Отново за АБКМ

• 141 183
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 145
  • София
Nelika в началото, като захранвах малчо с пилешко ползвах от пюретата на Хипп, 125 гр. чисто месо. Сега му взимам понякога и на Плазмон, но почнах и да му готвя от купешки пилета.
За моя радост не сме имали проблем  Peace

az-mama2 радвам се, че сте отхвърлили вроятността за АБКМ Simple Smile

# 2 146
  • София
Здравейте, момичета!

Записвам се и аз в темата, макар и още да не сме с потвърдена диагноза АБКМ.

ПРи нас нещата се развиха така - Филип е на 3 месеца и е само на кърма. Първо се появи обрив на слепоочието, но не му обърнахме особено внимание. Така 1 месец. Педи каза, че било нормално за тази възраст

После кожата на коленцата загрубя, а след нея и на ръчичките от външната страна. Накрая и на коремчето се появи груба кожа с пъпчици.
Посетихме 2 дерматоложки, едната категорично отрече да е нещо, което аз съм яла и ни предписа кортикостероид, който мажа в момента.
Другата също ни предписа кортикостероид, но каза че е от храна.

Понеже след раждането страдам от запек, какъвто не съм имала никога досега и се боря със всякакви пробиотици, в неделя ми писна и мушнах половин шоколадче"Комфорт".
Ами акото на Филип на другия ден беше зелено и със слуз. Дадох едно саше Хидрасек, но слузта остана. Вече 5ти ден ака по 2 пъти, но слузесто
Записах час при д-р Куманова в МЦ "детско здраве" и ще видим какво ще каже, но си мисля, че ще каже че е АКБМ.
От около 1 седмица съм спряла млечни, яйца, бобови, ядки, ябълки - въобще всичко възможно
Много искам да е просто някакъв дерматит и реакция към сената, но като чета вашите постове, си мисля че по-вероятно да не е  Cry  Sad  Sad

# 2 147
az-mama2  много хубава новина.
Вие само със слуз бяхте нали newsm78
Ще споделиш ли при кого бяхте на преглед и какво ти каза за отхвърляне на диагнозата Praynig
Може да ми пишеш и на ЛС Praynig

# 2 148
Josepha , съжалавям, че ти се налага да пишеш в темата  Hug
Силно се надявам да не се окаже АБКМ!
Моят съвет е ако можеш да намериш добър хомеопат и да пробвате с него да оправите детето. Тези кортикостероидни кремчета изобщо не са толкова безобидни, нищо че лекарите така с лека ръка ги изписват за щяло и не щяло. Още повече, че става дума и за бебе все пак! Препоръчвам ти да къпете бебо по-рядко и по възможност само с вода. Никакви химии. Peace
Пиши после как са се развили нещата! Успех!   bouquet

# 2 149
  • София
И на мен ми е гадно, че трябва да се запознавам с АКБМ..... Cry

За кортикостероидите - знам, че не са безобидни, но обрива беше доста силен и детето беше неспокойно. Не можех да чакам да отмине с кремчета. Мазах го 5 дена с мляко за атопична кожа/Laboratoire SVR/, но не се повлия изобщо, а продължи да се задълбочава.
И след като дерматоложките ми казаха, че го сърби и затова е неспокоен, направо ми се дорева и не можах да удържа и го мажа вече 4 ден съвсем тънък слой.
Всъщност затова спрях да пиша и в отчетната тема, че там ме изкараха проста и неука, че не се интересувам от какво страда детето ми, а почвам  да го мажа с кортикостериоди.....
Въпросът е, че не мога сама да предписвам лечение, нито да оставя бебето ми да го сърби и да реве неспирно.
Надявам се, че няма да съжалявам горчиво за това мое решение

Та на въпроса - искам да ви питам, понеже няма как да изчета всичките 144стр. - когато сте се консултирали със специалисти за алергичните рекации на дечицата ви, дадоха ли ви някаква схема, по която да включвате забранените храни, за да се установи към какво точно е алергичната реакция? И въобще се чудя дали има някакъв общо валиден списък със забранени храни и позволени храни? Намерих някакви списъци, но все пак да питам и вас

# 2 150
Josepha , на 13-та стр. в темата има списъците със забранени и позволени храни, по които се водим всички. Всичко е строго индивидуално, обаче. Едно дете реагира на храни, които друго приема без проблем. Избягваш всичко млечно и с Е-та. Най-добре започни с ограничен брой храни и постепенно увеличаваш. Внимавай с подправките!
Захранването можеш да започнеш с картоф, тиква или оризова каша. Тук можеш да намериш доста съвети, които да са ти от полза. Писано е за деца без хранителни проблеми, но става като ориентир : http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66. Гледам, че бебето е още малко. Не бързай да захранваш. Моят съвет е да изчакаш до 6 мес. само на кърма Peace
За кортикостероидите - изобщо не смятам, че си проста или неука. Просто ти обърнах внимание. И да ти кажа не съм срещала човек май, който да е доволен от отчетната си тема. Тук можеш да срещнеш разбиране и да получиш съвети, защото всички много добре знаем какво преживяваме като майки с алергични дечица  Hug

# 2 151
Всъщност затова спрях да пиша и в отчетната тема, че там ме изкараха проста и неука, че не се интересувам от какво страда детето ми, а почвам  да го мажа с кортикостериоди.....
Въпросът е, че не мога сама да предписвам лечение, нито да оставя бебето ми да го сърби и да реве неспирно.
Надявам се, че няма да съжалявам горчиво за това мое решение

Всички знаем колко са вредни лекарствата, но когато се предписват лекарят преценява отношението полза-риск. Само майка, която не е минала през това, може да те нападне, че мажеш с КС. Детето ми се е будило с неистов плач по безброй пъти нощем, чешело се е до кръв и раните му не са заздравявали със седмици след това. Да дойде на мен да ми каже някой, че не трябва да мажа с КС и да давам антихистамини! Ще правим тест за алергии след около 20 дни, но алерголожката ни предупреди, че не във всички случчаи АД е свързан с алергия.

# 2 152
  • София
Само майка, която не е минала през това, може да те нападне, че мажеш с КС. 

Абсолютно е така  Tired

# 2 153
Еййй, вчера съм яла  извън пържолите (дежурните пържоли Laughing) малко печена тиква и 5-6 лъжички сладка царевица.

Според мен е царевицата. И аз пробвах с консервирана един ден и на другия акото не беше добро. Все пак и в нея има консерванти най-вероятно.

Абе какви са тези отчетни теми? Аз съм много неука по отношение на този сайт май  Embarassed

# 2 154
Ето: ТУК. Ти си юлска майка като гледам линийката ти.  В един отбор сме.  Wink

# 2 155
  • Бургас
Внимавай с подправките!

Имаш ли нещо конкретно предвид? И аз за подправките много се чудя и мая кои стават за нас.Ползвам основно чубрица и джоджен.

Josepha, не се връзвай изобщо.Масово хората  (или поне тези около мен)  си мислят, че алергията е нещо леко, безобидно и едва ли не се втелявам и превъзнасям като внимавам с храненето и захранването на Радослав или с моята диета.Често чувам "Ееее сега от една хапка нищо чак толкова няма да му стане" и подобни. Гледам да не влизам в излишни спорове и полемики. Всеки си гледа от собствената камбанария и наистина хора, които не са минали по нашия път нямат и минимална представа колко е трудно. Rolling Eyes

# 2 156
  • София
Момичета, благодаря ви за куража!!!  Hug
Почти влязох в крак със строгата диета, защото на няколко пъти от глупост я наруших, но вече се надявам да не го правя
Още се борим със слузта в акото.....Засега няма подобрение, но и съм на диета от 10 дни с 1-2 нарушения и то без да искам.

# 2 157
  • sofia
Моето дете е на 2г, но от самото начало освен хранителните алергии има и към прах и мухъл. От мухъла също може да се разстрои много коремчето. Вчера бърка в една саксия и се обрина по врата, ръцете и бузите се зачервиха към ушите. После имаше и разстройство, но не съм много сигурна дали е от мухала или сушените кайсии дето яде.

# 2 158
момичета попаднах на това днес http://www.blizodobebeto.com/2008/06/19/boza/  домашна боза

аз тази седмица ще направя  и ще докладвам- за тези като мен които се притесняват от купешката боза  Peace

# 2 159
Моята бебка също беше с АБКМ.
При нас започна така:Кърмих я един месец,кърмата ми намаля,минахме на адаптирано мляко,на ръчичките и на крачетата имаше големи червени петна,които се бяха и подули,и за 1 месец беше наддала само 200 грама,повръщаше ад.мляко,постоянно и се спеше..
Постъпи в педиатрията в София,стоя там 19 дни,докато се разбере към коя съставка на млякото е алергична...След това ни изписаха Аптамил ADC,които да пие до годинка,ваксините бяха отложени за 6 месец,захранването също започна по късно(6 месец),през цялото време съм и давала пюрета и каши без мляко,съобразявах се да не й давам млечни продукти,9 месец започнахме захранването с млечни продукти,понесоха й много добре без никакви проблеми,и вече от 10 месец си хапвахме от всичко.Алергията изчезна..Бих ви посъветвала да не рискувате да давате храни които съдържат мляко,преди възраста на която ви е казал лекарят,защото при някои деца,ако алергията е почти израстната и им се даде някоя млечна храна,пак могат да се появат симптоми на АБКМ.

Общи условия

Активация на акаунт