Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 820
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Хайде Копнеж с теб сме и стискаме палци  Hug

# 646
Ради, благодаря ти!  Дай ръчичка и хайде с мен Hug
Решила съм да изчакам още малко, да се изкъпя и да тръгвам..
Контракциите са в интервал 7-12 минути, та може и да хвана последния януарски влак  Laughing

# 647
оо Копнежче-ще ми се да тръгвам с теб...ама моята беба хич не мисли така,тя май си е решила февруарка да си е и това е Simple Smile Иначе на теб Успех и ще чакаме радостно смс-че с появата на Палечка  Hug

# 648
Копнеж, УСПЕХ!!!  Стискам ти палци!  Hug

# 649
Копнеж стискам палци всичко да мине бързо и безпроблемно! Praynig

# 650
  • София
Копнеж, леко раждане и да ни зарадваш с още едно януарче.  Hug
Ради, имаш още шанс да хванеш последния влак за януари, не се стискай. Mr. Green  Hug

# 651
Ето линка за съхранение на кърма:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

И добрутро Laughing

Ето от съветите на Хедра за правилно поставяне на гърда със снимки :
http://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/

# 652
Копнежче, стискам палци и аз! Дано днес е големият ден, чакаме с нетърпение радостната вест!
Ради, успех и на теб мила. Януарче, февруарче, няма значение, ти си в нашия отбор. Важното е всичко да минала леко и скоро да гушнеш своята принцеса.
Димка, я, сподели коя те тази акушерка. Една по-възрастна с червена коса ли? Че и на мен ми направи впечетление, че много бързо се опитва да пробута АМ. И на нас ни се случва да не спим между храненията . На ден задължително един или два пъти между две хранения си бодува, да се унесе най-много за 20 минутки и то ако го гушна. МНого гадни тия колики.

# 653
  • София
КопнежчеPraynig очакваме новини от  теб!  Hug

Момичета, и аз имам същите проблеми с кърменето, но взети заедно от Евка, Герганчето и Татит.  Confused Снощи е сукал от ч12.30 до 3.40...като погледнах колко е часът и лошо ми стана.  ooooh! След това яде от 7.40 до 9.10 и сега пак е гладен. Кърма имам. След последното кърмене успях да изцедя още 90 мл. Не знам какво правя грешно...май е позата и захапването. Прочетох много внимателно статията в сайта на Хедра и следващото кърмене ще правя опити да оправя позицията. Сега баща му му дава изцеденото, че зърната са ми доста болезнени. Дано да се справя с правилна позиция.  Confused

МТВHug мерси за интересната изформация! Аз нямам време за писане,но чета всичко!

# 654
  • Шумен
Копнежче -хайде късмет !
31.01 е много хубава дата !Стискам ти палци и леко раждане !
Да ви почерпя днес имам рожден ден   party023  party023  cook

# 655
Хайде Копнеж, ние сме с теб  Hug  newsm18 newsm18 newsm18
Както sisiyana ти е казала, това е една много хубава дата  Mr. Green  Пък и нали знаеш какво казват бабите за родените в неделя? Че всичко в живота ще им се отдава и ще постигат много лесно набелязаните си цели...

sisiyana ЧъРъДъ! Жива и здрава и много щастлива! Аз за първи път не присъствам на партито за РД на мойта щерка  Sad  Ама някак с бебка на няма и 20 дена хич не се виждам в детски клуб пълен с пощурели дечурлига  Rolling Eyes

# 656
Копнеж, леко раждане!  Hug

sisiyana, честит рожден ден! Да си здрава, обичана и много щастлива!  bouquet

violetblue, да ти е жива и здрава Емма, да расте щастлива и безгрижна!  bouquet

# 657
Копнеж, ето как може да съхраняваш кърмата, Мяу няколко пъти е писала, но пак я цитирам:

Можеш да събираш изцедената кърма от 24 часов период заедно и да я замразяваш.
Указанията за съхранение на кърма са както следва:

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).

•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.

•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира.

•   Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилник за над 24 часа след пълното му размразяване. "

Аз стоплям кърмата като капвам малко топла преварена вода от термуса.  Wink Така става най-бързо.

Желая ти леко и безпроблемно раждане!

Dimka, Mischievous и аз съм много доволна от Селена, обстановката си е като 4-звезден хотел. Мен само в реанимацията малко ме ядосаха акушерките, пак ми сложиха некадърно абоката и изобщо направиха ми ръцете на решето - точно 5 абоката имах за 4 дни престой!  #Crazy Ама вените ми са много мижави и трудни за хващане и първия път пак така ме бяха надупчили. Добре че д-р Кючуков - анестезиологът да ги накара да ми направят компрес с риванол на едната ръка още в реанимацията, че адски ме болеше и се беше поддула. От Чакърова нямам лоши впечатления, досадна ми беше Котева с нейните вманиачени теории и твърдения, че кърмените бебета нямали колики  Rolling Eyes, друг път нямали.  Simple Smile Като знам какъв кошмар карах с първия ми син, който беше само на кърма, не е истина.  Peace

ЧРД на Сисияна, много здраве и късмет!   bouquet

ЧРД и на Виолетка на Ема, да е жива и здрава и много радост да носи на мама и тати!  newsm59

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 11:59 от little rabit

# 658
  • Чехия
Копнеж-че леко  и красиво раждане на очакваната палечка.

Сисияна, ЧРД много късмет ти желая.

Виолетка ЧРД на Ема, жива и здрава и много талантилива малка госпожца точно като мама.

Честити бебчета, мамчета.

Дуде  Hug

Добре сме, пиша на бързо, че дребното ми виси на цицката.

# 659
sisiyana, Честит Рожден Ден!

Общи условия

Активация на акаунт