Отново за АБКМ

• 141 176
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 175
Момичета, с каква марка слънцезащитен крем мажете бебенцата и откога започнахте?

Педиатърката ми каза без до 8-ми месец newsm78, само с това можело, но аз си държа да има защита.

# 2 176
Открих бисквити за нас и май и за дечицата стават-Житко на Sweet Way
има и едни бисквити на Sweet plus, които са без алергени
аз мога да ви предложа рецепта, която намерих и постянно си правя - уникално вкусни са  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539980.0 , защото обичам сладко, а с тази диета - редувам кекс, меденки и тези бисквити. Ако и вие имате някоя хубава сладка рецепта, ще съм много благодарна!
тези бисквити от линка ги знам, но още не съм ги пробвала.не ядем яйца.
За обикновенните бисквити дето посочих по напред-ВНИМАВАЙТЕ .
Явно съдържат следи от млечни продукти.
Ако детето е реагирало моля кажете................нови 6 месеца мъки ли ме чакат Sad Sad Sad без млечни.

# 2 177
Момичета, здравейте   bouquet
Извинявам се, че така нахлувам в темата, прочетох я почти цялата и имам нужда от съвет, може би не много на място на фона на темите, които коментирате последните страници.  Embarassed
Момченцето ми се роди на 01.02 със секцио, започнахме да се кърмим успешно, но за съжаление изкарахме само на кърма само десетина дни, след което установихме, че не му достига, започнахме дохранване с Аптамил ХА, дотук добре- наддава много хубаво, изобщо от тази гледна точка нямам проблеми. Голямото НО , обаче, е че някъде от три седмици бебето има обрив по личицето, гърдичките(като този от претопляне) по вратлето и до средата на гърба, и по ръчичките. Отначало наистина си помислихме , че е от претопляне и педиатърката ни изписа Gingira за мазане на тялото и Елоком за лицето(отначало обривът по лицето бяха ужасни пъпчици с бяло връхче като бебешко акне).Мазах го с Елоком два дни, след което прочетох за вредата от кортикостероидите и спрях  #Cussing out Както и да е- изчисти се с Елоком, преди няколко дни пак се появиха, но този път за без връхче, дребни пъпчици както тези по тялото. А тези по тялото се влият от Gingira спрей- махат се, но като че ли се появяват като го потопим във вода.
Педиатърката ни даде срок до утре- вдругиден да видим дали ще изчезнат и ако не- ще ни даде направление за гастроентеролог. И понеже на мен ми е ясно каква диагноза ще ни поставят, искам да ви попитам възможно ли е да се касае за АБКМ, при положение, че бебето няма пъпчици навсякъде(не е ли логично, ако е от храна да има навсяъде) и също така възможно ли е алергията да се прояви три седмици след като сме започнали АМ(а не веднага). Ясно ми е , че въпросите ми са лаишки и са възможни много неща и варианти, но много бих се радвала, ако споделите вашия опит Hug
Забравих да поясня- по тялото бебето няма участъци от суха и белеща се кожа, лишеи и т.н, единствено му се бели кожата на главата и е зачервена, според педиатърката е себореен дерматит, няма слуз или кръв в акото, няма повръщане на фонтан  Thinking
Извинявам се за дългия и отегчителен пост  Hug  bouquet

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 20:40 от petience

# 2 178
petience, нашият обрив беше само по лице, гърди, корем. Нямахме сухи участъци, бяхме с повръщане и малко слуз(много рядко). Проблемът се появи в края на първия месец, а дохранвах с АМ от раждането, по-скоро го свързвам с хепатитната ваксина Sad.

# 2 179
petience, нашият обрив беше само по лице, гърди, корем. Нямахме сухи участъци, бяхме с повръщане и малко слуз(много рядко). Проблемът се появи в края на първия месец, а дохранвах с АМ от раждането, по-скоро го свързвам с хепатитната ваксина Sad.
На нас ни я правиха преди две седмици, когато обривът беше факт. Педиатърката каза, че това е най- леката ваксина и може да се слага и при температура- т.е един обрив, от каквото и естество да е, не може да бъде пречка за слагането й  Sad

# 2 180
  • Добрич
Педиатърката каза, че това е най- леката ваксина и може да се слага и при температура- т.е един обрив, от каквото и естество да е, не може да бъде пречка за слагането й  Sad
Бооооооже Господииии, прибери си версиите  smile3544 smile3544 smile3544

# 2 181
  • София
petience малчо в началото имаше само обрив по лицето. Нямаше слуз, нито повръщаше.
И аз свързвам обрива с хепатитната ваксина  Tired не съм дохранвала с АМ.

Orchids Flower понеже е зимно бебе, не се наложи да го мажа със слънцезащитен крем преди май месец, а тогава си беше вече на 6-7 месеца. Използвам Себамед 50+. Цяло лято е бил с него, не сме имали проблеми  Peace От Мустела не останах доволна. Друго което съм ползвала е това: http://daylong.bg/baby.php също много добро, но много трудно се намира.

# 2 182
Момичета, с каква марка слънцезащитен крем мажете бебенцата и откога започнахте?

Педиатърката ми каза без до 8-ми месец newsm78, само с това можело, но аз си държа да има защита.

И мн това ме вълнува напоследък, че слънцето взе да се усеща. Но като чета, май по-добре много да я пазя, от колкото да мажа с крем. И все пак в аптеката ми препоръчаха да е с физическа, а не с химична защита. Т.е. да не са химии, които попиват в кожата, а да са минерали, които просто отразяват лъчите.

Бъни, много съжалявам да чуя, че пак си ударила на камък. Аз ям едни бисквити май на житен дар бяха. Правя си торта с натурално нишесте. Пише, че може да съдържат следи от мляко и ядки, но за сега нямаме проблем. Вчера изядох 2 парчета портокал и сега чакам...

Относно хепатитната ваксина, и нашия проблем с кръвта започна една седмица след нея.

# 2 183
На нас ни биха хепатитната ваксина и третия Синфлорикс в един ден, целият гръб на сина ми беше в лишеи, гърдите и лицето му бяха червени и изподрани, но докторът не видя някаква пречка да се сложат ваксините.  Shocked

# 2 184
  • София
Нелика, търси от тези продукти на Daylong, те са сточно такъв физически тип защита. Не попиват в кожата а само я покриват с филм, който отрязява слънчевите лъчи  Peace

# 2 185
endira, благодаря за отговора   bouquet!

Спрях за няколко дни вигантола (забравях да дам на хапчета ми е) и ми се стори че пъпките по лицето намаляха  newsm78, днес дадох и имаме пак нови. Май ще го спра за 5-6 дни, въпреки че прди каза да не пропускам. Някой друг да е забелязал нещо подобно?

# 2 186
На нас ни я правиха преди две седмици, когато обривът беше факт. Педиатърката каза, че това е най- леката ваксина и може да се слага и при температура- т.е един обрив, от каквото и естество да е, не може да бъде пречка за слагането й Sad
Педиатърката може да си вземе дипломата и ........ #2gunfire #2gunfire #2gunfire За всяка ваксина, АБСОЛЮТНО всяка ваксина детето трябва да бъде НАПЪЛНО здраво!!! И при най-малкото съмнение трябва да се отложи поставянето й... (ако изобщо искаш да бият такава) Просто не проумявам как така тези изроди си позволяват да правят такива експерименти с децата ни!  #Cussing out Това е направо престъпление!!!...Ох, много се ядосах просто!!!

Спрях за няколко дни вигантола (забравях да дам на хапчета ми е) и ми се стори че пъпките по лицето намаляха  newsm78, днес дадох и имаме пак нови. Май ще го спра за 5-6 дни, въпреки че прди каза да не пропускам. Някой друг да е забелязал нещо подобно?
И да не го даваш изобщо няма да сбъркаш Peace
Синът ми беше доста малък, когато за пореден път се влоши с диария и слуз и тогава доц. Маринова ме посъветва да спра Вигантола. Еми спрях го и така и не го почнах отново. Пък и идват топли слънчеви дни - ще сте постоянно навън - няма смисъл от хим. медикаменти за набавяне на вит.Д.

Момичета, аз толкова много търсих и не можах да намеря никакви бисквити подходящи за нас. Като започна да чета съдържанието и се отчайвам направо. Тези дни мисля да посетя един диетичен магазин да видим ще намеря ли нещичко. Скоро ще опитам да предложа пак овесени ядки и ако се приемат добре няма да спра да му правя сладкиши с тях. Ох и мен ме подгони желание за нещо сладичко. Не знам какво ми става, но не издържам вече. Blush

Относно овесеното, соевото и оризовото мляко - въвеждате ги като нова храна за няколко дни по малко или newsm78

# 2 187
Мерси за отговора Ендира Ще потърся като се оправи времето.

Аз Вигантол не давах повече от два месеца, докато не си намерих немски и испански вит Д. А и сега, ако е слънчево не давам.

# 2 188
Искам да попитам за кремовете със защита, кои са с физическа и кои са с химическа защита? Например за този Daylong пишете, че е с физически тип защита, но като прочетох съдържанието, че съдържа метилпарабен и пропилпарабен, които са консерванти се замислих. Всеизвестно е, че тези съставки са канцерогенни. Даже тук пише по подробно: http://otrova.org/index.php/2009/04/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0% … 0%B8%D0%BA%D0%B0/  и тук
http://klukite.com/potrebiteli/groups/viewbulletin/47-%D0%A7%D0% … B0.html?groupid=4

В една от листовките на лекарство пише и това: Съдържанието на метилпарабен и пропилпарабен може да доведе до уртикария. Обикновено това са забавен тип алергични реакции. Рядко може да се стигне до бърз тип реакция с уртикария и бронхоспазъм.

Почти няма козметика, която да е безвредна и дали ще се намери въобще такава, която да не съдържа поне от гореизброените съставки? И се чудя, кое е по малкото зло: да ползваме вредни кремове и да се предпазваме уж от слънцето и си вкарваме консерванти или да не ползваме, но пък да се изгорим и получим петна? Особено за малките дечица, които имат чувстителна кожа и биха могли да реагират негативно на всяка промяна в кожата.

# 2 189
  • Sofia
момичета,като ви чета за това соево мляко, да ви питам мога ли аз да го пия като заместител на обикновеното? Съвместимо ли е с диетата? newsm78
ето това например-http://www.dexterdiet.com/shop.php?type=1&sec_id=3&obj_i … 287&func=view
И да се похваля малко- Simple Smile вече ааме по веднъж на ден, е пак е по-рядко и с дежурната слуз, ама дано и тя да изчезне постепенно.
благодаря ви за съветите  и подкрепата:bouquet:

Общи условия

Активация на акаунт