Отново за АБКМ

• 142 944
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 1 440
ra_iv, огромни благодарности за  идеята с евкалиптовото масло  bouquet  bouquet  bouquet!
След като прочетох поста ти сутринта,малко по-късно се снабдих с такова масло и му накапах на дрешката-страхотен ефект имаше.Сега накапах и на една кърпичка,която сложих близо до нослето му докато спи,а преди да го приспя му направих и масаж със зехтин и две капки евкалиптово масло.Засега диша спокойно през нослето. Обривът вече го няма( държах компреса докато се позачерви кожата,затова си помислих че може да е било заради маста),но още по-хубавото е че от сутринта до сега се изкашля само веднъж леко.Явно лапите са помогнали отново,продължавам и със сиропчето от ряпа,давам и Умкалор,а Мукопланта го спрях.Дано се оправим бързо.

# 1 441
Явно всички сме на едно дередже - хремички и хремища  Simple Smile
Аз за сега карам само с физиологичен разтвор и помпичка, но ако стане нещо по-сериозно не знам. Благодарности на ra_iv за идеите. Надявам се да не ми се налага, но при нужда ще пробвам и аз.

sisilina и аз съм за хомеопатията. Поне знам, че ако нещо ме притеснява има на кого да звънна за съвет. Вече се подписах при педиатърката на листа, че отказвам да поставяме ваксини, макар, че хомеопатът ни спомена нещо за Туя. Май не искам вече да рискувам с тези ваксини.

Това за ананаса и мангото не го знаех и ще е супер ако могат да се ядат без проблем.

Авокадото мога ли да го пробвам - нали съдържа полезни мазнини. Някой знае ли нещо по въпроса newsm78

Ние от 2 седмици ядем краве масло без проблем. От вчера пробвам да давам по мъничко домашно краве сирене. Не съм много обнадеждена обаче. Срува ми се, че май го дразни нещо. Макар днес изхождането да беше добро сега като стана видях, че има някаква пъпчица на клепача. Ще го следя та да видим.

Само да добавя за температуроснижаващите медикаменти - май е по-добре ако се ползва да е на свещички, защото като минат през стомаха и правят поразии. Ние от Панадол имахме реакция с диария.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 15:08 от cucinka!

# 1 442
Ние от 2 седмици ядем краве масло без проблем.

cucinka! ,браво на вас,изпреварили сте ни!Какво масло хапва детето? Като оздравее Давид и аз ще започна с масълцето и за това питам. Препоръчай марка,моля те!

# 1 443
Ние докато не въведем успешно глутена и месото няма да му предлагам млечни продукти. Може да стане и след като навърши 2 годинки. Аз поне така виждам нещата да се развиват. Може и повече. Не искам да бързам, но ви поздравявам за смелостта ви да им предлагате на по ранна възраст. Авокадо си хапвам, но рядко, защото не винаги успявам да си го купя, тъй като го продават само в големите магазини. Ананас преди хапвах, но сега го спрях, защото разбрах, че завишават хистамините, но колко е вярно не съм сигурна. А мангото не го харесвам на вкус. Все едно ям сурова таква  Crazy.
Мен ме притесняват пъпките на бузките, които все му излизат и има доста, а като ви чета, че се притеснявате даже за една на лицето ми се струва, че при нас нещата май не са наред. По тялото си има тук таме, но не са вече както преди. Все пак си мисля, че има храна, която не му понася. Ми почти нищо не остана за ядене, освен да спрем да се храним  Shocked.

# 1 444
  • София
Не искам да бързам, но ви поздравявам за смелостта ви да им предлагате на по ранна възраст.
Не съм ви споделяла, че на нас ни изписаха Колактив3 на Аквасорс. Това е коластра от крава и му го разтварям във водичка. Та въпреки, че съм въвела сирене, масло, кашкавал, кисело мляко и сухо мляко в тестени изделия нещо ме гложди дали не греша като му давам. Пием го, защото имаме гъбички в червата, а от лекарството преди около година вече ми се обрина и нещо ме е страх. Но пък имам една дилема, дали не е по-добре лекарство от което да рискувам да се обрине отново или тази коластра, от която сега не дава реакция, но пък да не му е твърде рано приемането на такъв вид млечен протеин  newsm78 Всяко мнение ще ми е от полза.

# 1 445
creatura, аз от темата тук и мнения избрах Президент. Каквото и да е - да не е българско само. Май така бях чела Simple Smile

sisilina, рано или късно, то докато не го предложиш няма как да разбереш дали ще се приеме или не. Не знам. И мен мноооого ме беше страх и даже позакъснях, защото хомеопатът доста по-рано ми беше казал да пробвам, но едва наскоро се "престраших". Прав беше като ми каза, че ако не му дам няма как да разберем до къде сме стигнали с лечението на детето. Това не значи обаче, че утре всичко ще е ок. Тук бях чела (не помня кой беше писал), че детенцето яде масло, но от сирене се обрива. Така, че нищо не се знае. Дано вече всичките да прояждат, че направо като се замисля от кога се занимаваме с тия проблеми...

ra_iv , и на нас хомеопатът ни спомена за тази коластра. И може би и поради тази причина настоя да започна захранване с млечни, за да можем да му даваме коластрата. Тя е за подсилване на имунитета. И на мен ми е притеснено за нея. Скоро трябва да ходим на контролен преглед и очаквам да ни я "изпише".  Сега му давам Ензими + Водорасли пак на АкваСорс, а аз самата започнах да пия Водорасли. Хомеопатът ме предупреди да внимавам и по-скоро ме посъветва да не взимам тези таблетки с Калций и Вит. Д, защото се отлагат в бъбреците.

# 1 446
Здравейте момичета, хомеопата при който ходите класически ли е? Както изписва тея коластри да не е дистрибутор? Защото нашата лекарка се оказа дистрибуторка и като се отиде с нейна рецепта в аптеката после тя получава бонус. Има и други неща за повишаване на имунитета, които не съдържат мляко. Исками се да заведа децата на класически хомеопат, но в Русе няма такъв. Склонна съм да отида където и да е, стига да е добър и да помага.

# 1 447
acer, ние ходим във В.Търново, а самият хомеопат е от Свищов и мисля, че веднъж в седмицата ходи и там. Не мога да кажа на 100 %, че е добър. Когато всичко се оправи ще мога да дам такава оценка. За сега сме решили да слушаме него, защото от всички до сега, само той ни обърна най-голямо внимание. А що се отнася до комисионните - всичко е бизнес. И дори и така да е - какво можем да направим. В крайна сметка мен не ме интересува кой за какво колко взема, а детето ми да се оправи по-скоро. Иска ми се да вярвам, че още има хора, които не биха се възползвали до такава степен от "нещастието" на другите за да забогатеят. Те достатъчно печелят от първични и вторични прегледи.

# 1 448
Мерси за отговорите - и мен ми се въртеше нещо такова за ананаса и мангото, но загубих сайта, в който го бях чела! Давам малко слънчогледово олио - искам да правя домашни бисквити и мисля да ползвам олио, иначе за пюренца ще ползвам зехтин по ваша препорака!

За аквасорс и другите подобни имуностимуланти- не искам много да коментирам, защото съм много крайна - аз съм пила почти всичко и освен някой друг килограм отгоре - друг ефект не съм видяла! Може да съм изключение, но не ми харесва пирамидалната структура от дистрибутори, с които ги продават и ги бойкотирам отвсякъде! Дори се бях записала на хомеопат и като прочетох в нета, че е дистрибутор на аквасорс се отказах! Може и да съм сбъркала, но покрай мой собствен проблем с белите дробове попаднах на един лекар, който точно с това имунологични проблеми се занимава и той ми обясняваше, че такова чудо като имуностимулант няма - за съжаление не мога да го обясня на разбираем език - аз също не го разбрах съвсем, но някак му повярвах, че знае какво говори!

Ра-Ив - не мисля, че му е рано - според мен вие вече сте извървели голяма част от пътя - няма да реагира - в по ранен етап може би, но сега не ми се вярва! По принцип съм скептична до колко полезна е тази коластва, но едва ли ще му навреди!

До сега съм срещнала само 1 лекар, който погледна на детето ми човешки и без цел печалба - всички останали са ни гледали като поредните 20-30 лева! Sad

# 1 449
Здравейтееееее!!!
Отдавна не съм писала, но чаках да въведа нещо ново и тогава, хем да се похваля   Flutter
Въведох грозде и хляб. От около месец вече ядем хляба, преди това съм въвела и овес, но от 2 дена имаме слуз в акото и освен хляб сме яли само ябълка, към която не сме имали реакция (освен това ги разпознавам като излизат кое кое е  Mr. Green ). Та сега ще спрем малко хляба, макар че не ми се иска, тъкмо бяхме заместили 3 хранения Sad Има ли такив от вас, които продължават да дават продукта ако има слуз а няма обрив, защото нямаме обрив (като изключим едно малко лишейче на бузката) И също така мислите ли, че може да е от хляба, ние го взимаме от пекарна, не е заводски...
Другия ми проблем е, че млякото ни свършва  Имам само 3 кутии още:( Както и майчинството ми шадна и не знам как ще се оправяме.   а без мляко определено не може, има си 3 нощни хранения и не иска да се отказва....

# 1 450
cucinka!,благодаря за бързия отговор!

Момичета давала ли е някоя от вас риба на детенцето си?Знам,че с рибата не бива да се избързва дори при деца без алергия, но как стоят нещата в случай на АБКМ?Споделете мнения и опит,моля Hug!

# 1 451
  • София
Аз още не съм давала риба, мислех след седмица-две да пробвам с бяла риба и се надявам, че няма да има реакция Rolling Eyes

И нашия Фризопеп свършва, вече сме на последната кутия, та по този повод от днес започнах да го пробвам на Фризо 3. Сутринта сложих една лъжичка в млякото, утре мисля да сложа 2 и така докато заместя цялото. Дано му понесе добре...

Ра ив, нали ти даваше на мъника диетичното меню на Ози? Как ти се струва, вкусно ли готвят? Мисля да го пробвам тази седмица, за да му разнообразя хапването.

# 1 452
Аз още не съм давала риба, мислех след седмица-две да пробвам с бяла риба и се надявам, че няма да има реакция Rolling Eyes

s0nic ,от купено пюренце ли ще му предложиш или ще му готвиш домашно?

# 1 453
  • София
Мисля с купено да пробвам в началото, а ако му понесе добре ще започна да му давам и като си правим за нас. По принцип досега за захранване винаги съм ползвала готовите пюрета, защото не съм много по готвенето Blush Едва напоследък започнах да му правя разни неща.

# 1 454
Да ви питам - вие кога предложихте пресни плодове? Аз му купувам на Гербер Ябълка, Круша и Ябълка+Морков+Грозде, Синята слива нещо май не му понася добре на стомаха.  Не мога още да се престраша да му приготвям домашни пюрета, а с тези купешките направо се разоряваме. А и на мен ми се хапва пресен плод вече.

И сега като може да се счита за въведено кравето масло, аз мога ли да хапвам по малко newsm78 Чудя се дали няма опасност да се натрупа така като го кърмя и му давам и ям и аз.

Общи условия

Активация на акаунт