Отново за АБКМ

• 141 202
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 130
az-mama2,, малко късно се включвам, но смятам, че следната статия ще ти бъде от полза: http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

newradost , благодаря за отговора!   bouquet

# 2 131
  • Бургас
Нашето попиваше в памперса, почти изцяло - това си е разтройство. И излизаше под такова налягане, че няколко пъти съм се преобличала след обстрел. Знам, че нормалното е жълтеникаво и има бели семчици в него.

На Радослав беше същото, като добавя и че беше зелено.Оправи се в момента, когато захраних.

За месото не мога да помогна.След провала ни със заешкото още не съм му дала друго.Натиснах мъжа ми да се освободи от работа и ако стане другия четвъртък сме при Маринова.За агнешкото и аз ще я питам, но не съм много обнадеждена, че ще ми го разреши.
Относно яйцето - нейната диета, която спазвам включва до 1 яйце на ден.

# 2 132
Искам да питам, давате ли пилешко и на коя марка? Купих на Бебивита, но малко се притеснявам да го дам. А агнешко? Не можем да караме само за пуешко и заешко все пак.

Аз давам чисто пишелко месо на Хип от 125 гр. Обикновено го смесвах със зеленчуково на Бебивита, което също е с пилешко. При нас пюретата на Бебивита са много вървежни. Вече готвя зеленчуците в къщи и купувам само месото от пюре. Давам още пуешко, заешко и телешко на Хип, свинско на Бебивита. Вчера се престраших да сготвя телешко със зелен боб и се прие добре. Мисля скоро да пробвам да купя пилешко, но както бях чела тук във форума, ще сменя водата няколко пъти преди да го сготвя.
Агнешко не съм давала. Аз самата не го харесвам.

# 2 133
Как си правите в къщи оризово мляко newsm78
За накисването на купено пиле-слага се във вода да кисне преди да се свари или първата вода в която е вряло се изхвърля?
И за бройлер от магазина ли говорим.Мен още ме е страх да дам на бебето такова Rolling Eyes
Иначе пилешко вземам на Хип.

# 2 134
Бъни , като заври му се сменя водата. Аз така бях чела - даже може и повече от веднъж да се повтори процедурата. И мен ме е страх, но с това пюре от 3,30 лв за 125 гр си е направо ужас. А и на мен вече ми се хапва пиленце Embarassed

# 2 135
За накисването на купено пиле-слага се във вода да кисне преди да се свари или първата вода в която е вряло се изхвърля?
И за бройлер от магазина ли говорим.Мен още ме е страх да дам на бебето такова Rolling Eyes
Иначе пилешко вземам на Хип.

днес направих - сварих ориза след като се свари се слага в една купа 1 част сварен ориз към 2 части вода(предварително сварена) - бъркаш и оставяш да изстине- пасираш , минаваш през цедка или тензух и после в коремчето
аз днес направих доста, направих с него хляб, хапнах сутринта с пасиран банан и кремче за цялото семейстбо със сливов компот
- стана много вкусно

остана ми още малко утре мисля да си спретна един вегански кекс, защо не и днес  newsm78 и сега се захващам да направя овесено мляко за утре сутринта за малкия (ще му направя палачинки с него)

# 2 136
Cucinka, Ядете телешко?!? Това не е ли почти равносилно на млечните продукти?

# 2 137

Какво съвпадение! Laughing И аз днес търсих същата информация и попаднах на 3 варианта ето тук: "Мляко" от ориз.

# 2 138
Много ви благодаря за растителните млека  bouquet  bouquet  bouquet
ще пробвам и ще се похваля Hug

# 2 139
Nelika , да, ядем телешко, но аз бях въвела и масло и сирене. Всъщност при нас бещата бяха супер и даже смятах, че вече ще се забравят проблемите с алергията. Обаче с ХА млякото ударихме на камък и отново слузта се върна. Сега отново се стабилизираме с хомеопатия, но като че ли този път е доста по-сложно. Все още не можем да се оправим напълно.

# 2 140
  • sofia
Ако бебетата ви са толкова чувствителни колкото моето (сега е вече по-голям), според мен трябва да престанете да се тревожите за това докъде сте със захранването.
Аз започнах с моркови и картофи. Морковите бяха голяма грешка. Детето спря да иска да опитва храна. Мина доста време докато се престраши пак и всеки опит му струваше доста. Сега разбирам, че всички плодове освен круши и тиква(зеленчук) са доста противопоказни за това състояние на чревната лигавица. Повечето зеленчуци също. Домати и чушки все още не може напълно да приеме. Като бебе приемаше само броколи на Гербер и местните пюрета на Плазмон. Понякога изяждаше 2 пюрета от 80грама. Хляб прояде късно. Мръщеше се на всякъкви каши. Така, че моя съвет е основно месо, ориз и броколи.
Детето и досега реагира на почти всички видове белтък - мляко, яйца, моркови, целина, бобови, ядки. Голяма грешка е млякото от кашу.
Като въведете глутен овесеното мляко е много полезно.

Незнам докъде нашата ситуация е като вашата, но пиша всичко това за информация за тези, които се притесняват.
Според мен АМ не става за готвене!

Тук има рецепти за вас:
http://forum.mamita-bg.com/index.php/topic,2452.0.html

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,259.0.html

http://vkusnoikrasivo.com/category/84/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D … D0%B3%D0%B8%D0%B8
Бих ви посъветвала да слагате и вашите рецепти там за идващите след вас.

# 2 141
  • sofia
Относно глутена в овесените ядки:

позната която живее в Англия, каза че там големите хранителни вериги зареждат овесени ядки без глутен. Глутен няма в самите овесени ядки. При преработката им се ползва бяло брашно и затова се казва, че в ядките има глутен. Световно известни марки са заложили вече производство и пакетиране на овесени ядки без глутен като техен стандарт. На опаковката е изрично споменато. Само че не знам в България дали се продават такива овесени ядки. Някой да е виждал?

# 2 142
благодаря ви момичета за нагледния материал с акита, бяхме на гастро, отхвърли АБКМ, изписа ни пробиотик и сега чакам резултата; аз за всеки случай ще се огранича малко с кравите продукти; хубав ден от мен!

# 2 143
  • Sofia
Newradost, мерси за сайтовете с рецепти!На нас ни е доста рано, но веднага си ги запазих във Favourites, че като ви чета, това захранване е най-сложното нещо в цялата борба с алергията newsm78

# 2 144
  • Sofia
А ние днес пак май се върнахме в изходно положение Sad Спрях сусамки и локум, неща които си хапвах, но по ваш съвет може да са алергени и днес нашата девойка пак и се зачестиха изхожданията- до обяд 4 пъти. Еййй, вчера съм яла  извън пържолите (дежурните пържоли Laughing) малко печена тиква и 5-6 лъжички сладка царевица. Е, от едно от двете ще да е проблемът, но ще видим newsm78 С тази диета такъв Великден ще карам, че по добре да се скрия някъде и да си хрупам пържолите Joy

Общи условия

Активация на акаунт