Мнения за 8 ОДЗ Таврия и 7 ОДЗ Детелина?

• 27 431
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Аз пък много искам да знам защо се интересувате от това ОДЗ, след като приема там е невъзможен. На какво разчитате? 

Защо така мислиш?

# 16
Защо е невъзможен приема? Нали има точки, класиране, и така корупцията е невъзможна?!

# 17
От личен опит го казвам.  И аз наивно си мислех, че всичко ще бъде чисто с пускането на системата. Ама не.
Миналата година за ясла бяха приети само деца с 10+ точки, т.е.  социално слаби (това според системата). После видях една позната да си води детето там, облещих се и питах как? С повечко финикийски - каза.

# 18
  • Luxemburg
Здравейте, мами. Чета и се дивя на прочетеното. Как може де се говори така за човек, който никой не познава. Давате ли си сметка какво изисква управлението на такова голямо заведение? Че хората в него работят за елементарно заплащане, но всеотдайно! Че всеки ден е борба за оцеляване? Направо съм възмутена от подобно отношение. Може би за персонала там ще е щастие, ако се ориентирате към друго детско заведение. Когато общите взаимоотношения се градят на такъв подход - на дебнене, злословие и оплюване на хората, които се грижат за децата ни, губещи са всички страни.

Моята заплата също е малка,но винаги съм се държала професионално и вежливо. Не са виновни клиентите ако нещо на мен ми е криво. Всички знаем че има ужасни  клиенти на които ти идва да им смачкаш физиономията,но те си остават клиенти. Като не им отърва на лелките и учителките- да напуснат. От борсата ще се намерят веднага заместници. Това само в БГ го има- само се оплакваме колко малки са заплатите,а колко много се работело. Работата в образованието не е като останалите - тя е призвание. Знаете ли колко печели една учителка в Брюксел (нали все с Европа-та се сравняваме)? Там също се оплакват постоянно че не им достигат заплатите, но ако си позволят и една дума сложина на неправилното място и може да се счита за кандидат на борсата.  Мен пък ме възмущават постове като горния. Това е свободен форум в който майки да споделят своите впечатления. Възможно е да има преувеличения, но едва ли всичките са преувеличени.   Peace

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 18:03 от ronicat

# 19
                    Майчета ,ние сме в 8 ОДЗ от 3 години и имам много впечатления както от яслата,така и от градинските групи.Искам да ви кажа,че има и много добри екипи от госпожи,но има и ........!Сещайте се!За съжаление госпожите,които ще поемат тази година 2010-2011 не са много на ниво.Има според мен само една група,в която децата ви наистина ще бъдат гледани и обучавани!Съветвам повечето майки да се насочат към други детски заведения,ако имате възможност за избор разбира се.Ние сме били и в яслените групи и наистина мога да кажа,че има и "пошляпване" по децата.Това е от мен.

# 20
  • Luxemburg
много неприятни новини Mnogodetna mama. Тази ясла ми е най-близка (не че имаме реални шансове). То другите осават Звънче и 43 ОДЗ Талант. А има ли ясли с видео наблюдение. В Белград една мама ми сподели че има видеокамери в стаите и двора и можеш от къщи или службата да наблюдаваш какво става и така лелки и госпожи е немислимо да посегнат на дете.

# 21
Имаше много такива идеи за камери в стаите из форума, но мнения колкото за, толкова и против. Аз съм за след тормоза над моите. А и преди него...

# 22
  • Sofia
8 ОДЗ е базова градина на СУ, съответно е с добро оборудване и обстановка. Когато съм ходила там да изнасям ситуации, персонала се е държал много добре. Да не забравяме, че все пак сме били студенти. Само мога да каза, че базата на градината е добра. За останалите неща - не се наемам.  Peace

# 23
  • София
Дъщеря ми тръгна на 2 години и половина в яслата на 8 ОДЗ.
Базата според мен е доста добра, но не са съвсем еднакви всички групи. Иначе дворът е много хубав, поддържан...
За възпитателите мисля, че най-важно е при кого конкретно ще попаднете.
В яслата двете от сестрите бяха много добри, особено едната, третата и лелката - изобщо не ми харесваха. Детето ми страдаше като отсъстваше "нейната" госпожа.
Сега сме в първа група на градината, в същото заведение, при Дакова и Вучкова . Много съм доволна, че се паднахме при тези учителки. Детето много ги обича, хареса ги още от началото и не сме имали проблеми със свикване с новата група. Ходи спокойна и с желание. Съответно и аз съм спокойна!
Имам някакъв бегъл поглед и върху още няколко госпожи, с които само съм разговаряла, също са ми правили добро впечатление.
Но имам приятелка, на която детето сега е в предучилищна група, при Рашкова. Много са недоволни от нея, меко казано.... За съжаление тя ще поеме едната от първите групи наесен...
За Директорката нищо не мога да кажа...

# 24
 Синът ми е в яслата на 8-мо ОДЗ. Много съм доволна, невероятно мили сестри и лелки с изключение на по-долу споменатата от mishlentze сестра. За нея съм с особено мнение, но се старая да запазвам добрия тон. Иначе мога да ви кажа, че базата е много добра и ми се струва, че персонала се занимава добре с децата. Най-малките и/или плачещите все ги гушкат - така поне е сутрин, когато оставям детето, като си тръгнем всички родители незнам какво става, ама едва ли ги зарязват.
 Относно директорката, на мен лично ми е симпатична, не ми е искала абсолютно нищо, записа ми детето в  групата, в която исках и даже не помня дали й благодарих. Синът ми се класира с точки - 11, благодарение на свекърва ми, която е детска учителка (в друга градина). Из целия квартал обаче, се носят всякакви истории за директорката, колко са верни незнам. Донякъде си обяснявам нещата с това, че 8 ОДЗ е едно от най-големите в София, с много добра база и наплива за там е огромен. Опашките са по 500 деца, нормално е да се говори какво ли не за това как се влиза. От друга страна може пък и да е истина, знам ли и аз.  Peace
 Сега ми предстои първа група и искам да се възползвам и да попитам, някой знае ли нещо за госпожа Чобанова и госпожа Янкова?

# 25
И аз се записвам да следя темата. 8 ОДЗ е почти буквално срещу нас, но поне засега се очертава да водим дребосъците в Подуене. Безумие е! И най-странното е, че въпреки големия прием за яслените групи, с 8 точки изобщо е немислимо да се влезе. А класирането е масово с около 10. Как пък всички са избрали да си ползват социалните предимства в 8 ОДЗ, не можах да разбера!
Нямам нищо против семействата, които наистина са в правото си да ползват предимство, но голямата концентрация точно за това ОДЗ (както и за няколко в Зона Б-5, примерно), ми се струва съмнителна.

# 26
Привет на всички.
Опитвам се да събера инфо за 8 ОДЗ. Моето ровене из нета показа, че мненията за яслата и градината там са доста полярни. В тази тема има конкретно посочени хора с лошо отношение към децата. Като четох доста се притесних, защото ще записвам моите близнаци там.
Питам се впечатленията и на другите майки ли съвпадат с тези на Мишленце или случаят с нейните деца е единичен?
Могат ли майки, чиито деца посещават яслата, да кажат кои според тях са г-жите, които се държат добре с децата? Питам, за да знам, ако има някакъв шанс за избор при записването.
Предварително благодаря.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 15:02 от Dessie_S

# 27
           Здравейте,на Vessela искам да кажа веднага да се записва със специална молба при директорката при Чобанова и Янкова,това е единствения и страхотен екип от учителки,които поемат първа група сега 2010-2011.Дано все още да има свободни места при тях!Останалите групи са Филипова-Иванова и Рашкова-Павлова.Гледайте да не попадате при тези две групи,особено при последната Rolling EyesГоворя ви от личен опит.Бяхме първо в групата на Рашкова,а после се изместихме при Филипова,та както се казва от "трън та на глог".Не съм доволна от заниманията на тези преподавателки,много телевизия се пуска и се гледа просто някак да мине времето!Та майчета невероятни са Чобанова и Янкова!Давайте при тях Laughing

# 28
Zdraveite,bih iskala da podbutna temata.Sinut mi e 2009 nabor. Molia,maiki s presni vpechatlenia ot tazi gradina i konkretni uchetki da spoedliat opita si.
Izviniavam se za latinitsata,no neshto mi stava s kompa Sad

# 29
А защо за 7 ОДЗ никой нищо не казва?

Общи условия

Активация на акаунт