъжички картоф към моркова, резултата е слуз в акото днес. Та явно картоф няма да ядем. Фризопепа си го яде без проблем, моя сладур какрото му дадеш това яде, може и през 1 час да яде само да има кой да му дава  Joy За кърменето, цедя се от 3,5 месеца и едвам издържам вече. Колкото успея, толкова. Имаме 3-4 хранения кърма и 2-3 АМ.

# 347
  • София
annivv, на нас от Фризопеп нито жилките ни изчезнаха, нито кръвта. Просто ни действа малко стягащо, а иначе като акахме често допълнително се дразнят червата и се увеличава количеството "екстри" в тях. Но не знам дали само на нас не ни действа затягащо, защото Маринова ни се учуди и каза, че по-принцип Фризопепа разхлабвал Thinking

# 348
  • София
Силви,ти защо мина изцяло на изцеждане,не искаше да суче ли?И кога и по колко пъти се цедиш?И през ноща ли така процедирате или ако нямате нощно хранене,сутрин се изцеждаш преди да я храниш ли?Сори за любопитството,но съм се чудила ако и при нас стане така как да процедирам Simple Smile

# 349
Ако има по-нареднали в захранването да споделят какво са дали, защото аз се двуомя дали да вкарам ябълки примерно сега Simple Smile

# 350
Силви,ти защо мина изцяло на изцеждане,не искаше да суче ли?И кога и по колко пъти се цедиш?И през ноща ли така процедирате или ако нямате нощно хранене,сутрин се изцеждаш преди да я храниш ли?Сори за любопитството,но съм се чудила ако и при нас стане така как да процедирам Simple Smile

Ами ние винаги сме се дохранвали, освен втория месец и тя не се отказваше от гърдата. До един момент - някъде към началото на 5-тия, в който явно много я затормозиха зъбите и отказваше изобщо да яде - независимо дали е от гърда или шише и аз за да не ми спре кърмата, защото все си имах проблеми - започнах да цедя и как да я хвърля - давах й я почти насила с шишенце. В този момент тя разбра, че освен гадния фризопеп, може и кърмата по лесния начин да получава. Минаха 3-4 дни, зъбите явно я отпуснаха и почна пак да яде, но гърдата не я искаше винаги вече. Точно както ти описваш - дърпа се, реве че няма дебит или пък че не слиза веднага - аз се притесня и така нищо не се получаваше. Може би трябваше да съм по упорита - опитах да я храня сънена и повече през нощта, защото тогава сучеше, но май не бях достатъчно постянна и полека лека се отказа. Първо остави храненето само през нощта на гърда, но вече и това отказа.
Иначе аз се цедя винаги - през нощта 2 пъти - така както си е свикнала тя да яде. Няколко пъти се е случвало да се събуди само веднъж - тогава веднъж цедя. Ако оставиш за сутринта - със сигурност ще ти намалее доста кърмата, защото нощното кърмене или цедене си имат значение. Парадоксално е, но откакто само цедя - леко ми се увеличи кърмата - сигурно защото аз цедя до последно, а тя накрая вече се отказваше от последните капки. Много трудоемко е така, още повече че аз през деня съм си сама и понякога тя много мрънка докато цедя и не й обръщам внимание, но продължавам борбата! Grinning
Дано не се отбие твоето момиченце, но пък ако стане - пак има варианти - не се отчайвай! Hug

# 351
BebEshOnDeL, ябълката е ок, крушата също (но разхлабва доста). Защо не дадеш ориз?
Това с картофа да не те обезкуражава-пробвай пак след две седмици.

# 352
Ориз на каша или?

# 353
Здравейте влизам във вашата темичка, защото и ние сме със съмнение за АБКМ. Имаме диария от 17 дни, в акото има и слуз понякога.Нямаме никави други симптоми.
[/quote] Пуснали сме МБ на акото и чакаме да излезнат резултатите, ако няма нищо ще правим тестове и за АБКМ. От вчера сме на фризопеп, казаха ми че ако се оправи от него значи имаме алергията. Въпросът ми е до колко дни евентуално отминават симптмите? Вчера цял ден и давам само него, днес също и все още сме с дрисък Sick

# 354
  • София
Joanna87, ще ти пусна на лични телефона си, ако искаш звънни, че сега нямам време да пиша, че малкия мрънка, а прочетох при августинките че се притесняваш яко . Споко  Hug Ако никой от тук не ти е отговорил и не се чуем, довечера ще пиша.

# 355
Joanna87, а с какво се хранихте преди това, захранени ли сте, така изведнъж ли се появи диарията и по-колко пъти ака. Напиши повече, може да не е алергия, при нея в повечето случай има и друг симптом и се проявява даста по-рано, доколкото разбирам сте на около 6 месеца. Но наистина ще видиш дали ще се оправи от Фризопепа.

# 356
Мама Вики захранени сме . иначе сме на ам аптамил - седмица преди да почне разтройството минахме от 1-ца на 2-ка. не съм въвеждала нови храни при захранването. с разтройство със слуз сме от 9-ти, около 16-17 дни. за колко дни трябва да има резултат от фризопеп-а?

# 357
  • София
Joanna87, предполагам си прочела нещата които ти беше написала ssiillvvyy в августинките. Та  по този повод още веднъж да кажа да не приемаш така лесно таз диагноза, защото вероятността да не е това е наистина голяма.
Ние акахме по няколко пъти на ден и то все едно такова рядкоооо, почнахме Фризопеп в Сряда на обяд, в Четвъртък нямахме ходене, в Петък вече беше само веднъж и с нормална консистенция...Но при нас имаше и кръв и много екстри, които не отшумяха така бързо.

# 358
ra_iv много благодаря за отговора ти. Ние почнахме Фризопеп вчера на обед. Днес имаме 5 изхождания - редки със слуз и лоша миризма. Не съм давала нищо друго освен млякото вчера и днес.  Ще видим утре как ще е.
И аз не вярвам , че това ние проблема. По-скоро мисля, че е инфекция ( преди месец спрях да стерелизирам шишетата), но това си е мое предположение. Майчинското ми чуство подсказва, че бъркат диагнозата smile3518. Лекарката, която допусна, че може да е АБКМ е много известна пенсионирана доцентка и наша роднина. Принципно и имам доверие, защото е доказан добър лекър, но точно сега мисля, че бърка. Сега единственото, което ми остава е да чакам резултатите от МБ и промяна от фризопеп-а. Ако не излезе нищо в МБ-то ще пусна кръвен тест за алергията.

Притеснявам се ако се окаже , че все пак сме алергични - какво ще му давам на детето да яде. Тя е много злояда и не яде почти нищо. Винаги е имала претенция към млякото, топлината и т.н.

# 359
Joanna87 - при нас фризопепа подейства моментално - дадох го на обяд и диарията спря - изходи се след 2 дни - напълно нормално. Но незнам изобщо има ли някакви правила колко бързо трябва да подейства. И на моето дете, също като при Ра-Ив - фризопепа действа запичащо, въпреки че специално ме предупредиха, че може да я разхлаби.

Аз не разбрах - само фризопеп ли даваш или и кърмиш едновременно!?

Иначе по отношение на тестовете - малко съм скептична - почти всички доктори ми казаха, че на тази възраст може да са грешноположителни  или грешноотрицателни -защо тогава да го боцкам само детето!?

Дано бързо се оправят нещата при вас! Hug

Общи условия

Активация на акаунт