Мнения за 8 ОДЗ Таврия и 7 ОДЗ Детелина?

• 27 431
  • 48
  •   1
Отговори
Интересувам се от мнения за тези две детски градини! Отвън всичко изглежда прекрасно, а как е отвътре?? Какви са възпитателите, отношението им към децата?? В яслените групи отделя ли се достатъчно внимание на най-малките, сменят ли им се памперсите редовно и все мисли от този род? С какво се занимават децата?

Бих ли могла,като родител да отида и да поискам да разгледам каква е обстановката?

# 1
Предполагам, че където и да запишеш детето си, най-важното е в коя група е и при кои госпожи. Ако го записваш на ясла в 8 ОДЗ, гледай да не се падне при сестра Албена Христова - Б група. Позволява си да удря и скубе децата, да дърпа уши и да тормози психически родителите с авторитарно и безпардонно държание. Моите проговориха късно и разбрах че ги малтретира в последния месец преди да приключат заниманията си в групата. Оказа се в последствие, че има и други деца, които са били малтретирани. Писах жалба до директорката, говорих и лично с нея да уволнят въпросната сестра, защото такъв човек няма право да бъде отговорник за малки деца, повечето от които не могат още да говорят. Имало е множество други оплаквания преди мен, но въпросната сестра още си е в детското заведение, не знам поради каква причина. Затова предупреждавам и ще предупреждавам всеки, който попита. Смятам, че всеки родител има право да знае къде оставя детото си. Аз не знаех нищо за въпросната Христова.

Останалите 2 сестри и леличката на групата са изключителни жени, които дълбоко уважавам  bouquet Както и всички дами, които работят в сегашната група на децата ми. Невероятен екип  bouquet

Проучи си нещата добре, питай най-вече за конкретните сестри, госпожи и лели.

За разглеждането, не знам, не съм се сещала да питам никога. За родители на деца от групата знам, че разрешават да се отиде в избран предварително ден, както и на откритите уроци, разбира се. На за външен човек, не знам.

# 2
едно голямо благодаря на г-жа Вучкова,Петя  и на директорката на 8 ОДЗ.Прекрасни хора,сърцати,с висок дух.Обичаме Ви цялото семейство!Продължавайте да радвате деца и родители с вашата работа,с вашата топлина.Нашият син е щастлив с Вас.
Аз, пък имам лоши спомени от 8-мо ОДЗ. Госпожа директорката доста безцеремонно прекъсна любезния си разговор и отношение към мен в момента, в който разбра за семейното ми положение. Това се случи още в началото, когато записвах дъщеря си при нея. После, една от госпожите в групата в първите дни на адапрация на децата беше толкова груба с дъщеря ми, че едва се удържах да не й направя скандал на всеослушание. Дъщеря ми там изкара около 2 месеца, и слава Богу случи се така, че ми се отвори шанс да я преместя в друга градина - с класи над нивото на 8-мо ОДЗ.

# 3
Мишленце, видях,че и тук си ми писала! Благодаря!  bouquet

Сисислава, я кажи подробности!! Ако искаш пиши и на лични и коя е по-добра в района, може би Звънче?!

/в момента по първоначални данни, имаме най-много точки за 8 ОДЗ/

# 4
Аз живея много близо до 8 ОДЗ и имам много лошо впечатление от директорката Sad
Още нямаше точкова система и приемът ставаше  висене пред градините ... отидох просто да се информирам какво е нужно , а тя ме посрещна с думите ... " О , изобщо не се и надявайте да можете да влезете тук "  Shocked На погледа ми и на въпроса защо е толкова убедена ми каза , че даже и да пусна молба нямало как да стане , освен при по - специални обстоятелства  Rolling Eyes.
Изобщо се държа като някакво божество .
Теглих и една майна общо взето , но имам и позната , която е лелка в яслата и ако може да и се вярва за страхотна корупция става въпрос ...

# 5
И аз ще следя темата, на нас също предстои ясла и съм се насочила към 7ма и 8ма
Засега имаме някакви шансове, защото са близначки....
Но ако ще има някакви страдания по яслите, ще търся детегледачки...
Дано се включи мама с повече инфо

# 6
venche живот и здраве ако ни приемат, дъщерите ни ще бъдат заедно в една група! Peace Praynig

# 7
Момичета, как се казва въпросната директорка на 8-мо? Мисля, че я познавам.Ако е тази ,за която си мисля, е е дна от най-напористите директорки.Вре се при кметове, изявява се по телевизията...! Преди 2,3г. на морето се запознах с една майка с момиченце, която каза, че е в 8-мо.Беше в потрес от учителките в последна група.С големи преференции от шефката, все с открити уроци, но детет умираше от страх от тях.

# 8
И мен ме интересува 8-мо. Сложих я на второ желание само защото нямаме допълнителни точки за това одз. /Става въпрос за първа яслена група./

# 9
Здравейте, мами. Чета и се дивя на прочетеното. Как може де се говори така за човек, който никой не познава. Давате ли си сметка какво изисква управлението на такова голямо заведение? Че хората в него работят за елементарно заплащане, но всеотдайно! Че всеки ден е борба за оцеляване? Направо съм възмутена от подобно отношение. Може би за персонала там ще е щастие, ако се ориентирате към друго детско заведение. Когато общите взаимоотношения се градят на такъв подход - на дебнене, злословие и оплюване на хората, които се грижат за децата ни, губещи са всички страни.

# 10
Ppriatel4e, много си права за отношенията , но има и нещо друго.
Ние пращаме най-милото си на ясла, не заради кеф, а от нужда. Мислиш ли че не предпочитам да си ги гледам, но трябва да се работи.
И ако някои, независимо колко е мил всеотдаен, ощетен от държавата и т.н се опита да малтретира децата ми- неависимо по какъв начин....мамичка му ще разгоня.
Яслите и градините са държавни институции, аз си плащам данъците и съм съвестен гражданин. Върша си работата, плащат ми мизерно, боря се....и очаквам същото от персонала в детските заведения.
Определено не слагам всички в знаменател 'лоши зли възпитателки', напротив, мисля че има хора достойни за паментник, и много се надявам моите деца да попаднат на такъв човек.

А принципно, ако някои се опита да ми малтретира децата, няма да го оплювам по форуми. Просто ще го причакам някъде и главичката ще му строша. Колкото съм добра към доброто, мога да съм лоша с лошите.

# 11
 И мен ме интересува 8 ОДЗ,затова поглеждам темата все с надеждата,че ще се включат и доволни родители.Имам представа колко голямо е детското заведение и колко много дечица има в групите.Не ми се иска да повярвам,че всички са си поверили децата на хора,на които нямат доверие,от чиято работа са недоволни,и децата и родителите страдат,а групите са препълнени.Нима няма учителки,сестри или лели,които си вършат съвестно работата или е по-трудно да похвалиш някого,да му благодариш за грижите и вниманието,отколкото да го "наплюеш",да му строшиш главата и т.н.Надявам се да прочета и нещо добро,че да съм по- спокойна за детенце,като му дойде времето.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 11:39 от лавина

# 12

Останалите 2 сестри и леличката на групата са изключителни жени, които дълбоко уважавам  bouquet Както и всички дами, които работят в сегашната група на децата ми. Невероятен екип  bouquet

Аз съм си написала от кой съм доволна и от кой не. Има само един човек от който съм недоволна и съм написала името. Не бива да се гради мнение да детска градина или ясла само въз основата на един недобросъвестен работник там Peace

# 13
Аз пък много искам да знам защо се интересувате от това ОДЗ, след като приема там е невъзможен. На какво разчитате? 

# 14
Аз съм доволна от 08 ОДЗ.
Много точни госпожи, сега за пореден път оценявам каква работа сме свършили заедно с тях, когато виждам колко лесно й е на дъщеря ми в училище. Има навици да учи, концентрация, умения. Всичко това е градено заедно - госпожи и родители. Имахме /и все още имаме, тъй като и малката ми дъщеря е при тях/ диалог и знам, че по какъвто и въпрос да се обърна към тях, ще получа адекватно мнение и оценка.

Общи условия

Активация на акаунт