Отново за АБКМ

• 142 939
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете това сухо мляко дето го има в някои пюрета, същото ли е като прясното? Питах в темата за захранването, ама там или не знаят, или не казват...

# 1 321
Флай - и според мен можеш да увеличиш дозата на бебка - не е редно да е на диета - едва ли е толкова пълна, че да се налага да я държиш гладна! Hug Освен това, аз вече писах, че всичко зависи от детето - щом усещаш, че твоето е готово - плюс-минус една-две седмици - няма никакво значение!

Соник - не те разбирам - как така същото ли е като прясното - питаш дали е АМ или е обикновено ли!? newsm78 Според мен е обикновено!

Да се похваля Mr. Green(или оплача Crazy) по случай вчерашния си рожден ден - моята дъщеря сама са захрани с бонбони! ooooh! Имахме една играчка, която имаше малки шарени бонбони в дръжката(тип детска радост от едно време) - тя си я ползваше като дрънкалка и беш доста здраво залепена, вчера я сложих в проходилката за да сложа яденето във фурната - тя веднага се размрънка - аз й дадох играчката и минах зад барплота - млъкна това дете и естествено си казах на ум "АААААААа значи можело и спокойно да се седи докато ме няма" Mr. Green. Сложих яденето за 3-4 минути - отивам при нея - нашата девойка отворила някак тази играчка - незнам как, разсипала бонбоните и лапнала 3-4 - извадих й ги от устата наполовина изсмукани Joy! Направо ми се стъжни, но какво да се прави - толкова пазене и накрая да се налапа с тези бонбони - незнам дори дали са пресни!? Crazy За сега няма никакви проблеми! Joy

Иначе вече 4 дни ядем козе сирене - също май без проблем! newsm44

# 1 322
Мария, сега сме някъде около 7,600 кг и 65 см на 5 месеца. И аз реших да и увелича дозата, днес и направих 160-170 мл. с 5 лъжички и половина и не плака след като свърши  Laughing
Соник и аз мисля, че ако пюрето е за след 8м. си е с обикновено мляко. 

И тук искам да изразя възмущеието си от етикетите, които слагат на пюретата тук в България. Казвам тук, защото когато захранвах голямото си момиче, бяхме в Англия и там ясно и с големи букви пишеше какви са съставките, и отделно още веднъж отметнато дали съдържа глутен, мляко и т.н. Когато се върнах в БГ се побърках как да чета съдържанието им. Направо бях бясна, даже си мислех да пиша оплакване до Агенцията за защита на потребителите. А сега с това алергично дете, направо не знам ..... Вчера купих едно пюре Тиква на Хип, въпреки, че не ми трябва още, само и само да прочета вкъщи какво съдържа, за да знам за в бъдеще. Или трябва да си купя лупа и така да пазарувам, или трябва да ги търся предварително в интернет, да чета съдържание и след това евентуално да го купувам.

Силви, браво за козето сиренце, направо ми звучи като светлина в тунела за нас, които имаме още дълъг път на захранване да извървим.

# 1 323
  • Бургас
Флай, храни я момата не се притеснявай.Моя кърмак беше 6,00 кг. и 58 см. на 2 месеца и 1 седмица. Crazy Сега като отидем другата седмица на консултация не ми се мисли, ще счупи кантара. Laughing А е само на кърма.

Силви, браво за сиренцето! Hug А с бонбоните какъв банкет си е направило детето само. Laughing Подарък за рождения ден.Да ти е жива и здрава!   bouquet

За пюретата честно казано нямам спомен от предния път, а сега не съм се заглеждала още как е написано съдържанието им.Но не се и учудвам де.. Tired

# 1 324
  • София
Соник и аз мисля, че ако пюрето е за след 8м. си е с обикновено мляко. 
За след 4 месеца е, ама си пише пълномаслено мляко, та затова се чудя Crazy Все едно де, престраших се да го дам и засега няма реакция. Дано така да си остане. Питах дали е същото като прясното в смисъл дали мога вече да считам прясното за въведено Thinking

# 1 325
Според мен не е същото,както това в кашите например-обезмаслено или адаптирано, а си е обикновено сухо мляко.

# 1 326
Моят, като има алергия към глутена редно ли е да го мажа с крема на а-дерма, който съдържа някакъв специален сорт овес? Няма ли да му повлияе зле върху кожата? Въпреки, че сега набедих и ориза за алерген пак продължават да му излизат уртикарни пъпки  Blush. Ние вместо да израстваме хранителната алергия, се оказва, че се влошаваме. Сега съм на много строга диета, даже и месо не ядем. Направо се стопих. Грешки ли допускам в храненето му? Отчаяна съм  Sad. и ми писна от всичко това иде ми да се откажа от кърменето, но едва ли ще стане да го отбия. Сърце не ми дава да го направя. Иначе диетата още колко време да я спазвам от началото на спиране на глутена въпреки, че сме на диета в буквалния смисъл почти година?

# 1 327
sisi_lina, според мен няма проблем с крема. Алергията към глутен е свързана със стомашната лигавица и ако глутенът не стигне до нея, не би предизвикал нищо.
Поне аз така мисля, но все пак трябва да се консултираш с лекар (ако намериш компетентен, че това си е трудно!).

Оризът и при нас беше алерген известно време, не е невъзможно. Месо аз също не ядях, така че знам какво ти е  Confused Със сигурност не допускаш грешки в храненето. Просто се опитай да му даваш био храни, ако имаш възможност, защото в обикновените зеленчуци се съдържа твърде гоям брой пестициди (в произведените в България дори забранени такива), а те предизвикват свръхчувствителност при алергичните деца.
Ваксини също не слагайте известно време, поне докато не се пооправят нещата.

Да ти вдъхна малк кураж. И при нас след годинката нещата взеха да се влошават, но в един момент тръгнаха към оправяне. Не че сме преодоляли проблема вече, но има голям напредък. При кой лекар ходите?

# 1 328
sisi_lina, пробвали ли сте с хомеопатия? Не агитирам никого, обаче видях, че при нас помага за сега. Като си спомня как се шашках, че не можех да захраня нито с ориз, нито с картоф...Това ме накара да потърся ново решение и от почти 3 месеца укрепваме детето с хомеопатия. Все още съм на строга диета, от около 4 месеца не съм близвала месо, защото предпочитам да захранвам детето с нови храни, отколкото себе си. Искам да знам, че ако случайно реши да се отбива или ми намалее млякото, може да си хапва повечко неща.  Усещам, че съм се поуспокоила, защото има резултат. Преди се ограничавах, а подобрение така и не настъпи при нас. Сега пак се ограничавам, но детето си хапва нови храни и знам, че ако стане нещо винаги мога да се доверя на хомеопата. Най-после се намери човек, който да ни влезе в положението - да мога да му звънна когато нещо ме тревожи и да получа адекватно отношение. За педиатърката не искам и да коментирам просто...Със сигурност знам много повече от нея за АБКМ и за захранването по принцип. Както и да е.
За ваксините - наскоро гледах предаването на Гала "На кафе" от месец юли. Потресена съм от това, което чух и до последно ще се боря за правото на избор на всеки родител дали да слага или не ваксина на детето си.
Стискам палци всичко да е наред! Не се обезкуражавай, моля те!  Hug Съвсем скоро детето ще се оправи и всичко ще бъде един неприятен спомен!!! Убедена съм, че правиш най-доброто за детето си и всичко просто е въпрос на време! Резултатите няма за закъснеят!  bouquet

# 1 329
Само въднъж сме ходили при Мустаков, когато беше на 7 месеца и скоро смятам пак да го посетя, но той ще ми предложи да направим кръвен тест. И се колебая дали да го направим наистина.
Иначе след, колко време пак да му предложа ориз? От 2 седмици вече не го ядем. Ядем само елда и просо и към тях зеленчуци, понякога и картофи. От вчера спрях просото да видя дали ще спрат да се появяват пъпки и ако продължават тогава ще е от нещо друго. Така правя: на пробата и грешката да налучквам проблемната храна, но това е много подтискащо. Непрекъснато да мисля за това. В началото, когато ни започнаха проблемите бях много ентусиазирана, но сега вече след толкова време направо ми писва от забрани в храненето. Стана фикс идея и все едно сме от Марс, когато ходим някъде и не можем да ядем с другите. А пък, като почнат да ми приказват, какво толкова ще ми стане от една хапка вече се чувствам неудобно и се изнервям още повече.
А колкото до ваксините и преди съм коментирала, че съм ПРОТИВ тях и няма да позволя повече да му слагат. Друг е въпроса, че на децата, които нямат поставени всичките ваксини ги дискриминират. И аз ще се боря за правото на информиран избор дали да слагат или не ваксина на детето ми.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 14:02 от sisi_lina

# 1 330
Стана фикс идея и все едно сме от Марс, когато ходим някъде и не можем да ядем с другите. А пък, като почнат да ми приказват, какво толкова ще ми стане от една хапка вече се чувствам неудобно и се изнервям още повече.
Знам много добре как се чувстваш, минахме през абсолютно същото  Confused По-неприятното идва, когато детето вижда, как другите на площадата ядат какво ли не, а то не може. Особено гадно е като започнат да го черпят и ти трябва да го спасяваш и на всеки срещнат непознат да обясняваш какво и защо. Още по-гадно става когато си завъди приятелчета и те започнат зад гърба ти да му предлагат вафлички и сладолед. Или когато е на рожден ден и не може да си вземе нищо нито от почерпката, нито от тортата... И през това минахме  Confused
Като ти дойдат гости им слагаш на масата неща, от които ти не можеш да си вземеш нищо...
Но всичко това са бели кахъри, важното е да мине и да се оправи детето. Не се отказвай от никакви възможности. Пробвай и с хомеопатия (стига да не ти предлагат да се откажете от диетата, защото и такива предложения на хомеопати съм чувала, а това е изключително опасно и може да ви върне в началото), иди и при Мустаков. Няма нищо лошо в теста му. Вярно, че е скъп, но според мен е достоверен, поне аз му се доверявах. Правили сме го два пъти. Отразяваше реалното положение на нещата при нас.

# 1 331
  • София
Привет!
Радвам се за напредъка при s0nic, ssiillvvyy и стискам палци и другите скоро да се похвалят със същото  Praynig

sisi_lina, огромни прегръдки от нас. Предполагам колко ти е трудно. Сигурно си водиш записки кога какво му даваш, на мен това ми помогна когато издирвах причинителя, въпреки че при уртикария определено е по-трудничка връзката. А за кръвния тест, ако можете да си го позволите може да пробвате, то детенцето вече е попорастнало и няма да е чак такъв проблем взимането на венозна кръв.

Ние от 3 дена сме на диетична детска кухня. Малко скъпичка е, но поне за сега съм доволна - готвят вкусно. Не му взимам цяло меню де, избирам за определени дни нещата които можем да ядем. Ако някой го интересува да погледне http://www.ozi-food.com/index.php?page=shop&category=2 . Маринова ми спомена последния път като ходихме при нея, защото каза, че е консултирала менюто, пък и като гледам наистина се съобразяват с алергизиращите храни..

За ваксините нашето чудене продължава. Сега Септември трябваше да ги продължим, но нещо пред седмица ни наизлязоха едни пъпцочи, които така и не разбрах от какво бяха. Сега позавяхват, но трябва да установя от какво бяха предизвикани...

# 1 332

И тук искам да изразя възмущеието си от етикетите, които слагат на пюретата тук в България. Казвам тук, защото когато захранвах голямото си момиче, бяхме в Англия и там ясно и с големи букви пишеше какви са съставките, и отделно още веднъж отметнато дали съдържа глутен, мляко и т.н. Когато се върнах в БГ се побърках как да чета съдържанието им. Направо бях бясна, даже си мислех да пиша оплакване до Агенцията за защита на потребителите. А сега с това алергично дете, направо не знам ..... Вчера купих едно пюре Тиква на Хип, въпреки, че не ми трябва още, само и само да прочета вкъщи какво съдържа, за да знам за в бъдеще. Или трябва да си купя лупа и така да пазарувам, или трябва да ги търся предварително в интернет, да чета съдържание и след това евентуално да го купувам.
Напълно съм съгласна с теб. Имам половин шкаф с пюрета с "недочетени" в магазина етикети.

# 1 333
От вече месец и половина сме на диета, още пъпките на бузите не са се махнали, излизат и на ръчичките и крачетата същите ситни пъпчици с бели връхчета, които на моменти стават червени. Преди мислех, че може да е от сменената козметика, а вече нямам и предположение. Моля ви кажете някой имал ли е същият проблем с пъпките? Много време ми се струва да не се махат. Маринова каза последният път на прегледа миналият месец, че бавно се махали, но вече се съмнявам.

# 1 334
  • София
При Никола не бяха такива пъпките, така че не мога да ти помогна кой знае колко. Ама пък не би ли трябвало като сте на диета поне да не се появяват нови Thinking Разбирам, че на старите им трябва време да се изчистят, ама все си мисля, че поне нови не би трябвало да излизат...

Общи условия

Активация на акаунт