Отново за АБКМ

• 141 178
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 160
Внимавай с подправките!

Имаш ли нещо конкретно предвид? И аз за подправките много се чудя и мая кои стават за нас.Ползвам основно чубрица и джоджен.
Червен и черен пипер и  всички онези, които са готови смеси с куп Е-та в тях. За чубрицата  и джоджена не мога да ти кажа, аз дори и магданоз и копър не употребявам. Но щом ги консумираш и няма проблем значи няма причина да ги избягваш.

# 2 161
  • Бургас
Тези готовите подправки с Е-тата от рода на Маги, Вегета и т.н. изобщо не ги употребявам.Но се чудих за розмарин, кимион, босилек.

А ядете ли зелена салата? Така ми се хапва една салата с пресен лук  Crazy ама още не съм посмяла да си направя.

# 2 162
Но се чудих за розмарин, кимион, босилек.
Тези аз ги ям.
За зелена салата и на мен и се яде.Ама ще почакам да се почерпя за Великден Mr. Green.
Да преминат първите нитратни.
Джозефа кураж HugХич не е лесно....и не става бързо.От малко време пазиш диета.
Със силна воля ще видиш ще се подобрят нещата Hug
Lux За бозата на Василена знам ама пусти мързел ooooh! още не съм стигнала до там.
Сърбам боза Бомакс със Захар Rolling Eyes

# 2 163
подправки и аз ям гледам колкото е възможно да са пресни
овкусявам с лук, чесъм босилек, розмарин, кимион, мн малко бял пипер, магданоз, копър- абе използвам си без да се притеснявам май

аз искам да се похваля вече минах времето когато мн ми се ядеше кисело мляко и яйца, даже се замислям за веганство - за сега с мъж ми ще намалим месото - всеки ден ядем, та сега  1 ден няма да се яде месо, и така лека по-лека колкото успеем да намалим
аз даже си мисля дали въобще да се върна на млечните след диетата
щастливи сме даже и без тях Simple Smile  така че когато тогава  Peace пием много вкусни растителни млека (благодарение на радост, която ми отвори очите)  Hug

# 2 164
LUx забравих да те питам за оризовото мляко............като го приготвиш може ли с него да стане кремче от нишесте подобно на тези дето се приготвят с краве мляко newsm78
В линка който беше даден за раст.млека пишеше, че не ставали за печива като кекс и т.н а само за шейкове.
ти кейк прави ли и ако да как точно.Сподели рецепта Praynig
Постна торта по БГ сладкарниците мисия невъзможна Rolling Eyes.Май май ще запрятам ръкави аз пак..........

# 2 165
Аз ядох 3 вечери зелена салата с пресен лук, чесън и краставици. Сложих и репички, но не ги ядох. Четох някъде, че Мустаков позволява всички зеленолистни. А колко са нитратни е друг въпрос

# 2 166
  • София
Аз още не съм яла зелена салата, и миналата година не ядох. Не посмях...Мисля за Великден да пробвам обаче Simple Smile

Момичета, малчо вече 6 дни не е сукал, сам се отби, без истерии и драми, не ме търси изобщо, явно момента му е дошъл на човека, но на мен ми е много мъчно  Sad

# 2 167
  • Бургас
Благодаря за отговорите за салатата и подправките!  bouquet

endira, много хубав период на кърмене и аз искам някъде толкова. Предполагам че ти е мъчно, но мисли позитивно.Съвсем скоро ще си имаш още едно малко сукалче. Heart Eyes Тъкмо да си починеш малко от кърменето. Hug

# 2 168
LUx забравих да те питам за оризовото мляко............като го приготвиш може ли с него да стане кремче от нишесте подобно на тези дето се приготвят с краве мляко newsm78
В линка който беше даден за раст.млека пишеше, че не ставали за печива като кекс и т.н а само за шейкове.
ти кейк прави ли и ако да как точно.Сподели рецепта Praynig
Постна торта по БГ сладкарниците мисия невъзможна Rolling Eyes.Май май ще запрятам ръкави аз пак..........

кремче става невероятно, направих му оризово мляко + нишесте+ малко захар и сливов компот
хапна си малко - той по принцип малко яде тези дни но му хареса, направих на всички и мъж ми изяде 2 купички

на следващия ден купих овесено обогатено с калции- направих му с него пиле хрикасе и кремче с бисквити+банан+нишесте  - хареса ги и си хапна, въпреки че ми се искаше да изяде цялото , но с лъжичката сме скарани какво знаеш

кекс с оризовото не съм правила- като свърши овесеното ще направя пак оризово и ще пробвам този път
според мен ще стане разкошен, защото направих тогава хляб с оризовото мляко и стана пухкав бял хляб- изядохме го набързо  Peace

и аз се замислям за постна торта за рождения му ден- моля да разменим опит и да ми помогнеш ще ти пиша на лични - може да му купим обикновена, но искам да си хапне и той на рождения си ден малко тортичка  Laughing

# 2 169
Открих бисквити за нас и май и за дечицата стават-Житко на Sweet Way
Ето ги тук ама обикновенни търсете-не открих картинка за тях.
http://karadybg.com/bg/produkti/product.php?product_id=147
Трудно се намират доста Rolling Eyes
и тези също
http://kakao.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8 … -130%D0%B3%D1%80.
LUX ще се радвам да обменим инфо за тортичката Hug

# 2 170
ей, това е идея, lux, значи няма проблем да се вари оризовото мляко за нишестето? много се радвам, ще направя и аз нишесте с такова мляко  Peace

# 2 171
  • София
М-а-р-и-я  Hug

lux откъде купуваш овесеното мляко, обогатено с калций?

# 2 172
тъкмо ми хрумна да попитам, някоя мама с детенце на годинка, давала ли е тофу или какао? или да имате инфо дали се приемат добре тези 2 продукта и от каква възраст?

# 2 173
  • sofia
В тофуто има казеин и реагират - слагат каезин за да слепва и да се реже. Какао е рано според мен, от него се затруднява храносмилането. Аз чак сега давам на 2г но пак му е трудно.

# 2 174
Открих бисквити за нас и май и за дечицата стават-Житко на Sweet Way
има и едни бисквити на Sweet plus, които са без алергени
аз мога да ви предложа рецепта, която намерих и постянно си правя - уникално вкусни са  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539980.0 , защото обичам сладко, а с тази диета - редувам кекс, меденки и тези бисквити. Ако и вие имате някоя хубава сладка рецепта, ще съм много благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт