Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 35 166
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
E никой ли не е забелязал дали детето му плаче със сълзи? Confused
Мануела

Да, никое бебе не плаче със сълзи...забравих за този въпрос.
Говорим за малките такива..доста от с-мите им не са узрели....бях споменала за едни филми на ВВС "Човешкото тяло"-има мн отговори на подобни въпроси  Wink
Ето от др места:
http://www.mamaibebe.com/?id=148
http://www.babyplanetbg.com/index.php?m=737&statia=63927
http://www.babyplanetbg.com/index.php?m=737&statia=63976

За възгалвниците-ra4e вече е обяснила защо...а др причина е, че бебето дефакто няма такова рамо, че да има нужда да му бъде повдигната главата за да е на една линия гръбначния стълб в легнало положение..

# 241
MTV, ra4e, благодаря ви  Hug
MTV, за Лецитина - сама казваш има на много фирми и на различни цени - а твоята препоръка Rolling Eyes
Между другото - в една книжка /от тези от болницата с рекламна цел/, рекламата на Лецитин е за атака срещу мазнините и естествения начин за отслабване и контрол на холестерола???

За сълзите - Неда не плаче със сълзи, но Васил от първия ден плачеше със сълзи и ги пускаше веднага като заплачеше.... и като съм разказвала на познати/приятели никой не ми вярваше а ме обвиняваха че съм го оставяла да плаче дълго време и за това стига до сълзи....което не бе така Sad

Момичета знам че назад в темата обсъждахте беленето на кожичката на бебчетата, ама не помня къде за да прочета,  а времето ми е ...знаете... та мисълта ми е от значение ли е това с което ги мажете след баня, и за колко време минава, т.е. ако продължи по-дълго ....какво се прави и до колко е показателно за нещо не в ред....?

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 18:56 от leta5

# 242
  • Universe

Благодаря за отговорите за сълзичките  Hug

И...да се похваля   Grinning - днес беше първата ни разходка - малкият я проспа блажено  1stroller

# 243
  • София
Здравейте, момичета!
Аз да си кажа чета почти редовно, но рядко имам време да пиша. Ние сме добре с малката Ана. Тя става все по-активна през деня и не го проспива целия, през нощта от няколко дни се буди само за хапване /в началото съвсем не беше така/ и това е. Кърмя я, но и при нас проблема е в повръщането. Когато яде набързо и по-активно суче, после връща по малко до следващото хранене. Най-трудно ни е оригването, не мога да се справя с това. Иначе вчера бяхме на консултация, надала е 500 гр. за две седмици госпожицата. това е при нас в общи линии.
Ела79, и аз имах проблем с раната. На следващия ден след като ми махнаха конците раната протече. Ходих два пъти докторката да ми я почисти и превърже и това е. Сега се мажа с йодасепт и слагам стерилна марля по предписания на лекарката. Не се притеснявай, няма страшно, важното е да се вземат мерки.
И накрая, честито на всички нови мамчета, няма да изброявам, че много забравям и ще пропусна някой. Много здрави бебоци на всички. А чакащите да тръгват към родилното, че то януари свърши вече Mr. Green

# 244
  • София
Мануела

Моето плаче със сълзички понякога, друг път не  Peace

# 245
Хей майчета,понеже се чудя вече с какво да си запълвам времето реших да направя родословно дърво на бебчо.......Събрала съм доста данни за моето семейство чак до 1720 год. ,а и от на мъжо ми родата също и реших да направя дръвче.Знам че се прави само по бащина линия,но аз искам да е изцяло и от моето сем. и от на Петър.Някакви идеи някой да има как да го направя.Ако някой е правил ще ми е от полза да сподели.
То това което искам да направя няма да има точно форма на дърво,но все пак. Simple Smile

# 246
Най-накрая успях да изчета пропуснатото  newsm44
Бебка за сега е спокойна и спи.Даже ако не я събудя, може да изкара6-7 часа (всъщност аз я събудих защото вече сериозно се притесних.Май вече има колики ,защото вечер става неспокойна и реве като свива крачета.Като легне на корема ми и се поуспокоява.Проблема е в кърменето.Зърната ми са трудни за захапване.Пробвах със силиконови, но и така става трудно докато потече млякото, а тя ги ползва за залъгалка и се унася.После просто няма събуждане.Или за кратко колкото пак да ги смукне.Рядко успява да смуче дълго и да чуя, че вече преглъща.Първият ден изкарахме цял ден на гърда-играе малко заспива ,после пак по някое време суче мляко около 3-4 минути, спи и така до безкрайност.Затова започнах да се изцеждам и да й давам.Така яде и докато подремва и не се налага да я разбуждам много.Не знам дали не правя грешка.Голямо притеснение ми е защото и предния път стана така ,а накрая ми спря кърмата (не знам дали от изцеждането може да стане)Гледам да се цедя начесто, пия чай, но имам чуството ч,е не постигам увеличение ,а намаляване.Или психясвам?Не знам дали ако пак я сложа на гърда ще е отвикнала? Проблемът е ,че никога не успявам да я разбудя до толкова ,че да суче активно, а не просто да си играе.Събужда се когато я преобувам ,но няма как да стане преди ядене защото тя винаги ака докато яде.А не искам да я събличам постоянно все пак.Ох ужасно съм притеснена.Съжалявам че  е толкова дълго, но не мога да го обясня по кратко.Моля за съвет от по опитните! Praynig

# 247
Oф, оф не издържам вече  #Crazy
А как ми писна всеки да ми казва че бебка си знае кога да излезе, ако всички бебета си знаеха нямаше да има преносени бебета  ooooh!

# 248
Мануела

Да, никое бебе не плаче със сълзи...забравих за този въпрос.
Говорим за малките такива..доста от с-мите им не са узрели....бях споменала за едни филми на ВВС "Човешкото тяло"-има мн отговори на подобни въпроси  Wink
Thinking Ема плаче със сълзи от седмица. Не зная, дали нервната и система е узряла, ама на майка и вече изпушва.  Laughing
Впрочем, след като изредихме всички възможни капки за колики, оказа се, че на нея и действат само последните, които и дадохме - Еспумизан. Тъкмо мислех, че каузата е обречена, а то се оказа, че просто сме каръци. Mr. Green

Момичета знам че назад в темата обсъждахте беленето на кожичката на бебчетата, ама не помня къде за да прочета,  а времето ми е ...знаете... та мисълта ми е от значение ли е това с което ги мажете след баня, и за колко време минава, т.е. ако продължи по-дълго ....какво се прави и до колко е показателно за нещо не в ред....?
Ема спря да се бели след около седмица. Кожата и не беше суха, но се белеше - все едно е изгоряла на плажа. За мазането - аз не съм привърженик на прекомерното мазане, още повече, ако кожата на детето не е суха. Олиото пък запушва порите и създава още проблеми. То се препоръчва само при преносени деца или такива, със суха кожа. За останалите - тоалетно мляко. Peace

renxy ,
събличай бебка по боди. Когато и е по-хладно, няма да се унася и ще суче активно. Ако все пак заспи - опитай да я изправиш, като кукла, като и придържаш таза. Така също ще я събудиш.
Когато я кърмиш, опитай да поддържаш зрителен контакт. Светлината в стаята да не е ярка - бебетата се дразнят от силна светлина и затварят очи, което също ги успива допълнително.
Побутвай я по бузките, зад ушите, по вратлето. Потупвай леко с пръсти ръчичките и крачетата и. Така няма да заспи.
Добре е да стимулираш зърната, преди кърмене.

Стимулиране на зърната
Хванете зърното в основата му между палеца и показалеца си
Притискайте ритмично между пръстите си няколко пъти, като внимавате да го правите леко и нежно
Подразнете зърното, като леко го издърпвате напред (особено полезно при недобре оформени зърна)

Ето статия, която ще ти е много полезна:
http://xedra.wordpress.com/2009/11/14/premie/

# 249
Честито на новите мамчета, да са им живи и здрави дечицата Heart Eyes  bouquet

simba2001, имаш страхотни деца, много красиви, на майка си приличат Mr. Green м/у другото никога не бих предположила, че имаш толкова големи деца ако не беше споменала преди време Heart Eyes

И моят глезанчо плаче със сълзи Crazy

Много е хубаво, че си имаме хора, като MTV в темичката, да поднася полезняа информация, особенно за първескините  bouquet

stasina, ela, преди време бях попаднала на една темичка тук във форума, от която подразбрах, че раната секретира поради непоносимост към конците, третирайте ги както са ви казали, ще се оправят нещата.

Щях да пиша още неща, но докато ви изчета ги забравих Thinking

olemale, определено това е голям проблем на Вита, акушерките идея си нямат от кърмене Rolling Eyes хубаво е че тук и в кърмаческия има момичета, които са винаги готови да помогнат, ще се справиш.

renxy, захвърли помпата, още не е късно да я върнеш на гърда.....преобувай преди хранене, нищо че после се нааква пак, нищо и няма и без това я преобуваш достатъчно често, това ще ти помогне и да я разсъниш. Помпата не може да стимулира лактацията така добре, както бебето.

# 250
leta5  ето : "Лецитинът е вещество, което подпомага транспортирането, преобразуването и разграждането на мазнините в черния дроб. Той е необходим за поддържане на холестерола в жлъчния мехур в разтворима форма, като по този начин предпазва от образуване на жлъчни камъни. Играе ключова роля в предаването на нервните импулси. Оказва благоприятен ефект върху кожата. Съдейства за подобряване функцията на сърдечния мускул и намаляване риска от атеросклероза. "
От тук (в момента пия от него, но който съм поръчала и по-евтин):
http://www.walmark.bg/product_detail.asp?nl_product_id=556

поръчах ето този:
http://www.nowfoods.bg/%D0%9B%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B … D1%82%D0%B8%D0%BD

dudeslavka
бая назад си върнала лентата-браво!

# 251
Постепенно намалява бебевалежа, повечето се обебиха  Laughing

Честити бебоци:
Ивайло на Ани_ник!!!
Ивона на Рошко!

Да са здрави, послушни и да израснат в страхотни човеци!

Все по-любопитно ми става коя ще роди последна Wink Копнеж, мила, ти с вторника отпадаш от класацията, макар че далече ти се вижда, а и гаранция за останалите няма  Crazy Май оставаме с Герганчето, Дудеславка, Горис, Виниван, май пропускам някой...  Тя мама Це има пророчески способности, ама е заета напоследък  Joy

Аз също съм само с подготвителни контракции, менструални болки от време на време... Този седалищен нерв по-малко боли (намерих начин да го разтягам), но пак не ме оставя да спя за по-дълго от 1 ч. Сега сън за цели 3 часа (евентуално с бебчето) ми изглежда лукс. В резултат съм уморена и спя на пресекулки през целия ден Tired

С любопитство следя бебешките тревоги, макар да не мога да се включа. Дано всички мами с грижи около кърменето или болести на бебчовци скоро се успокоят Hug

# 252
dale4na, забравяш Мяу и Ради_ Wink
Та не знам коя от вас/нас ще е, ама здраве да е - важното е всички да си дочакаме бебчетата живи и здравички!

Аз се включвам преди лягане само, за да изкажа големи комплименти на Хоуп, Таттит и Уики - големи красавици си имате! Видях, че сте качили снимки в албумчето  Heart Eyes

Таттит, Маринка спинка толкова сладко, че ми иде направо през монитора да я нащипя по бузките!
А Ема на Хоуп какви чаровни усмивки раздава още от първите си дни... Дано винаги да е така!
Уики, ама каква прическа има Даная!  Flutter М/у другото, прилича много на татко си... или поне на мен така ми се струва на пръв поглед.

Хайде, оставям ви, лека нощ и да спинкат бебешоците спокойно!
А ако някоя тръгне към родилното - успех!

# 253
Леле мене яко безсъние ме гони и направо ще пощурея вече... ooooh!

# 254
И при мен е безсъние.

Намерих сайт за правене на родословно дърво : http://www.myheritage.com
Когато го завършиш можеш да го разпечаташ цялото .... Simple Smile

Лека,ще се опитам да се приспя с филма " Деца на килограм "

Общи условия

Активация на акаунт